Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni
Agi - 21 Stycznia 2008, 23:19
Szczególnie w tym bordowym, przy bardzo wąskich przecież ramiączkach, w ogóle nie czuję, że mam go na sobie. Nigdzie nie uwiera, a ramiączka nie wpijają się w ramiona.
joe_cool - 21 Stycznia 2008, 23:24
wreszcie się porządnie zmierzyłam. i niby to 70F to akurat. mimo wszystko jednak chętnie bym sobie przymierzyła 65F/G, ale w "moim" sklepie nie ma. może jednak przez internet?
Martva, rzuciłabyś jeszcze raz jakimiś linkami? interesuje mnie w sumie każda półka cenowa, uważam, że 150 zeta za stanik to cena w sam raz.
a, i o co chodzi z tym wędrowaniem czy inną migracją?
gorat - 22 Stycznia 2008, 09:17
Mi z pokazanych przez Agi bardziej drugi pasi - ma lepsze tło
joe, co za migracje, nie doczytałem?
Martva - 22 Stycznia 2008, 09:58
Agi napisał/a | przy bardzo wąskich przecież ramiączkach, w ogóle nie czuję, że mam go na sobie. |
No bo stanik ma się trzymać na obwodzie, nie na ramiączkach. Uświadomione kobiety to wiedzą, a większość producentów nadal nie. Ciążenie na ramionach to jedna z oznak złego rozmiaru. Też miałam sporo staników na wąskich ramiączkach (i to jeszcze kolorowych), ale niestety wyrosłam z rozmiarówki firmy
joe_cool napisał/a | mimo wszystko jednak chętnie bym sobie przymierzyła 65F/G, ale w moim sklepie nie ma. |
Bo takie rozmiary to mają w kilku sklepach w kraju, stacjonarnie masz Avokado w Poznaniu i Warszawie oraz Intimo w Krakowie, plus czasem się jeszcze zdarza ze gdzieś mają Freye i Panache, ale nie znam szczegółów. Pamiętam ze ktoś się na stanikowym forum skarżył na brak czegokolwiek we Wrocku.
joe_cool napisał/a | Martva, rzuciłabyś jeszcze raz jakimiś linkami? |
Intimo, Bellissima, Peachfield. Pamiętaj że to angielskie staniki, więc trzeba zerknąć do tabelki rozmiarowej, to będzie prawdopodobnie 65FF, ale nie znam Twoich wymiarów, więc nie na pewno Polskiej Melissy nie pokażę, zaczynają iść w dobrą stronę ale na razie i tak ich staniki wyglądają strasznie. Zwłaszcza że są na manekinach i za cholerę się nie da wymyślić jak to wygląda na ludziach.
A, i nie kupuj Panache Inferno. Jest naprawdę bardzo mało kobiet, które są z nim kompatybilne.
joe_cool napisał/a | a, i o co chodzi z tym wędrowaniem czy inną migracją? |
O to że jak kobieta długo nosi stanik z za dużym obwodem i za małą miską, to ten stanik jej spłaszcza biust i powoduje jego ucieczkę w inne rejony ciała (podbiuście, pachy, a nawet plecy. Jak zmienia rozmiar na dobry i zaczyna np regularnie wygarniać piersi spod pach, to na ogół po jakimś czasie ta nowa miska zaczyna się robić za mała, a obwód za luźny, bo zmasakrowany złymi stanikami biust zaczyna wracać na swoje miejsce. Tak w skrócie
BTW dałam wczoraj mojej siostrze przymierzyć mój nowy stanik, wyglądała fantastycznie. Nie wiem jak można taki fajny duży biust wciskać w 80C
gorat napisał/a | Mi z pokazanych przez Agi bardziej drugi pasi - ma lepsze tło |
No tak
corpse bride - 22 Stycznia 2008, 10:55
ej, ubrałam dziś mój jedyny miękki stanik, który zawsze źle leżał no i dziś leży jak nigdy dotąd. cycusie mi urosły...
gorat - 22 Stycznia 2008, 11:04
Ostatnio pojawia się coraz więcej przykładów na to, że i podgatunek męski ma cel w poparciu akcji Martvej
Kasiek - 22 Stycznia 2008, 11:12
No nie...a jak nieuświadomionym kumplom można się pochwalić:
moja laska nosi stanik z miseczką G....
gorat - 22 Stycznia 2008, 11:23
Co "No nie..."? Przecież to dla ich dobra
Martva - 22 Stycznia 2008, 11:45
corpse bride, jak będziesz szła z Kasią wiesz gdzie, to przy okazji daj się pani zmierzyć
A miękkie staniki fajne są, pod warunkiem ze akuratnie jest zimno. To ich jedyna wada.
Kasiek napisał/a | moja laska nosi stanik z miseczką G.... |
Śmiej się, ale to naprawdę działa na facetów, chociaż 'to E wygląda jak C' Magia literek
joe_cool - 22 Stycznia 2008, 11:46
dzięki, Martva
Kasiek - 22 Stycznia 2008, 19:26
A ja się pochwalę co dziś zrobiłam. Idę do sklepu.... A pod moim osiedlowym sklepem jest mały targ, warzywa, owoce jakieś ciuchy, garnki i bielizna. Na stoisku z bielizną zobaczyłam takie śliczne zakolanówki moro. Podchodzę, zaczynam grzebać szukając czegoś co będzie pasowało na moją nogę i słyszę taką rozmowę.
-75C ma pani z tego modelu?
-Nie będzie
-Szkoda, tak mi się podoba....
-To se pani weźmie 80B, luźniej pani będzie
Tego nie zdzierżyłam i powiedziałam, że w ten sposób to krzywdę się klientce robi. I chwilę pogadałyśmy sobie (bo ta co sprzedawała to taka z typu kontaktowych), a klientka niedoszła zaraz po 30tce to reformowalna jak najbardziej i powiedziała że stanikomanię odwiedzi
Agata - 22 Stycznia 2008, 19:56
Kasiek, to już przybiera rozmiary prawdziwej krucjaty
Kasiek - 22 Stycznia 2008, 20:25
No chyba Ratujemy uciśnione (dosłownie) biusty
Martva - 22 Stycznia 2008, 22:31
O rany, dobre
Wróciłam od dzieci, jestem nieco mniej podłamana niż wczoraj. Zrobiłam trudne zadanie z matmy, wytłumaczyłam je, i spotkałam dwa egzemplarze czytające. A psica się nauczyła że jak chce biegać za patykiem to musi mi go oddawać. I zrobiłam sprytnego myka, wyszłam z ichniejszym psem, zadzwoniłam do domu żeby mojego ubrali i wypuścili, zgarnęłam mojego, wytrzymałam nerwowo 10 sekund warczenia, odprowadziłam psicę i uniknęłam 2 spacerów jednego wieczoru, ufff.
Jutro odbieram razem z najmłodszym jego kolegę, więc luz, a starsi maja konie tuż po szkole, więc będą później. Ale chyba się już tak nie boję
corpse bride - 22 Stycznia 2008, 22:34
a ile godzin dziennie siedzisz z dziećmi?
Martva - 22 Stycznia 2008, 22:39
Wczoraj od 15.00 do 18.00 z minutami, dziś do 20.30, a jutro nie wiem jak będzie. I potem już koniec, bo znajoma wraca z targów
corpse bride - 22 Stycznia 2008, 22:41
hm, a można zapytać ile w końcu za godzinę? wiesz, jestem na etapie szukania pracy.
Martva - 22 Stycznia 2008, 22:45
Chyba 10 zł, przy czym normalnie to jest stawka za jedno dziecko, ja mam trójkę - ale rodzice są w domu i dlatego mniej, nie wszystko jest na mojej głowie etc.
Ja to tak tylko okazjonalnie, w zastępstwie, nie znam się
joe_cool - 23 Stycznia 2008, 21:47
drogie uświadomione panie, znana jest wam marka bielizny Elixir? ładne mają rzeczy i może bym się rozglądnęła, będąc u najeźdźcy, ale nie wiem, czy warto...
Martva - 23 Stycznia 2008, 22:17
taką dyskusję znalazłam tylko, ale nie wiem czy o to chodzi. Ale ja się nie orientuję najlepiej w markach
W ogóle padam z nóg. Wróciłam od dzieci (ostatni raz), tym razem było całkiem fajnie, poza tym że kolega który miał iść z nami wyszedł z sali, sięgnął po kurtkę i rozpłakał się że chce iść do mamy, a nie z nami. Ale na szczęście przeszło mu od razu i obyło się bez interwencji (bałam się że przedszkolanka mnie zabije wzrokiem). Potem oni się bawili, a ja łagodziłam konflikty, później odrobiłam zadania ze starszymi, pogadałam z 11-letnim dziewczątkiem o książkach (na stole leżała taka cegła po angielsku, miała napisane na okładce coś z questem i Avalonem, plus rysunek przedstawiający trzy czy cztery nastolatki tulące się czule do baśniowych stworzeń; ja: 'a ta książka jest o dziewczynkach z naszego świata, które się przeniosły do innej krainy i walczą ze złem, które próbuje ją zniszczyć?, ona: 'yyyy, skąd wiesz?'), wróciłam do domu. Późno, bo dzieci po szkole miały jeszcze jazdę konną.
Cóż, wiedziałam że ostatniego dnia będzie nieźle
Szok dnia: pluszowy dinozaur wykluwający się z jajka. Też pluszowego.
Zimno mi.
Fidel-F2 - 23 Stycznia 2008, 22:20
Martva napisał/a | Szok dnia: pluszowy dinozaur wykluwający się z jajka. Też pluszowego. | przeciez dinozaury były jajorodne
joe_cool - 23 Stycznia 2008, 22:38
Martva napisał/a | taką dyskusję znalazłam tylko, ale nie wiem czy o to chodzi. Ale ja się nie orientuję najlepiej w markach |
tak, to ten będzie. a buszując po stronie tego niemieckiego shopu znalazłam takie cudo
Martva - 23 Stycznia 2008, 22:44
Fidel-F2 napisał/a | przeciez dinozaury były jajorodne |
Ale żeby niewinnym dzieciom, takie świństwa...
joe_cool napisał/a | buszując po stronie tego niemieckiego shopu znalazłam takie cudo |
Śliczności Tylko rozmiarówka mi się nie podoba. I ten jest bosssski Jak sobie pomyślę jak fajnie by wyglądał z moimi włosami...
Fidel-F2 - 23 Stycznia 2008, 22:47
Martva napisał/a | Ale żeby niewinnym dzieciom, takie świństwa... | no tu faktycznie masz racje
corpse bride - 23 Stycznia 2008, 22:58
ten niebieski ładny, tylko kolor nie mój.
Martva - 23 Stycznia 2008, 23:03
Dla mnie właśnie kolor jest obłędny.
A w ogóle jak jesteśmy w temacie sklepów z bielizną, to największą przyjemność sprawia mi oglądanie Bravissimo. Ma fajne, normalne modelki, nie fotoszopuje bez umiaru, i jeszcze jak jakiś model występuje w więcej niż jednym kolorze, to można sobie kliknąć i jest zupełnie inna fotka, nie że w programie graficznym zmienili odcień.
Agata - 24 Stycznia 2008, 10:24
Taaa... a ja za tu uwielbiam wyszukiwarkę 'po rozmiarze' w kontri.pl... Z mojego aktualnie testowanego mają całe... 9 modeli. Z czego największą kolorystyczną ekstrawagancją jest ecru tudzież czerń z bladoróżowymi ciapkami... Chyba umrę od tego wyboru.
Martva - 24 Stycznia 2008, 11:03
Z mojego mają 3 strony, modeli mi się nie chce liczyć, ale większość to Gaia
Za to z Jedynie Słusznego stron jest 21, od 15,91 zł. To niesprawiedliwe. Zwłaszcza że tak naprawdę kobiet które powinny nosić 75B, jest straszliwie mało.
May - 24 Stycznia 2008, 17:55
Agata, i tak dobrze, sprawdzilam moj -i
Cytat | Brak produktów spełniających kryteria. |
W zasadzie moglam sie tego spodziewac, tylko po co rozmiar podaja?
Martva - 24 Stycznia 2008, 22:15
Może czasem bywa (zwłaszcza jeśli angielski podałaś, bo 65E to chyba Alles miewa), ale akurat nic na stanie nie ma.
Wróciłam ze spotkania z koleżankami - biżuteryjkami. Spożyłam pyszną gorącą czekoladę, i kieliszek tokaja; poplotkowałyśmy; pokazałam spód mojej przykładowej listkowej broszki - został zaakceptowany, dowiedziałam się o ewentualną legalizację sprzedaży biżuterii, ale zrezygnowałam z niej i zostanę w szarej strefie. I zaczęłyśmy nawracać koleżankę (głowę wyższa ode mnie, z biustem wyraźnym, ale z racji wzrostu nie bardzo rzucającym się w oczy, szczupła; nosi 80C, więc podejrzewam 70F minimum).
A poza tym jak mam równocześnie nauszniki i okulary, to potem mnie boli za uszami. Bu.
|
|
|