Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
dzejes - 9 Listopada 2006, 11:12
Nazywanie osób, które wyjechały do pracy na Wyspy nieudolnymi jest śmieszne.
Od razu dodam, że wskazywanie, że ci, którzy wyjechali są jakoś nadprzeciętnie przedsiębiorczy jest chyba równie dowcipne.
Piech - 9 Listopada 2006, 11:42
Cytat | dzejes: Nazywanie osób, które wyjechały do pracy na Wyspy nieudolnymi jest śmieszne.
Od razu dodam, że wskazywanie, że ci, którzy wyjechali są jakoś nadprzeciętnie przedsiębiorczy jest chyba równie dowcipne. |
Ano właśnie. Żeby wyjechać trzeba mieć trochę odwagi, ale nie trzeba być przedsiębiorczym, żeby dostać pracę przy garach. Największe pole do popisu dla ludzi przedsiębiorczych jest tutaj raczej niż w krajach rozwiniętych, dostatnich, poukładanych.
Fidel-F2 - 9 Listopada 2006, 13:23
debili pomysł kolejny
proponuje na paczce prezerwatyw zemieścić takie ostrzeżenia
1. Zawartość nie nadaje się do jedzenia
2. Palenie prezerwatyw szkodzi Tobie i Twojemu otoczeniu
Ziuta - 9 Listopada 2006, 13:41
Fidel, co ty narzekarz. Przecież F-16 mamy!
Fidel-F2 - 9 Listopada 2006, 13:48
ja rozumiem walka o stołki, o kasę, mszczenie się tym i owym, zwyczajnu dzień polityka, ale co im sk...synom gumki zawiniły
Ziuta - 9 Listopada 2006, 13:56
Mroczne wspomnienia z dzieciństwa?
A może gumka nie może zaripostować?
Romek P. - 9 Listopada 2006, 14:31
Nie wiedziałem, że nasz ukochany premier może pojechać gdzieś i własną wątła piersią zatrzymać Złowrogą Prywatną Fabrykę, a jednak może!
Przyznam, że lubię taką prawicę i taki kapitalizm. Nawet jeżeli podśmierduje Gierkiem, to jest jednak zabawniejszy, gdy już człowiek otrze te łzy wzruszenia.
Fidel-F2 - 9 Listopada 2006, 14:46
rzondzom chłopaki, ech rzondzom,
mad - 12 Listopada 2006, 00:08
Może zamist walczyć z prezerwatywami, bykowe wprowadzą. Zawsze to jakiś zysk dla budżetu . Widzę, Fidelu, że Ci bykowe nie grozi
Anonymous - 12 Listopada 2006, 00:33
A ja słyszałem, że jeden z kandydatów, nie wiem niestety do którego urzędu, wymyślił coś, żeby powstrzymać wypływ siły roboczej z Łodzi na Zachód. Zaproponował, żeby samoloty w Lublinku pod Łodzią tylko lądowały.
NURS - 12 Listopada 2006, 08:10
To raczej zintensyfikuje wyjazdy, no, chyba, ze to będzie lotnisko tylko do przylotów.
BTW jest gdzieś filmik, jak doskonale wykształcony profesor walczy ze słuchawką douszną w Niemcowie?
Ziuta - 12 Listopada 2006, 12:45
No, byłem dziś w kościółku, a potem poszedłem spełnić obywatelski obowiązek. Dobrze, że, jak wychodziłem, zaczęli się pojawiać ludzie w średnim wieku, bo byłem bliski uwierzenia, iż żyjemy w gerontokracji.
Piech - 12 Listopada 2006, 12:53
Ja też prosto z kościółka i stałem w kolejce przed lokalem wyborczym.
Ciekawe jaka będzie frekwencja.
Romek P. - 12 Listopada 2006, 13:00
W TV twierdzą, że do 12:00 wynosiła coś ponad 30 procent. Uwierzę jak zobaczę - u mnie było pusto.
Piech - 12 Listopada 2006, 13:14
Moja ośmioletnia córka wraz z koleżanką zobowiązały mnie do głosowania na niejaką Serafinę, bo na plakacie wyborczym przypominała lalkę barbie. Podobał mi się też plakat kandydata w czarnej maseczce, z wyciągniętą ręka i hasłem wyborczym "Mimo wszystko zaufaj". Nawet wiem o kogo chodzi, bo Poznań to małe miasto i wszyscy wszystkich znają.
Romek P. - 12 Listopada 2006, 13:21
W zasadzie właśnie złamałeś ciszę wyborczą, prowadząc agitację za konkretnymi kandydatami
Ale i tak każdy ma swój rozum, ja tam w niezbędność ciszy wyborczej nie wierzę
Piech - 12 Listopada 2006, 13:23
Skłonny jestem co nieco zaryzykować, żeby ośmieszyć tę durnotę zwaną ciszą wyborczą.
mad - 12 Listopada 2006, 13:27
Jeśli głosuję, to wieczorkiem. A jak coś wieczorkiem wypadnie, no to trudno
Romek P. - 12 Listopada 2006, 13:31
Piech:
Cytat | Skłonny jestem co nieco zaryzykować, żeby ośmieszyć tę durnotę zwaną ciszą wyborczą. |
Zgoda stuprocentowa - mnie nic nie wkurza tak bardzo, jak traktowanie dorosłych ludzi jak dzieci, i to przez tych, którzy często sami są idiotami
mawete - 12 Listopada 2006, 13:35
No ja już sobie zagłosowałem tak jak mówiłem, że zagłosuję.
Piech - 12 Listopada 2006, 13:45
Właśnie o to mi chodzi. Głupi jesteśmy i niedojrzali, i byle co w tym kluczowym momencie może zachwiać naszymi wątłymi umysłami. No ale od czego jest władza, jak nie od tego, żeby nas chronić.
A poza tym, konstytucja konstytucją, wrawdzie jest tam paragraf o swobodzie wypowiedzi, ale nie przesadzajmy z tą wolnościa. Przecież to wszystko dla naszego dobra jest.
NURS - 12 Listopada 2006, 14:34
Taka tam cisza. Leppery wczoraj rozrzucały swoja gazetkę z kompletem kandydatów.
dzejes - 12 Listopada 2006, 15:29
Cytat | Romek P.: W TV twierdzą, że do 12:00 wynosiła coś ponad 30 procent. Uwierzę jak
zobaczę - u mnie było pusto. |
Oj chyba łże-TVN oglądałeś. Transmitowano konferencję PKW i oficjalne dane o frekwencji z 12.00 - ok. 14%
To i tak dużo, o tej porze rok temu nie było chyba jeszcze 10%. A przecież w Polsce niby "zawsze" w samorządowych mniej ludzi bierze udział.
kruczywiatr - 13 Listopada 2006, 15:02
Apropo tych przedsiębiorczych emigrantów zarobkowych, przedsiębiorczy to ci, którzy dają radę, nieprzedsiębiorczy śpią na ulicach, dworcach i w noclegowniach, głównie Londynu.
Co do wyborów, Pomorze Platformą i komitetami lokalnymi stoi
GAndrel - 13 Listopada 2006, 19:46
I pewnie nie tylko Pomorze.
Nie rozumiem tych stwierdzeń, że PiS wygrał w gminach, tuż przed PO. Mogliby podać ile głosów zdobyły komitety lokalne. W moim okręgu np. PiS nie zdobył żadnego mandatu, PO jeden, pozostałe 6 komitety lokalne. Podejrzewam, że w całej gminie jest podobnie. A tu trąbią tylko o zwycięstwie PiSu.
mad - 13 Listopada 2006, 20:47
Ej, z tym trąbieniem chyba przesadzasz. Dziś w TVN np. stwierdzili, że PO miało druzgocącą przewagę w sejmikach - czytaj: ok. 2,1 procent przed PiS.
GAndrel - 13 Listopada 2006, 21:16
W Sejmikach jest oczywiście przegięcie w drugą stronę. Przegięcie a'la PiS w wyborach parlamentarnych.
Niech sobie trobią o czyjejś przewadze tylko zdaje się, że w gminach i powiatach partie miały mało do powiedzenia, więc byłoby miło gdyby w statystykach jako oddzielny słupek podali mandaty czy głosy zdobyte przez komitety lokalne.
NURS - 13 Listopada 2006, 21:23
generalnie też mnie to ciekawi, bo jak pokazują średnia wygrana na poziomie 18-20% to raczej zdecydowana porażka. Chyba, ze jest ten przepis, ze kto wygral, bierze 51% miejsc.
Agi - 14 Listopada 2006, 17:59
U mnie w powiecie PIS nie zdobył żadnego mandatu, PO 4, SLD i spólka 3, a 10 komitety lokalne. Za to w Chodzieży PO ma burmistrza w I turze i 13 z 15 mandatów. Dwa pozostałe SLD i spólka. W gminach generalnie komitety lokalne.
Romek P. - 14 Listopada 2006, 18:13
W Sosnowcu lokalność nie była w cenie. SLD i okolice - 11 mandatów. PO - 8 mandatów. PiS - 7 mandatów. Pseudolokalny Komitet Winiarskiego, patrz dawna PO - 2 mandaty. Lokalnych - zero.
|
|
|