Summa Technologiae - Laboratorium - Q & A.
gorat - 6 Listopada 2007, 22:15
A możesz nam powiedzieć?
Nie musisz się spieszyć
Ziemniak - 7 Listopada 2007, 12:29
Wypełnienie jest to stosunek czasu trwania poziomu wysokiego do okresu w przebiegu cyfrowym(prostokątnym). przeważnie w sygnałach zegarowych wypełnienie = 0.5.
Inne współczynniki wypełnienia spotyka się w sterowaniu i regulacji mocy PWM, gdzie np. moc wyjściowa zależy od wypełnienia impulsu sterującego.
Pako - 7 Listopada 2007, 17:48
Jak powiedział Ziemniak, jest to długość trwania wysokiego sygnału w stosunku do całej długości sygnału.
Teraz się muszę namęczyć z zaprojektowaniem grafów przejść i tak dalej, bo rozwiązanie mam, ale tak z głowy (chociaż działa ) a wypadałoby dać wersję rozwiniętą jednak
Ziemniak - 7 Listopada 2007, 17:52
Możesz podrzucić rozwiązanie na priv? Ciekaw jestem jak sie teraz takie rzeczy robi
Pako - 7 Listopada 2007, 19:33
Jasne, że mogę, zaraz wrzucę ku radości gawiedzi Ale pewnie robi się to dokładnie tak samo jak kiedyś, wszystko na bramkach i przerzutnikach, nie wolno ze scalaków gotowych korzystać.
http://www.sendmefile.com/00592968
tutaj można ściągnać całe sprawozdanie, w docu, bo mniej zajmuje a drukarka pdf mi odmawia posłuszeństwa. Jak co, to ewentualnie mogę wrzucić wersję inną jakąś. Tam jest też inne zadanie i w ogóle
gorat - 7 Listopada 2007, 21:33
.doc? Eee, strach ściągać...
Pako - 7 Listopada 2007, 21:49
nie boj nic
Muszę obczaić jakiegoś pdf printera...
Edit:
http://www.sendmefile.com/00593024
tutaj wersja pdf, udało mi się w końcu drukarkę pdf zainstalować...
Ziemniak - 8 Listopada 2007, 08:52
gorat, a .pdf się nie boisz?
Cytat | plik PDF wykorzystuje lukę CVE-2007-5020 Acrobat Reader (i Internet Explorer 7.0) i sprowadza kolejny element kodu złośliwego z serwera usytuowanego w Malezji. |
gorat - 8 Listopada 2007, 11:05
Dawaj linka!
Ziemniak - 8 Listopada 2007, 11:27
http://securitystandard.pl/news/124628.html
http://www.idg.pl/news/129499.html
http://www.haxite.org/ind...sy_view&id=4506
hjeniu - 8 Listopada 2007, 17:28
A co to jest Internet Explorer? Po za tym Foxit PDF Reader też sprawdza się świetnie.
gorat - 8 Listopada 2007, 19:40
Ten Foxit to pod jaki system?
Fidel-F2 - 10 Listopada 2007, 17:04
potrzebuję kupić sporą ilość porządnych akumulatorków AA a nie bardzo orientuję sie w jakości, mógłby mi ktoś podpowiedzieć jaki rodzaj, moze firmę?
hjeniu - 10 Listopada 2007, 18:52
gorat, Foxit jest pod wingrozę.
Fidel-F2, używam w aparacie akumulatorów Sony 2700 mAh i są OK. Sprawdzałem je w górach, nad jeziorami, w deszczu i słońcu. Daje się bez problemów zapełnić kartę 2GB (ok. 800 zdjęć) (nawet jak trzaskam dużo fotek z lampą), mam je ponad rok i nie zauważyłem spadku pojemności.
Pako - 10 Listopada 2007, 19:03
Ja od niecałego roku śmigam w mp3 z jakimś nonamem akumem 1300mAhów, wystarcza na przesłuchanie giga muzyki i jeszcze sporo zostanie, nie mierzyłem nigdy dokładniej. Też nie zauwazyłem spadku po roku używania (praktycznie co tydzień na nowo ładowane, no... może poza wakacjami).
Wychodzi na to, że ogólnie tanie akumy nie są złe, te moje to w jakieś stonce czy gdzieś tam w jakieś promocji kupione, czyli niby szit, a trzyma sie na powierzchni jednak.
hjeniu - 10 Listopada 2007, 19:23
Pako, g... zawsze trzyma się na powierzchni
Fidel-F2 - 10 Listopada 2007, 19:49
chodziło mi szczególnie o rodzaj, wiem że sa NiMH, litowo-jonowe, może jeszcze jakieś
jakie sa różnice i czy któreś są lepsze od pozostałych
hjeniu - 10 Listopada 2007, 20:32
Te których używam są to NiMH. Co do różnic - pewnie jakieś są, ale kogo to obchodzi póki działają jak należy?
Martva - 10 Listopada 2007, 21:47
A ja prawie całe dzisiejsze popołudnie przesiedziałam bawiąc się laptopem (Tacie zaproponowali w promocji, wziął z rozpędu żeby móc sobie coś wrzucić w koszty, a jest mało internetowy), odpaliłam sobie forum, działało zupełnie bez zarzutu, a potem nagle przestało. Komunikat że IE nie może wyświetlić strony. Wszystko inne chodziło grzecznie, forum tez chodziło grzecznie - sprawdziłam na 'dużym' kompie. Ja jestem cielę informatyczne, zrozumiałabym gdyby odmawiał współpracy od początku, albo buntował się przeciwko innym stronom - ale jak nagle mi zaczął mielić odświeżanie nieprzeczytanych i świeżo otwarte karty, a potem odmawiał otwarcia strony, to nie rozumiem.
Jakieś pomysły?
Fidel-F2 - 10 Listopada 2007, 21:52
Martva, jeśli mozna wiedzieć jaki to laptop?
Martva - 10 Listopada 2007, 21:56
Jakaś dziwna firma, Acer?
Fidel-F2 - 10 Listopada 2007, 22:00
jeśli chodzi o laptopy to zupełnie nie dziwna, a coś blizszego , model?
pytam z ciekawości bo zupełnie nie mam pojęcia jak odpowiedzieć na Twoje pytanie
Martva - 10 Listopada 2007, 22:02
Jutro Ci powiem, spakowałam drania do futerału i bardzo mi się nie chce schodzić na dół sprawdzać
hjeniu - 10 Listopada 2007, 22:08
Martva, IE-nie. Zainstaluj Firefoxa i sprawdź czy będzie działało.
Martva - 10 Listopada 2007, 22:15
Ja nie używałam IE ze 2 lata, to jest taka wersja którą przyjęłam bezboleśnie nawet. Nawet można otwierać milion kart zamiast się cackać z okienkami, ale literówek nie podkreśla
Mnie fascynuje dlaczego działało a potem nagle przestało?
hjeniu - 10 Listopada 2007, 22:23
Magia małomiękkiego
baron13 - 11 Listopada 2007, 09:07
Stopień komplikacji tego systemu nadaje mu cechy zywej istoty: to znaczy źre, źre i zdycha. A poważniej, próba pomocy na odległość trudną jest bo mogło się stać mnóstwo rzeczy, np dhcp się nie ustawiło, system wykrył sieć M$ windows, co twa dość długo. Ja już widziałem coś takiego, że "wykrycie" sieci powodowało wywalanie się kompa. Mógł łyknąć z tej sieci jakiegoś wirusa.
Słowik - 11 Listopada 2007, 11:30
Martva, a sieć masz z kabla, czy bezprzewodową? Jeśli to ostatnie, to może wystarczy zrestartować kartę sieciową?
Martva - 11 Listopada 2007, 11:54
Słowik napisał/a | Martva, a sieć masz z kabla, czy bezprzewodową? |
Yyyyy. Bezprzewodową, jak sądzę
Ale nie wywaliło mi całej sieci, tylko forum sffh. Reszta działała grzecznie, forum Gazety, forum miłośników Ognia i lodu, forum mojej dzielnicy - ładnie, dość szybko, bez zarzutu. Poczytałam sobie opowiadania na Fahrenheicie i biegałam od czasu do czasu na górę żeby sprawdzić co sie tu dzieje (wcale nie jestem uzależniona )
Nic, pójdę odpalić lapka i zobaczymy co się stanie, może mu już przeszło
Agi - 11 Listopada 2007, 17:45
Martva, też tak miałam z jednym Forum, w którymś momencie zacięło się i nic nie pomagało. Zaczęło działać po formacie C.
|
|
|