To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Znalezione w sieci.

hrabek - 30 Kwietnia 2010, 09:21

Gwynhwar napisał/a
Swoją drogą zastanawiam się jak brzmiałby polski tytuł, biorąc pod uwagę naszą bogatą historię idiotycznych tłumaczeń. Człowiek stonoga? :D

Proponuję "człowij".

A swoją drogą widzieliście napis na dole plakatu: "100% medically accurate"?

A tak w ogóle, Gwynhwar, to podałaś linka do tytułu filmu, czy widziałaś rzeczoną produkcję?

Gwynhwar - 30 Kwietnia 2010, 09:27

hrabek, widziałam trailer, i na jego podstawie zdecydowałam nie pogłębiać znajomości z "człowijem".
Już jestem wystarczająco disturbed.

Besides, zajawka zarysowuje dość dokładnie fabułę. Wątpię czy film sam w sobie coś jeszcze wnosi...

hrabek - 30 Kwietnia 2010, 09:51

Co najlepsze, w produkcji jest druga część.

Swoją drogą, zaraz pewnie wpadnie Virgo i powie, że widział, albo ma w najbliższych planach. Znając jego sadomasochistyczne zapędy nie zdziwiłbym się, gdyby jeszcze do tego zaplanował szeroki pokaz np. na następnym Balconie ;)

joe_cool - 30 Kwietnia 2010, 11:15

ilcattivo13 napisał/a
ale nie prościej, zamiast walić prawię setkę różnych związków, wykorzystać naturalny półprodukt z truskawek (jaki sok albo pulpę owocową)

Nie ma tylu truskawek na świecie, żeby obskoczyć wszystkie shake'i (???), jogurty, lody i inne "pyszności" o smaku truskawkowym...

ilcattivo13 - 30 Kwietnia 2010, 18:11

a nie można więcej uprawiać? Zamiast siać zboże, a potem je sprzedawać za grosze, albo ziemniaki, które potem gniją w kopcach, bo tradycyjnie, jak co roku, za bardzo obrodziły :|
hijo - 30 Kwietnia 2010, 22:56

Gwynhwar, wracając an chwilę do ludzkiej stonogi zwróc uwagę na pelny tytuł The Human Centipede (First Sequence) przejrzałem imdb i co znalazłem: The Human Centipede II (Full Sequence) ma być w 2011. Trailer straszny ale korci mnie obejrzeć całość :evil:
Martva - 1 Maj 2010, 09:31

ilcattivo13 napisał/a
a nie można więcej uprawiać?

Ale podejrzewam że sztuczne aromaty są tańsze od truskawek ;) btw skład hamburgera też podali?

ilcattivo13 - 1 Maj 2010, 11:39

nie, tylko tego jednego shake'a :|

Że tańsze to wiem, ale skoro jest taki pęd na zdrową żywność i skoro "sianowni" komisarze mogą ograniczać sprzedaż prostych bananów, to dlaczego nie mogliby wydać dyrektywy zabraniającej użycia w żywności takich składników. Sprawdziłem całą listę i są tam naprawdę fajne rzeczy:
- 13. dipropyl ketone
- 14. ethyl acetate - używany powszechnie do czyszczenia płytek pod obwody scalone i jako rozpuszczalnik do farb i lakierów oraz jako aktywator do perfum
- 16. ethyl butyrate - plastyfikator celulozy, ale jak widać do jedzenia tez można go dodawać
- 22. ethyl nitrate - składnik smogu, powstaje m.in. w wyniku spalania paliw kopalnych (węgla, ropy naftowej)
- 23. ethyl propionate, tu jest podobnie jak z nr 13. dipropyl ketone.
- 29. isobutyl butyrate - jak 13 i 23, ale dodatkowo bardzo niebezpieczny dla środowiska.
- 36. methyl heptine carbonate - "R 22 - Harmful if swallowed" :shock:
- 37. methyl naphthyl ketone - jak wyżej.
- 44. phenethyl alcohol "R 21/22 - Harmful in contact with skin and if swallowed.", jeden z kilkuset uzależniających związków chemicznych, które są obecne w papierosach
- 47. g-undecalactone - ma działanie uzależniające

teraz życzenie "Smacznego!" klientowi fastfooda nabiera innego, głębszego znaczenia :mrgreen:

Gwynhwar - 1 Maj 2010, 11:52

hijo, no to nie dziwię się, że kręcą takie filmy :D
Anonymous - 1 Maj 2010, 14:37

ilcattivo13, a co z dwuwodorkiem tlenu? :wink:
dzejes - 1 Maj 2010, 15:09

ilcattivo13 napisał/a
i skoro sianowni komisarze mogą ograniczać sprzedaż prostych bananów

A ty znowu bez czapki po forum biegasz. Masz, przeczytaj to słynne rozporządzenie, to się dowiesz, że chodzi o normy jakościowe bananów importowanych na rynek europejski.

EDIT: A tak w ogóle daj jakiś link to tego przyznania się Burger Kinga, bo ja szukałem i znalazłem jedynie tysiące stron z tą właśnie przytoczoną przez ciebie listą, natomiast ani jednego dowodu, że owa lista ma coś wspólnego z rzeczywistością.

EDIT2: Dokopałem się - lista pochodzi z książki "Fast food nation" i jest rozwinięciem listy składników. Jeden związek jest rozbity na kilka(naście) składowych i w ten sposób lista wygląda ZNACZNIE GROŹNIEJ. Dla mnie to działanie populistyczne, niech każdy oceni sam.

Memento - 1 Maj 2010, 21:22

ilcattivo13 napisał/a
nie, tylko tego jednego shake'a :|

Że tańsze to wiem, ale skoro jest taki pęd na zdrową żywność i skoro sianowni komisarze mogą ograniczać sprzedaż prostych bananów, to dlaczego nie mogliby wydać dyrektywy zabraniającej użycia w żywności takich składników. Sprawdziłem całą listę i są tam naprawdę fajne rzeczy:
- 13. dipropyl ketone
- 14. ethyl acetate - używany powszechnie do czyszczenia płytek pod obwody scalone i jako rozpuszczalnik do farb i lakierów oraz jako aktywator do perfum
- 16. ethyl butyrate - plastyfikator celulozy, ale jak widać do jedzenia tez można go dodawać
- 22. ethyl nitrate - składnik smogu, powstaje m.in. w wyniku spalania paliw kopalnych (węgla, ropy naftowej)
- 23. ethyl propionate, tu jest podobnie jak z nr 13. dipropyl ketone.
- 29. isobutyl butyrate - jak 13 i 23, ale dodatkowo bardzo niebezpieczny dla środowiska.
- 36. methyl heptine carbonate - R 22 - Harmful if swallowed :shock:
- 37. methyl naphthyl ketone - jak wyżej.
- 44. phenethyl alcohol R 21/22 - Harmful in contact with skin and if swallowed., jeden z kilkuset uzależniających związków chemicznych, które są obecne w papierosach
- 47. g-undecalactone - ma działanie uzależniające

teraz życzenie Smacznego! klientowi fastfooda nabiera innego, głębszego znaczenia :mrgreen:

To samo z chemtrails, katastrofą pod Smoleńskiem, Masonerią, Mędrcami Syjonu, Elvisem, Tupakiem, etc, etc. Na mój rozum, skoro powyższe składniki znajdują się w żywności, to znaczy że można to jeść. 8)

ilcattivo13 - 2 Maj 2010, 19:18

Miria napisał/a
ilcattivo13, a co z dwuwodorkiem tlenu? :wink:

to zależy, która gorzelnia i w jakim stopniu z alkoholem zmieszała :wink:

dzejes - piszesz: "Jeden związek jest rozbity na kilka(naście) składowych i w ten sposób lista wygląda ZNACZNIE GROŹNIEJ."
Czyli analogicznie - robię "związek", w którym będą m.in. arszenik, cyjanek potasu, jad kiełbasiany i strychnina, a potem dodaję go do produkowanej i sprzedawanej przeze mnie herbatki, przy czym na opakowaniu, w liście składników piszę tylko coś w stylu "zawiera sztucznie aromaty i konserwanty". Rzeczywiście, skład produktów tej herbatki będzie wyglądał mniej groźniej, ale czy z tego powodu mniej groźny będzie dla zdrowia pijących?

Wiesz co, przyznam to bez bicia - masz rację. Może i latam po tym forum bez czapki... Ale przynajmniej o majtkach pamiętam :| EOT.

Memento - jeśli uważasz, że związek, który jest "Harmful if swallowed" ("Szkodliwy w razie połknięcia"), może być dodawany do jedzenia, to o.k. Nie będę dyskutował.

dzejes - 2 Maj 2010, 19:32

W porządku, ja tam zjem sobie:

kwas askorbinowy
tiamina
ryboflawina
pektynian wapnia
siarka
mangan
cukier inwertowy
kwas jabłkowy
kwas salicylowy
kwas cytrynowy
olejek eteryczny
kwas chinowy
kwas winowy
kwas szczawiowy
barwniki antocyjanowe i flawonowe

Poczęstowałbym cię, ale pewnie się brzydzisz. A szkoda, truskaweczki bywają przepyszne :mrgreen:

Memento - 3 Maj 2010, 10:16

ilcattivo13 napisał/a
Memento - jeśli uważasz, że związek, który jest Harmful if swallowed (Szkodliwy w razie połknięcia), może być dodawany do jedzenia, to o.k. Nie będę dyskutował.

Nie sypią tego kilogramami do jedzenia, prawda? Inaczej już bym nie żył albo wyrosłyby mi czułki na du*pie. ;P:

Gwynhwar - 3 Maj 2010, 12:43

http://www.widelec.pl/wid...odowy.html?bo=1

Idealny prezent ślubny! ;P:

hijo - 3 Maj 2010, 14:32

Fantastyczne fotografiki
Inne spojrzenie na stare warsy 1
Inne spojrzenie na stare warsy 2
superbohaterowie

robert70r. - 3 Maj 2010, 14:39

Hot dog ze szturmowcem - :mrgreen:
Kai - 3 Maj 2010, 14:40

Szturmowiec z przepięknym rudzielcem... mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :)
hijo - 3 Maj 2010, 14:53

Kai, Bob1970r, przejrzyjci :mrgreen: e wszystkie 8 stron zdjęć są tam mocniejsze
Kai - 3 Maj 2010, 14:54

hijo, znam to, widziałąm już, po prostu kocham koty :D i to mnie rajcuje.
feralny por. - 3 Maj 2010, 14:59

Szturmowcy karmiący gołębie :bravo :D
robert70r. - 3 Maj 2010, 16:05

hijo napisał/a
są tam mocniejsze

Oj, są. Śmierć, która (który??) zaraz dostanie w łeb patelnią. :mrgreen:

hijo - 3 Maj 2010, 16:11

Bob1970r napisał/a
Oj, są. Śmierć, która (który??) zaraz dostanie w łeb patelnią.

O tak,albo ta co ją pod samochód wpychają :mrgreen:

robert70r. - 3 Maj 2010, 16:15

Pies przy kompie, kot na kanapie... :mrgreen:
Dunadan - 4 Maj 2010, 13:31

Ciekawy jest napis na końcu traileru do Human centipede - 100% medically accurate :shock:

dzejes napisał/a
Poczęstowałbym cię, ale pewnie się brzydzisz. A szkoda, truskaweczki bywają przepyszne :mrgreen:

Tak jak wpsominałem - estry... kocham je :mrgreen:

Dunadan - 5 Maj 2010, 22:18

Bright Falls:
Ep 1: http://www.youtube.com/wa...6130&feature=iv
Ep 2: http://www.youtube.com/wa...laynext_from=SL
Ep 3: http://www.youtube.com/watch?v=MXWlL7qMR_E

:shock:

Jest to filmowy prequel do nachodzącej wkrótce gry Alan Wake. Powiem że robi wrażenie... ma być w sumie 6 mini filmików... warto obejrzeć, klimat jak z Miasteczka Twin Peaks tyle że mniej subtelny ale... no i tak warto. ( niestety póki co tylko po angielsku )

hijo - 5 Maj 2010, 22:31

160 najlepszych tekstów Arnolda :mrgreen: czyli podsumowanie Aktorskiej kariery obecnego gubernatora Kalifornii Polecam
ketyow - 5 Maj 2010, 22:33

Eee, to już dawno było na widelec.pl, złodzieje ;P:
hijo - 5 Maj 2010, 23:01

ketyow, pewnie jeszcze wcześniej było na YT. mnie się to dziś napatoczyło

Partner forum