To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Szortal

Witchma - 11 Marca 2011, 14:21

Możemy nawet ustalić, że to warunek konieczny ;)
lakeholmen - 11 Marca 2011, 14:23

Tak, na szortalu konieczne są tagi. "Seks", "Przemoc","Hedonizm","Tygrys","Ślina","Zad".
Czy to nie jest offtop, przypadkiem?

shenra - 11 Marca 2011, 14:31

W odpowiednich proporcjach wszystko jest możliwe.
baranek - 17 Marca 2011, 10:17

uffff... Ciężki tydzień miałem. Okazało się, że za cholerę nie rozumiem ludzi. Ale chyba nauczę się z tym żyć. Tylko muszę się najpierw nauczyć, nie wyrywać się z różnymi popieprzonymi pomysłami. Nie wiem, na stołek jakiś wlazę, czy co. Łatwiej mi będzie własnej *beep* pilnować. Spokojniejszy wtedy będę, nie będę się wdawał w niepotrzebne dyskusje. Wyluzuję. Kto wie, może coś sensownego zrobię. W końcu.To tyle chciałem napisać.
Matrim - 17 Marca 2011, 10:22

baranek, ale to znaczy, że co? Inicjatywa umarła?
Witchma - 17 Marca 2011, 10:23

baranek, ale o co konkretnie chodzi?
lakeholmen - 17 Marca 2011, 10:56

No właśnie. To nie brzmi jakoś radośnie przesadnie....
shenra - 17 Marca 2011, 11:21

baranek, konkretami.
baranek - 17 Marca 2011, 13:27

Konkretami? Wszystkimi trzema?
shenra - 17 Marca 2011, 13:30

Oks, kumam.
Chal-Chenet - 17 Marca 2011, 13:48

Pisze się.
shenra - 17 Marca 2011, 13:48

Chal-Chenet, brawo!
Chal-Chenet - 17 Marca 2011, 13:54

Jeno potrzebuję jeszcze chwilki czasu, mam nadzieję, że baranek poczeka. ;)
shenra - 17 Marca 2011, 14:01

Poczeka, fajnie by było jakby jeszcze ktoś rzucił tekstem. Bo jak inaczej zacząć z portalem, jak nie ma się co pokazać? Ludzie, na szortowe edycje tyle tekstów piszecie, a teraz taka blokada? Jak ktoś potrzebuje tematu, żeby myśli skupić, wystarczy powiedzieć. Temat się załatwi :wink:
Matrim - 17 Marca 2011, 14:12

shenra, napisałaś? :)
shenra - 17 Marca 2011, 14:12

Naturalnie.
Matrim - 17 Marca 2011, 14:14

shenra, a to przepraszam :(
shenra - 17 Marca 2011, 14:16

Matrim, :wink: cieszę się, że Cię zaskoczyłam.
eLAN - 17 Marca 2011, 14:39

Cytat
Jak ktoś potrzebuje tematu, żeby myśli skupić, wystarczy powiedzieć. Temat się załatwi

<zgłasza się>

shenra - 17 Marca 2011, 14:40

Oks
Selena - 17 Marca 2011, 19:46

Baranku, cierpliwości :wink:
Teksty będą, ino ludziska pewno nieśmiałe i powoli klawiatury grzejom.

Sauron - 17 Marca 2011, 19:56

Też proszę o temat.
Witchma - 17 Marca 2011, 19:57

Sauron, napisz o balu gimnazjalnym, może się przekonasz do tej imprezy :D
shenra - 17 Marca 2011, 19:59

Sauron, właśnie w klimacie balowym: Szafka nr 4. :wink:
Sauron - 17 Marca 2011, 20:03

dobra, coś wymyślę, dzięki :)
dziko - 17 Marca 2011, 22:58

shenra napisał/a
Jak ktoś potrzebuje tematu, żeby myśli skupić, wystarczy powiedzieć. Temat się załatwi :wink:

Ja odkryłem dość ciekawą metodę na znalezienie tematu szorta - wziąć temat ze starszej edycji konkursu szortowego, w której nie brało się udziału (bo jeszcze np. nie udzielało się na forum, albo czasu/chęci zabrakło). Jest tego trochę do wyboru i na pewno da się coś wykrzesać. Ode mnie na szortalu pojawi się tekst, który napisałbym do edycji lustrzanej :)

Ozzborn - 18 Marca 2011, 01:39

no i proszę jaka udana prowokacja ;)

a tak serio to napisałbym coś, ale mam za dużo seriali do oglądania :P

baranek - 18 Marca 2011, 06:16

Ozzborn, cieszy mnie Twoje poważne podejście do sprawy. Naprawdę. Jestem z Ciebie dumny.
brajt - 18 Marca 2011, 08:27

> Wszystkimi trzema?

A dziwisz się? Ja nie.

Trudno się spodziewać, że ktoś wyśle tekst, jeśli tak naprawdę średnio wiadomo, jakie są przyjmowane i na jakich zasadach. Przecież nie wyslę całej zawartości swojej szuflady. Już prędzej wrzucę na bloga, bo przynajmniej wiem, czego taki blog ode mnie oczekuje. Nie kupuję też koncepcji odkładania tekstów do szortalu i ewentualnej antologii. To prowadzi do polityki w stylu "o, to jest dobre, odłożę to do antologii". Która może wyjdzie, a może nie. Kiedyśtam w przyszłości. Jeśli to ma być poważny serwis, to nie może stanowić zbioru odrzutów z innego projektu, tylko musi zawierać najlepszą jakość, inaczej nikt tego nie będzie czytał, poza znajomymi autorów.

I powtórzę, bo pozostało bez śladu choćby odpowiedzi:
> Jak nie będzie widać choćby odrobinę namacalnych sygnałów, że serwis żyje, to mało kto podeśle.
> Załóż przynajmniej konto pocztowe w domenie serwisu, na które można będzie słać teksty.
Przy niejednej wirtualnej inicjatywie pomagałem i naprawdę to jest obowiązkowe minimum, bez tego nawet nie ma co prosić o teksty osoby spoza grupy znajomych, bo nikt takiego ogłoszenia jak w Secretum (będzie serwis, ale nie powiemy jaki, ślijcie teksty na darmowe konto z wp) nie weźmie poważnie.

Bo jeśli szortal został oficjalnie zapowiedziany, to rozumiem, że takie sprawy zostały już dawno dograne.

Żeby nie było, że tylko marudzę, podwajam licznik i na maila ślę trzy teksty.

shenra - 18 Marca 2011, 08:57

brajt napisał/a
Trudno się spodziewać, że ktoś wyśle tekst, jeśli tak naprawdę średnio wiadomo, jakie są przyjmowane i na jakich zasadach.
O Dio... Jest grupka ludzi, która czyta i przyjmuje/odrzuca.
brajt napisał/a
to nie może stanowić zbioru odrzutów z innego projektu, tylko musi zawierać najlepszą jakość, inaczej nikt tego nie będzie czytał, poza znajomymi autorów.
Trzeba mieć najpierw co zaserwować. Chyba nie liczyliście na to, że baranek i kilku jego znajomych zapiszą pierwszą oficjalną wersję Szortalu swoimi szortami, a wy się potem będziecie zastanawiać "napisać, nie napisać"... :shock:
brajt napisał/a
Jak nie będzie widać choćby odrobinę namacalnych sygnałów, że serwis żyje, to mało kto podeśle.
Żeby ożył trza mieć z czym startować(powtórzę to po raz nie wiem który, a ja bardzo nie lubię się powtarzać).
brajt napisał/a
Załóż przynajmniej konto pocztowe w domenie serwisu, na które można będzie słać teksty.
A to, które baranek podał, żeby mu podsyłać teksty jest złe?
Poza tym od nas to się zaczyna, prawda? Więc o pierwszych tekstach rozmawiamy z wami. Jak się ukaże portal, to zapewne i nagłośnienie powstanie.
brajt napisał/a
Żeby nie było, że tylko marudzę, podwajam licznik i na maila ślę trzy teksty.
:D

Partner forum