Planeta małp - Różowa landrynka. Paniom wstęp wzbroniony!
feralny por. - 26 Kwietnia 2010, 21:17
Kobiety w mundurach są osobliwie fascynujące, ale zainteresowanym szczerze odradzam.
ilcattivo13 - 26 Kwietnia 2010, 22:10
przejrzałe Cię - chcesz mieć je wszystkie dla siebie
ketyow - 26 Kwietnia 2010, 22:14
To teraz co, w czasach równouprawnienia powstanie i powiedzonko - za mundurem chłopy z siurem?
Virgo C. - 27 Kwietnia 2010, 02:29
dzejes napisał/a | . Idąc twoim tropem rozumowania należałoby stwierdzić, że prawdziwe plagi anoreksji wybuchały w obozach śmierci |
A menadżerowie modelek to nowi naczelnicy obozów. Jak już sprowadzać do absurdu to po całości.
feralny por. - 27 Kwietnia 2010, 07:18
ilcattivo13, nic z tych rzeczy, trzymam się od nich na odległość kija od szczotki. Róbcie jak chcecie, ostrzegałem.
Kai - 27 Kwietnia 2010, 07:45
dzejes napisał/a | Idąc twoim tropem rozumowania należałoby stwierdzić, że prawdziwe plagi anoreksji wybuchały w obozach śmierci. |
Nie zmienia to faktu, że wiele modelek popada w anoreksję, bo szczupła (czytaj: wychudzona do granic) sylwetka wciąż jest w cenie u kreatorów.
Sandman - 27 Kwietnia 2010, 08:03
Gdzieś czytałem, że bodaj Hiszpania zakazała jakichś reklam w postaci zdjęć, ze względu na zbyt chude modelki. Byłby to niezły trend, bo niektóre dziewczyny faktycznie bardziej przypominają wieszak niż modelkę.
ketyow - 27 Kwietnia 2010, 08:18
Może Hiszpania zakazała, ale u wszystkich innych nadal jest to w cenie, i jak masz 92 cm w pasie to do widzenia, nie jesteś już modelką. Poza tym co zakazane jeszcze bardziej nęci. I co do tych menedżerów - nie ma w tym przesady niestety, Virgo. Bo kiedy bardzo szczupła dziewczyna zaczyna się odchudzać, to jest to już szaleństwo - ale chce robotę, to musi. Na dodatek trzepią kupę szmalu na tych dziewczynach, a one się cieszą, że są docenione i to ma im wystarczyć. Chory system.
Martva - 27 Kwietnia 2010, 09:14
ketyow napisał/a | jak masz 92 cm w pasie |
Pomyliły Ci się cyferki, czy część ciała?
ketyow napisał/a | Bo kiedy bardzo szczupła dziewczyna zaczyna się odchudzać, to jest to już szaleństwo - ale chce robotę, to musi. |
A żeby chodziło tylko o modelki, wiosna przyszła i na babskich forach milion wpisów typu 'ważę 58kg przy 178cm, czy to za dużo?'. I pal sześć takie pytania, ale odpowiedzi... Będę sobie dawać po łapach zamiast otwierać.
ketyow - 27 Kwietnia 2010, 09:19
Martva, w biodrach.
dzejes - 27 Kwietnia 2010, 10:04
Virgo C. napisał/a | A menadżerowie modelek to nowi naczelnicy obozów. Jak już sprowadzać do absurdu to po całości. |
Żadnego absurdu. Przecież to jest logiczne rozwinięcie twojego rozumowania.
No chyba że tylko rzucasz niby-śmieszne uwagi bez chwili zastanowienia - taką opcję też mogę przyjąć jako prawdziwą.
Kai napisał/a | Nie zmienia to faktu, że wiele modelek popada w anoreksję, bo szczupła (czytaj: wychudzona do granic) sylwetka wciąż jest w cenie u kreatorów. |
Nie zmienia to faktu, że opisywanie zdjęcia szczupłej dziewczyny jako "prawie anoreksja" jest głupie.
ilcattivo13 - 27 Kwietnia 2010, 13:24
feralny por. napisał/a | ilcattivo13, nic z tych rzeczy, trzymam się od nich na odległość kija od szczotki. Róbcie jak chcecie, ostrzegałem. |
a jak szczotka nie pomoże, to zawsze możesz chwycić jakiegoś ka-bara i powiedzieć, że coś sobie utniesz
Edit: jak sierżant Hellian z Ósmej Drużyny
Duke - 27 Kwietnia 2010, 14:14
Z tego co wiem to Australia wprowadziła ograniczenia dotyczące minimalnej wagi modelek. Jest tabela wzrostu i wagi, a jak jest jakaś za chuda to nie można jej pokazywać na wybiegach ani na okładkach.
Tak swoją drogą to gdzieś przeczytałem ze Eva Mendez jest zaliczana przez Hollywood do gwiazd w rozmiarze XL
Z innej beczki kolejna porcja zdjątek
http://fundir.org/gallery...3,2323,0,0.html
Dunadan - 27 Kwietnia 2010, 14:33
5
( tyle że jakoś bezsensownie wykadrowane... )
A 24 to chyba animacja - babka wygląda jak pewne gościówa z najnowszego Final Fantasy...
EDIT: a wielu zdjęć to nie jarzę...
ketyow - 27 Kwietnia 2010, 14:36
Dunadan napisał/a | 5
( tyle że jakoś bezsensownie wykadrowane... )
A 24 to chyba animacja - babaka wygląda jak pewne gościuwa z najnowszego Final Fantasy... |
Dunadan - 27 Kwietnia 2010, 14:40
ketyow, dzięki
Martva - 27 Kwietnia 2010, 17:51
Duke napisał/a | Eva Mendez jest zaliczana przez Hollywood do gwiazd w rozmiarze XL |
Linkowałam kiedyś modelkę plus size: http://bbw.blox.pl/2009/0...ListaKomentarzy
Obłędna jest. A w ogóle plus size w modelingu zaczyna się od rozmiaru 40, to bym się łapała nawet, gdybym była 25cm wyższa
ilcattivo13 - 27 Kwietnia 2010, 18:01
Martva napisał/a | Obłędna jest. |
ać tam obłędna - to jest normalna "hot sexy mama"
ketyow - 27 Kwietnia 2010, 18:04
Co nie zmienia faktu, że żadna poważna polska agencja by jej nie przyjęła. Ktoś tu musiał nieźle zainwestować i zaryzykować, żeby ją wypuścić. Chyba, że zaczynała jako chudzielec.
Właśnie
Cytat | Renn started her modeling career in high fashion at the age of 14 |
Ziuta - 27 Kwietnia 2010, 18:30
Martva napisał/a | Linkowałam kiedyś modelkę plus size: |
Przepraszam, ale gdzie tu jest rzeczony plus?
Godzilla - 27 Kwietnia 2010, 18:34
Bo prócz kości jest trochę ciała.
Martva - 27 Kwietnia 2010, 18:35
Ziuta, to jest dobre pytanie. Ja podejrzewam że większość przeciętnych kobiet jest plus size, według tej dziwnej logiki.
ketyow - 27 Kwietnia 2010, 18:36
Ziuta, + 15cm w talii i +25cm, w piersiach, w stosunku do "zwykłej" modelki.
Ziuta - 27 Kwietnia 2010, 18:43
Ktoś raz zwrócił uwagę, że gros współczesnych projektantów mody to geje i mogą mieć przez to spaczone wyobrażenie kobiecej urody. I nie jest to zarzut, bo pewnie gdybym jako heteromężczyzna wskazał to, co według mnie czyni faceta przystojnym, przeciętna kobieta albo gej wyśmialiby mnie. Po prostu coś w tym jest.
ketyow - 27 Kwietnia 2010, 18:46
Ziuta, problem w tym, że nikt z projektantów nie tworzy by się to komuś podobało, a modelki nie mają pociągać. Wg nich to jest sztuka. Przy czym dodajmy - (to już moim zdaniem) doskonała sztuka niszczenia kobiecej urody i psychiki.
ihan - 27 Kwietnia 2010, 18:51
Jak chcę sobie popatrzeć na grubą babę, to mogę sobie lustro kupić , a modelki są po to żebym mogła sobie popatrzeć na płaskie brzuszki i na ciuchy, które dobrze leżą nigdzie się nie zwijając. Szczupłe modelki, to towar za który płacę, jeśli idę do sklepu kupić gruszki, niekoniecznie będę zachwycona, gdy dostane jabłka, choć też są smaczne.
Zabranianie prezentowania szczupłych dziewczyn nie wydaje mi się dobrym rozwiązaniem problemu anoreksji, bo to tak jakby zapobiegać samobójstwom zabraniając sprzedaży liny, której najczęściej używają wieszający się.
ketyow - 27 Kwietnia 2010, 18:56
Co innego szczupła, co innego wychudzona, bo menadżer nad nią skacze czy agencja, że ma schudnąć, bo won ("a nie chcesz się chyba teraz poddawać? wielka przyszłość przed Tobą!"), bo przecież jeśli nie będzie wychudzona to na niej nie zarobi. Już nie mówiąc o tym, że po pierwszych wyjazdach dziewczyny znacząco zadłużają się na koszt agencji - nie ma odwrotu, muszą jeździć dalej, żeby tym sukinsynom spłacić to, że dla nich pracowały. A jeśli chcą kasę odrobić - chudnij chudnij.
Anonymous - 27 Kwietnia 2010, 19:05
Jeśli wspomniana wyżej pani w rzeczywistości faktycznie wygląda tak to nie bałdzo.
dzejes - 27 Kwietnia 2010, 19:14
Ziuta napisał/a | Ktoś raz zwrócił uwagę, że gros współczesnych projektantów mody to geje i mogą mieć przez to spaczone wyobrażenie kobiecej urody. |
Nie "ktoś kiedyś", tylko Legion, średnio co 5 minut w Internetach
Ja jednak myślę, że znacznie bardziej prawdopodobnym wytłumaczeniem jest to, że na szczupłych kobietach ubrania ładniej się prezentują.
gorat - 27 Kwietnia 2010, 19:15
Dzięki za galerie, chyba wykorzystam je do wykonania następnej serii avatków
|
|
|