To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dzejes - 9 Listopada 2006, 11:12

Nazywanie osób, które wyjechały do pracy na Wyspy nieudolnymi jest śmieszne.
Od razu dodam, że wskazywanie, że ci, którzy wyjechali są jakoś nadprzeciętnie przedsiębiorczy jest chyba równie dowcipne.

Piech - 9 Listopada 2006, 11:42

Cytat
dzejes: Nazywanie osób, które wyjechały do pracy na Wyspy nieudolnymi jest śmieszne.
Od razu dodam, że wskazywanie, że ci, którzy wyjechali są jakoś nadprzeciętnie przedsiębiorczy jest chyba równie dowcipne.

Ano właśnie. Żeby wyjechać trzeba mieć trochę odwagi, ale nie trzeba być przedsiębiorczym, żeby dostać pracę przy garach. Największe pole do popisu dla ludzi przedsiębiorczych jest tutaj raczej niż w krajach rozwiniętych, dostatnich, poukładanych.

Fidel-F2 - 9 Listopada 2006, 13:23

debili pomysł kolejny

proponuje na paczce prezerwatyw zemieścić takie ostrzeżenia
1. Zawartość nie nadaje się do jedzenia
2. Palenie prezerwatyw szkodzi Tobie i Twojemu otoczeniu

Ziuta - 9 Listopada 2006, 13:41

Fidel, co ty narzekarz. Przecież F-16 mamy! :lol:
Fidel-F2 - 9 Listopada 2006, 13:48

ja rozumiem walka o stołki, o kasę, mszczenie się tym i owym, zwyczajnu dzień polityka, ale co im sk...synom gumki zawiniły :?: :mrgreen:
Ziuta - 9 Listopada 2006, 13:56

Mroczne wspomnienia z dzieciństwa?
A może gumka nie może zaripostować?

Romek P. - 9 Listopada 2006, 14:31

Nie wiedziałem, że nasz ukochany premier może pojechać gdzieś i własną wątła piersią zatrzymać Złowrogą Prywatną Fabrykę, a jednak może!

Przyznam, że lubię taką prawicę i taki kapitalizm. Nawet jeżeli podśmierduje Gierkiem, to jest jednak zabawniejszy, gdy już człowiek otrze te łzy wzruszenia.

Fidel-F2 - 9 Listopada 2006, 14:46

rzondzom chłopaki, ech rzondzom,
mad - 12 Listopada 2006, 00:08

Może zamist walczyć z prezerwatywami, bykowe wprowadzą. Zawsze to jakiś zysk dla budżetu :wink: . Widzę, Fidelu, że Ci bykowe nie grozi :P
Anonymous - 12 Listopada 2006, 00:33

A ja słyszałem, że jeden z kandydatów, nie wiem niestety do którego urzędu, wymyślił coś, żeby powstrzymać wypływ siły roboczej z Łodzi na Zachód. Zaproponował, żeby samoloty w Lublinku pod Łodzią tylko lądowały. :mrgreen: :bravo :bravo :mrgreen:
NURS - 12 Listopada 2006, 08:10

To raczej zintensyfikuje wyjazdy, no, chyba, ze to będzie lotnisko tylko do przylotów. :-)
BTW jest gdzieś filmik, jak doskonale wykształcony profesor walczy ze słuchawką douszną w Niemcowie?

Ziuta - 12 Listopada 2006, 12:45

No, byłem dziś w kościółku, a potem poszedłem spełnić obywatelski obowiązek. Dobrze, że, jak wychodziłem, zaczęli się pojawiać ludzie w średnim wieku, bo byłem bliski uwierzenia, iż żyjemy w gerontokracji.
Piech - 12 Listopada 2006, 12:53

Ja też prosto z kościółka i stałem w kolejce przed lokalem wyborczym.
Ciekawe jaka będzie frekwencja.

Romek P. - 12 Listopada 2006, 13:00

W TV twierdzą, że do 12:00 wynosiła coś ponad 30 procent. Uwierzę jak zobaczę - u mnie było pusto.
Piech - 12 Listopada 2006, 13:14

Moja ośmioletnia córka wraz z koleżanką zobowiązały mnie do głosowania na niejaką Serafinę, bo na plakacie wyborczym przypominała lalkę barbie. Podobał mi się też plakat kandydata w czarnej maseczce, z wyciągniętą ręka i hasłem wyborczym "Mimo wszystko zaufaj". Nawet wiem o kogo chodzi, bo Poznań to małe miasto i wszyscy wszystkich znają.
Romek P. - 12 Listopada 2006, 13:21

W zasadzie właśnie złamałeś ciszę wyborczą, prowadząc agitację za konkretnymi kandydatami :)
Ale i tak każdy ma swój rozum, ja tam w niezbędność ciszy wyborczej nie wierzę :)

Piech - 12 Listopada 2006, 13:23

Skłonny jestem co nieco zaryzykować, żeby ośmieszyć tę durnotę zwaną ciszą wyborczą.
mad - 12 Listopada 2006, 13:27

Jeśli głosuję, to wieczorkiem. A jak coś wieczorkiem wypadnie, no to trudno :roll:
Romek P. - 12 Listopada 2006, 13:31

Piech:
Cytat
Skłonny jestem co nieco zaryzykować, żeby ośmieszyć tę durnotę zwaną ciszą wyborczą.

Zgoda stuprocentowa - mnie nic nie wkurza tak bardzo, jak traktowanie dorosłych ludzi jak dzieci, i to przez tych, którzy często sami są idiotami :)

mawete - 12 Listopada 2006, 13:35

No ja już sobie zagłosowałem :D tak jak mówiłem, że zagłosuję.
Piech - 12 Listopada 2006, 13:45

Właśnie o to mi chodzi. Głupi jesteśmy i niedojrzali, i byle co w tym kluczowym momencie może zachwiać naszymi wątłymi umysłami. No ale od czego jest władza, jak nie od tego, żeby nas chronić.

A poza tym, konstytucja konstytucją, wrawdzie jest tam paragraf o swobodzie wypowiedzi, ale nie przesadzajmy z tą wolnościa. Przecież to wszystko dla naszego dobra jest.

NURS - 12 Listopada 2006, 14:34

Taka tam cisza. Leppery wczoraj rozrzucały swoja gazetkę z kompletem kandydatów.
dzejes - 12 Listopada 2006, 15:29

Cytat
Romek P.: W TV twierdzą, że do 12:00 wynosiła coś ponad 30 procent. Uwierzę jak
zobaczę - u mnie było pusto.

Oj chyba łże-TVN oglądałeś. Transmitowano konferencję PKW i oficjalne dane o frekwencji z 12.00 - ok. 14%

To i tak dużo, o tej porze rok temu nie było chyba jeszcze 10%. A przecież w Polsce niby "zawsze" w samorządowych mniej ludzi bierze udział.

kruczywiatr - 13 Listopada 2006, 15:02

Apropo tych przedsiębiorczych emigrantów zarobkowych, przedsiębiorczy to ci, którzy dają radę, nieprzedsiębiorczy śpią na ulicach, dworcach i w noclegowniach, głównie Londynu.

Co do wyborów, Pomorze Platformą i komitetami lokalnymi stoi 8)

GAndrel - 13 Listopada 2006, 19:46

I pewnie nie tylko Pomorze.

Nie rozumiem tych stwierdzeń, że PiS wygrał w gminach, tuż przed PO. Mogliby podać ile głosów zdobyły komitety lokalne. W moim okręgu np. PiS nie zdobył żadnego mandatu, PO jeden, pozostałe 6 komitety lokalne. Podejrzewam, że w całej gminie jest podobnie. A tu trąbią tylko o zwycięstwie PiSu.

mad - 13 Listopada 2006, 20:47

Ej, z tym trąbieniem chyba przesadzasz. Dziś w TVN np. stwierdzili, że PO miało druzgocącą przewagę w sejmikach - czytaj: ok. 2,1 procent przed PiS.
GAndrel - 13 Listopada 2006, 21:16

W Sejmikach jest oczywiście przegięcie w drugą stronę. Przegięcie a'la PiS w wyborach parlamentarnych.

Niech sobie trobią o czyjejś przewadze tylko zdaje się, że w gminach i powiatach partie miały mało do powiedzenia, więc byłoby miło gdyby w statystykach jako oddzielny słupek podali mandaty czy głosy zdobyte przez komitety lokalne.

NURS - 13 Listopada 2006, 21:23

generalnie też mnie to ciekawi, bo jak pokazują średnia wygrana na poziomie 18-20% to raczej zdecydowana porażka. Chyba, ze jest ten przepis, ze kto wygral, bierze 51% miejsc.
Agi - 14 Listopada 2006, 17:59

U mnie w powiecie PIS nie zdobył żadnego mandatu, PO 4, SLD i spólka 3, a 10 komitety lokalne. Za to w Chodzieży PO ma burmistrza w I turze i 13 z 15 mandatów. Dwa pozostałe SLD i spólka. W gminach generalnie komitety lokalne.
Romek P. - 14 Listopada 2006, 18:13

W Sosnowcu lokalność nie była w cenie. SLD i okolice - 11 mandatów. PO - 8 mandatów. PiS - 7 mandatów. Pseudolokalny Komitet Winiarskiego, patrz dawna PO - 2 mandaty. Lokalnych - zero.

Partner forum