Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni
mawete - 31 Stycznia 2008, 17:19
Cholera... chyba sobie stanik kupię....
Martva - 31 Stycznia 2008, 17:34
A znasz swój rozmiar?
mawete - 31 Stycznia 2008, 17:44
Martva: no własnie nie... i sam stanik musiałby być mocno nietypowy....
Martva - 31 Stycznia 2008, 17:57
To zmierz się dokładnie i coś wymyślimy Ale fakt, kształt misek musiałby być nietypowy, faceci maja takie śmieszne mięśnie na klacie
mawete - 31 Stycznia 2008, 17:59
Martva: a wiesz że się zmierzę ciekawe co mi zaproponujesz
Gwynhwar - 31 Stycznia 2008, 18:01
mawete napisał/a | ciekawe co mi zaproponujesz |
Szelki
Martva - 31 Stycznia 2008, 18:03
Gwynhwar, tak naprawdę miseczki A i B szyje się dla facetów, jest bardzo mało kobiet którym one rzeczywiście pasują
EDIT:
mawete 18:04:09
zmierzyłem się
Martva 18:04:35
ale prawidłowo?
Martva 18:04:55
'Pod' baaardzo ciasno, na wydechu? 'w' luźno?
Martva 18:05:04
dawaj na bloga
mawete 18:05:31
na wdechu pod mięśniami 102 na mięśniach 118 tylko weź pod uwagę, że ja mam jeszcze mięśnie barków
mawete 18:05:47
wydechu
mawete 18:05:55
literę mi zjadlo
Martva 18:06:24
hmmm, nie mój koniec tabeli
mawete 18:06:54
znaczy za cienki jestem? :d
Martva 18:07:23
nie no, bo ja jestem pod koniec polskiej i w środku angielskiej
mawete 18:07:42
a ja?
Martva 18:08:03
poczekaj, Ty za dużo tkanki tłuszczowej nie masz, więc weźmiemy pod uwagę 95
Martva 18:08:40
Kobiecie o Twoich wymiarach zasugerowałabym... 95F
mawete 18:08:51
tkankę piwna to ja na brzuchu mam
mawete 18:09:15
ale ja mam trochę inny kształt biustu
Martva 18:09:38
No, dlatego zaniżyłam o 7 cm, mam koleżankę która jest bardzo pulchna (92 cm pod biustem) i nosi obwód 75
Martva 18:09:59
no własnie dlatego piszę, że kobiecie o Twojej budowie, a nie że Tobie
mawete 18:10:03
a czy ja bedę mógł w tym oddychać?
Martva 18:10:13
gratuluję F-biustu, witam w klubie
mawete 18:10:39
chromolę - wole podkoszulkę
mawete - 31 Stycznia 2008, 18:18
szukam sponsorki na stanik
Martva - 31 Stycznia 2008, 18:26
Dobra, więc miseczki A i B szyje się dla szczupłych młodych chłopców, a mawete jest już za dorosły na takie, o.
I nie potrzebuje sponsorki, nie są aż tak drogie
Agi - 31 Stycznia 2008, 20:50
mawete, gratuluję będziesz zabójczo wyglądał!
Kupiłam dziś sobie z firmy Ewa Bień stanik canis o taki i stringi (nie mogę znaleźć w sieci tego modelu).
mistique - 31 Stycznia 2008, 20:54
Gerd Bratenberg, jakaś norweska feministka, napisała powieść feministyczną z poprzestawianymi rolami i tam zamiast bh (chyba nie muszę tłumaczyć) było ph dla panów (tez chyba nie muszę tłumaczyć, chociaż w sumie nie wiem jak to miało wyglądać). Tak mi się przypomniało gdy czytałam tego bloga. I pomyślcie sobie, w tym alternatywnym świecie z powieści to byłby blog mawete i męska część forum by tu opowiadała jak to poszli do sklepu i nie było ich rozmiaru i pan sprzedawca powiedział, że po co im taki duży...
Martva, w necie tyle tych tabeli, którą Ty polecasz? Też się dam pouświadamiać, że mam większy biust niż stanik. Chociaż nie wierzę że wyjdę ponad C, tak prowokacyjnie rzeknę.
Edit: nawias zamknęłam i usunęłam mawete dużą literę
Agi - 31 Stycznia 2008, 21:01
mistique, mawete będzie się na Ciebie złościł o dużą literę.
Pomysł pani Bratenberg ciekawy
mistique - 31 Stycznia 2008, 21:03
Agi napisał/a | mistique, mawete będzie się na Ciebie złościł o dużą literę. |
ćsiiii, tego nie było.
Anonymous - 31 Stycznia 2008, 21:04
mistique napisał/a | Martva, w necie tyle tych tabeli, którą Ty polecasz? |
Też bym chciała wiedziec, bo się gubię. Forum biuściastych strasznie wielkie, jakies tabele, w ktorych można znależć konkretne modele, a ja chcę tylko wiedziec mniej więcej, w co celować. Nie mogę nigdzie znaleźć rozmiarówki angielskiej i nie wiem, jak w niej jest z miseczkami.
A już mnie całkiem dobijają tabelki, które w ogóle wykluczają istnienie takich wymiarów, jak moje.
Martva - 31 Stycznia 2008, 21:17
Agi napisał/a | Kupiłam dziś sobie z firmy Ewa Bień stanik canis |
Śliczny, zresztą oni w ogóle śliczności szyją. Tylko mogliby to projektować tak bardziej na mnie
Cytat | Martva, w necie tyle tych tabeli, którą Ty polecasz? |
Żadną. Albo wszystkie.
Nie, inaczej. Tak naprawdę trzeba zacząć od zmierzenia obwodu, jak już wymyślisz obwód, to można się zmierzyć w biuście i wtedy zajrzeć do dowolnej tabelki (tzn chodzi mi o to żeby się nie sugerować, że 70 jest dla obwodów 68-72, tylko znaleźć obwód samemu). Najjaśniej jest to chyba wyłożone tutaj, tylko pamiętaj że to angielska rozmiarówka, w polskiej nie ma podwójnych literek.
Miria napisał/a | Forum biuściastych strasznie wielkie, jakies tabele, w ktorych można znależć konkretne modele, a ja chcę tylko wiedziec mniej więcej, w co celować. |
No tam jest wątek, nie wiem czy już 12 czy 13 z kolei, gdzie się swoje wymiary wpisuje i można uzyskać poradę, oczywiście wiadomo że taką 'mniej więcej', bo trudno jest aż tak dokładnie doradzać na odległość, a biusty są różne. Ale dziewczyny mi tam doradziły 70E, ostatnio dla zabawy wpisałam w triumphowskiego wyliczacza rozmiarów moje wymiary z tego czasu i co mi doradził? ...80B.
Że tak zafidelizuję, padłam.
A, no i jest nowe gazetowe forum Lobby małobiuściastych , skupiające głównie dziewczęta które się przesiadły z 70-75 A-B na mniejsze obwody i większe miseczki, bo sporo się pojawiło dziewczyn z takimi wymiarami, problemy mają zupełnie inne niż 'klasyczne' biuściaste. I pokazał się blog dla tej samej grupy czytelniczek.
mistique - 31 Stycznia 2008, 21:23
Znaczy w sumie to z tego linku wychodzi mi 65F I tak nie będę teraz wszystkich staników zmieniać, ale wezmę pod uwagę przy przyszłych zakupach
Martva - 31 Stycznia 2008, 21:32
mistique napisał/a | Chociaż nie wierzę że wyjdę ponad C, tak prowokacyjnie rzeknę. |
mistique napisał/a | Znaczy w sumie to z tego linku wychodzi mi 65F |
Przebóg, to co Ty wcześniej nosiłaś?
Pamiętaj że to jest angielski rozmiar, ale w sumie w Polsce nikt nie szyje 65-tek poza Melissą i Avocado (mają własne tabelki).
mistique - 31 Stycznia 2008, 21:33
Martva napisał/a | Przebóg, to co Ty wcześniej nosiłaś? |
70C
dzejes - 31 Stycznia 2008, 21:47
mistique napisał/a | Gerd Bratenberg, jakaś norweska feministka, napisała powieść feministyczną z poprzestawianymi rolami i tam zamiast bh (chyba nie muszę tłumaczyć) było ph dla panów (tez chyba nie muszę tłumaczyć, chociaż w sumie nie wiem jak to miało wyglądać). Tak mi się przypomniało gdy czytałam tego bloga. I pomyślcie sobie, w tym alternatywnym świecie z powieści to byłby blog mawete i męska część forum by tu opowiadała jak to poszli do sklepu i nie było ich rozmiaru i pan sprzedawca powiedział, że po co im taki duży...
|
A czy Autorka konsekwentnie podeszła do sprawy i w powieści kobiety miały piersi, które jedynie "do akcji" przybierały pełne rozmiary - przy zastosowaniu znanego w przyrodzie mechanizmu?
mistique - 31 Stycznia 2008, 21:49
Nie wiem, nie czytałam. Jak przeczytam to powiem, ale do jakiej akcji miałyby się te piersi przygotowywać (znaczy wiem do jakiej, ale co niby miałyby robić w tejże akcji). Ogólnie książka jest rzecz jasna moooooocno przesadzona pod wieloma względami, ale to tak specjalnie.
Martva - 31 Stycznia 2008, 21:52
Dziewczyno, zlituj sie nade mną, nad sobą i nad swoim biustem, i, jeśli nie będziesz miała okazji upolować 65, to w Polsce przymierz kilka 70E, to jest podobna wielkość miseczki
dzejes napisał/a | piersi, które jedynie do akcji przybierały pełne rozmiary |
dzejes, jaką akcję można zrobić biustem w pełnych rozmiarach, tak z ciekawości?
dzejes - 31 Stycznia 2008, 21:56
No niesamowite, same naiwne na forum To poprawić wianki i spać, bo już prawie dziesiąta!
mistique - 31 Stycznia 2008, 21:57
Martva napisał/a | Dziewczyno, zlituj sie nade mną, nad sobą i nad swoim biustem, i, jeśli nie będziesz miała okazji upolować 65, to w Polsce przymierz kilka 70E, to jest podobna wielkość miseczki |
No bo ja jakoś dalej nie umiem uwierzyć, że jak mam 72 pod i 91 w biuście to ma być niby 65F (obejrzałam z tych firm, które podałaś, strasznie brzydkie i strasznie drogie jak dla mnie). W każdym razie dobra, zlituje się.
Martva - 31 Stycznia 2008, 22:17
dzejes napisał/a | No niesamowite, same naiwne na forum |
Że jak?
mistique napisał/a | No bo ja jakoś dalej nie umiem uwierzyć, że jak mam 72 pod i 91 w biuście to ma być niby 65F |
Zaczęłam nosić 70E mając wymiary 77/91, czasem 92 Zresztą sama zobacz w dowolnej tabeli, ze 70C jest na 86-88 w biuście
Melissa jest okropna, ale idzie ku lepszemu, Avocado jest drogie ale niezłej jakości (podobno, nie testowałam). Ale 70E chociaż poprzymierzaj (z wygarnianiem wszystkiego do miseczek), a niektóre polskie firmy je szyją i ceny mają sympatyczniejsze.
I odcinek Stanikomanii specjalnie dla Ciebie
Agi - 31 Stycznia 2008, 22:20
Martva napisał/a | Agi napisał/a:
Kupiłam dziś sobie z firmy Ewa Bień stanik canis
Śliczny, zresztą oni w ogóle śliczności szyją. Tylko mogliby to projektować tak bardziej na mnie |
Kupiłam 75F, bo G u Bień nie ma i ociupinkę prowokacyjnie to wygląda
dzejes - 31 Stycznia 2008, 22:22
Tak tak, dokładnie tak.
Anonymous - 31 Stycznia 2008, 22:28
Odpisali mi ze jednego sklepu w Warszawie, że mają obwody 60-65, a poza tym moga zrobić poprawki, jak będzie trzeba. Jak miło. Wybiorę się w weekend.
Martva - 31 Stycznia 2008, 22:33
Agi, zazdroszczę, ja w mojej mniejszej Ewie Bień wyglądam nie prowokacyjnie, tylko jak w za ciasnym staniku ale generalnie ta firma po prostu nie leży na mnie dobrze i już. Chyba lepiej mi się prezentuje dekolt w ciut przymałych push-upach, przynajmniej z przodu, bo z profilu - tragedia
dzejes napisał/a | Tak tak, dokładnie tak. |
Powinnam Ci polecieć jakimś cytatem z Wilqa, czy cuś?
I czekam na odpowiedź, a nie wymigiwanie się, przyjmijmy że jestem naiwna. Jaką akcję można zrobić biustem w pełnym rozmiarze? I czy pośladki są organem płciowym?
Miria, fajnie
dzejes - 31 Stycznia 2008, 22:37
Niestety ja z natury jestem bardzo wstydliwy, więc nie nadaję się do udzielania odpowiedzi na takie pytania.
Martva - 31 Stycznia 2008, 22:38
Pffffff.
|
|
|