Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane
Fidel-F2 - 27 Maj 2013, 18:06
Oba zapowiadają się apetycznie.
Dunadan - 7 Czerwca 2013, 10:32
Powstanie film jedynie z praktycznymi efektami specjalnymi (bez CGI):
Harbinger Down
http://www.kickstarter.co...reature-fx-film
Yeah za FX wezmą się najlepsi z najlepszych. O ile film nie będzie spartolony pod względem reżyserii to może być coś ciekawego.
ilcattivo13 - 1 Lipca 2013, 18:11
Po wysłuchaniu prelekcji w Nidzicy i paru godzinkach rozmów z twórcami, mam bardzo wielką ochotę zobaczyć ekranizację "Głowy Kasandry" Marka Baranieckiego.
Na razie planowane jest nakręcenie 9-minutowego szorta (w całości o włamywaniu się do silosu i rozbrajaniu rakiety), który posłuży jako prezentacja potencjału fabularnego opowieści i możliwości twórców. Szort będzie animacją lalkową i powstaje przy współpracy speców/artystów z SeMaFora (oglądał ktoś "Piotrusia i Wilka"?), więc "kulawo" na pewno nie będzie.
Jakby co, będę monitował temat i kiedy tylko pojawi się Kickstarter (wspominałem, że będzie Kickstarter?), dam o tym znać
BTW. Dla wszystkich tych, którzy uważają, że fabuła "Głowy..." jest zbyt nudna (choć absolutnie taka nie jest) - film będzie bardziej krwawy i treściwy i w ogóle
Zgaga - 3 Lipca 2013, 21:51
Volverina i Riddicka w reklamach zapowiadali. Będzie na co czekać.
Choć oba się zapowiadają na rąbankę.
morham - 4 Lipca 2013, 06:52
Zgaga napisał/a | Volverina i Riddicka w reklamach zapowiadali. Będzie na co czekać.
Choć oba się zapowiadają na rąbankę. |
Ale od takich filmów nie należy spodziewać się więcej I wtedy dają fun.
Osobiście czekam na Pacific Rim - ciekawią mnie wielkie roboty vs potwory w wykonaniu del Toro. Trailery są mega smakowite - nawet udało im się zabić moje standardowe podejście, że przeważnie trailer to najlepsze z filmu (to chyba powinno wzbudzić moją czujność).
Zgaga - 4 Lipca 2013, 10:20
morham, Pitch Black był nie tylko rąbanką.
Dunadan - 8 Lipca 2013, 15:29
Zgaga napisał/a | Choć oba się zapowiadają na rąbankę. |
Niebywałe, jak to możliwe?!
morham napisał/a | Osobiście czekam na Pacific Rim - ciekawią mnie wielkie roboty vs potwory w wykonaniu del Toro. |
Też nie mogę się doczekać ;]
Dunadan - 12 Lipca 2013, 11:35
Przeciwnicy Gry Endera:
http://film.onet.pl/wiado...,wiadomosc.html
<facepalm>
Luc du Lac - 12 Lipca 2013, 14:30
ciekawe kiedy w końcu zbojkotujemy homoseksualistów...
Farin - 24 Lipca 2013, 16:12
"Grawitacja" zapowiada się interesująco. Przynajmniej po obejrzeniu zwiastuna:
http://www.youtube.com/watch?v=PksyDq9rc_M#at=96
Fidel-F2 - 24 Lipca 2013, 16:32
Farin napisał/a | Grawitacja zapowiada się interesująco | Już to było raz czy drugi.
Farin - 24 Lipca 2013, 16:41
z linkiem do zwiastuna, który miał swoją premierę na SDCC ?
Nie sądzę
Lowenna - 24 Lipca 2013, 17:18
Clooney i Bullock? Nieeeee
Farin - 24 Lipca 2013, 18:24
Jak każde w swoim własnym kombinezonie to może coś z tego będzie ;]
Choć zastanawiam się gdzie tam miejsce na SF
Fidel-F2 - 24 Lipca 2013, 19:06
Clooney jest fajny brzydal a Bullock zawsze stawiałem gdzieś blisko drewna aktorskiego czyli Demi Moore ale raz czy drugi doznałem dysonansu poznawczego, zagrała lepiej niż przyzwoicie więc nie skreślam z miejsca acz propozycja jako taka nie zachwyca.
Iscariote - 24 Lipca 2013, 21:05
No tak, ale ktoś ma jakiekolwiek pojęcie o czym jest ten film, prócz tego, że o Bullock, która w 10 minucie filmu zostaje wystrzelona w próżnię i bardzo mocno chciałaby tam nie być?
Wizualnie ładnie, ale obsada i brak większej ilości informacji na temat fabuły mnie zniechęcają.
Dunadan - 25 Lipca 2013, 10:57
Edge of Tomorrow
http://www.imdb.com/title/tt1631867/
Tom Cruise rozkręca się w sci-fi... ze screenów widać że będzie powered armor, wojna z kosmitami i podróże w czasie. Oblivion mi podszedł więc może wyjdzie coś ciekawego z tego filmu.
Blue Adept - 25 Lipca 2013, 11:02
Dunadan - Dzień Świstaka w wersji militarnej SF? Jeśli będzie takie jak Oblivion, to muszę obejrzeć. W końcu jestem masochistą.
Dunadan - 25 Lipca 2013, 11:28
Blue Adept, Ale gra też Bill Paxton. Lubię kolesia.
Blue Adept - 25 Lipca 2013, 11:32
Co kto lubi.
EDIT:
300. Początek imperium.
Nie mogę się tego doczekać. Jeśli jeśli rzeczywiście będzie tak idiotyczne i jednocześnie widowiskowe jak zapowiedź zdaje się sugerować, to znam kandydata na najlepszy odmóżdżacz 2014 roku. Salamina będzie jeszcze lepsza od bitwy pod Termopilami.
Zwiastun 300: Początek imperium
Farin - 25 Lipca 2013, 18:15
Iscariote napisał/a | No tak, ale ktoś ma jakiekolwiek pojęcie o czym jest ten film, prócz tego, że o Bullock, która w 10 minucie filmu zostaje wystrzelona w próżnię i bardzo mocno chciałaby tam nie być?
Wizualnie ładnie, ale obsada i brak większej ilości informacji na temat fabuły mnie zniechęcają. | Prosto z Hataka:
"Bohaterami opowieści będą błyskotliwa dr Ryan Stone (Sandra Bullock), która po raz pierwszy wyrusza wahadłowcem w przestrzeń kosmiczną, a jedynym jej towarzyszem w wyprawie jest weteran lotów Matt Kowalsky (George Clooney). Podczas rutynowego kosmicznego wyjścia astronautów z pojazdu, wahadłowiec ulega zniszczeniu, a bohaterowie zostają zupełnie sami w przestrzeni kosmicznej. Dookoła panuje przerażająca ciemność i cisza, a tlenu w skafandrach jest coraz mniej."
Lowenna - 25 Lipca 2013, 19:57
Jakoś nie zachęca... Przynajmniej nie mnie Za to jutro idę na Wolverina
Dunadan - 25 Lipca 2013, 21:03
Lowenna, daj znać jak ci się podobał
Iscariote - 26 Lipca 2013, 00:09
Farin, no tak opis właśnie pierwszych 10 minut filmu. Widziałeś trailer zapewne. Co dalej?
Farin - 27 Lipca 2013, 11:23
Iscariote napisał/a | Farin, no tak opis właśnie pierwszych 10 minut filmu. Widziałeś trailer zapewne. Co dalej? | Trzeba poczekać do pierwszych recenzji krytyków bądź znajomych. Zresztą co tu pisać dalej? Dwie osoby uwięzione na orbicie w skafandrach z pomocą NASA będą próbować przeżyć i wyjść cało z opresji. W takich filmach najwazniejsza jest Logika scenariusza, zeby nie było że ich przypadkiem przelatujący spodek nie zabrał
BTW - nowy zwiastun Najnowszej części Riddicka:
http://hatak.pl/zwiastun/9831
Matrim - 31 Lipca 2013, 21:27
A zauważyliście, że zwiastun Grawitacji, to popisowy numer Cuarona? Jedno ujęcie, bez widocznych cięć. Facet, który zrobił Children of Men ma u mnie duży kredyt zaufania, a i tu, i tam, jest też autorem scenariusza, więc ja jestem ciekaw co się z tego wy-Cloon-je.
Dunadan - 1 Sierpnia 2013, 11:01
Matrim napisał/a | Jedno ujęcie, bez widocznych cięć. Facet, który zrobił Children of Men ma u mnie duży kredyt zaufania, a i tu, i tam, jest też autorem scenariusza |
O i mi się zaczyna podobać Children of Men to dla mnie jeden z najlepszych filmów jakie widziałem...
Farin - 28 Sierpnia 2013, 08:26
Czekałem z utęsknieniem na nowego Riddicka ale po tym:
http://hatak.pl/artykuly/...k-kontra-potwor
Jestem trochę rozczarowany...
Dunadan - 28 Sierpnia 2013, 09:24
Farin, a co tam jest? nie mogę odpalić filmu tu gdzie jestem
Farin - 28 Sierpnia 2013, 09:42
riddick ratuje małego pieska i przy okazji tnie potwora...
Najbardziej żałosny widok to jak biegnie z tym małym futrzakiem pod pachą - normalnie brakuje jeszcze różowej torebki i salonów z modnymi ciuchami dla lesbijek :/
|
|
|