Spodenki - Szorty - Władza
Chal-Chenet - 13 Lutego 2009, 12:12
Głosował.
xan4 - 13 Lutego 2009, 12:12
Marcin Robert, dzięki
merula napisał/a | naganiacze |
Defekt i Power girl idą jak burza, a Taka sobie historia i Tryptyk ... stanęły w miejscu, jak Wdowi short w poprzedniej edycji
no, ale jeszcze wszystko przed nami, wszystko może się jeszcze zmienić
merula - 13 Lutego 2009, 12:14
Witchma nie śledzisz wątku.
głosowałam <foch>
Witchma - 13 Lutego 2009, 12:16
merula, śledzę (idealne słowo) wątek i wiem, że głosowałaś, ale lustracja nie zaszkodzi
Nutzz - 13 Lutego 2009, 12:50
PO-WER, PO-WER! DO-BO-JU!
Chal-Chenet - 13 Lutego 2009, 13:01
TA-KA SO-BIE! DO-BO-JU!
Adanedhel - 13 Lutego 2009, 13:16
Zwolennicy kotów w odwrocie?
shenra - 13 Lutego 2009, 13:39
Siedem godzin to nie przelewki
Chal-Chenet - 13 Lutego 2009, 14:43
Dwa punkty to nie tak dużo, zobaczymy czy głosujący w ostatniej chwili są zwolennikami kotów...
xan4 - 13 Lutego 2009, 15:24
5 godzin do końca, a tutaj dalej nie pobiliśmy "50"
DO ROBOTY
Chal-Chenet - 13 Lutego 2009, 15:35
xan4, 5 godzin i 11 minut, nie dramatyzuj.
jewgienij - 13 Lutego 2009, 15:50
Bellatrix napisał/a | Szort nie jest na temat „wladza” tylko „wladca” |
Bellatrix napisał/a | Zgodnosc z tematem hmm, tak ale nie z „wladza” a „wladca” |
Bellatrix napisał/a | Zgodnosc z tematem tez nie za bardzo, bo znow bylo o spisku/wladcy a nie o wladzy |
Dostrzegam jednak - wprawdzie głęboko ukrytą - tematyczną zależność między "władzą" a "władcą". Pewnie zmyliło mnie podobne brzmienie tych wyrazów
Bellatrix napisał/a | Zgodnosc z tematem jakas tam jest, przedstawienie wladzy z roznych stron. |
Jakaś tam? A może być większa?;P:
shenra - 13 Lutego 2009, 15:53
Może zabrzmi to dziwnie, ale odnoszę wrażenie, że trzeba tu przedstawiać wszystko czarno na białym, bo inaczej "nie zgadza się z tematem". Głębszych przemyśleń brak
jewgienij zagłosuj
jewgienij - 13 Lutego 2009, 16:00
Głosowałem jako Nołnejm
shenra - 13 Lutego 2009, 16:01
Osz Ty...tajniak paskudny
Bellatrix - 13 Lutego 2009, 16:18
jewgienij napisał/a |
Dostrzegam jednak - wprawdzie głęboko ukrytą - tematyczną zależność między władzą a władcą. Pewnie zmyliło mnie podobne brzmienie tych wyrazów
|
Wladza jest szerokim pojeciem, wladca to konkretna postac ;p Temat 'wladza' jest bardziej ogolny, 'wladca' to tylko jeden z aspektow wladzy. Pol biedy, jesli szort sie skupia na pokazaniu jak wladca wlada wladza;) ale w tych, gdzie pisalam, ze szort na temat 'wladca', wladzy praktycznie nie ma w ogole, jest tylko wladca (z nazwy, najczesciej samozwanczy;)). To tak jakby w temacie 'film' napisac szorta o piekarzu ktoremu sie wydaje, ze jest aktorem ;p
jewgienij - 13 Lutego 2009, 16:25
Bellatrix napisał/a | To tak jakby w temacie 'film' napisac szorta o piekarzu ktoremu sie wydaje, ze jest aktorem ;p |
Czemu nie? Fajny pomysł. Skoro piekarzowi zdaje się, że gra w filmie...
Temat "władza" jest szeroki, wszystko, co się z nim jakoś wiąże, jest usprawiedliwione. To nie ma być tylko pisanie o władzy jako takiej.
Władca, król, spisek, tron, policjant - wszystko to ma władzę w domyślnym tle.
Witchma - 13 Lutego 2009, 16:28
Dla mnie im bardziej zaskakujące podejście do tematu lub jego interpretacja, tym lepiej.
Martva - 13 Lutego 2009, 16:28
Chyba się cieszę, ze nie napisałam mojego szorta
jewgienij - 13 Lutego 2009, 16:33
Martva napisał/a | Chyba się cieszę, ze nie napisałam mojego szorta |
Teraz to mówisz, kiedy już na Ciebie zagłosowałem?
xan4 - 13 Lutego 2009, 16:34
Witchma napisał/a | Dla mnie im bardziej zaskakujące podejście do tematu lub jego interpretacja, tym lepiej. |
ja też mam takie podejście, temat uznaję za "ramy" i nie stosuję ścisłego podejścia, ale myślę, że tutaj jest tak samo jak ze wszystkim, tyle opinii ile rezenzentów
i dobrze
edit1 literówka
edit2 4 godziny
shenra - 13 Lutego 2009, 16:34
jewgienij napisał/a | Teraz to mówisz, kiedy już na Ciebie zagłosowałem? |
A sądziłam, że na tekst nie autora głosujemy
jewgienij - 13 Lutego 2009, 16:38
shenra napisał/a | A sądziłam, że na tekst nie autora głosujemy |
Skąd taki pomysł?
shenra - 13 Lutego 2009, 16:41
Dwie buszujące w moim mózgu szare komórki z rana lubią przeprowadzać dyskusje egzystencjalne...z tym, że jedna z nich uważa, iż zawsze ma rację trzymając się autorstwa...dałam szansę tej drugiej odmiennego zdania. Bidula zawsze taka niedoceniana jest
marekz - 13 Lutego 2009, 16:57
Adanedhel napisał/a | Zwolennicy kotów w odwrocie? :( |
A może wzruszyli się tą Historią O Kastracji i płaczą sobie gdzieś cicho w kąciku...? ;->
Wiem, wiem - zaimkoza... ;-) I wielokropkoza.
Bellatrix - 13 Lutego 2009, 17:23
btw. snilo mi sie dzis, ze ktos mi na forum napisal cos takiego, po czym stwierdzilam ze wiecej zadnej recenzji szortowej nie napisze
xan4 - 13 Lutego 2009, 17:37
Bellatrix napisał/a | btw. snilo mi sie dzis, ze ktos mi na forum napisal cos takiego, po czym stwierdzilam ze wiecej zadnej recenzji szortowej nie napisze |
Ty to masz prorocze sny
3 godziny
edit: literówka
xan4 - 13 Lutego 2009, 18:52
Jadę na zajęcia do klubu szachowego,
walczcie tutaj dalej o głosy, a jeżeli się spóźnię, to nie denerwujcie się,
przed północą ogłoszę wyniki
Adanedhel - 13 Lutego 2009, 19:27
xan4 napisał/a | przed północą ogłoszę wyniki |
Jak przypomni sobie kto jest autorem czego, hihi.
Witchma - 13 Lutego 2009, 19:28
Wy tu gadu-gadu, a głosowanie stoi w miejscu.
|
|
|