To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Trochę na zielono

Ziemniak - 27 Czerwca 2008, 21:26

A jeszcze sporo podgrup jest ;P: I czynnik Rh :twisted:
Martva - 27 Czerwca 2008, 21:32

Co rozumiesz przez podgrupę?
Ja wiem jak wygląda mój krwisty genotyp, bo wyciągnęłam wnioski z rodziny. Ehh, co ćwiczenia z genetyki robią z ludźmi ;)

mBiko - 27 Czerwca 2008, 21:39

gorat napisał/a
Przy tej próbie się udało, przynajmniej odpadną pogłoski, że jestem mutantem.

Wiesz gorciu ja bym za bardzo na to nie liczył.

A tak a propos, czy ja rzeczywiście wypisywałem takie głupoty na temat optymizmu?

gorat - 27 Czerwca 2008, 21:57

Wrzuć w searcha, znajdziesz :) Dawno temu to było, mogłeś mieć inne poglądy ;)

Te pogrupy to pewnie coś w stylu A1, o którym można znaleźć coś na... dzikim Mietku.

Ziemniak - 27 Czerwca 2008, 22:03

Martva napisał/a
Co rozumiesz przez podgrupę?

Wariacje A1 i A2 grupy A (np A1B, A2 itp.) Zero też ma jakieś tam odmiany, oznaczane małymi literkami.

Martva - 27 Czerwca 2008, 22:06

gorat napisał/a
o którym można znaleźć coś na...

Komentarze są niezłe.

Ziemniak napisał/a
Wariacje

A wariacje to nie wiem jakie mam :)
Czeka mnie oddawanie krwi niedługo, bo szwagier będzie miał operację, a są wakacje i żeby mu zapewnić krew to musimy oddać i powiedzieć że to dla pacjenta takiego a takiego, wtedy będą musieli mu dać. Nie wiedziałam że tak można. Tak czy tak chciałam oddać, ale teraz będę miała silniejszą motywację. Mam nadzieję że sie nadaję :|

mBiko - 27 Czerwca 2008, 22:12

Po prostu teraz nie uznałbym optymizmu za lekką formę, a wręcz przeciwnie. Musiałem być pijany, albo cuś.

A mutacjami się nie przejmuj, będziemy Cię gorciu lubić nawet jak będziesz miał osiem rąk, czy biegał po ścianach jak mucha.

ihan - 28 Czerwca 2008, 08:04

gorat napisał/a
przynajmniej odpadną pogłoski, że jestem mutantem.

Skąd, raczej pojawią się nowe, że świetnie się kamuflujesz.

Martva, z tym oddawaniem krwi to takie małe oszustwo w zasadzie, ale w dobrym celu, więc nie ma sensu się rzucać. NIe ma możliwości, żeby krew, którą oddacie trafiła do konkretnej osoby. Krew musi być oczywiście poddana obróbce, w Polsce z tego co się orientuje brak jest zakładów frakcjonowania krwi, więc musi być wysłana za granicę i nie ma fizycznej możliwości, że ta sama krew trafi do pacjenta.
Nie stosuje się bezpośredniego przetaczania krwi, chyba, że byłyby to sytuacje ekstremalne. Choć i tak nie wiem, czy lekarz by się zdecydował. Żaden szpital nie ma prawa żądać oddania krwi i od tego uzależniać przeprowadzenie zabiegu. Ale jak pisałam, w sumie w dobrym celu. Choć, ponieważ jak pisałam zakłady frakcjonowania są za granica i konieczny jest transport, hmmm, po odliczeniu kosztów przechowywania, transportu itp. taniej byłoby w ogóle nie organizować krwiodawstwa, tylko kupować gotowe preparaty. Ot, takie małe absurdy codzienności.

May - 28 Czerwca 2008, 11:40

ihan,
ihan napisał/a
z tym oddawaniem krwi to takie małe oszustwo w zasadzie, ale w dobrym celu, więc nie ma sensu się rzucać. NIe ma możliwości, żeby krew, którą oddacie trafiła do konkretnej osoby. Krew musi być oczywiście poddana obróbce, w Polsce z tego co się orientuje brak jest zakładów frakcjonowania krwi, więc musi być wysłana za granicę i nie ma fizycznej możliwości, że ta sama krew trafi do pacjenta.

doskonale sobie zdajemy z tego sprawe, w koncu nasz Papa jest lekarzem. Ale jest ogolnie przyjete, zeby w wypadku planowanej operacji (a zwlaszcza latem, kiedy krwi brakuje ogolnie) pacjent znalazl trzy osoby, ktore oddadza krew "dla niego". I grupa krwi, stopien pokrewienstwa oddawaczy etc nie maja tu zadnego znaczenia. Po to, zeby nie uszczuplac zapasow dla "naglych wypadkow".

gorat - 18 Lipca 2008, 17:29

Rozczulił mnie jakoś "Martva & Corpse Ltd." znaleziony w skojarzeniach.
[edit: zapomniałem zaznaczyć - jest to skojarzenie do ekipy remontowej :P: ]

Temat się mocno zapuścił - co dzisiaj? Może
°C-ute - Sakura Chirari

:?:

Adashi - 18 Lipca 2008, 17:36

gorat napisał/a
Rozczulił mnie jakoś Martva & Corpse Ltd. znaleziony w skojarzeniach.
[edit: zapomniałem zaznaczyć - jest to skojarzenie do ekipy remontowej ;P: ]

:lol: :wink:

Oh, stare skojarzenia przeglądasz Oranżado :)

Martva - 18 Lipca 2008, 18:32

Cytat
Rozczulił mnie jakoś Martva & Corpse Ltd. znaleziony w skojarzeniach.

Że co? :shock:

Adanedhel - 18 Lipca 2008, 18:35

Jakby co nie martw się. Ja też nie zrozumiałem.
Adashi - 18 Lipca 2008, 20:54

A kto chciał zostać fliziarką? Ekipa remontowa :arrow: fliziarka :arrow: Martvę dokładam gratis :mrgreen: Łatwe i proste :lol:

BTW Oranżado namierzyłem taką oto pozycję -
Fantastyka XIX i XX wieku. Granice i pogranicza. Zdaje się, że lubisz buszować w takich klimatach :wink:

Martva - 18 Lipca 2008, 20:59

Adashi napisał/a
Martvę dokładam gratis

Nie podoba mi sie to sformułowanie ;P:

Skojarzenia, no przecież. Ignoruję ;)

Adashi - 18 Lipca 2008, 21:19

Martva napisał/a
Nie podoba mi sie to sformułowanie ;P:

A mnie bardzo ;P:

Martva - 18 Lipca 2008, 21:31

Bo Ty jesteś dziwny ;P:
Adashi - 18 Lipca 2008, 21:42

No Spooky Mulder :mrgreen:
Martva - 18 Lipca 2008, 21:59

Dziwny w sensie dziwny, nie nawiedzony.
Adashi - 18 Lipca 2008, 22:05

Chyba ciut offtopujemy? - nie sądzisz drogi Watsonie :roll:
Martva - 18 Lipca 2008, 22:13

To jest normalne na tym forum, nie?
Adashi - 18 Lipca 2008, 22:17

A tak, zapomniałem :wink: Wybacz, miałem długą przerwę w odwiedzaniu forum :)
Martva - 18 Lipca 2008, 22:21

Nie gniewam się :) Nie wiem czy Ci gorat wybaczy ;)
Adanedhel - 19 Lipca 2008, 08:03

Przecież cały jego blog składa się z offtopów.
gorat - 19 Lipca 2008, 17:07

Adashi, dzięki. Ktoś powinien zresztą porządek zrobić z informacją o takich pracach, normalnie umykają :evil:

Dewiza forum Fahrenheita: zadaniem modów jest offtopowanie ;) Ze skojarzeń zresztą zostało mi jeszcze sto stron - lekka lekturka, dłużej czasem trwa ładowanie strony niż jej przelecenie ;)

Co dzisiaj?
Charlotte & Serge Gainsbourg - Lemon Incest
Jakoś uwielbiam, gdy Gainsbourg śpiewa z partnerką, lub daje kobiecie swój tekst, ale czemu ciągle musiał je przez to wplątywać w skandale? :| :lol:

gorat - 14 Sierpnia 2008, 13:12

Nie chce mi się rachować, ile dni minęło od poprzedniego postu, beknę tylko na potwierdzenie swego istnienia. ( ;P: )

A poważnie: znowu czeka mnie przerwa, na dodatek dłuższa, niż była mowa wcześniej. Odwyk? Przyjdzie się znowu meldować w uleczalni :?

agnieszka_ask - 14 Sierpnia 2008, 13:16

gorat napisał/a
:?

hej gorat, a co to za mina?? panie w dziekanacie już się pewnie cieszą na takie miłe odwiedziny :lol:

gorat - 14 Sierpnia 2008, 13:28

Krzywa mina, zasadniczo rzecz biorąc.
Się zastanawiam, czy czegoś nie napisać (rękami, nie odgłosami fizjologicznymi), ale to się okaże wkrótce.

O, zapomniałem: w ramach postępującej cyborgizacji proszę o nagrania audio całowania, najlepiej różnorodne.

agnieszka_ask - 14 Sierpnia 2008, 13:42

gorat napisał/a
w ramach postępującej cyborgizacji proszę o nagrania audio całowania, najlepiej różnorodne.

:shock:

eee, w radiu RAM czasem lecą, jak ktoś jakiś konkurs wygra. napisz do nich, to Ci może udostępnią :mrgreen:

Adashi - 14 Sierpnia 2008, 13:55

gorat, jeszcze trochę i będziesz jak Briareos Hecatonchires :lol:

BTW, dlaczego nie ma takiego statusu? :shock: Nie ma nawet Pani major Kusanagi :evil:

Partner forum