To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Agi - 21 Stycznia 2008, 23:19

Szczególnie w tym bordowym, przy bardzo wąskich przecież ramiączkach, w ogóle nie czuję, że mam go na sobie. Nigdzie nie uwiera, a ramiączka nie wpijają się w ramiona.
joe_cool - 21 Stycznia 2008, 23:24

wreszcie się porządnie zmierzyłam. i niby to 70F to akurat. mimo wszystko jednak chętnie bym sobie przymierzyła 65F/G, ale w "moim" sklepie nie ma. może jednak przez internet?

Martva, rzuciłabyś jeszcze raz jakimiś linkami? interesuje mnie w sumie każda półka cenowa, uważam, że 150 zeta za stanik to cena w sam raz.

a, i o co chodzi z tym wędrowaniem czy inną migracją? :shock:

gorat - 22 Stycznia 2008, 09:17

Mi z pokazanych przez Agi bardziej drugi pasi - ma lepsze tło :P:

joe, co za migracje, nie doczytałem? :shock:

Martva - 22 Stycznia 2008, 09:58

Agi napisał/a
przy bardzo wąskich przecież ramiączkach, w ogóle nie czuję, że mam go na sobie.

No bo stanik ma się trzymać na obwodzie, nie na ramiączkach. Uświadomione kobiety to wiedzą, a większość producentów nadal nie. Ciążenie na ramionach to jedna z oznak złego rozmiaru. Też miałam sporo staników na wąskich ramiączkach (i to jeszcze kolorowych), ale niestety wyrosłam z rozmiarówki firmy :(

joe_cool napisał/a
mimo wszystko jednak chętnie bym sobie przymierzyła 65F/G, ale w moim sklepie nie ma.

Bo takie rozmiary to mają w kilku sklepach w kraju, stacjonarnie masz Avokado w Poznaniu i Warszawie oraz Intimo w Krakowie, plus czasem się jeszcze zdarza ze gdzieś mają Freye i Panache, ale nie znam szczegółów. Pamiętam ze ktoś się na stanikowym forum skarżył na brak czegokolwiek we Wrocku.

joe_cool napisał/a
Martva, rzuciłabyś jeszcze raz jakimiś linkami?

Intimo, Bellissima, Peachfield. Pamiętaj że to angielskie staniki, więc trzeba zerknąć do tabelki rozmiarowej, to będzie prawdopodobnie 65FF, ale nie znam Twoich wymiarów, więc nie na pewno ;) Polskiej Melissy nie pokażę, zaczynają iść w dobrą stronę ale na razie i tak ich staniki wyglądają strasznie. Zwłaszcza że są na manekinach i za cholerę się nie da wymyślić jak to wygląda na ludziach.
A, i nie kupuj Panache Inferno. Jest naprawdę bardzo mało kobiet, które są z nim kompatybilne.

joe_cool napisał/a
a, i o co chodzi z tym wędrowaniem czy inną migracją? :shock:

O to że jak kobieta długo nosi stanik z za dużym obwodem i za małą miską, to ten stanik jej spłaszcza biust i powoduje jego ucieczkę w inne rejony ciała (podbiuście, pachy, a nawet plecy. Jak zmienia rozmiar na dobry i zaczyna np regularnie wygarniać piersi spod pach, to na ogół po jakimś czasie ta nowa miska zaczyna się robić za mała, a obwód za luźny, bo zmasakrowany złymi stanikami biust zaczyna wracać na swoje miejsce. Tak w skrócie :)

BTW dałam wczoraj mojej siostrze przymierzyć mój nowy stanik, wyglądała fantastycznie. Nie wiem jak można taki fajny duży biust wciskać w 80C :(

gorat napisał/a
Mi z pokazanych przez Agi bardziej drugi pasi - ma lepsze tło :P:

No tak :twisted:

corpse bride - 22 Stycznia 2008, 10:55

ej, ubrałam dziś mój jedyny miękki stanik, który zawsze źle leżał no i dziś leży jak nigdy dotąd. cycusie mi urosły...
gorat - 22 Stycznia 2008, 11:04

Ostatnio pojawia się coraz więcej przykładów na to, że i podgatunek męski ma cel w poparciu akcji Martvej :P:
Kasiek - 22 Stycznia 2008, 11:12

No nie...a jak nieuświadomionym kumplom można się pochwalić:
moja laska nosi stanik z miseczką G.... :twisted:

gorat - 22 Stycznia 2008, 11:23

Co "No nie..."? Przecież to dla ich dobra :twisted:
Martva - 22 Stycznia 2008, 11:45

corpse bride, jak będziesz szła z Kasią wiesz gdzie, to przy okazji daj się pani zmierzyć :)
A miękkie staniki fajne są, pod warunkiem ze akuratnie jest zimno. To ich jedyna wada.

Kasiek napisał/a
moja laska nosi stanik z miseczką G....

:D Śmiej się, ale to naprawdę działa na facetów, chociaż 'to E wygląda jak C' ;P: Magia literek ;)

joe_cool - 22 Stycznia 2008, 11:46

dzięki, Martva :)
Kasiek - 22 Stycznia 2008, 19:26

A ja się pochwalę co dziś zrobiłam. Idę do sklepu.... A pod moim osiedlowym sklepem jest mały targ, warzywa, owoce jakieś ciuchy, garnki i bielizna. Na stoisku z bielizną zobaczyłam takie śliczne zakolanówki moro. Podchodzę, zaczynam grzebać szukając czegoś co będzie pasowało na moją nogę i słyszę taką rozmowę.

-75C ma pani z tego modelu?
-Nie będzie
-Szkoda, tak mi się podoba....
-To se pani weźmie 80B, luźniej pani będzie

Tego nie zdzierżyłam i powiedziałam, że w ten sposób to krzywdę się klientce robi. I chwilę pogadałyśmy sobie (bo ta co sprzedawała to taka z typu kontaktowych), a klientka niedoszła zaraz po 30tce to reformowalna jak najbardziej i powiedziała że stanikomanię odwiedzi :D

Agata - 22 Stycznia 2008, 19:56

Kasiek, to już przybiera rozmiary prawdziwej krucjaty :mrgreen:
Kasiek - 22 Stycznia 2008, 20:25

No chyba :D Ratujemy uciśnione (dosłownie) biusty :D
Martva - 22 Stycznia 2008, 22:31

O rany, dobre :)

Wróciłam od dzieci, jestem nieco mniej podłamana niż wczoraj. Zrobiłam trudne zadanie z matmy, wytłumaczyłam je, i spotkałam dwa egzemplarze czytające. A psica się nauczyła że jak chce biegać za patykiem to musi mi go oddawać. I zrobiłam sprytnego myka, wyszłam z ichniejszym psem, zadzwoniłam do domu żeby mojego ubrali i wypuścili, zgarnęłam mojego, wytrzymałam nerwowo 10 sekund warczenia, odprowadziłam psicę i uniknęłam 2 spacerów jednego wieczoru, ufff.
Jutro odbieram razem z najmłodszym jego kolegę, więc luz, a starsi maja konie tuż po szkole, więc będą później. Ale chyba się już tak nie boję ;)

corpse bride - 22 Stycznia 2008, 22:34

a ile godzin dziennie siedzisz z dziećmi?
Martva - 22 Stycznia 2008, 22:39

Wczoraj od 15.00 do 18.00 z minutami, dziś do 20.30, a jutro nie wiem jak będzie. I potem już koniec, bo znajoma wraca z targów :)
corpse bride - 22 Stycznia 2008, 22:41

hm, a można zapytać ile w końcu za godzinę? wiesz, jestem na etapie szukania pracy.
Martva - 22 Stycznia 2008, 22:45

Chyba 10 zł, przy czym normalnie to jest stawka za jedno dziecko, ja mam trójkę - ale rodzice są w domu i dlatego mniej, nie wszystko jest na mojej głowie etc.
Ja to tak tylko okazjonalnie, w zastępstwie, nie znam się ;)

joe_cool - 23 Stycznia 2008, 21:47

drogie uświadomione panie, znana jest wam marka bielizny Elixir? ładne mają rzeczy i może bym się rozglądnęła, będąc u najeźdźcy, ale nie wiem, czy warto...
Martva - 23 Stycznia 2008, 22:17

taką dyskusję znalazłam tylko, ale nie wiem czy o to chodzi. Ale ja się nie orientuję najlepiej w markach ;P:

W ogóle padam z nóg. Wróciłam od dzieci (ostatni raz), tym razem było całkiem fajnie, poza tym że kolega który miał iść z nami wyszedł z sali, sięgnął po kurtkę i rozpłakał się że chce iść do mamy, a nie z nami. Ale na szczęście przeszło mu od razu i obyło się bez interwencji (bałam się że przedszkolanka mnie zabije wzrokiem). Potem oni się bawili, a ja łagodziłam konflikty, później odrobiłam zadania ze starszymi, pogadałam z 11-letnim dziewczątkiem o książkach (na stole leżała taka cegła po angielsku, miała napisane na okładce coś z questem i Avalonem, plus rysunek przedstawiający trzy czy cztery nastolatki tulące się czule do baśniowych stworzeń; ja: 'a ta książka jest o dziewczynkach z naszego świata, które się przeniosły do innej krainy i walczą ze złem, które próbuje ją zniszczyć?, ona: 'yyyy, skąd wiesz?'), wróciłam do domu. Późno, bo dzieci po szkole miały jeszcze jazdę konną.
Cóż, wiedziałam że ostatniego dnia będzie nieźle ;)

Szok dnia: pluszowy dinozaur wykluwający się z jajka. Też pluszowego.

Zimno mi.

Fidel-F2 - 23 Stycznia 2008, 22:20

Martva napisał/a
Szok dnia: pluszowy dinozaur wykluwający się z jajka. Też pluszowego.
przeciez dinozaury były jajorodne
joe_cool - 23 Stycznia 2008, 22:38

Martva napisał/a
taką dyskusję znalazłam tylko, ale nie wiem czy o to chodzi. Ale ja się nie orientuję najlepiej w markach

tak, to ten będzie. a buszując po stronie tego niemieckiego shopu znalazłam takie cudo

Martva - 23 Stycznia 2008, 22:44

Fidel-F2 napisał/a
przeciez dinozaury były jajorodne

Ale żeby niewinnym dzieciom, takie świństwa...

joe_cool napisał/a
buszując po stronie tego niemieckiego shopu znalazłam takie cudo

Śliczności :) Tylko rozmiarówka mi się nie podoba. I ten jest bosssski :) Jak sobie pomyślę jak fajnie by wyglądał z moimi włosami... ;)

Fidel-F2 - 23 Stycznia 2008, 22:47

Martva napisał/a
Ale żeby niewinnym dzieciom, takie świństwa...
no tu faktycznie masz racje
corpse bride - 23 Stycznia 2008, 22:58

ten niebieski ładny, tylko kolor nie mój.
Martva - 23 Stycznia 2008, 23:03

Dla mnie właśnie kolor jest obłędny.
A w ogóle jak jesteśmy w temacie sklepów z bielizną, to największą przyjemność sprawia mi oglądanie Bravissimo. Ma fajne, normalne modelki, nie fotoszopuje bez umiaru, i jeszcze jak jakiś model występuje w więcej niż jednym kolorze, to można sobie kliknąć i jest zupełnie inna fotka, nie że w programie graficznym zmienili odcień.

Agata - 24 Stycznia 2008, 10:24

Taaa... a ja za tu uwielbiam wyszukiwarkę 'po rozmiarze' w kontri.pl... Z mojego aktualnie testowanego mają całe... 9 modeli. Z czego największą kolorystyczną ekstrawagancją jest ecru tudzież czerń z bladoróżowymi ciapkami... Chyba umrę od tego wyboru. :roll:
Martva - 24 Stycznia 2008, 11:03

Z mojego mają 3 strony, modeli mi się nie chce liczyć, ale większość to Gaia ;)
Za to z Jedynie Słusznego stron jest 21, od 15,91 zł. To niesprawiedliwe. Zwłaszcza że tak naprawdę kobiet które powinny nosić 75B, jest straszliwie mało.

May - 24 Stycznia 2008, 17:55

Agata, i tak dobrze, sprawdzilam moj -i
Cytat
Brak produktów spełniających kryteria.

W zasadzie moglam sie tego spodziewac, tylko po co rozmiar podaja?

Martva - 24 Stycznia 2008, 22:15

Może czasem bywa (zwłaszcza jeśli angielski podałaś, bo 65E to chyba Alles miewa), ale akurat nic na stanie nie ma.

Wróciłam ze spotkania z koleżankami - biżuteryjkami. Spożyłam pyszną gorącą czekoladę, i kieliszek tokaja; poplotkowałyśmy; pokazałam spód mojej przykładowej listkowej broszki - został zaakceptowany, dowiedziałam się o ewentualną legalizację sprzedaży biżuterii, ale zrezygnowałam z niej i zostanę w szarej strefie. I zaczęłyśmy nawracać koleżankę (głowę wyższa ode mnie, z biustem wyraźnym, ale z racji wzrostu nie bardzo rzucającym się w oczy, szczupła; nosi 80C, więc podejrzewam 70F minimum).

A poza tym jak mam równocześnie nauszniki i okulary, to potem mnie boli za uszami. Bu.

Partner forum