Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?
Iscariote - 19 Maj 2011, 13:05
hrabek, dzięki
Fidel-F2 - 19 Maj 2011, 13:07
Mam kombajn Epsona SX125 z czterema pojemnikami na tusz, jeden z kolorów się skończył, wymieniłem, pozostałych nie ruszałem. Po wymianie drukarka nie rozpoznaje żadnego pojemnika, po ponownej instalacji wszystkich pojemników dalej nie rozpoznaje żadnego, gdy włożyłem pusty pojemnik rozpoznała jako pusty a pozostałych nie rozpoznaje dalej, ponowny montaż nowego skutkuje nierozpoznawaniem wszystkich. Jakieś koncepcje?
hjeniu - 19 Maj 2011, 13:53
A ten nowy tusz to zamiennik? Bo ten model znany jest z wybredności w kwestii tuszy i potrafi takie cyrki odstawiać.
Co do rozwiązań, to możesz:
- sprawdzić i wyczyścić styki na pojemnikach z tuszami i w drukarce czasem się zabrudzą/zaśniedzieją;
- wsadzić oryginalny/inny nowy tusz i zobaczyć co się stanie;
- jeżeli to nie pomoże to naprawa o ile jest na gwarancji, bo pogwarancyjna pewnie się nie opłaca.
Fidel-F2 - 19 Maj 2011, 14:02
sprzet ma cztery tygodnie a tusz to rzeczywiśćie zamiennik a sklep od 1 maja nie istnieje
problem w tym, że nowy jest zamiennikiem ale pozostałe trzy są oryginalne i też nie są rozpoznawane
dzięki anyway
Iscariote - 19 Maj 2011, 14:27
Pierwsze co bym ja zrobił, to odinstalował drukarkę, poczyścił te styki, powsadzał wszystko tak jak być powinno i zainstalował na nowo i sprawdził czy wykryje, że są wsadzone tusze. Jakby nie podziałało to bym złapał się za głowę i zaczął nią walić w biurko, aż problem zniknie sam, bo innych domowych sposobów naprawiania drukarek nie znam.
I wydaje mi się, że to nie jest kwestia zamiennika. Zresztą możesz obejrzeć, czy się czymś różni od oficjalnych. Ale skoro nie wykrywa też starych nabojów, to znaczy, że drukarka ma focha
hjeniu - 19 Maj 2011, 14:27
Skoro sprzęt jest nowy, to niestety istnieje spora szansa, że elektronika jest do d... wujek Google podaje przykłady ludzi którym zdarzyło się coś takiego także po wsadzeniu oryginalnego tuszu. Serwis i jakby ktoś pytał to nie masz pojęcia co to ten zamiennik jest
Fidel-F2 - 19 Maj 2011, 15:00
dzienks, pokombinuje, a jak sie nie uda to oddam komu za darmo
Sauron - 21 Maj 2011, 11:56
Rodzina Mao Tse-Tunga była zamożna czy biedna? moje źródła są sprzeczne.
I zna ktoś jakąś stronę traktującą o Mao Tse-tungu bardziej szczegółowo?
Witchma - 24 Maj 2011, 21:59
Czy zapis ".550 Nitro Express" jest w polskim prawidłowy, czy trzeba jakoś bardziej opisowo?
hjeniu - 25 Maj 2011, 19:29
A nie powinno być .500 Nitro Express? Bo chyba .550 nie było. A czy wystarczy to zależy od kontekstu. Jak będzie o polowaniu na słonie to nic nie trzeba dodawać.
Witchma - 25 Maj 2011, 20:39
hjeniu, dzięki! O słoniach jest bardzo zdecydowanie i o niczym innym
hjeniu napisał/a | A nie powinno być .500 Nitro Express? |
Pewnie licentia poetica
hjeniu - 25 Maj 2011, 20:49
Witchma napisał/a | O słoniach jest bardzo zdecydowanie i o niczym innym |
No to kiepsko, powinno być jeszcze morze whisky
Witchma - 25 Maj 2011, 20:53
hjeniu, reklamacje do Resnicka, ja tu tylko sprzątam
Memento - 31 Maj 2011, 23:27
Czy jest na forum antropolog-religioznawca?
W wierzeniach jakiej najstarszej cywilizacji pojawiają się pierwsze wzmianki o opętaniach przez moce nieczyste, złe duchy, etc etc? Chodzi mi po głowie pomysł na historię rozgrywającą się na kilku płaszczyznach czasowych, i potrzebny mi jest do niej jakiś naprawdę stary i przebiegły demon.
Fidel-F2 - 1 Czerwca 2011, 07:42
Rafał - 1 Czerwca 2011, 07:54
Memento, lektura obowiązkowa: Andrzej Tokarczyk - "Wymarłe religie świata". Bardzo dobrze napisana, ale lata świetlne mi wyemigrowała z domu, nawet nie pamiętam komu pożyczałem. A póki co możesz pogrzebać w sieci przy totemiźmie i animiźmie.
Memento - 1 Czerwca 2011, 09:25
Rafał, dzięki, poszperam.
Fidel-F2, co Tobie znowu?
Sauron - 1 Czerwca 2011, 16:22
Zna ktoś jakiś dobry i w miarę prosty w obsłudze program do modelowania w 3D?
feralny por. - 1 Czerwca 2011, 16:31
Ja jestem fanem Solid Worksa.
Dźyngis Wum - 6 Czerwca 2011, 16:38
Modo http://www.luxology.com/ na stronie do pobrania wersja 30 po założeniu konta.
Z darmowych sofcikow http://www.wings3d.com/ albo http://www.blender.org/download/get-blender/ do ambitniejszych zabaw np. modelowania postaci http://www.pixologic.com/home.php
merula - 6 Czerwca 2011, 16:41
od jakiegoś czasu chodzi za mną pytanie, na które nie znalazłam odpowiedzi. może ktoś z Was będzie wiedział. kiedy zaczęła się tradycja podróży poślubnej i może skąd ona się wzięła?
Fidel-F2 - 7 Czerwca 2011, 08:23
Mam problem cholercia. Na jednym kompie zainstalowałem Shoguna II i śwista jak trzeba. Na drugim przy otwierania penych screenów (np tło głównego menu albo pole bitwy) mam czarny ekran. Komp przechodząc do trybu bitewnego informuje o braku połączenia z hostem, czy coś w ten deseń, po zamknięciu tej informacji i powtórnym naciśnięciu ikony inicjującej bitwę już nie protestuje ale mamy ów efekt czarnego ekranu.
Jakieś pomysły?
snake - 7 Czerwca 2011, 16:11
Fidel-F2 napisał/a | Mam problem cholercia. Na jednym kompie zainstalowałem Shoguna II i śwista jak trzeba. Na drugim przy otwierania penych screenów (np tło głównego menu albo pole bitwy) mam czarny ekran. Komp przechodząc do trybu bitewnego informuje o braku połączenia z hostem, czy coś w ten deseń, po zamknięciu tej informacji i powtórnym naciśnięciu ikony inicjującej bitwę już nie protestuje ale mamy ów efekt czarnego ekranu.
Jakieś pomysły? |
Bez podanej konfiguracji komputera, można rzec tylko, że to wina komputera.
Fidel-F2 - 7 Czerwca 2011, 19:02
Toshiba L-300, Pentium Dual-Core T4200 2GHz
RAM 4GB
Przy karcie graficznej tylko opis: Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family, nie jestem w stanie określić pamięci karty
coś jeszcze potrzebne?
ketyow - 7 Czerwca 2011, 19:56
Sprzęt jest ok, natomiast ciekawi mnie ten komunikat o połączeniu z hostem. Nie grasz po sieci? Fajnie by było poznać jego treść.
Jakie windowsy są na tym co działa i co nie działa?
Spróbój przeinstalować sterowniki do karty graficznej, to powinno pomóc, tak to chyba działa u Intela:
http://www.intel.com/p/en...rector_count=1&
Fidel-F2 - 7 Czerwca 2011, 22:44
Nie gram po sieci, przyjrzałem się dokładnie i wygląda to tak:
Hostting error. Failed to host game.
Na obu Visty.
Sterowniki karty kazałem zaktualizować i niby są wersje aktualne. Mimo wszystko przeinstalować? Poza tym nie ma żadnych problemów graficznych.
ketyow - 7 Czerwca 2011, 22:48
Czarny ekran, to jednak jest jakiś problem graficzny. Zacząłbym od przeinstalowania sterów do grafiki, a jeśli nie pomoże, samej gry. Może jakieś archiwum z teksturami źle skopiowało? Różne cuda się zdarzają.
Ziemniak - 7 Czerwca 2011, 22:50
A ja bym się przyjrzał sieci. Może odpalić jakiś monitor sieciowy i przejrzeć logi. Fidel-F2, masz publiczny adres, czy jesteś za jakimś routerem?
ketyow - 7 Czerwca 2011, 22:52
Ta gra potrzebuje neta do działania?
Fidel-F2 - 7 Czerwca 2011, 22:56
ketyow napisał/a | Czarny ekran, to jednak jest jakiś problem graficzny. | ale poza nim, nie ma.
Ekran czarny ale jak na "czuja" przesunę kursor w domniemana miejsce ikon albo skrótami wywołam jakieś manu to ikonki się pojawiają. Czarny jest tylko teren bitwy czyli w efekcie mam czarny ekran z pojawiającymi się (chociaz też nie perfekcyjnie - czasem mrugają) iknonami.
Jeszcze jedno. Na poprzednim kompie nie zwracałem uwagi bo z automatu przyjęły się ładne graficznie elementy. A na tym komp wszelką grafikę wrzucił na "low" i chociaż grywalna to estetycznie znacznie kiepściejsza. Poprzedni komp też ma 4GB RAM i podobny procesor. O karcie nic powiedzieć nie mogę teraz.
Znaczy przeinstalować grę. No ok.
|
|
|