Powrót z gwiazd - Znalezione w sieci.
ilcattivo13 - 8 Lipca 2010, 18:27
a amunicję też dają, czy trzeba "łatwić" samemu?
feralny por. - 9 Lipca 2010, 17:43
Widziałem w życiu już niejeden absurd i czasami wydaje mi się, że już mnie nic nie zaskoczy, ale wtedy trafiam na coś takiego:
http://www.joemonster.org...orowa_bizuteria
i już wiem, że jeszcze nieraz się zdziwię.
Shenra nie klikaj w linka.
I tylko nie wiem, to świat jest jakiś dziwny, czy to ze mną coś nie tak.
Martva - 9 Lipca 2010, 19:24
Dżisas, to przebija amulet z wronią łapką w którejś galerii znaleziony i biżuterię z chrząszczami wysadzanymi Swarovskim... Uch :
http://www.ithink.pl/arty...zywa-bizuteria/
Agi - 9 Lipca 2010, 19:25
Dość koszmarne.
Fidel-F2 - 9 Lipca 2010, 21:34
portponetka fantastycznie zajefajna
sam sobie kiedyś zrobiłem wisior z wiewiórczej łapki, wiewiórka padła od samochodu, z korpusu zrobiliśmy rosół (który potem zjadł pies bo się wystraszyli wścieklizny) a futerko wyprawione jeździło jakiś czas przybite do burty klubowego wozu a łapki poszły na biżuterię
Dunadan - 9 Lipca 2010, 21:47
Fidel-F2, spoko, specjalnie tego wiewióra na biżuterię nie zaciukałeś... mogłeś sobie nawet korale zrobić z jelita, twoja sprawa, póki zwierz nie ginie tylko po to.
...z drugiej strony chodzę w butach z cielęcej skóry... jakiś młody byczek został zabity po to bym terach mógł chodzić w wygodnych i trwałych butach... na jedno wychodzi
Ziuta - 9 Lipca 2010, 21:55
A ja lepszy? Jakiegoś biednego plastika odstrzelili u wodopoju...
Fidel-F2 - 9 Lipca 2010, 21:58
Dunadan napisał/a | ...z drugiej strony chodzę w butach z cielęcej skóry... jakiś młody byczek został zabity po to bym terach mógł chodzić w wygodnych i trwałych butach... na jedno wychodzi | o to chodzi, paski, buty, torebki, futra, skórzane fotele w samochodach, no i oczywiście schabowe, mielone tylko by wyliczyć najbardziej oczywiste oczywistości, nie widzę powody by robić wyjątek dla szczurów i myszy
Dunadan - 9 Lipca 2010, 22:43
Fidel-F2, jedzenia bym nie liczył, bo to nie wymysł i wygoda... ale reszta...
Inną rzeczą jeszcze jest fakt że jeśli chcesz mieć trwałe buty, to muszą być ze skóry. Po prostu, człowiek nie wymyślił jeszcze lepszego materiału. A jeśli chcesz być "piękny/a" to nie musisz wieszać na sobie zasuszonych ciałek myszy, to akurat jest zdeczunio chore. Ale, wiele jest chorych i gorszych rzeczy na świecie więc chyba nie ma sensu się przejmować.
Fidel-F2 - 9 Lipca 2010, 22:50
wszystko to przyjęte założenia
Dunadan - 9 Lipca 2010, 22:53
Fidel-F2, a co złego w przyjętych założeniach?
Fidel-F2 - 9 Lipca 2010, 22:56
Dunadan, to nie tak
zależnie od przyjętych założeń coś jest złe albo dobre, bez nich nie ma żadnej wartości
Anonymous - 10 Lipca 2010, 17:11
Amerykanie mają swoją Crossgate. W telegraficznym skrócie: Night Shade Books, wydawca między innymi nominowanego do Hugo Paola Bacigalupiego, czy Teda Chianga nie płacił autorom, jak u nas Fabryka, i olewał ich, tak samo jak agentów. Ichniejszy Związek Stowarzyszeń Fandom Polski, Science Fiction Writers of America, się w końcu wkurwił i zawiesił wydawcę, co oznacza, jeśli dobrze rozumiem zasady przyznawania nagrody Nebula, że przez rok książki tego wydawnictwa nie będą brane pod uwagę, bo zawieszenie skreśla wydawcę z listy profesjonalnych wydawców. Efekt jest taki, że autorzy zwarli szyki (prezesem SFWA jest pisarz SF, John Scalzi) i Night Shade powiedział, cytuję, "Spieprzyliśmy" i obiecał poprawę. Można więc walczyć z nieuczciwymi wydawcami? Można! Pod rozwagę.
Zgaga - 12 Lipca 2010, 12:34
Wredni monopoliści:
http://rynek-ksiazki.pl/a...alej_23275.html
dzejes - 13 Lipca 2010, 16:41
Fidel-F2 napisał/a | o to chodzi, paski, buty, torebki, futra, skórzane fotele w samochodach, no i oczywiście schabowe, mielone tylko by wyliczyć najbardziej oczywiste oczywistości, nie widzę powody by robić wyjątek dla szczurów i myszy |
Chodzi tutaj o indywidualną dla każdego granicę. Nie ma przecież jakiejś uniwersalnej, ja np. mięsa już nie jem, ale kierownicę w samochodzie mam obszytą skórą i nie chcę innej. Za to pewnie większość ludzi w Polsce psa by nie zjadło, chociaż wielu je krowy, świnie i inne zwierzaki. I wtedy przychodzi łowca głów z Amazonii i mówi, żeśmy hipokryci, bo krowę to owszem, a sąsiada to już nie.
I tak samo z biżuterią. Wyprawione skórki lisów są powszechniejsze, więc nie budzą takich reakcji, jak portmonetka ze szczura. Ludzie, przecież my nie jesteśmy racjonalni
Zgaga - 14 Lipca 2010, 12:41
Polski(a) Paolini?:
http://www.ksiazka.net.pl...s[tt_news]=5014
Martva - 14 Lipca 2010, 12:51
Cytat | Jest to pierwsza książka, którą napisałam tak luźnym językiem. |
Uff, mocne słowa jak na szesnastolatkę.
Ozzborn - 14 Lipca 2010, 13:21
Martva, ale to nie ona ma 16 lat tylko książka, przecież wyraźnie stoi:
tamten artykuł napisał/a | W wieku szesnastu lat została wydana jej książka zatytułowana Alvator - Nieludzkie dziecko. |
Gwynhwar - 14 Lipca 2010, 13:26
Kto to wydał? Bo żadna księgarnia jej nie ma w tej chwili...
Zgaga - 14 Lipca 2010, 13:37
Na razie nie wiadomo. Rzecz świeża. Pewnie jakieś małe, lokalne wydawnictwo.
Martva - 14 Lipca 2010, 13:37
Czytałam kiedyś książkę dziewczyny która ją napisała, zredagowała, skorektowała i wydała, i trochę żałuję. Ale dwa do trzech cytatów pamiętam do dziś.
Matrim - 15 Lipca 2010, 12:58
W sieci udostępniono Stalkera Tarkovskiego. O tu
Dunadan - 15 Lipca 2010, 18:52
Matrim, w sieci już go dawno udostępniono tak na serio, dzięki za cynk
Matrim - 15 Lipca 2010, 20:29
Dunadan, no to to ja wiem, ale tu nielegalnych linków wklejać nie można
Gwynhwar - 17 Lipca 2010, 13:43
Fidel-F2 - 17 Lipca 2010, 23:50
gorbash - 19 Lipca 2010, 09:47
http://www.youtube.com/watch?v=2kGyR55dp8A
Gwynhwar - 19 Lipca 2010, 11:22
gorbash, łooo tego się nie spodziewałam