To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?

Matrim - 29 Lipca 2011, 09:44

agrafek napisał/a
a jedynie ostatnia część trylogii o Shepardzie.

I o to chodzi. Niech zamkną tę historię, niech skończą ze Żniwiarzami, a zaczną coś nowego. Świat zrobili fajny, ale dla Sheparda i spółki, to jest najlepszy moment na zejście ze sceny. Z hukiem! :)

agrafek - 29 Lipca 2011, 10:12

ketyow napisał/a

Znalazłem coś dla miłośników czołgów, którzy lubią postrzelać do żywych graczy a nie tylko komputera.
http://www.worldoftanks.pl/about.html

Gierka darmowa, mi się ściąga właśnie klient, zapowiada się naprawdę miodnie.

Ci sami goście robią teraz odpowiednik WoT ale dla samolotów. Na to czekam:).

Matrim
Cytat
I o to chodzi. Niech zamkną tę historię, niech skończą ze Żniwiarzami, a zaczną coś nowego. Świat zrobili fajny, ale dla Sheparda i spółki, to jest najlepszy moment na zejście ze sceny. Z hukiem!

Fakt, inna historia i inni bohaterowie (z starymi postaciami, którym udało się przeżyć w tle) odświeżyłaby serię, a mogłaby być interesująca. Pamiętam jak w KoTOR2 ganiałem za każdą nowinką o moich kumplach z jedynki:).

Unicorn - 29 Lipca 2011, 10:48

Polecam książki z universum ME... całkiem fajnie się czyta... nie byłam przekonana do nich dopóki mi brat jednej nie kupił na urodziny (a jak już dostanę książkę, to muszę ją przeczytać ;) ).

Ja osobiście czekam na jakieś wielkie zakończenie bo dwójka jest dla mnie zdecydowanie za krótka... ;) Osobiście czekam na zaskoczenie dlatego też nie czytam nic na temat trójki. Nie mogę się doczekać.
Cały świat mass effecta jest bardzo bogaty, i można wiele z niego wyciągnąć. Liczę na Bioware oby nie zawiedli ;)

Sandman - 29 Lipca 2011, 11:08

ketyow, wszystko zależy od tego czego oczekujesz, ja idę w niemieckie średnie i ciężkie. Trzeba się tylko przygotować na okres kiedy będziesz walczył jako najsłabszy w tierze. Z porad ogólnych zawsze najpierw zawieszenie rozwijaj, bo może się okazać, że rozwinąłeś silnik, wieżę czy działo, a nie możesz ich zamontować bo są za ciężkie. Dobrze też mieć 2 pojazdy w garażu, kiedy giniesz w jednej potyczce, zawsze możesz z niej wyjść i rozpocząć drugą innym czołgiem.
agrafek - 30 Lipca 2011, 09:05

Dla tych, którzy jeszcze nie grali w Vampire The Masquerade: Bloodlines, a mieliby ochotę - jest promocja na Steam i grę można kupić za ok. 20 zeta.
ketyow - 30 Lipca 2011, 10:09

agrafek, niech mnie w rzyć ucałują, poszukam w realu za 6 zł ;P: Zresztą nie było kiedyś w CD Action? Może nawet gdzieś mam.
agrafek - 30 Lipca 2011, 10:31

W CD Action było Vampire Masquarade: Redemption, wcześniejsza gra osadzona w tym samym świecie, też trochę cRPG, ale jednak zupełnie inna (łącznie z zupełnie inną mechaniką rozgrywki), bo tez robiona przez zupełnie innych ludzi. Gra nawet niezła, ale mnie tak wkurzyła, że stała się jedyną w moim życiu grą, którą wywaliłem w przypływie furii przez okno :oops: . Niemniej warto zagrać.
Adon - 30 Lipca 2011, 17:45

Działa ta steamowa wersja na win7? Pamiętam, że wcześniej nie chciała mi na niczym chodzić niż na XPx32 i się poddałem.
agrafek - 31 Lipca 2011, 08:21

Sprawdziłem i w opisie gry na steam nie ma nic o win7.
Ixolite - 31 Lipca 2011, 09:36

U mnie działa na Win7, to Source jest więc zasadniczo powinno działać wsziędzie tam gdzie Half-Life 2 działał.
ketyow - 31 Lipca 2011, 09:57

Niekoniecznie, bo kompatybilność z systemem nie zależy od silnika.

Ja póki co nie mam czasu zagłębiać się w tanki i gram... w Settlersów :mrgreen: To jest gra, jedynka rządzi.

Navajero - 31 Lipca 2011, 10:42

agrafek napisał/a
W CD Action było Vampire Masquarade: Redemption, wcześniejsza gra osadzona w tym samym świecie, też trochę cRPG, ale jednak zupełnie inna (łącznie z zupełnie inną mechaniką rozgrywki), bo tez robiona przez zupełnie innych ludzi.

Chyba odkurzę tę gierkę i po raz kolejny uratuję Aneskę ;)

Unicorn - 31 Lipca 2011, 17:36

ketyow, Settlers!!! Mój narzeczony został ostatnio wkręcony przez moją ciocię w siódemkę! Horror.. haha... ale pamiętam jedynkę jeszcze jak miałam amigę. Zawsze lubiłam sobie oglądać jak tam te "chłopki" robiły wszystkie czynności. :)
Dunadan - 31 Lipca 2011, 17:52

Unicorn, serio? kurde, kocham takie hard sci-fi jak w ME, zastanawiałęm się nad książką ale się bałem własnie ze względu na jej komercyjność. Skoro polecasz wezme pod uwagę kiedyś ;)
Co do Trylogii o Shepardzie - o tym nie wiedziałęm, jakoś podświadomie łączyłem ME z Shepardem tylko, ale racja, to by miało sens. Chętnie bym zobaczył jakieś spin-offy z okresu wojen krogańskich albo buntu Geth. To by było coś!

Co do zakończenia historii o Shepard - przecież mozna być albo zuym albo dobrym ;) zuy opanowuje świat -> w kolejnych odsłonych walczy się przeciw Shepardowi - to by mogło być ciekawe. Dobry ginie w samobójczym ataku ratującym galaktykę... takie flaczki nieco - wydaje mi się że ludzie z Bioware wymyślą coś naprawdę ciekawego choć pewnie wyciskającego łzy... zobaczymy w przyszłym roku. :mrgreen:

Unicorn - 31 Lipca 2011, 20:58

Dunadan, wiesz - jeszcze nie przeczytałam całej książki, ale na razie dobrze mi się czyta i wkręca -> jak przeczytam do końca, to napiszę co nieco czy nadal tak sądzę ;)

O! Ja chcę wojny krogańskie! :) )

ketyow - 31 Lipca 2011, 21:25

Jak coś to Settlersów i inne amigowe gry przeemulowane na PC można ściągnąć stąd: http://thecompany.pl/gra - dwa razy klikamy i od razu gramy właściwie. Tylko Sosnechristo nie działały Settlersy akurat, ale u mnie na obu komputerach śmigają :)
Hubert - 31 Lipca 2011, 22:30

ketyow, nie przypominaj mi. :(
Iscariote - 1 Sierpnia 2011, 12:39

Poleci ktoś jakiegoś RTSa? Wyszło coś ciekawego może jakoś niedawno?
Teraz pogrywam sobie w Bitwę o Śródziemie 2. Dobra gra, ale już kilka lat ma, coś nowego bym sprawdził. :)

czterdziescidwa - 1 Sierpnia 2011, 12:45

Ja grałem trochę w R.U.S.E i mi się podobało, przynajmniej multiplayer. Niestety jak z większością multiplayerówek, po krótkim czasie gra została zdominowana przez nolajferów znających na pamięć każdy piksel każdej planszy i grę wywaliłem; ile razy można w %^&% dostać jednego dnia ;)
ketyow - 1 Sierpnia 2011, 13:47

Też mnie to zawsze irytuje w RTS-ach. Samemu prawie nie gram i czasem udaje się z kumplami jedynie, którzy też na co dzień nie grywają nałogowo. A wtedy na tory idzie zwykle Warhammer 40k: Dawn of War (jedynka oczywiście). Kiedyś było z kim pograć w Emperor: Battle for Dune, też dobry tytuł jak ktoś lubi klimaty diuny, no i niezmiernie rzadko ze względu na wymagania i nie dające sobie z nią rady laptopy, ale zdarzało się w Supreme Commandera - to jest dopiero jatka. W nowości nie gram już od dawna w sumie. Nic mnie nie zainterestowało już od dłuższego czasu. Jak kiedyś będzie parę osób z forum miało ochotę pograć w coś po wirtualnym lanie a'la hamachi, to można się na jakąś partię zgadać i pograć na "równym" poziomie :)

Tudzież znajdę partnerów do Borderlands, do tego na multi wracam zawsze chętnie.

czterdziescidwa - 1 Sierpnia 2011, 15:05

No właśnie R.U.S.E pod względem mechaniki gry jest innowacyjny i bardzo fajny. Ma fajne założenia, które redukują mikromanagement ala starcraft.

W ogóle gra była robiona z myślą o odizolowaniu grypy, którą w materiałach reklamowych Battlefield od Heroes określono "grupą przeklinających, pryszczatych dzieciaków, którzy całe dnie spędzają przy grze i potrafią Cię zdjąć karabinem snajperskim zanim sięgniesz do klawiatury" ;) , od liczniejszej grupy okazjonalnych graczy.

Mniejszy nacisk na mikromanagent i podobne usprawnienia były krokiem w tę stronę. Inne narzędzie to mechanizm turniejowy, w którym system automatycznie wyszukiwał Ci przeciwnika.

Niestety system turniejowy nie zadziałał. Za długo trzeba było czekać na mecz, więc ludzie wybierali drużynowe ustawki. Teraz lobby gry jest przepełnione otwartymi grami, w którymi hardkorowy, zdyscyplinowany, siedzący na teamspik zespół czeka na przypadkowe, przyłączające się oddzielnie ofiary, żeby im zrobić mata w rekordowo krótkim czasie ;)

Btw. pod względem "nie umierania w 1 minucie" Battlefield od Heroes ma fajne rozwiązanie: tam domyślnie gracze są wrzucani do gier "na ich poziomie skila". Czasem to działa ;)

Sandman - 2 Sierpnia 2011, 16:46

Może ktoś polecić jakąś grę na PS3 podobną do Valkyria Chronicles, albo może jakiś odpowiednik Front Mission?
Fidel-F2 - 4 Sierpnia 2011, 09:35

Grał ktoś w Dangerous Waters?
ilcattivo13 - 6 Sierpnia 2011, 13:34

chyba się zapożyczę 8)
Hubert - 7 Sierpnia 2011, 21:36

Zachęcony dyskusją Matrima i Agrafka z poprzedniej strony chciałem dać drugą szansę Dragon Age II. Już pomijam, że Wiedźmin 2 wciąga produkcję Bioware'u nosem, to jeszcze... no, to po prostu jest słabe. Słabe jako cRPG i słabe jako gra w ogóle. Fabuła niby coś w sobie ma, ale stylizacja i cała reszta odpycha bardzo skutecznie.

Liczyłem, że Dragon Age II przyniesie jakieś zmiany na lepsze, ale z Waszych postów wnioskuję, że chłopaki z Bioware'u brną w swoje szambo "fajnej nowoczesności" dalej i z determinacją... :roll:

ketyow - 9 Sierpnia 2011, 23:29

Szukałem wyścigów wozów terenowych, ale nie ma żadnych sensownych chyba w ogóle. Starusieńki Insane jest dobry, a poza tym... Potem szukałem dobrych zwykłych wyścigów. Model jazdy zdyskwalifikował NFS-y, poza tym lubię rozpierduchę. TDU już nie wydaje się takie fajne jak kiedyś, TDU 2 jest podobno hańbą dla jedynki, zbyt realistyczne wyścigi, gdzie byle pierdyknięcie w drzewo kończy jazdę - też nie dla mnie. Grałem ostatnimi dniami w parę innych wyścigów jeszcze, ale wszystko syf. Fana Flatouta ciężko zadowolić. Ale o to... Glory! Nie brałem pod uwagę wcześniej, że do Flatouta 2 mogą być tony modów!

http://www.strategyinform...atout2/mod.html

Mam nadzieję, że będą na poziomie, już zacieram paluszki!

Bomba!
http://www.youtube.com/watch?v=oNt1PhyPtzc

ketyow - 10 Sierpnia 2011, 12:24

Oczywiście muszę ściągać pełnowymiarowe angielskojęzyczne demo. Następnym razem mając do wydania 20 zł kupię sobie ośmiopak a nie grę po polsku.
Fidel-F2 - 12 Sierpnia 2011, 11:21

Pamiętacie planszowe "Manewry Morskie"? Czy jest może ta gra transponowana na PC?
ketyow - 12 Sierpnia 2011, 11:38

Wątpię niestety. Natomiast jest planszowy remake tej gry, tylko że zamiast okrętów ma się rycerzy, jakieś wojsko czy coś...? Nie pamiętam, widziałem na grach planszowych w Realu, ale dla mnie okręty to okręty jednak, więc nie kupiłem.
Fidel-F2 - 12 Sierpnia 2011, 12:14

mam starą planszówkę, brakuje tylko jednej miny ale syn domaga sie na kompa, takie czasy

Partner forum