To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Czy są na świecie ładne wiedźmy?

Wiedźma - 10 Lipca 2006, 22:22

Rozumiem Pako upomnienie :oops: Ale nie chcialabym być główną zdobywczynią Żłotej Miotły. Miałam nadzieję, ze oprócz mnie ktoś inny też będzie przez Was nominowany :)
Anko - 10 Lipca 2006, 23:41

Wiedźma:
Cytat
POD BUKIEM
:bravo Ty to masz talent. 8) Nie pamiętam oryginału, choć strzelam, że tak do połowy to mniej więcej oryginał, dalej parafraza. Ale klimatyczna. Mogłabyś pisać teksty do piosenek. Wreszcie byłyby mądrzejsze, niż trzeba w radiu wysłuchiwać. :wink: Na razie za dużo tam Amoris Vulgaris, a za mało Sapientia. (Aha, proszę się nie naśmiewać z "łaciny" mojej, bo prawdziwej nie umiem i nie odróżniam nawet Sapientia od Sagacitatus, a jeszcze pewnie błędy sadzę :oops: ).
Dracena - 10 Lipca 2006, 23:58

To trafiłaś Anko w dziesiątkę. Wiedźma już od dawna układa piosenki, ale na razie niestety tylko dla dzieci. Te są jednak całkowicie oryginalne, a nieparafrazowane
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 00:12

A co Wy na to drodzy mieszkańcy nowego wszechświata, że Romek P. nas tutaj dniem tryfidów straszy? :D
Selithira - 11 Lipca 2006, 00:25

Dracena napisał/a
To trafiłaś Anko w dziesiątkę. Wiedźma już od dawna układa piosenki, ale na razie niestety tylko dla dzieci. Te są jednak całkowicie oryginalne, a nieparafrazowane

A teksty śliczne są, zwłaszcza, kiedy włączy się radio i próbuje porównać... :roll:

Anko - 11 Lipca 2006, 00:25

Dracena:
Cytat
To trafiłaś Anko w dziesiątkę. Wiedźma już od dawna układa piosenki,
No, to już wiem, czemu Wiedźma ma tańczyć i śpiewać. Szkoda, że tego nie widzę/słyszę, ech... :roll:
Wiedźma:
Cytat
A co Wy na to drodzy mieszkańcy nowego wszechśwata, że Romek P. nas tutaj dniem tryfidów straszy? :D
To się będziemy musieli wynieść nad morze (albo jakieś skombinować w tym wszechświecie - Pako się ucieszy z takiej kolejności, bo przecież na początku nie było nawet światłości, ale wody już były!)
Tryfidy podobno słonej nie lubią... :twisted:

Wiedźma - 11 Lipca 2006, 00:32

Morze to swietny pomysł Anko :bravo
Ale damy sie facetowi nastraszyć? :roll: I roślinkom genetycznie zmodyfikowanym? :roll:
Przecież my to prawie też juz o mało nie jesteśmy zmodyfikowani genetycznie :D
A gdyby tak spróbować w naszym wszechświecie modyfikować genetycznie płeć męską? :twisted:

Wiedźma - 11 Lipca 2006, 00:39

Cytat
Cytat
Selithira napisał/a
Dracena napisał/a

A teksty śliczne są, zwłaszcza, kiedy włączy się radio i próbuje porównać... :roll:

No ładne porównanie z Ich troje, Mandaryną czy Krawczykiem :(

Anko - 11 Lipca 2006, 00:46

Selithira:
Cytat
A można tych piosenek gdzieś posłuchać? :o (Jakieś taśmy demo, mp3... :twisted: )
Dracena - 11 Lipca 2006, 00:50

Mianuję Pako do Złotej Miotły za wiedźmowatość :D - w jego przypadku wiedźmowatość w stosunku do kobiet :D , ponieważ ustawia kobiety na trzecim miejscu po Tomcichu i sobie :D
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 00:55

Oj, nie wiem Draceno, czy Pako załapie się na nagrodę :D Na razie jest zbyt miły :D Musi więc trochę powalczyć o nominacje :D poprawić sie :twisted:
Anko - 11 Lipca 2006, 01:15

Wiedźma:
Cytat
No ładne porównanie z Ich troje, Mandaryną czy Krawczykiem :(
Wybacz. :oops: Prawda, z nimi to by wygrał nawet chórek przedszkolaków. :( Niektórzy nawet ten fakt już wykorzystywali medialnie. :roll:
Cytat
my to prawie też juz o mało nie jesteśmy zmodyfikowani genetycznie :D
Ja to już jestem zmodyfikowana fizycznie, chemicznie, biologicznie, psychicznie i społecznie. Genetyka ani nanotechnologia, ani cybernetyka już nie pomogą - jestem przypadkiem beznadziejnego zmodyfikowania (i to wielokrotnego :!: ). :lol:
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 01:18

Cytat
To się będziemy musieli wynieść nad morze (albo jakieś skombinować w tym wszechświecie - Pako się ucieszy z takiej kolejności, bo przecież na początku nie było nawet światłości, ale wody już były!)
Tryfidy podobno słonej nie lubią... :twisted:

Ale nie lepiej takie nieoddzielone wody zostawić? :D Wtedy wszędzie byłaby słona woda i mniej miejsca dla tryfidów. :D Ale powoli... przecież są też rosliny wodne :shock:
Coraz bardziej jednak podoba mi się ten wiedźmowaty świat proponowany przez Was :D jest taki ekspansywny, wyszliśmy moi drodzy, jeśli pamietacie od chatki na kurzej nóżce :D

Anko - 11 Lipca 2006, 01:23

Wiedźma:
Cytat
Ale nie lepiej takie nieoddzielone wody zostawić? :D
To wtedy chatka musiałaby być na kaczej... :evil:
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 01:26

Celna uwaga Anko :( Na kaczą nikt sie tu z obecnych nie zgadza :)
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 01:35

Coś o Wiedźmie wg Monty Pythona :)
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 01:49

I jeszcze krotki test dla tych, ktorzy chcą się sprawdzić, czy są wiedźmą :) start
Anko - 11 Lipca 2006, 02:00

Wiedźmo, :shock: nie poznałabym Cię po tym nowym awatarze! :lol: (Cóż, powiedziałabym, że idziesz w moje ślady, ale jeszcze pomyślisz, że się przeceniam...)

Wiedźma:
Cytat
Na kaczą nikt sie tu z obecnych nie zgadza :)
I tak trzymać. :mrgreen:
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 02:05

Anko napisał/a
Wiedźmo, :shock: nie poznałabym Cię po tym nowym awatarze! :lol: (Cóż, powiedziałabym, że idziesz w moje ślady, ale jeszcze pomyślisz, że się przeceniam...)

Starałam się, ale dużo mi jeszcze do Ciebie brakuje, bo Twój avatar co jeden to ładniejszy (straszniejszy :D ) :D Chcę tylko dopowiedzieć, że ta kula w lewej ręce to planeta, nasza nowa wiedźmowa planeta, na razie bez nazwy :)

Selithira - 11 Lipca 2006, 02:13

Przydałaby się jakaś lista tego, co na wiedźmowej planecie jeszcze nienazwae :D A potem można już nazwy wymyślać :P
Anko - 11 Lipca 2006, 02:33

Wiedźma:
Cytat
Starałam się, ale dużo mi jeszcze do Ciebie brakuje :D
Np. rogów. :mrgreen: To może lepiej niech dalej tego brakuje... :wink: No, chyba, że się uprzesz. Na Wiedźmi upór nie masz rady... :) To wtedy pożycz od Pako. :P

Cytat
nasza nowa wiedźmowa planeta, na razie bez nazwy :)
To zachęć wszystkich do wymyślania - konkursik jakiś może? :?
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 02:41

Konkursikow u mnie mnóstwo, ale jakoś wszyscy zwiewają od tych nagród :(
Anko - 11 Lipca 2006, 02:47

Wiedźma:
Cytat
Twój avatar co jeden to ładniejszy (straszniejszy :D )
To już w awatarach pisałam, że się zbiesiłam - i niewiele myśląc kadr z Dooma 2 wkleiłam.
Ale następnym razem poszukam czegoś przyjemniejszego dla oka. 8)

Tomcich - 11 Lipca 2006, 08:45

Zrobiłem sobie test który proponuje Wiedźma i wyszło, że jestem czarodziejką. :mrgreen:
A co do nazwy planety proponuje Lamia (zaznaczam z góry, że bardziej w znaczeniu łacińskim niż greckim, cobym nie został podejrzany o szkalowanie wiedźm :wink: :lol: )

Pako - 11 Lipca 2006, 10:35

Wiedźma, ja tak odpowiem grupowo, bo czas mi przez palce dziś ucieka:
fagas to brzmi nieładnie. Fagassio, fagassir - to brzmi dumnie ;)
Dzień tryfidów - cholera.. a co to jest? tytuł znam, kojarzy mi się z jakimś filmem, ale nie mam pojęcia co to jest.
Że świat ekspansywny? No trudno... Wiesz, podobno można stworzyć nowy wszechświat, to co nam jedna planetka ;)

i zalatuje mi tu coraz bardziej seksmisją... zwłaszcza to modyfikowanie genetyczne ludków płci silniejszej :twisted:

No i do złotej miotły się nie nadaję. Wolę odkuracze :P

Kruk Siwy - 11 Lipca 2006, 10:45

Pako, no jakże tak? Klasyki nie znasz? Precz do przedszkola (fantastów) i studiować pilnie. Jedna z fundamentalnych pozycji SF: John Wyndham Dzień Tryfidów. Dobrze opisana zagłada ludzkości... zresztą sam poczytaj. Sorry za wtręt niezbyt tematyczny.
Godzilla - 11 Lipca 2006, 10:45

Dzień tryfidów:
http://www.merlin.com.pl/...ria=&sort=tytul
Właśnie czytam sobie "Noc tryfidów", tylko niestety nie mam czasu żeby sobie siąść spokojnie i się w to zagłębić.

Wiedźma - 11 Lipca 2006, 12:24

Cytat
Zrobiłem sobie test który proponuje Wiedźma i wyszło, że jestem czarodziejką. :mrgreen:

To było do przewidzenia, nieźle nas tutaj nas wszystkich czarujesz :D

No i masz szczeście, że Lamia ma być w rozumieniu łacińśkim nie greckim, bo straszyć dzie ci nie pozwalam! :D

Cytat
No i do złotej miotły się nie nadaję. Wolę odkuracze :P

Mam nadzieję, że Anko się nie obrazi, jeśli Złotą Miotłę zamienię na Złoty Odkurzacz :D , to rzeczywście bardziej nowoczesne :D

A Ciebie Kruku Siwy mianuję pierwszą przedszkolanka :D Właściwa edukacja jest ważna :D Jaką kolejną lekturę proponujesz, najlepiej z motywem wiedźmy? :D

Kruk Siwy - 11 Lipca 2006, 12:33

Oczywiście Wilki z Palenk mego autorstwa. Jest tam przeboska wiedżma...
Hihi Nigdy nie mówiłem, że jestem skromny. Ale przedszkolanka ? Czuję się głęboko urażony chłe chłe. Staraszy dyplomowany nadzorca leniuchów czytelniczych. O!

Wiedźma - 11 Lipca 2006, 12:50

Cytat
Kruk Siwy napisał/a
Oczywiście Wilki z Palenk mego autorstwa. Jest tam przeboska wiedżma...

W tym oto wątku możesz liczyć na reklame i zamieścić krótkie fragmenty opisujące tę przeboską wiedźmę :D

Cytat
Hihi Nigdy nie mówiłem, że jestem skromny. Ale przedszkolanka ? Czuję się głęboko urażony chłe chłe. Staraszy dyplomowany nadzorca leniuchów czytelniczych. O!

A widzialeś "Gliniarz w przedszkolu"? W przedszkolu to faktycznie zamiast mięsni trzeba mieć gdzie indziej :mrgreen:

Partner forum