To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Romek P. - 24 Października 2006, 21:22

Nie oprę się. Zabawne zdjęcie Piskorskiego.
Fearfol - 25 Października 2006, 20:00
Temat postu: Cisza wyborcza.
a oto link do strony gazety, przedstawia wyniki konkursu na bzdurę roku : http://wiadomosci.gazeta....7.html?skad=rss

nie wiem czy ten temat był już poruszany na forum

Tegoroczy konkurs wygra chyba poseł Gosiewski i zatrzymany przez niego pociąg ekspresowy we Włodawie. Cała operacja kosztowała (dokładnie nie pamiętam) 3 mln. złoty. A na stacji z pociąg miał w ciągu miesiąca wsiadło 53 osoby a wysiadły bodajże 14.
Piszę z pamięci więc mogą być błędy. Mimo wszystko uważam że był to głupi pomysł .

Pako - 25 Października 2006, 20:13

Ugh.. aleś to napisał... Szczerze powiedziawszy - z twojego posta rozumiem pierwsze i dwa ostatnie zdania. Z przedostatnim się zgadzam ;)
Fearfol - 25 Października 2006, 20:30

To się nadaję do klubu "Słaboskrótyznających" :D

No nie słyszałeś o tym całkiem głośno było o tym kilka dni temu. A złota muszla przyznawana jest za największą totalną bzdurę. I uważam że tegoroczną odsłonę tego konkursu wygra zatrzymany mocą posła Gosiewskiego pociąg we Włodawie.

Ziemniak - 25 Października 2006, 20:31

We Włoszczowej chyba :D
Fearfol - 25 Października 2006, 20:34

Oj zonk ,no trudno ale i tak nagroda się należy :D
dareko - 25 Października 2006, 22:03

Cytat
Oj zonk ,

:bravo :bravo

NURS - 25 Października 2006, 23:11

już o tym pisałem, jakiś czas temu, skaczysyna do prokuratury juz podali, bo to rozpieprza idee Intercity, jako pociągu docelowego i koszty robi dodatkowe.
Agi - 25 Października 2006, 23:17

W Szkle była wypowiedź kobiety z okolic Włoszczowej. Twierdzi, że Intercity nie ma tej stacji w swoim rozkładzie i nie można kupić biletu.
NURS - 25 Października 2006, 23:20

Pomijam, ze to jedne z droższych pociągów, byle leszcza nie stać na bilety. to pieniądze wypieprzone w błoto, mogliby dotować jakąś linie busową do Wa-wy i krakówka przez lata za te pieniądze.
hjeniu - 26 Października 2006, 08:37

NURS, gdyby ktoś chciał jeździć to prywatne busy już dawno by kursowały :)
Anonymous - 27 Października 2006, 13:28

No cóż, skundlenia dziennikarstwa ciąg dalszy...
http://fakty.interia.pl/f...formersa,810607

NURS - 27 Października 2006, 16:50

a tam zboku takie cuś :-)
http://fakty.interia.pl/p...ykowi,810452,16

Romek P. - 27 Października 2006, 16:58

A tymczasem Kotlinowski Marek został sędzią Trybunału Konstytucyjnego. Czekam, aż Trybunał zostanie całkiem odzyskany i będzie można odzyskać całą Polskę dla prawa naturalnego, k... mać.
Janus - 27 Października 2006, 18:35

Przewiduje, że oprócz prawa naturalnego wrócimy też koncepcji Lombroso, retrybutywnej teorii kary, a może nawet do zasady talionu. Ci tak zwani prawnicy nigdy chyba nie byli na jakimkolwiek wykładzie z kryminologii i nie potrafią zrozumieć że zaostrzanie kar prowadzi głównie do wzrostu przestępczości.

Pozdrawiam,
Janus.

NURS - 27 Października 2006, 19:30

zauważcie, popełniła dziewczyna samobójstwo, bo ja upokorzono. afera, a dzisiaj inna powiesiła się w sali katechetycznej. I nic.
Jak pasi to mordy pelne frazesów, jak nie pasi, to udajemy, ze sprawy nie ma.

Janus - 27 Października 2006, 19:45

Odpowiedź dla dareko z tego wątku : usiłujesz udowodnić mi że białe jest białe. A to kuffa widać na pierwszy rzut oka!!! Ja nie bronię komuchów, ja staram się pokazać, że teraz jest gorzej. Bo wicepremier z teką ministra resortowego to na przykład ciut wyższe stanowisko niż wicemarszałek, a warchoł ten sam. Bo poronione, ale jednak akceptowalne edukacyjne pomysły LSD zastąpiło oszołomstwo oGiertycha.

A jak się ma liberalizm do lewicy? Proszę: Lewica pomimo, że w kwestiach gospodarczych głosi najczęściej zasady społecznej gospodarki rynkowej, to w kwestiach obyczajowych jest liberalna. Oczywiście moim marzeniem jest żeby znalazła się partia konsekwentnie liberalna i mająca jakieś realne szanse. Ale jak się nie ma co się lubi...

Pozdrawiam,
Janus.

lavojtek - 27 Października 2006, 19:47

Ciagne watek z "O dwoch takich"

Rafal Ziemkiewicz napisal: "(...) taka jest logika demokracji - skoro wyborcy dali przeciwnikom i Sejm, i Senat, i Belweder, opozycji zostają tylko słowa."
Przeciwnicy PiS mieli szanse "sprzeciwic sie" glosujac na inne ugrupowania. Wniosek jest taki ze skoro zwolennicy PO = przeciwnicy PiS to znaczy ze zwolennikow PiS jest wiecej. Ktos zaraz powie ze jest przeciwnikiem braci ale nie glosowal. It's democra baby! Trzeba bylo zrobic krzyzyk i wrzucic do skrzynki! Jak sie tego nie zrobilo to teraz trzeba zamknac dziob, przemyslec sprawe i pojsc do nastepnych wyborow!

Janus - 27 Października 2006, 20:01

Cytat
Jak sie tego nie zrobilo to teraz trzeba zamknac dziob, przemyslec sprawe i pojsc do nastepnych wyborow!

Ja osobiście uważam że osoby które nie głosowały nie mają moralnych podstaw do narzekania.

A odnośnie Ziemkiewicza to przestałem gościa czytać odkąd pojawił się z programem w TVP. Za jakość i ilość tego programu, oraz za to że jakimś trafem jego felietony zaczęły bić w jeden ton: opozycja zła, kaczki dobre. Wcześniej przynajmniej kopał wszystkich równo.

Pozdrawiam,
Janus.

dareko - 27 Października 2006, 20:04

Janus, Mi chodzi o to, ze glosujac na nasz "lewice" wcale nie glosujesz na mniejsze, glosujesz na porownywalne zlo. Taka jest prawda, roznica jest tylko taka, ze PiS boli cie dzisiaj i bardziej to czujesz a SLD bolalo cie ponad rok temu i juz tego tak mocno nie odczuwasz.

Ja nie widze innego wyjscia tylko glosowanie na PO, choc coraz mniej mi sie podoba, zwlaszcza za brak liberalizmu spoleczno/obyczajowego. Kiedys bylo KLD, ale niestety juz nie ma :( Byla tez prawdziwa lewica, UP, ale tej tez juz nie ma.

lavojtek, odkrywczy jestes, no nie ma co :) wiekszosc wybrala PiS, no w zyciu bym nie przypuszczal :D A pamietasz w jakim stylu PiS wygral? Bo ja tak :D

Janus - 27 Października 2006, 20:22

Cytat

Ja nie widze innego wyjscia tylko glosowanie na PO

Głosowałem na nich w wyborach do Sejmu, i Donald miał zostać prezydentem, i miało być tak pięknie. A jest jak jest. Polityczna aktywność największej opozycji ogranicza się do szczekania na kaczki i składania do laski marszałkowskiej bezsensownych projektów (samorozwiązania, pomysły PiS z kampanii) wszystko pod publiczkę. Jestem rozczarowany PO, bo myślałem że chociaż tej partii zależy na Polsce bardziej niż na władzy i sondażach.

Zresztą, nie bardzo rozumiem problem władzy wśród naszych. W teori władza jest tylko środkiem niezbędnym do relizowania celu, czyli jakiejś ideii, w myśl dobra państwowego. W praktyce to władza staje się ostatecznym celem, a cała reszta środkami.

Cytat
Mi chodzi o to, ze glosujac na nasz lewice wcale nie glosujesz na mniejsze, glosujesz na porownywalne zlo. Taka jest prawda, roznica jest tylko taka, ze PiS boli cie dzisiaj i bardziej to czujesz a SLD bolalo cie ponad rok temu i juz tego tak mocno nie odczuwasz.

Trafiłeś w sedno. Przyznaje absolutną rację. No to kuffa nie mam na kogo głosować...

NURS - 27 Października 2006, 22:06

Problemem bylo to, ze powstal mit POPiSu. I ludzie wiedząc, ze na jedno idzie dali premie kaczystom.
IMO oni byli naprawde dogadani przed wyborami. Myslę, że stalo się tak iż kaczory poczuly wiatr w piórach i sięgnęły po władze, choć nie byli na to gotowi, być może sądząc, ze PO dołaczy do nich na pozycji drugiej.
Mają władzę sale się nią udławią, bo nie mają kim rządzić i muszą sięgać po pedziofili i inne elementa żeby było leppiej :-)

NURS - 30 Października 2006, 10:22

Najpierw na wesoło:
Wlasnie usłyszałem, że prezymier odwiedza Grudziądz, gdzie będzie odsłanial pomnik. Z tej okazji władze miasta kazały rozwinąć sztuczne trawniki. IMO to kolejny dowód na to, że żyjemy w PRL bis :-) Pamiętacie malowanie trawy dla sekretarzy? :-)

A teraz z innej beczki:
cycat:
Telewizja TVN nie jest komercyjna, ona służy jakiejś opcji antypolskiej i powinna być albo radykalnie i natychmiast zmieniona, albo zamknięte...
Niewątpliwie SLD powinno być już dawno zdelegalizowane...
trzeba by pomyśleć czy prezydent nie mógłby zawiesić parlamentu na jakieś trzy lata...
Gdyby Polsce groziła destabilizacja, np. ze strony wielkich, inspirowanych przez niedowarzone głowy, demonstracji, to nie mozna wykluczyć prośby wojska o obronę Polski...

Kto i gdzie to napisał?

Słowik - 30 Października 2006, 10:26

Mam nadzieję, że to jakiś niespełniony polityk, który uważa, że na swoim blogu może wszystko...
NURS - 30 Października 2006, 10:32

Ksiądz dr i coś tam jeszcze Bartnik, jeden z głównych ideologów imperium Rydzyka na łamach rządowego Nowego dziennika.
Romek P. - 30 Października 2006, 10:33

Po składni rozpoznaję duchownego lub te okolice, a po kiepskim języku stawiałbym na Rydzyka lub ojca Króla, lub kogoś innego z Trwam/Radio Maryja/Nasz Dziennik.
NURS - 30 Października 2006, 10:35

Katolicki głos w moim domu :-)
GAndrel - 30 Października 2006, 10:43

Tutaj całość: Walki partyjne z wojskiem w tle
gorat - 30 Października 2006, 12:36

GAndrel
Cytat
Tutaj całość: Walki partyjne z wojskiem w tle

Nie masz uprawnień do oglądania tej strony
Połapali się?

Słowik - 30 Października 2006, 12:43

Ja mam :roll: