To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?

Fidel-F2 - 7 Czerwca 2011, 22:57

Ziemniak, nie potrzebuje neta
czterdziescidwa - 7 Czerwca 2011, 23:05

Fidel-F2 napisał/a
Nie gram po sieci, przyjrzałem się dokładnie i wygląda to tak:

Hostting error. Failed to host game.

Na obu Visty.

Sterowniki karty kazałem zaktualizować i niby są wersje aktualne. Mimo wszystko przeinstalować? Poza tym nie ma żadnych problemów graficznych.

A patrzyłeś czy masz najnowszą wersję gry? Np. czy masz najnowszy patch: http://www.totalwar.com/shogun2/news/5076 ?

Fidel-F2 - 7 Czerwca 2011, 23:09

czterdziescidwa, na jednym kompie działa, wersja jest mi obojetna

A może coś z divixami? Jaka jest teraz najnowsza wersja? Bo ta 11 z linku czterdziescidwa, jakaś dziwna. Na pewno nie mam tego na poprzednim kompie.

czterdziescidwa - 7 Czerwca 2011, 23:17

Fidel-F2 napisał/a
czterdziescidwa, na jednym kompie działa, wersja jest mi obojetna

A może coś z divixami? Jaka jest teraz najnowsza wersja? Bo ta 11 z linku czterdziescidwa, jakaś dziwna. Na pewno nie mam tego na poprzednim kompie.

To DirectX; część windowsów. Wydaje mi się że aktualizują się automatycznie.

Co do patcha, to może właśnie poprawili w nim błąd, który powoduje że na jednym kompie gra działa, a na drugim nie. Jak masz grę zarejestrowaną w Steam, powinien się automatycznie ściągnąć.

ketyow - 8 Czerwca 2011, 22:28

Jak w piątek jeździ metro w Wawie? Będą z racji koncertu dodatkowe kursy jakieś?
Ozzborn - 8 Czerwca 2011, 23:07

myślę, że wątpię :P przecież w piątki i soboty i tak jeździ do 3.
tu są szczegóły: http://ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=1309&l=1

Zgaga - 10 Czerwca 2011, 12:05

Czy mieliście do czynienia z darmowymi licznikami odwiedzin na stronie?
Jeśli tak, to jakie, Waszym zdaniem są najlepsze?

Adon - 10 Czerwca 2011, 12:42

phphits
Ale to zależy, masz dostęp do mysql?

Sauron - 10 Czerwca 2011, 18:38

Dzwonienie do kogoś (losowo wpisany numer) i gadanie jakiś głupot to nie jest przestępstwo/wykroczenie, czy może jednak?
nureczka - 10 Czerwca 2011, 19:17

Niewątpliwie jest przestępstwem przeciwko rozumowi.
Sauron - 10 Czerwca 2011, 19:18

:( wiem, koleżanki dzwoniły z mojej komórki i teraz ciągle oddzwania do mnie jedna pani, przeklina i grozi policją.
Adon - 10 Czerwca 2011, 19:30

To nie tylko źle świadczy o Twoich koleżankach. O tej pani również. Normalny człowiek by sobie odpuścił, albo zgłosił to na policję, a nie wydzwaniał z bluzgami i się odgrażał.
Zgaga - 11 Czerwca 2011, 08:11

Adon napisał/a
phphits
Ale to zależy, masz dostęp do mysql?

Ten pomysł odpada. Jakieś może inne liczniki wejść testowaliście?

Iscariote - 13 Czerwca 2011, 16:41

Do piórka od tabletu potrzebna mi bateria AAAA (tak, na 100% 4xA).
Obszedłem wszystkie markety, kilka kiosków, jakiegoś fotojokera i nic.
Ktoś wie może gdzie takie coś dostać? Czy to jest tak fachowe i unikatowe, że pozostaje mi Allegro? :)

feralny por. - 13 Czerwca 2011, 16:58

Ale mówiłeś, że chcesz baterię AAAA, czy wyjmowałeś z kieszeni pokazywałeś i mówiłeś, takie chcę?

Z doświadczenia podpowiem, że watro spróbować w centrach handlowych, zawsze jest takie śmieszne stoisko typu: dorabianie kluczy, rozciąganie butów (na własną odpowiedzialność), scyzoryki i ogólnie szwarc mydło i powidło. Tam zawsze mają taką baterię jak szukam. Z tym, że najlepiej jest przynieść starą i pokazać, to upraszcza procedurę.

Iscariote - 13 Czerwca 2011, 17:09

feralny por., dzięki. Przy dorabianiu kluczy itp jeszcze nie szukałem. Ograniczyłem się do miejsc, gdzie kontakt klient-sprzedawca można sprowadzić do niezbędnego minimum i własnymi oczami można przeszukać wystawkę baterii, bo wątpię żeby bateria AAAA była nielegalnym sprzętem wyciąganym spod lady ;P:
Spróbuję tak jak radzisz.

Ziemniak - 13 Czerwca 2011, 19:14

Iscariote, a szukałeś w sieci?

http://www.super-baterie.pl/?o=shpp&i=60

Iscariote - 13 Czerwca 2011, 19:34

Ziemniak, już znalazłem przez Allegro sklep w Łodzi. Tylko jest na drugim końcu miasta. Zerknę w stoisku dorabiaczy kluczy itp. A jak nie to się będę musiał zrobić wycieczke :)
ketyow - 13 Czerwca 2011, 20:45

Iscariote, jak w Warszawie znajdowałem sklepy i mówiłem sobie "ooo, super, nie będę płacił za przesyłkę, bo na miejscu" to potem szczerze żałowałem, że postanowiłem się wybrać z buta zamiast zapłacić :mrgreen:
czterdziescidwa - 13 Czerwca 2011, 22:15

ketyow napisał/a
Iscariote, jak w Warszawie znajdowałem sklepy i mówiłem sobie ooo, super, nie będę płacił za przesyłkę, bo na miejscu to potem szczerze żałowałem, że postanowiłem się wybrać z buta zamiast zapłacić :mrgreen:

Bo w wawie bilet kosztuje więcej niż przesyłka

ilcattivo13 - 13 Czerwca 2011, 22:45

Iscariote napisał/a
Do piórka od tabletu potrzebna mi bateria AAAA (tak, na 100% 4xA).
Obszedłem wszystkie markety, kilka kiosków, jakiegoś fotojokera i nic.
Ktoś wie może gdzie takie coś dostać? Czy to jest tak fachowe i unikatowe, że pozostaje mi Allegro? :)

ja od roku poszukuję do latarki czołowej specjalnych baterii AAA o obniżonej mocy (lower power, czy coś w tym guście - na normalnych latarka nie świeci). Żeby było śmieszniej - w latarce siedziały takie baterie, zrobione bodajże przez Panasonica (albo Phillipsa), ale w normalnej sprzedaży ich nie ma. A latarki są. I już mam trzy takie same :wink:

Fidel-F2 - 14 Czerwca 2011, 04:53

ilcattivo13, to może byś kupił taką co działa na zwykłe baterie, miałbyś wypas
ketyow - 14 Czerwca 2011, 11:12

czterdziescidwa napisał/a

No to akurat jest wyssane z palca, w Wawie są najtańsze bilety, szczególnie jeśli chodzi i odległość jaką można na nich pokonać i dowolność środków transportu. Po prostu biegania i łażenia kupę, strasznie dużo czasu można stracić.

czterdziescidwa - 14 Czerwca 2011, 11:18

ketyow napisał/a
czterdziescidwa napisał/a

No to akurat jest wyssane z palca, w Wawie są najtańsze bilety, szczególnie jeśli chodzi i odległość jaką można na nich pokonać i dowolność środków transportu. Po prostu biegania i łażenia kupę, strasznie dużo czasu można stracić.

Ale liczenie "ile można przejechać", to jest bez sensu. Policz "ile można załatwić", a wtedy wyjdzie Ci, że bez dobowego biletu, który pozwala na kila przesiadek, to nie wiele.

ketyow - 14 Czerwca 2011, 11:34

czterdziescidwa, i tak jest wszędzie a dobowy bilet jak wszystkie inne macie najtańsze. Ba, nawet po zapowiadanej podwyżce wasze bilety nadal będą tańsze niż u nas. A Trójmiasto to też m.in. ZTM, które na nas dodatkowo zarabia a u was pieniądze wydaje.
czterdziescidwa - 14 Czerwca 2011, 12:41

dobowy w Warszawie: 14 zł
dobowy w Gdańsku: 11 zł

tyle że chyba nie ma się o co kłócić ;)

ketyow - 14 Czerwca 2011, 13:01

Skąd ten pomysł na 14 zł? Kupowałem 4 dni temu zapłaciłem za ulgowy 4,5 zł. Czyli pełny 9 zł. Jeśli liczysz obie strefy to u nas odpowiednik kosztuje 20 zł.
Iscariote - 14 Czerwca 2011, 13:36

W Łodzi ulgowy 4,80 - normalny 9,60. Widzę, że nie jest z Łodzią jeszcze tak tragicznie.
czterdziescidwa - 14 Czerwca 2011, 16:07

ketyow napisał/a
Skąd ten pomysł na 14 zł? Kupowałem 4 dni temu zapłaciłem za ulgowy 4,5 zł. Czyli pełny 9 zł. Jeśli liczysz obie strefy to u nas odpowiednik kosztuje 20 zł.

Porównywałem pełne bilety sieciowe. Tak, ten za 14 jest też na "drugą strefę".

ketyow - 14 Czerwca 2011, 16:18

No to u nas 20. Miesięczny pełny u was 116 u nas 200. Wynika to po części z racji, że obsługuje nas 3 a nie 1 przewoźnik, ale dla mnie jako pasażera liczy się cena, a na liczbę przewoźników nie mam wpływu. Tak czy owak - ostatnio nawet na fb protesty i marudzenia Warszawiaków, ale tak naprawdę bezpodstawne, bo macie najlepiej zorganizowaną komunikację miejską w kraju i jedną z najtańszych (nawet po uwzględnieniu podwyżki). Inni mają gorzej, a nie robią z tego wielkiego halo.

Partner forum