To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Heroes

Comar - 26 Wrzeœśnia 2007, 17:02

Hej! Czy ktoś oprócz mnie obejrzał już 1 odc. 2 sezonu?
Póki co bez spoilerów powiem tylko, że odcinek w sumie taki sobie, ale za to ostatnie minuty świetne.

Anonymous - 26 Wrzeœśnia 2007, 18:39

Jak to nie był spojler, to ja się nie nazywam krisu. A ładnie tak piracić serial z netu? Bo chyba jeszcze nie puszczali tego w Polsce, bo w NI na pewno nie. :twisted: ;P:
gorat - 26 Wrzeœśnia 2007, 19:47

A zagraniczne kanały w telewizorze mieć zakazano? :P:

Swoją drogą: przypomniało mi się sprzed kilku tygodni: był artykulik o popularności amerykańskich seriali, w którym wspomniano o Herosach. Przedstawiciel TVP mówił coś w stylu: że wbrew oczekiwaniom miał bardzo niską oglądalność, nowi widzowie nie przybywali ze względu na skomplikowanie, ogólnie ton dość... nieprzychylny...

Homer - 26 Wrzeœśnia 2007, 20:30

krisu napisał/a
piracić

Temat - rzeka....

Anonymous - 26 Wrzeœśnia 2007, 20:43

Cytat
e wbrew oczekiwaniom miał bardzo niską oglądalność, nowi widzowie nie przybywali ze względu na skomplikowanie, ogólnie ton dość... nieprzychylny...

:shock: :? :) :mrgreen:
Tzn. że może nie być w tvp?

gorat - 26 Wrzeœśnia 2007, 21:42

No :evil:
Anonymous - 3 Października 2007, 20:57

No, nie wiem, czy się wciągnąłem czy nie, ale druga seria się zaczyna interesująco. Chociaż nie powiem, że jestem zaskoczony wątkiem Takezo Kensei. I nadal twierdzę, że dr Suresh jest także mutantem, ze względu na cudowne właściwości swojej krwi.
NURS - 3 Października 2007, 22:28

Czas spojrzeć prawdzie w oczy, jesteśmy marginesem społeczeństwa. są nas wciąz tysiące, ale juz nie miliony :-)
Heroes wystartowalo z poziomu 2 mln widzów, podczas gdy inne seriale wyrabiaja powyzej 4 (z pamięci lece). dlatego główne kanaly olewają BSG SG i inne hiciory. Po prostu fantastyka jako taka nie sprzedaje sie w polsce, jak zwykly kryminal.

Anonymous - 5 Października 2007, 14:19

Ja też ubolewam że taki mutant jak Prison break jest popularny, więc leci a drugiego sezonu BSG nie puszczą w tvp. Zresztą to zawsze tak jest. Puszczą jeden sezon a potem nic. Tak było z:
-Sliders
-BSG
-Star trek: the next generation.
Dobrze że puszczali kilka sezonów Po tamtej stronie, ale kiedy: o 2, 3 w nocy. Ale się czekało, w pogardzie mając późną godzinę.

elam - 5 Października 2007, 15:51

a tymczasem, po dwoch odcinkach drugiego sezonu, musze powiedziec, ze serial trzyma poziom ....
Anonymous - 5 Października 2007, 20:27

elam, Ty mnie nie denerwuj. Jak to trzyma poziom? Mówisz o pierwszej serii?
elam - 5 Października 2007, 20:29

czego nie rozumiesz w mojej wypowiedzi?? :shock:
Anonymous - 5 Października 2007, 20:40

Ma za wysoki poziom, nic nie rozumiem, jest niczym GOLD w empiku dla niektórych pracowników. :twisted:
elam - 5 Października 2007, 20:43

no coz... moze musisz obejrzec jeszcze raz? :mrgreen:
Anonymous - 5 Października 2007, 20:45

Co, twojego posta?? :shock:
elam - 5 Października 2007, 20:47

:roll: serial, Krisu, serial... o Heroes mowimy, gdybys sie pogubil.... :D
Anonymous - 5 Października 2007, 20:55

Yyyy....(patrzy na tytuł wątku.... :roll: )a tak, dziękuję. ;P:
Mówię tylko że pierwsza seria to marność i jeszcze raz marność. Na podstawie tego, jak nie sp... ą, mogą dopiero zbudować coś godnego uwagi. Chociaż już widzę, że mamy jak w pierwszej serii seryjną zabójczynię i psychopatę, ale daję im kredyt zaufania na kolejne dwa, trzy odcinki. Potem piszę petycję do kopidoła, niejakiego Kruka Siwego, niech zrobi porządek i zakopie producentów baaardzo głęboko.

Comar - 6 Października 2007, 08:22

krisu, że tobie się 1 seria nie podobała, to nie znaczy, że wszyscy mają ją oceniać wedle twojego gustu. :P Jak być może zauważyłeś, większości osób udzielających się w tym temacie 1 seria jednak podobała się.
Mnie np. pierwsze odcinki 2 serii średnio podeszły i uważam, że póki co, ta seria wypada zdecydowanie słabiej od 1. No ale to dopiero początek, pewnie się rozkręci.
A teraz czas na kombinowanie :D
Czy wam też się wydaje, że Nathan może mieć coś wspólnego ze śmiercią ojca Hiro? Na początku odcinka wpadł na Ando, więc mógł podrzucić zdjęcie. Po drugie ma jakieś dziwne schizy. No i jak wiadomo potrafi latać. Z drugiej jednak strony ta zakapturzona postać nie przypominała go budową ciała.

Homer - 8 Października 2007, 21:47

Obejrzałem pierwsze dwa...

Cóż - pierwszy sezon nie był mistrzostwem. Genialne rozwiązania przeplatane były miejscami strasznymi dłużyznami, albo jakimiś banalnymi rozwiązaniami. Sądziłem, że drugi sezon będzie jeszcze gorszy, natomiast... jest przynajmniej o dwie klasy lepszy . Pierwsze 2 odcinki przyjmuję bez żadnych zastrzeżen! Nie ma powtórzeń, sama wartka i ciekawa akcja, wątków kilka, wszystkie interesujące. Pieknie, że rozwalili całkowicie świat z I sezonu. Ten, który teraz widzimy - mroczny - dużo bardziej do mnie przemawia. Póki co :bravo Zobaczymy jak będzie dalej...

edit: I jeszcze jeden plus... Poprawili ścieżkę dźwiękową, ta muzyka, którą teraz serwują , ciągłe napięcie - bardzo dobrze dobrana!

Teraz robię sobie przerwę, ponieważ nie potrafię oglądać tego serialu po odcinku... Musze mieć przynajmniej kilka :)

Comar: Jakichś lepszych scenarzystów teraz mają, więc mam nadzieję, że Twoje przypuszczenia się nie posprawdzają :) .

Comar - 11 Października 2007, 18:35

No w końcu 3 odcinek mi się spodobał. Jednak ponownie nie ustrzegł się paru słabszych momentów. Choć cały czas najbardziej irytuje mnie debilny wątek Alejandro i Mayi, to jednak tym razem jego głupota została przebita ( i to o kilka poziomów) przez wątek Hiro. Jak zrobić z chciwego drania bohatera? Kazać mu walczyć z 90 samurajami :roll: Ręce opadają...
Ale i tak jest imho zdecydowanie lepiej niż w pierwszych 2 odcinkach.

elam - 12 Października 2007, 21:07

a mnie wkurzyl 3ci odcinek.
zabojcze bylo "Ando, otworz". no i Candice rzeczywiscie byla gruba :(
Peter i ta irlandzka laseczka - troche to drazniace;
za to fajny watek Claire i tego mlodego ... ale juz zakonczenie filmu - hmm.

Studnia - 5 Listopada 2007, 19:23

No to ja tylko tak żeby ostudzić głowy zarzuce tutaj linkiem http://www.filmweb.pl/Wcz...2,News,id=38598 i zapewniam że to nie jest spojler, ani nic w tym stylu.
hrabek - 6 Listopada 2007, 10:08

Kurde, slabo, co?
GAndrel - 6 Listopada 2007, 13:44

Z powodu strajku scenarzystów m.in. Hereos są zagrożeni. Drugi sezon może się skończyć już na 11 odcinku.
hrabek - 6 Listopada 2007, 13:48

Toz przeciez Studnia juz to zalinkowal wczoraj wieczorem :)
GAndrel - 6 Listopada 2007, 13:59

A to przepraszam. Ja jestem raczej nieklikacz.
elam - 6 Listopada 2007, 17:26

a ja pisalam o tym 3go listopada w temacie "seriale seriale", i jest tam link do artykulow amerykanskich, dla ciekawych.
nie tylko "Heroes" ucierpi. np BS Galactica taz, i to bardzo...

Comar - 7 Listopada 2007, 14:48

Mam nadzieję że Heroes'y jakoś sie wykaraskają z tych kłopotów, bo w ostatnich odcinkach wróciły już do dawnej wysokiej formy. 6 był bardzo dobry :bravo , a 7 po prostu rewelacyjny :bravo :bravo :bravo
Iscariote - 10 Listopada 2007, 23:17

Obejrzałem 7... Żaden serial mnie tak nie wciągnął jeszcze :shock: Zastanawiam się, co wolę bardziej oglądać PB, czy Heroes... i nie mogę wymyślić :)
gorat - 20 Listopada 2007, 20:52

Twórca Herosów przeprasza za słaby serial
Cytat
Twórca serialu Herosi przeprosił amerykańskich fanów za rozczarowujący początek drugiego sezonu.

Serial z udziałem takich gwiazd, jak Hayden Panettiere i Masi Oka, był jedną z najpopularniejszych nowych produkcji amerykańskich ubiegłego roku, jednak w ostatnim czasie jego widownia drastycznie zmalała, a jeden z ostatnich odcinków zajął zaledwie 30 miejsce pod względem oglądalności.

Twórca serialu Tim Kring przyznaje, że popełnił kilka błędów planując rozwój niektórych wątków fabularnych.

Założyliśmy, że widzowie oczekują tego samego, co daliśmy im w pierwszej serii: budowania intrygi wokół bohaterów i ich nowych mocy, tymczasem widzowie oczekiwali adrenaliny. Popełniliśmy błąd przedłużając dojście do połączenia wątków. Myślę też, że nie spisaliśmy się zbyt dobrze w wątkach romantycznych - mówi Kring w wywiadzie dla amerykańskiego magazynu Entertainment Weekly.
A polskich to już nie (jak czytam powyższe posty)? Ech, Onet...

Partner forum