To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?

ketyow - 12 Sierpnia 2011, 12:54

Kiedyś chciałem napisać na kompa, ale za szybko skończyłem informatykę ;P:
ilcattivo13 - 12 Sierpnia 2011, 17:59

Znowu wpadłem w "Space Rangers 2", tym razem w wersję "Reboot". Gra jest po prostu genialna i ma tak dużą grywalność jak klasyczne tytuły z przełomu lat 80-tych i 90-tych. Do tego "Reboot" dodaje sporo nowego sprzętu, paru wrogów, kilka misji i poprawia AI.

Polecam grać z trzecim poziomem "Dominators" (prawie największy) - w przeciwnym wypadku gra skończy się w kilkanaście lat (max) z powodu przewagi Koalicji. Za to na najtrudniejszym w ciągu roku "Dominatorsi" zajęli wszystkie koalicyjne systemy i też było turbo finito :wink:

BTW - "SR2:R" - to jedna z niewielu gier, których nie udało mi się w żaden sposób złamać :roll: Save'y są pakowane i/lub szyfrowane, a proces w pamięci ram też jest na tyle złożony i zmienny, że poza pieniędzmi, XP, ładownością statku i dwiema zmiennymi od bitew planetarnych nie udało się nikomu na świecie go rozłożyć na łopatki.

Matrim - 15 Sierpnia 2011, 18:21

Właściwie to nie wiem, czy dawać tu, czy do "Ostatnio oglądane filmy" ;)

Call of Duty: Modern Warfare 2. Fajne to. Jako odprężający akcyjniak sprawdza się doskonale. Co z tego że krótka (niecałe 6 godzin), ale satysfakcjonująca, z dobrą muzyką i wyglądem jak należy. Co prawda nie ma misji tak zapadającej w pamięć jak Prypeć z pierwszej części, ale daje radę mimo wszystko.

Nutzz - 16 Sierpnia 2011, 23:59

Space Pirates And Zombies. Miks RPG z hmm... Trudno powiedzieć. Gra ma wszystko. Można toczyć walki z poziomu przeglądu taktycznego, można przejąć bezpośrednią kontrolę nad statkiem i rzucić się w wir walki (opcja preferowana przeze mnie). W skrócie - podróżujemy przez galaktykę, siejemy chaos i zniszczenie oraz rozwijamy swoją flotę co jest celem samym w sobie. Do tego mamy fabułę, dość naiwną oraz tysiące generowanych losowo questów w poszczególnych systemach planetarnych. A jeśli jesteśmy zmęczeni walką możemy zająć się handlem.
Gra nie ma żadnych ekranów ładowania, galaktyka po której się poruszamy przy każdej nowej grze jest inna, a jej pożądany kształt możemy z grubsza określić za pomocą jednego suwaka, a wszystko to w mini gierce ważącej zaledwie 100 mb

Krótko - polecam! :wink:

Filmiki
http://www.youtube.com/wa...d&v=xpW1PGLVdnE
http://www.youtube.com/wa...player_embedded

ketyow - 17 Sierpnia 2011, 00:06

To singiel jest? Opcja sieciowa jakaś też może?
ilcattivo13 - 17 Sierpnia 2011, 12:51

w pierwszej chwili, na widok statków pomyślałem sobie, że to filmik ze Space Rangers 2 :D A jak obejrzałem do końca, to jednak myślę, że to "Space Rangers 3" ;P:
Nutzz - 17 Sierpnia 2011, 14:52

Singiel. Póki co na poziomie bety ale jak najbardziej grywalny. Z resztą co update to dochodzą nowe rzeczy, więc może kiedyś będzie opcja multi ;)
ilcattivo13 - 17 Sierpnia 2011, 17:24

producenci napisali, że raczej nie myślą o multi, bo im się zbytnio gryzie z singlem.
Iscariote - 17 Sierpnia 2011, 17:50

Star Wars Force Unleashed - NOT

instaluję Lego Star Wars The Complete Saga.

fealoce - 18 Sierpnia 2011, 07:56

Jakby to kogoś interesowało, to w CD-Action jest pełna wersja Mass Effecta 1 :wink:
Witchma - 18 Sierpnia 2011, 08:06

Co tam Mass Effect... Dwie Syberie dają :)
Dunadan - 18 Sierpnia 2011, 09:31

fealoce, :shock: dzięki za info!
Iscariote - 18 Sierpnia 2011, 10:41

Witchma napisał/a
Co tam Mass Effect... Dwie Syberie dają
No właśnie, w ME każdy już grał, a ja w Syberię jeszcze nie miałem okazji, więc kupiłem od razu jak zobaczyłem :D
ketyow - 18 Sierpnia 2011, 11:07

Mam obie z Ekstra Klasyki i jedynka na XP ma problemy z wyświetlaniem grafiki. Tzn. mam nadzieję, że CDA zrobiło z tym porządek. A skoro wygrałem książkę Mass Effect, to chyba i to CDA kupię, za pierwszym razem gry nie ukończyłem, bo mnie konsolowość walk zanudziła. Pewnie jeszcze nie dało się zapisywać w dowolnym momencie, nie? Nie pamiętam.
Dunadan - 18 Sierpnia 2011, 11:14

ketyow, nie dało. walki są akurat dla mnie wprost [perfekcyjne. Doskonałe połączenie taktyki i zręcznościówki :]
Agi - 18 Sierpnia 2011, 11:53

Iscariote napisał/a
No właśnie, w ME każdy już grał, a ja w Syberię jeszcze nie miałem okazji, więc kupiłem od razu jak zobaczyłem :D

Ja nie grałam.

czterdziescidwa - 18 Sierpnia 2011, 11:58

Witchma napisał/a
Co tam Mass Effect... Dwie Syberie dają :)

Syberia to jedna z najlepszych przygodowek w ogóle. Szczególnie jedynka i te genialne lokacje.

Memento - 18 Sierpnia 2011, 12:32

Agi napisał/a
Iscariote napisał/a

Ja nie grałam.

Ja też nie. Ciągle g00wniany komp, i ciągle Painkiller online FTW. ;]

ketyow - 18 Sierpnia 2011, 12:43

Memento, rób tak jak ja, nie mam się już w co ubrać, a idę i kupuję nową kartę graficzną.
Memento - 18 Sierpnia 2011, 13:15

Rozważę. =D Ale na dzień dzisiejszy PK mi styka. ;]
fealoce - 18 Sierpnia 2011, 21:35

Mnie Syberia jakoś nie podeszła - mam, próbowałam grać i faktycznie od strony wizualnej jest genialna ale strasznie mnie wkurzała bohaterka (poruszała się upiornie wolno i wciąż dzwoniła do swojego chłopaka).
Easy - 20 Sierpnia 2011, 12:03

Dobrzy ludzie, grał ktoś w Beyond Good & Evil ? Dobre to jest?
Jade Elenne - 20 Sierpnia 2011, 21:31

Easy napisał/a
Dobrzy ludzie, grał ktoś w Beyond Good & Evil ? Dobre to jest?

Według mnie - genialne. Po pierwsze, ma świetną, mądrą fabuła stawiającą pytania o prawdę, wolność wypowiedzi i granice kontroli. Po drugie, reprezentuje ginący chyba gatunek action-adventure: jest sporo zagadek, kombinowania, ale i urocze minigierki, szaleńczy wyścig i trochę bijatyk. Po trzecie, zróżnicowana muzyka i lekko anime'owa grafika, która do dziś się nie zestarzała. Last but not least, głównej bohaterce zawdzięczam część swojego nicka.
A zatem: brać w ciemno.

Hubert - 20 Sierpnia 2011, 23:01

Rozważam tę grę, bardzo rozważam.

A póki co dostałem do zrecenzowania Batman: Arkham Asylium. Druga część pewnie u mnie nie pójdzie, ale cieszę się tym, co mam. :)

Jade Elenne - 21 Sierpnia 2011, 00:36

A cóż Ty masz za sprzęt, że miałby Ci Batman nie pójść?

Sama rozważam najnowsze CD-Action. Warto byłoby (wreszcie!) przejść II część Syberii, ale perspektywa instalowania Windy...

Matrim - 21 Sierpnia 2011, 01:57

Sosnechristo napisał/a
Batman: Arkham Asylium

To jest bardzo dobra gra. Klimat gęsty, że aż strach, świetne aktorstwo i całe tło. Jedna z lepszych gier ostatnich lat.

Hubert - 21 Sierpnia 2011, 12:41

Matrim, wiem, już sprawdziłem, grałem do trzeciej w nocy.

Jade Elenne, laptop przyzwoity, core duo 2ghz, ATI Radeon 5450 512 mb ramu i 2 GB na płycie głównej. Myślę, że dokupienie ramu to niezbędne minimum, by takie Arkham City ruszyło.

BTW, Znajdzie się tu śmiałek grający w Neuroshimę Hex Online?

Easy - 21 Sierpnia 2011, 13:16

Dobra, allegro poszło w ruch, i z bólem wydałem te 17 zeta na Beyond.... Dzięki za opinie!
Adon - 21 Sierpnia 2011, 14:43

Jade Elenne napisał/a
ale perspektywa instalowania Windy...

To naprawdę nie boli. ;P:
Grałem troszkę w Sniper - Art of Victory i gra mi się wykrzacza w połowie jednej z ostatnich misji w momencie, gdy pojawia się nowe zadanie. Grał ktoś? Podobne doświadczenia? Chyba spróbuję poszukać cracka, może piraci poradzili sobie z problemem. :twisted:

ilcattivo13 - 21 Sierpnia 2011, 19:20

Adon - z tegoż powodu i ja jej nie przeszedłem. Zresztą, nie była na tyle dobra, by chciało mi się szukać jakiegokolwiek rozwiązania problemu.

Partner forum