To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Towarzyskie spotkania w Grodzie Kraka

corpse bride - 12 Sierpnia 2009, 11:29

ratunku!!! czy to możliwe, że zamek w drzwiach zamknięty z zewnątrz nie da się otworzyć od wewnątrz?
Ziuta - 12 Sierpnia 2009, 11:32

Tak. Ja mam tak z Gerdą w głównych drzwiach.
corpse bride - 12 Sierpnia 2009, 11:36

fak. to jestem zamknięta :/
Toudisław - 12 Sierpnia 2009, 11:40

A kto cię zamknął ? No to musisz komuś dać klucze ( np. przez okno ) i niech cię oswobodzi
corpse bride - 12 Sierpnia 2009, 11:42

mój luby mnie zamknął :( kończy pracę o 20. więc będziemy na imprezie o 21, o ile jeszcze będziecie się bawili i raczej bez jedzenia, bo nie mogę wyjść na zakupy. chyba, że uda mi się kogoś przekonać, żeby mnie otworzył, jak proponuje tołdi. ehhhh. fak. fak. fak.
Agi - 12 Sierpnia 2009, 11:43

corpse bride, Twój luby dziwnie zazdrosny się zrobił...
NMSP

Ozzborn - 12 Sierpnia 2009, 11:55

A co to za zamek? Pojedyncza zasuwa? Czy jeden centralny na całe drzwi Gerdy? Jeśli to drugie to może się po prostu zaciął? Ja tak mam czasem w swoich - kilka razy to się nawet nieźle zestresowałem, że mnie uwięzili/nie wejdę do środka - a takie antywłamaniowe to raczej nie do wyważenia. Wtedy trzeba z klucza szydełkiem wydłubać kłaczek (od noszenia w kieszeniach te gwizdkowe klucze się zapychają) i pogmerać. No chyba, że to inny typ zamka - wtedy sposób Tołdiego najproszy.
jewgienij - 12 Sierpnia 2009, 12:03

Ja też tak kogoś zamknąłem. Zadzwoń do sąsiadów( jak masz numer), albo po jakiegoś znajomego, rzucisz mu klucze, to Cię z pewnością jakiś królewicz uwolni. :D
corpse bride - 12 Sierpnia 2009, 12:06

właśnie nie znam sąsiadów z telefonu. czatuję, czy ktoś znajomy z pyska nie idzie przed blokiem, ale daszek jest i mało widać.
ozz, to od środka mam problem, nie mogę przekręcić tego pokrętła w żadną stronę. m. mówi, że widocznie przekręciła 2x...

Rudus - 12 Sierpnia 2009, 12:13

Toudi
Zalatw mi Endymiona za 45 zł ;p
(place odliczone gotowka)

Ozzborn - 12 Sierpnia 2009, 12:31

corpse bride, hmm to dziwne, u mnie czy się przekręci od zew. 2x czy 4x to i tak się otwiera od środka. Blokuje tylko przy 1x i 3x lub skręconym kluczu ale wtedy się go nie wyjmie z zamka. Musi się coś zacieło albo po prostu inny typ zamka masz.
A znajomi/rodzina blisko mieszkający?

corpse bride - 12 Sierpnia 2009, 12:43

ufff, chyba się udało. ze strony, której się nie spodziewałam. koleżanka ze studiów mieszka w zasięgu autobusu i stwierdziła, że wpadnie, bo dawno mnie nie widziała i tak. bo poza tym, niestety, moi znajomi ani rodzina nie upodobali sobie huty. mam jedną znajomą osiedle obok, ale akurat wyjechała na urlop...

ale już mamy wszystko pod kontrolą, będę i będzie ze mną żarcie :)

Ozzborn - 12 Sierpnia 2009, 12:53

No to luzik :) Szkoda, że mam tak daleko impreza zapowiada się fajosko (pod względem kulinarnym wręcz ogriastycznie) ;P:
Martva - 12 Sierpnia 2009, 14:08

Uff, byłam gotowa jechać przez Hutę, dobrze że się udało :)
corpse bride - 12 Sierpnia 2009, 15:56

no, ciasto w piekarniku, jak tylo sie upiecze zmykam.
dalambert - 12 Sierpnia 2009, 20:35

Proponuje obstawić małą zgadywankę;
Kto jutro pierwszy z BalConowiczów będzie w stanie tu coś kwiknąć :?:

Ozzborn - 12 Sierpnia 2009, 22:40

JA obstawiam Tołdiego bo miał się wcześniej zmyć... pytanie czy mu się uda :twisted:
Toudisław - 12 Sierpnia 2009, 22:51

ja piszę. Było cudnie !! Super zabawa szkoda że musiałem się zwijać
Ozzborn - 12 Sierpnia 2009, 22:54

Ha! dalambert, co wygrałem? :mrgreen:
Virgo C. - 13 Sierpnia 2009, 03:47

Nic, bo pierwszym jestem ja ;P:
Zresztą właśnie wróciłem do mieszkania (uspokajam niektórych, całe 4 przystanki autobusem przejechałem ;) ), a impreza się jakoś o 4 skończyła, gdy z Martvą i Rudusem się ewakuowaliśmy. Na miejscu pozostali (oprócz gospodarzy i gości) jewgienij i Ziemniak.

Jeszcze raz dziękuje za wspaniały wieczór, jak zwykle było wesoło i smacznie :mrgreen:

A teraz idę ogladać film, spacer po Krakowie nocą jak zwykle mnie rozbudził :)

agrafek - 13 Sierpnia 2009, 07:09

Wszystkich Was nienawidzę, a najbardziej siebie :P . I zdecydowanie jest to ostatnia impreza w środku tygodnia, w jakiej wziąłem udział. Jak mawiał pewien bohater filmów akcji: "za stary już na to jestem".
A Wy pewnie jeszcze śpicie.

Ziuta - 13 Sierpnia 2009, 07:22

Ja wychodzę zaraz do roboty.
dalambert - 13 Sierpnia 2009, 07:24

Ozzborn, prawie :wink: Virgo C., tyż się załapał, ale popatrz zapodac mały quizik i jak się pięknie zgłaszają , balowicze zmarnowani :mrgreen:
hardgirl123 - 13 Sierpnia 2009, 08:28

Impreza była cudowna. Szkoda że za 2h mam tę rozmowę. Gdyby nie to, to zapewne zostałabym do samego końca :)
Liczę na kolejne imprezki:)
Cieszę się, że poznałam Kruków, Jewgienija i że spotkałam znowu fajnych i wesołych ludzików.
Kocham Was bardzo :)

illianna - 13 Sierpnia 2009, 09:06

ja wprawdzie nie śpię od 8 ( nie żebym się tłumaczyła ;P: ), ale przy nieznacznej pomocy Jewgienija sprzątałam i żegnałam odlatujące Kruki :D

Wszystkim bardzo serdecznie dziękuję za przybycie i wspólną zabawę, było nam gospodarzom bardzo miło Was gościć, wpadajcie częściej
:D

szkoda że niektóre osoby nie dotarły (Mara), inne wpadły tylko uściskać kruczą dłoń (skrzydłowy Słowik) a jeszcze inne musiały wcześnie wyjść, ale pewnie nadrobimy te braki wkrótce :wink:

Ziuta - 13 Sierpnia 2009, 09:27

Podczas jazdy do pracy, śmignął mi za oknem Jewgienij czekający na tramwaj. A to było jakoś wpół do dziesiątej. Czyli on ewakuował się ostatni.

ja też dziękuję. Głupio mi, że nie mogłem dłużej zostać

hardgirl123 - 13 Sierpnia 2009, 09:34

no ja liczę na kolejne spotkania i nadrabianie braków :>
pozdrawiam :>

jewgienij - 13 Sierpnia 2009, 09:41

illianna napisał/a
ale przy nieznacznej pomocy Jewgienija

Cóż za niewdzięczność :D Odkąd to dwa talerze i trzy szklanki mienią się "nieznaczną pomocą" 8)

Ziuta, nic się przed Tobą nie ukryje ;P:

Impreza super, nic dodać, nic ująć.

Ziemniak - 13 Sierpnia 2009, 10:00

Bardzo dziękuję za miłe towarzystwo, impreza była świetna :D Przepraszam, że ulotniłem się po angielsku, ale nie chciałem nikogo budzić o tak barbarzyńskiej porze. Do następnego razu ;P:
hardgirl123 - 13 Sierpnia 2009, 12:10

jewgienij napisał/a
Cóż za niewdzięczność Odkąd to dwa talerze i trzy szklanki mienią się nieznaczną pomocą

ja za taką pomoc byłabym baaaaardzo wdzięczna ;*

Partner forum