Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Fidel-F2 - 6 Grudnia 2006, 18:19
IMHO to juz bliżej morderstwa niż poronienia
NURS - 6 Grudnia 2006, 21:08
to też. jeśli to nie wytwór jaruckopodobny, to Samoobrona może mieć spore problemu. A tu przeciez chodzi o głupie 3-4 punkty procentowe. Jesli da się odpędzić tylu wyborców, partia runie, bo są w niej tylko karierowicze o małym rozumku. nikt mi nie pokaże umnego samoobrońca.
Romek P. - 6 Grudnia 2006, 21:40
Mam wrażenie, że tu się miesza jaruckizm z elementami prawdy. Ale czy to wystarczy do skonsumowania przystawek, a już szczególnie do rozwalenia koalicji - coraz bardziej wątpię.
GAndrel - 6 Grudnia 2006, 22:23
A powodem dokonana już rewolucja moralna. W IV RP takie rzeczy są dopuszczalne.
NURS - 7 Grudnia 2006, 01:06
Wiecie, jak tak sobie skręcam szafę i myślę, oglądając tę gnojowicę sączącą się z ekranu.
Kaczyńskie swoim działaniem i gadaniem - nie chodzi mi o tę sprawę akurat - doprowadzą do ostatecznego upadku idei ogólnie zwanych narodowymi. Ten natłok błazeństw, kłamstw, koalicjie z byle kim, byle się trzymac stołków i retoryka natchnionego fuhrerka prowadzą w prosty sposób do emigracji ludzi myślących, tak wewnętrznej i zewnętrznej, kontestacji władz, kościoła, służb wszelakich a w efekcie do upadku autorytetu państwa w oczach obywatela, tak morlanego, jak i lojalnościowego. Ludzie widząc zeszmacenie elit rządzących znieczulą się do tego stopnia, że rzeczywiście słowo ojczyzna będzie miało dla nich pejoratywne znaczenie.
Jeszcze parę podobnych popisów, zmian kursu i zaprzeczeń własnym zdaniom, a okaże się, że Kononowicze bedą prezydentami i marszałkami polnymi w nastepnych wyborach. Żeby chociaż było weselej...
Anonymous - 7 Grudnia 2006, 11:06
Ciekawe, co za granicą sobie o Nas myślą... Mają pewnie niezły ubaw. Czy naprawdę w tym kraju nie ma nikogo, kto wziąłby ich za mordy i kazał podać się do dymisji? Jaka szkoda że w ich słownikach nie ma słowa honor. Tytuły w gazetach, seksafera, orgie u Leppera, inne jeszcze.Wiem, że generalizuję, ale zaczyna mnie to wkurzać. No i te dziennikarskie sępy z brukowców. Nie, nie pomyliłem się, nasze dzienniki to brukowce. Idę pakować walizki. Ostatni gasi światło.
Godzilla - 7 Grudnia 2006, 11:09
Szambo straszne. Zanim wyszłam do pracy, synek włączył telewizję. Po chwili zaczął się dziennik, taki króciutki.
No i cholera jasna, że tak powiem, nie umiem wstawić ikonki puszczającej pawia.
Fidel-F2 - 7 Grudnia 2006, 11:14
krisu nigdzie nie jedź, cały świat jest podobny bo kręci się wszędzie z grubsza wokół tych samych rzeczy *beep*, władza, kasa. Za granicą to nawet nie bardzo wiedzą, że istniejemy.
Romek P. - 7 Grudnia 2006, 11:19
No i proszę, mamy już - a jakże, w "Dzienniku", organie niezależnym od władzy - odpowiedni sondaż. Lepper won!, rzecze lud nasz powszechny.
Bardzo dobrze przygotowana ta afera
GAndrel - 7 Grudnia 2006, 11:38
Zadziwia mnie jej profesjonalizm. ;) (znowu mnie coś dziwi )
Na wiosnę nawet odpowiednie księgi wejść do hotelu sejmowego ktoś zniknął.
Romek P. - 7 Grudnia 2006, 11:43
GAndrel:Cytat |
Zadziwia mnie jej profesjonalizm. (znowu mnie coś dziwi )
Na wiosnę nawet odpowiednie księgi wejść do hotelu sejmowego ktoś zniknął. |
Na wszelki wypadek przygotowano się na nieoczekiwane afery w dowolnym momencie
Najlepiej bardzo wygodnym momencie
Piech - 7 Grudnia 2006, 11:44
Cytat | Fidel-F2: krisu nigdzie nie jedź, cały świat jest podobny bo kręci się wszędzie z grubsza wokół tych samych rzeczy *beep*, władza, kasa. Za granicą to nawet nie bardzo wiedzą, że istniejemy. |
"Każdy ma takiego Clintona, na jakiego sobie zasłużył."
Jeszcze dodam filozoficznie, że zasrańca po tym poznać, że on prędzej czy później wpadnie na jakimś świństwie. Wpuścić takiego na salony, to nas* na dywan. Prędzej czy później okaże się, że jeden z drugim nie umie zapewnić sobie seksu inaczej niż za pieniądze albo przez szantaż. Zas***c po prostu inaczej nie potrafi.
Anonymous - 7 Grudnia 2006, 11:50
Cytat | krisu nigdzie nie jedź, cały świat jest podobny bo kręci się wszędzie z grubsza wokół tych samych rzeczy *beep*, władza, kasa. |
Na Madagaskarze też??
Cytat | Za granicą to nawet nie bardzo wiedzą, że istniejemy. |
Tak, wiem. Polska? Taka prowincja rosyjska koło Moskwy.
Romek P. - 7 Grudnia 2006, 11:55
Piech:
Cytat | ]Jeszcze dodam filozoficznie, że zasrańca po tym poznać, że on prędzej czy później wpadnie na jakimś świństwie. Wpuścić takiego na salony, to nas* na dywan. |
To fakt niezaprzeczalny. SLD wpuściło Leppera i Łyżwińskiego na salony nieoficjalnie i nabrudzili, a jak już PiS uczynił ich oficjalnym koalicjantem, to już sobie zaczęli poczynać całkiem bez krępacji (Oczywiście, nie w dziedzinie seksafery, tylko w innych.)
Wnioski? Chyba oczywiste.
NURS - 7 Grudnia 2006, 12:38
Tak to jest jak ludzie nikczemni (w prawdziwym tego słowa rozumieniu) biora się za szczytne cele.
Czy na świecie jest tak samo? IMO chyba nie wszędzie. W Anglii, jak przyłapali ministra, że ma kochankę, to sam się zmył zanim go pogonili.
No i tu kolejny kamyczek do ogródka upadku cywilizacji zachodniej. Jeszcze 10 lat temu podobny skandla skończyłby się wiecznym ostracyzmem oskarżanego. Dzisiaj to powód do dyskusji. robi nam się senat rzymski z czasów Kaliguli
Gustaw G.Garuga - 7 Grudnia 2006, 14:04
Polska nie jest najlepszym przykładem cywilizacji zachodniej. To upada raczej III i IV Rzeczpospolita. Trza nam V
Adanedhel - 7 Grudnia 2006, 14:07
Niedawno w USA miała miejsce afera z szefem komisji ds. młodzieży (czy jakoś tak). Okazało się, że pisał nieprzyzwoite listy do nieletnich chłopców. Gdy tylko wyszło na jaw natychmiast złożył mandat.
Zgadzam się z GGG, że Polska niezbyt pasuje do Zachodnich standardów. Gdzie indziej taki numer jak u nas by nie przeszedł.
Gustaw G.Garuga - 8 Grudnia 2006, 10:22
Nasunęła mi się taka myśl - aż dziw, że nikt nie stosuje tej samej argumentacji, jaka pojawiła się w kontekście taśm Beger. W skrócie - kogo oburza wykorzystywanie kobiet przez samoobrońców, jest naiwny i się nie zna, przecież kobiety wykorzystywano już w starożytności, tak wyglądają stosunki na linii zwierzchnicy-podwładni, nie należy zaglądać do kuchni relacji damsko-męskich...
_________
Ciekaw jestem, co i jak zostanie powiedziane na konferencji PiSu o 13-tej.
NURS - 8 Grudnia 2006, 10:44
Ależ mówią, w TVN24, są nawet takie, które chciałyby być molestowane
Gustaw G.Garuga - 8 Grudnia 2006, 10:51
Mężczyzn zresztą też molestują, o co więc ten cały szum???
NURS - 8 Grudnia 2006, 10:53
No ja sam nie wiem, to takie miłe chłopy w końcu...
Lepper chyba zrozumiał wreszcie, jak to jest gnoic innych.
Anonymous - 8 Grudnia 2006, 11:03
z innej beczki, o Wiedźminie i gumowym smoku piszą.
http://fakty.interia.pl/f...ina,825414,2943
NURS - 8 Grudnia 2006, 11:19
Pierdoły kolejne.
TVP miała z tego serial.
savikol - 8 Grudnia 2006, 11:30
Yes, yes, yes! Wiedziałem, że Rywin kiedyś beknie za Wiedźmina. Powinien dostać za to dzieło dożywocie. Przydałby się jeszcze jaki hak na Szczerbca (geniusza, który napisał scenariusz tej wiekopomnej ekranizacji). Ciekaw jestem ile wziął za stworzenie megakiczu i kto za tym wszystkim stoi?
Kruk Siwy - 8 Grudnia 2006, 11:41
Robiono wtedy 2 filmy: Wieśmina i Q..wa Vadis. Razem na to poszło jakieś 85 mln. Ponoć - zastrzegam, bo nie pamietam źródeł informacji skręcono na lewo 20% tej kasy. Sam pożar kosztująjcych miliony dekoracji do QV przed sfilmowaniem daje dużo do myślenia nespa?
Romek P. - 8 Grudnia 2006, 11:49
Quo vadis nie jest takie złe. Lwy i byki zagrały dobrze
savikol - 8 Grudnia 2006, 11:50
Przypominam, że równolegle kręcony był Władca Pierścieni! Przypadek?
Wiedźmin to zmowa producentów LOTR i Petera Jacksona. Zapłacili gruby szmal, by Wiedźmin wyszedł jak najgorzej i nie stanowił konkurencji. Kasę wzięła TVP, Rywin i Szczerbiec. Cóż przy tym tych umoczonych kilka baniek? Drobniaki.
A tak poważnie to zgadzam się z Krukiem. Wiedźmak i Quo Vadis to takie słomiane Misie. Miały być kosztowne, a potem najlepiej niech się spalą…
Sandman - 8 Grudnia 2006, 16:23
Jeszcze trochę i zaczną przejmować ludziom majątki na rzecz skarbu państwa, bo dziura w budżecie za duża. Jak na razie będzie ciekawie przy budowie dróg. Zaplanowana nitka biegnie przez twoją działkę/dom? Żaden problem wywłaszczy się oczywiście bez twojej zgody, ani wiedzy, a ty rób co chcesz, przecież żyjemy w państwie prawa. Link do kolejnego absurdu
Adanedhel - 8 Grudnia 2006, 17:00
No, po prostu piękne. Nieuchronnie kojarzy się z kolektywizacją za komuny. Jedynie cel jest nieco inny. Można się pocieszyć, że TK prawie na pewno zniesie ten debilizm.
Anonymous - 8 Grudnia 2006, 23:55
Adanedhel, nie jestem taki pewien Trybunał Konstytucyjny to onui mają w kieszeni. Ale rzeczywiście pojawiają się absurdy.
|
|
|