To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?

Dunadan - 21 Grudnia 2006, 14:32

Sasori, co to za giera? Trochę się kojarzy z jakimś Jedi Knight :D dwójka była fajna:)
Sasori - 21 Grudnia 2006, 15:02

Star Wars Battlefront I. 25 na 25, 150 spawnów w zapasie, nachrzanianka o command posty, kilka klas postaci, bohaterowie, odtworzone bitwy z filmów i uniwersum rozszerzonego. Taki starwarsowy klon Battlefielda. Moja ukochana gra na klocka, gorąco polecać.
Nexus - 21 Grudnia 2006, 16:05

lavojtek, podam jeden przykład - pomieszczenie z dwoma oknami wychodzącymi na ulicę. Wchodzę do środka, uruchamiam trigger po którym pojawiają się żołnierze i zaczyna się akcja - gościu wskakuje szczupakiem z przewrotką jednym oknem, przebiega kilka kroków, wyskakuje szczupakiem drugim oknem, przebiega ulicą do pierwszego okna i znowu wskakuje szczupakiem do pomieszczenia. Hmmm... długo się tak nie pobawił :twisted: :mrgreen:
Najgorzej nie było, bo potrafili na przykład strzelać zza węgła lub nad przeszkodami wysuwając tylko broń. Ale momentami była to rzeź niewiniątek.

Edit: Sasori, screen mnie już podkręcił - dzięki!

Henryk Tur - 21 Grudnia 2006, 18:36

Haj-li, haj-lo
Grał ktoś w Alpha Prime???
Realizm 100%, dostajesz kulkę i cię nie ma, trafić wroga trudno. Jeden etap przechodzę po 30 raZY....odlot...

Nexus - 21 Grudnia 2006, 19:23

Henryku, to FPS? Kulki są prawdziwe? :mrgreen:

Edit: Mała korekta gramatyczna :)

lavojtek - 21 Grudnia 2006, 19:48

Cytat
dostajesz kulkę i cię nie ma

To tak jak Operation Flashpoint - najlepsza strzelanka ever!!!

Argael - 21 Grudnia 2006, 23:03

Ghost Recon (ten pierwszy, w najnowszego za krótko grałem, żeby oceniać) też jest fajny i chyba całkiem realistyczny pod względem obrażeń. I te emocje...
Dunadan - 22 Grudnia 2006, 00:15

Nie nazwałbym Operation Falshpoint strzelanką ;) zwłaszcza że są misje gdzie NIE strzelasz :D
dzejes - 22 Grudnia 2006, 00:17

Flashpoint? Gra, w której leziesz 15 minut przez krzaczory tylko po to by zostać jedną kulkę i umrzeć?

:)

Ixolite - 22 Grudnia 2006, 00:39

Taa, ta sama :D

Ale jak już się wkręcić, to jest naprawde super, zwłaszcza misje dodatkowe, np. komandosów :)

Dunadan - 22 Grudnia 2006, 00:42

Nie móiąc o trybie MultiPlayer... nigdy nie miałęm okazji zagrać w prawdziwą kampanię ale grałem z kolega - byłą jazda. Teraz wyobraź sobie PRAWDZIWą BITWE z czołgami, helikopterami, tuzinami PRAWDZIWYCH graczy, a to wszystko na mapie która ma ładnych parę kilometrów :D ehh... chciałbym tak kiedyś zagrać.

PS - amerykanie stworzyli specjalny system szkolenia żolnierzy oparty na silniku i systemi OF!!! widziałęm screeny - grafa powalająca :shock:

Ixolite - 22 Grudnia 2006, 10:06

A teraz wyszła kolejna gra - ArmA, Armed Assault, to co we Flashpoint tylko wiecej i lepsze i współcześnie. Jak przedwczoraj w Empiku byłem to leżało w nowościach.
Dunadan - 22 Grudnia 2006, 11:52

No własnie słyszałem...
Kurde, swoją drogą jak to jest że tacy Czesi, bo OF to czeska gra, mogą wydać takiego hiciora... a my to co? wiem, Wiedźmin się szykuje... ale c zesi wydali OF w 2001 roku... :|

Pako - 22 Grudnia 2006, 12:17

Nie przesadzaj, do czechów wparwdzie nam daleko (H&D, Mafia, OF) ale i my parę gierek hitowych puściliśmy, co na nasz rynek jest naprawdę dobrym osiągnięciem, moim zdaniem.
Painkiller, bardzo popularna giera w Stanach, tytuł gry reoku jakiegoś magazynu nawet otrzymała. Chrome podobno też bardzo fajne było. Crime Citis/Cities/Citys (szczyt lenistwa mózgu, nie umiem napisać po ang tego tytułu), jakaś piłka nożna ze zwierzakami była, pewno parę innych gier też. Fakt, ze nie sa to mega giery, ale też i nasz rynek kuleje pod tym względem od zawsze.

gorat - 22 Grudnia 2006, 13:15

Crime Cities. Nawet sobie trochę polatałem swego czasu :) (Było w CD-Action, więc nie za drogo.)
Henryk Tur - 22 Grudnia 2006, 13:51

Nexus napisał/a
Henryku, to FPS? Kulki są prawdziwe? :mrgreen:

Edit: Mała korekta gramatyczna :)

FPS, owszem. A kulki na tyle prawdziwe, że dziury mi w ekranie monitora porobiło :)
Cytat
Flashpoint? Gra, w której leziesz 15 minut przez krzaczory tylko po to by zostać jedną kulkę i umrzeć?

Chcesz realizmu czy nie?

Dunadan - 22 Grudnia 2006, 15:19

Ja uwielbiem w OF grać samemu i np. rozwalić połowę bazy przeciwnika :D da się wszystko niemal :roll: OF, miał swoje ograniczenia, wywołane tylko ograniczeniami sprzętu. Zastanwia mnie czemu nie zrobili drugiej części ( dodatki się nie liczą, choć nie wiem która inna gra miała taką masę dodatków!!! )?
Wspomniano Armed Assault ale to już nie to :D

GAndrel - 31 Grudnia 2006, 11:31

Ostatnimi dniami zagrywam się w Mount&Blade'a. Polecam wszystkim miłośnikom białej broni.
Dunadan - 31 Grudnia 2006, 12:46

Kurde, giera wygląda naprawdę miodnie! grafika kiepska, ale olać grafikę...
Argael - 31 Grudnia 2006, 14:15

Wcale nie jest taka kiepska, jak na taką niszową produkcję. Ściągnę sobie i spróbuję.

A ostatnio pogrywam (znowu) w Silkroad Online. Bardzo przyjemny darmowy MMORPG dziejący się na Dalekim Wschodzie.

Pako - 31 Grudnia 2006, 15:55

Ano, grafika nie jest taka kiepska... a jak widziałem ludków w przeszywanicach to mi się spodobało, bo zawsze ganiają albo na gołe klaty albo co najmniej kolczuga ;)
Szkoda, zę to jeszcze nie freesoft :P ale może ściągnę jutro :)

GAndrel - 31 Grudnia 2006, 16:55

Ale za to jaka grywalność. :) Szkoda, że za darmo można pograć tylko do 6 poziomu. Ale brat na gwiazdkę dostał wersję pełną, więc mogę grać na wyższym poziomie. :) Moja drużyna to w tej chwili około 20 ludzi. Głównie jeźdźcy, choć mam także paru kuszników. Bandyci to już dla mnie nie jest problem. Zaczynam zabierać się za rycerzy. I sam już nie wiem które uderzenie lubię bardziej, forhand czy beckhand. :)
lavojtek - 31 Grudnia 2006, 17:46

Cytat
A ostatnio pogrywam (znowu) w Silkroad Online.

Wyglada niezle! Warto???

Ixolite - 31 Grudnia 2006, 17:52

Kwestia gusty chyba, mnie jakoś nie wciągnęło, ale z drugiej strony w WoW gram, więc już jestem na punkcie mmorpg nieco skrzywiony :)
Argael - 31 Grudnia 2006, 18:56

Cytat
Cytat
A ostatnio pogrywam (znowu) w Silkroad Online.

Wyglada niezle! Warto???

Wg. mnie warto, zwłaszcza jeśli się lubi chińskie klimaty. Nie ma określonych klas postaci, można się rozwijać w dowolnym kierunku.
Gdybyś miał rozpocząć, to sugeruję jakiś nowszy serwer (ja gram na Eldorado).

Argael - 8 Stycznia 2007, 21:16

Po świętach dorwałem w swoje łapki pierwszą część Onimusha na PS2. To jest gra, jakiej od dawna szukałem. Samurajskie klimaty, niepokojąca scenografia i dużo napięcia. Jak ktoś ma PS2 i jeszcze nie grał, to polecam. Na PC-ta też wyszło.
Dunadan - 8 Stycznia 2007, 21:23

Na PieCa to z tego co wiem wyszła tylko O3... ale mogę się mylić. Grałem zresztą, fajne klimaty a w roli głównej jest Jean Reno :D ( niestety bez swojego głosu ). Ale gra może się znudzić po jakimś czasie. No, ale to sequel był.
mert - 9 Stycznia 2007, 10:58

Tak, na Pieca wyszla tylko 3 część Onimushy. Całkiem przyjemnie się gra, choć to tylko konwersja i doskonała nie jest. Pograłem chwilę i zrezygnowałem. Myślałem o Devil May Cry 3, ale to również konwersja ze średnimi notami...
Z takich gier polecam również Chaos Legion - kiedyś w CDA było, z tego co pamiętam.

Ixolite - 9 Stycznia 2007, 12:14

Mnie sie Chaos Legion nie podobał, choć może to z powodu, że generalnie nie przepadam za konsolowymi siekankami. Zbyt "prostackie" dla mnie są.
Dunadan - 9 Stycznia 2007, 15:35

Mert - zasadniczo konwersje mają raczej średnio noty... to IMHO jakiś sposób myślenia PeCetowców - jak gra jest z konsoli to musi być kiepska... jakoś MGS czy Silent Hill furory nie zrobiły na PieCach - choć IMHO to były najlepsze gry w jakie grałem w życiu - a grałęm właśnie na PC.
PeCetowcy nie lubią konsoli, ot co :mrgreen:

Partner forum