Z archiwum X - Warunki prenumeraty
agnieszka_ask - 28 Stycznia 2008, 15:57
trzeba by było znać dokładny kurs na dany dzień, ale to i tak mogło by graniczyć z cudem. NURS powinien podać kwotę w walucie
mieszkam w Clonmel
mistique - 28 Stycznia 2008, 16:12
Cytat | trzeba by było znać dokładny kurs na dany dzień, ale to i tak mogło by graniczyć z cudem. |
Nic by to nie dało, bo banki wyliczają to na dzień otrzymania, czyli jakieś 3-6 dni po wysłaniu.
Fidel-F2 - 28 Stycznia 2008, 23:13
w Tipperary? kawałek ode mnie
agnieszka_ask - 28 Stycznia 2008, 23:15
niom w Tipperary, ale Irlandia mała jest
Koran - 29 Stycznia 2008, 11:47
Hmm... Mam prenumeratę do VII 08. Jakbym chciał sobie zaoszczędzić i ją teraz przedłużyć to jest taka możliwość?
NURS - 29 Stycznia 2008, 12:14
Koran, nie ma problemu, mozesz ją przedłużyć w dowolnym momencie, są ludzie którzy sobie na trzy lata do przodu zaplacili
Fidel,a co to w Polsce już nikt ci nie został, ze musisz placić zza morza?
Fidel-F2 - 29 Stycznia 2008, 12:33
NURS, cos nie przykumałeś, mnie rodzina, kioskowy SF wysyła, a to przeliczanie to była odpowiedź na wątpliwości agnieszki_ask,
Witchma - 29 Stycznia 2008, 12:39
Cytat | Koran, nie ma problemu, mozesz ją przedłużyć w dowolnym momencie, są ludzie którzy sobie na trzy lata do przodu zaplacili |
a jak nie pamiętam do kiedy mam wykupioną prenumeratę, to wystarczy, że napiszę, że za 12 miesięcy i automatycznie mi się dalej przedłuży? (niestety znam jedno czasopismo, z którego przysyłali mi po dwa numery takie same )
Iwan - 30 Stycznia 2008, 11:42
dobre pytanie Witchma, też chciałbym sie tego dowiedziec
Ramzes - 30 Stycznia 2008, 14:25
Zastanawiam się. Kupiłem i przeczytałem 2 ostatnie numery. Fajnie, że postawiliście na prozę polską. Na tym też polega patriotyzm.
NURS - 30 Stycznia 2008, 16:43
wichma, tak to dokladnie wyglada, przedłużenie o 12 numerow. jakby, tfu, tfu, ktorys nie wyszedl, do liczy się nie miesiace a numery.
NURS - 30 Stycznia 2008, 16:44
Ramzes napisał/a | Zastanawiam się. Kupiłem i przeczytałem 2 ostatnie numery. Fajnie, że postawiliście na prozę polską. Na tym też polega patriotyzm. |
Bo to zły rynek był, parafrazując Bogusia. Ktoś musiał postawić na naszych, w tej dziesięciolatce wyszło na mnie
Squonk - 1 Lutego 2008, 01:01
Jak już omawiamy prenumeratę i jej sens to mam coś do przekazania. To byłoby chyba dobrą opcją - pod warunkiem, że NURS'owe zasoby są na to gotowe. A i uwarunkowania ku temu byłyby odpowiednie
Wczoraj przyszedł do mnie lutowy numer Elektroniki dla Wszystkich, a tam ciekawa oferta dla prenumeratorów.
Otóż każdy prenumerator może - że tak powiem - "wkręcić" jakąś osobę do prenumerowania tego czasopisma (podając jej namiary wydawcy). Osoba taka na próbę będzie dostawała - bezpłatnie - trzy numery EdW. Potem jeśli ów osobnik wykupi (bo nie musi tego robić) pełną roczną prenumeratę - my dostaniemy przedłużenie naszej o kolejne trzy numery - za friko of korz.
Oczywiście wszystko musi być ustalone pomiędzy "wkręcającym" a "wkręcanym". Ale jeśli mamy kogoś znajomego - co ciągle pożycza od nas czasopismo, to czemu nie "pomóc" mu w podjęciu decyzji o prenumeracie.
Ciekawi mnie czy ta akcja wypali i ile przybędzie nowych owieczek. Bo w końcu EdW nie jest masowym periodykiem i też opiera się na oddanych czytelnikach
Koran - 1 Lutego 2008, 03:14
No fakt Jakiś program lojalnościowy by się przydał Coś ala 50% upustu na 24 miesiące, albo telefon za 1zł
NURS - 1 Lutego 2008, 05:17
pomysl znam, może coś da się zrobić, bo książki się skończyly w grudniu.
Iwan - 28 Kwietnia 2008, 18:36
Koran napisał/a | Hmm... Mam prenumeratę do VII 08. Jakbym chciał sobie zaoszczędzić i ją teraz przedłużyć to jest taka możliwość? |
NURS napisał/a | Koran, nie ma problemu, mozesz ją przedłużyć w dowolnym momencie, są ludzie którzy sobie na trzy lata do przodu zaplacili |
Witchma napisał/a | Cytat:
Koran, nie ma problemu, mozesz ją przedłużyć w dowolnym momencie, są ludzie którzy sobie na trzy lata do przodu zaplacili
a jak nie pamiętam do kiedy mam wykupioną prenumeratę, to wystarczy, że napiszę, że za 12 miesięcy i automatycznie mi się dalej przedłuży? (niestety znam jedno czasopismo, z którego przysyłali mi po dwa numery takie same ) |
NURS napisał/a | wichma, tak to dokladnie wyglada, przedłużenie o 12 numerow. jakby, tfu, tfu, ktorys nie wyszedl, do liczy się nie miesiace a numery. |
I jak się tu nie wku..ić, przedłużyłem sobie prenumeratę o 12 m-cy przed podwyżką, jak pierwszą taki i drugą prenumeratę płaciłem przelewem przez konto internetowe, i teraz ku.wa jego mać dostaje po dwa te same numery zamiast przedłużenia, jeden na mnie a drugi na moją żonę, nam nadzieje że da się to jakoś odkręcić bo nie mam najmniejszej ochoty dostawać prze najbliższe miesiące zdublowanych numerów
Ziemniak - 28 Kwietnia 2008, 20:39
To pewnie dlatego, że na różne osoby to i nie poszło jako przedłużenie, tylko jako nowa
NURS - 28 Kwietnia 2008, 21:36
da sie odkręcić, ale musisz mi podać kogo mam wykreslić.
Iwan - 28 Kwietnia 2008, 22:05
Ziemniak napisał/a | To pewnie dlatego, że na różne osoby to i nie poszło jako przedłużenie, tylko jako nowa |
też mi sie tak wydaje, ale pierwszą prenumeratę przelałem z tego samego konta co drugą i jedna przyszła na mnie a druga na żonę, a w tytule wpłaty wpisałem prenumerata przedłuzenie
hrabek - 29 Kwietnia 2008, 10:15
Iwan: zamiast sie wkurzac i uzewnetrzniac na forum, napisz PW do Nursa i w 10 minut da sie to wyjasnic. Jak sam Nurs zreszta powiedzial powyzej. Po co sie od razu denerwowac?
Iwan - 29 Kwietnia 2008, 10:33
hrabek, z NURSEM już załatwione a uzewnętrznić się po prostu musiałem bo byłem naprawdę wkurzony
hrabek - 29 Kwietnia 2008, 10:38
Ale ja o tym mowie. Po co sie od razu wkurzac? Takie rzeczy sie zdarzaja, zwykla pomylka. Odkrecone i zalatwione zgodnie z Twoim zyczeniem, jak mniemam. Okazalo sie, ze nerwy w ogole nie byly potrzebne.
Iwan - 29 Kwietnia 2008, 11:01
jak zawsze ale to był impuls i pisałem to zaraz po tym jak wyciągnąłem dwa te same numery ze skrzynki, ale masz rację chciałbym przeprosić w szczególności NURSA za to że sie tak uniosłem i przy okazji podziękować za załatwienie sprawy
hrabek - 29 Kwietnia 2008, 11:07
Ja mialem lepszy numer, bo jak pierwszy raz zamowilem prenumerate, to w ogole nie dostalem numeru. A specjalnie poszedlem na poczte, zamiast wyslac przez internet, zeby czegos nie pokrecic (wycialem blankiet z pisma). No i pani jak przepisywala dane, to pomylila sie w numerze mieszkania. I Nurs dostal zwrota, bo okazalo sie, ze pomylony numer nie istnieje. Ale dowiedzialem sie o tym dopiero jak zadzwonilem. Wyjasnilem sytuacje, numer kupilem w kiosku, a prenumerata zostala o ten jeden numer przedluzona. Stad wiem, ze lepiej zadzwonic, niz sie wkurzac.
adi_s - 27 Maj 2008, 08:23
a ja wogóle nie wiem jak zamówić prenumerate morze ktoś mnie oświeci?
Witchma - 27 Maj 2008, 09:41
adi_s, w każdym numerze na końcu opisane są zasady prenumeraty, zresztą na stronie SFFiH też: http://www.science-fictio...id=45&Itemid=45
Agi - 27 Maj 2008, 09:46
adi_s napisał/a | a ja wogóle nie wiem jak zamówić prenumerate morze ktoś mnie oświeci? |
Może...
adi_s - 27 Maj 2008, 09:52
Witchma, dzięki
Agi, już mówiłem kiedyś że nie umiem pisać więc się nie czepiajcie
bardzo mi smutno z tego powodu
Ziemniak - 19 Czerwca 2008, 23:28
Ponieważ wg ustawy, do 24 sierpnia w naszych blokach powinny zawisnąć euroskrzynki, rodzi się pytanie: czy brana jest pod uwagę możliwość wysyłania prenumeraty alternatywnym dostawcą np. InPostem. Ja, szczerze mówiąc byłbym chętny, bo usługi PP już mi bokiem wychodzą
Ziemniak - 24 Czerwca 2008, 09:20
Nikt nie jest zainteresowany?
|
|
|