Konwenty dawno minione - Poznań WlkP - PiwoKon (cykliczno-spontaniczny)
Gwynhwar - 14 Września 2010, 21:18
Agi, jak długo mnie znasz?
Agi - 14 Września 2010, 21:23
Tak samo długo, jak Ty mnie.
Gwynhwar - 15 Września 2010, 09:01
I czy kiedykolwiek NIE sprowadzałam wszystkiego do siebie?
Gwynhwar - 17 Września 2010, 19:52
Potwierdzam: Piwokon jutro 18 września 18:00 Szefska Pasja!
Gwynhwar - 19 Września 2010, 10:16
Cóż to był za bal! Gdy tylko dotarłam do samotnego Adama, który w zadumie sączył swoje piwo, wiedziałam, że impreza która się z tego wywiąże będzie epicka. Naturalnie prawie wszyscy, łącznie ze mną, pospóźniali się, ale nic to! Ponieważ z przybyciem Rogoży z Dominiką rozpoczęła się zażarta dyskusja na tematy wielorakie. Krótko po nich zawitał do nas Chal i ku naszemu zaskoczeniu zamówił herbatę. Powstała nawet koncepcja nazwania Piwokonu kolejno: Herbatokonem, Wódkokoem i Narkokonem dla najbardziej wytrwałych Sheila nam się wywinęła, ale miała dobrą wymówkę (wieczór panieński), zatem jej wybaczamy. Zwłaszcza, że wpadł do nas Kondziu z prześlicznym zaproszeniem na ich ślub (1 paździenrika 2010!!!), wypisanym dla "Poznańskich Fatastów"
Naturalnie było piwo, była Szefska, był KEBAB!!!, a także kalambury (to nie był dzień Rogoży...) Powrót w okolicach późnych godzin nocnych, urozmaiciło nam polowanie na taksówke dla Gfyn, w akompaniamencie klapsów które co rusz wymierzali sobie Adam z Chalem...
Generalnie chciałabym zwiększyć częstotliwość naszych spotkań, i zrobić z Piwokonu imprezę cykliczną: powiedzmy każda druga sobota miesiąca będzie zarezerwowana na Patologię w Szefskiej. Co uważacie?
A! I oficjalnie rozpoczynam akcję werbunkową na forum
Chal-Chenet - 19 Września 2010, 10:27
Gwynhwar napisał/a | w akompaniamencie klapsów które co rusz wymierzali sobie Adam z Chalem... |
Pomyliłaś nieco dramatis personae tej sztuki, ale wybaczam Ci, pewnie jeszcze do końca nie wytrzeźwiałaś.
Co do cykliczności, ja jestem jak najbardziej za, i niech wczorajszy przykład mojej obecności będzie pouczający dla wymigujących się, nawet w znoju i chorobie stawiłem się, by razem z zacnymi Wielkopolanami spędzić miłe godziny.
"Naturalnie było piwo, była Szefska, był KEBAB!!!, a także kalambury", a także temat pewnego nauczyciela-geja, który zrobił wrażenie na pewnych uczestniczkach wczorajszego spotkania.
Jeszcze raz w tym miejscu złożę gratulacje Sheili i Kondziowi, faaajnie! Oczywiście stawiamy się na imprezie i na ślubie.
Ps. Gwyn w rozpuszczonych włosach wygląda na żywo jeszcze lepiej niż na avatarze.
cooger - 20 Września 2010, 11:42
Z naszej strony niestety nie udało się dotrzeć. "Ja wiedziałem, że tak będzie..." - całodniowe zajęcia terenowe na granicy zaborów, powrót do Poznania i rekonwalescencja uczestników (zmycie z siebie błota pól i pyłu historii) zajęły nam czas do 21-ej. Nawet już nie wiem czy jedzenie było wcześniej czy później.
Chal-Chenet - 20 Września 2010, 14:13
No widzisz, a kto najbardziej stękał, że spotkań nie ma?
cooger - 20 Września 2010, 15:08
Chal-Chenet napisał/a | No widzisz, a kto najbardziej stękał, że spotkań nie ma? |
Co masz na myśli pisząc 'stękał'? ]:->
Gwynhwar napisał/a |
A! I oficjalnie rozpoczynam akcję werbunkową na forum |
A kogo verbujesz?
Chal-Chenet - 20 Września 2010, 15:51
cooger napisał/a |
Co masz na myśli pisząc 'stękał'? ]:-> |
"Marudził".
Gwynhwar - 20 Września 2010, 17:10
cooger napisał/a | A kogo verbujesz? |
Wszystkich!
cooger - 21 Września 2010, 12:50
Chal-Chenet napisał/a | cooger napisał/a |
Co masz na myśli pisząc 'stękał'? ]:-> |
Marudził. |
A to dobrze, bo już myślałem, że chodzi Ci o mnie.
Sheila - 22 Września 2010, 18:44
To ja jeszcze raz, internetowo:
KLIK
Moi mili, będziemy bardzo szczęśliwi, jeśli ktoś z Was znalazłby chwilkę, żeby być w tym dniu z nami! Jednocześnie zapraszamy na imprezę weselną (koncerty, piwko, wódeczka, tańce), która odbędzie się 30 X w Resecie. Rezerwujcie sobie czas!
Jeśli chodzi o ślub, to wpadliśmy na pomysł, żeby osoby, którym ta idea się spodoba, nie kupowały kwiatów i drogich kartek, tylko.... książki z piękną dedykacją, które staną się najlepszą pamiątką na świecie.
Link do naszej strony weselnej, na którą można ewentualnie zerknąć i zarezerwować jest TUTAJ .
Dzięki za wyrozumiałość w kwestii ostatniego Piwokonu
Całuję!!!
Gwynhwar - 23 Września 2010, 15:51
A ja będę płakać, bo nie udało mi się wywalczyć wolnego w pracy ;( Jutro drugie podejście do szukania zastępstwa ;(
Czy prezenty pragniecie otrzymać na imprezie weselnej? Rany rany! To mój drugi ślub w życiu! A na pierwszym miała 8 lat o.O'
Sheila - 23 Września 2010, 18:23
Nie zawracajcie sobie głowy prezentami - chcemy, żebyście byli!
Chal-Chenet - 23 Września 2010, 18:31
Jeszcze się nie wpisałem? Niedopatrzenie.
Z przyjemnością zjawię się na ślubie, mam nadzieję, że na imprezę poprzedzającą także się uda zawitać...
No i w ogóle: kurde, super, tej! Gratulacje!!!
Gwynhwar - 23 Września 2010, 18:43
Chal-Chenet, ta Twoja impreza poprzedzająca jest 30 października
Sheila - 23 Września 2010, 19:05
Dokładnie
Gwyn, dobrze, że czuwasz
Impreza jest miesiąc później, nie udało się zgrać terminów
Chal-Chenet - 23 Września 2010, 19:07
Nie doczytałem.
Gwyn, dzięki.
Gwynhwar - 24 Września 2010, 16:45
Słuchajcie, słuchajcie!
Ponieważ dotarł do mnie odzew świeżego mięska, proponuję ustalić pewien październikowy termin coby się spotkać i czegoś napić
16 października 2010 18:00 Szefska
Kto reflektuje? Termin jest na tyle odległy, że każdy może sobie wykombinować wolne ;P
Gwynhwar - 25 Września 2010, 19:20
No kamą ludzie... Jakiś odzew?
Chal-Chenet - 25 Września 2010, 20:20
Ja myślę, że gites.
cherryen - 25 Września 2010, 20:57
Gwynhwar napisał/a | odzew świeżego mięska |
Co masz na myśli?
cherryen - 26 Września 2010, 17:59
Gwyn ja pytam
Gwynhwar - 26 Września 2010, 19:51
A kilka osób wyraziło zainteresowanie. Teraz potrzebujemy terminu
cherryen - 26 Września 2010, 20:07
No to mi odpowiedziałaś.
Nie pytałam wprost, ale chodziło mi o jakąkolwiek identyfikację owego świeżego mięska.
Sheila - 26 Września 2010, 20:10
Gwyn, wywalczyłaś wolne? ;(
Jeja, jak ten czas leci, to już w piątek
Gwynhwar - 26 Września 2010, 20:44
Anka! Dostałam info zwrotne od trzech osób:
Azrael1023
ssgt.lobo
mad
Nieźle jak na jakieś 90-100 PW
Sheila, jeszcze nad tym pracuję. Koło wtorku powinnam wiedzieć na bank!
cherryen - 28 Września 2010, 14:02
Gwyn nie musisz do mnie "krzyczeć".
Gwynhwar - 30 Września 2010, 16:52
Sheila, jestem jutro z Wami!
Tylko mi powiedzcie, czy o tu:
http://pl.wikipedia.org/w...echa_w_Poznaniu
!!!
|
|
|