Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane
Gustaw G.Garuga - 9 Października 2012, 11:20
Fidel-F2 napisał/a | Gustaw G.Garuga napisał/a | E, takie tłumaczenie to mnie nie przekonuje. | przecież sam robisz takie rzeczy w swojej własnej literaturze |
Zdarza się, że z czymś nie wyrobię się na termin. Zdarza się też, że coś mnie boli. Jeśli jednak mój student nie wykona zadania i tłumaczy, że to dlatego, że bolał go paluszek albo główka, nie kupuję takiego tłumaczenia.
I nie czarujmy się, polskie godło aż takie znowu rozpoznawalne nie jest. Ręka w górę, kto wierzy, że na widok łopoczącego orzełka zagraniczna publika podskoczy w fotelach: Wow, that's the coat of arms of Poland!!!
Fidel-F2 - 9 Października 2012, 11:23
chyba o czym innym mówimy
Gustaw G.Garuga - 9 Października 2012, 11:31
To po prostu nie wygląda na efekt przemyślanej strategii. Wygląda za to na pomyłkę, którą filmowcy starają się zatuszować wymyślonym naprędce powodem.
dalambert - 9 Października 2012, 13:32
Niewatpliwie "krzyż JP2" w reku ojca Aviano jest zamierzonym anachronizmem, czy to dobry pomysł, to już inna sprawa, a co do chorągwi to czort znajet, teraz się wyłgują, ze tak miało być.
Jak robiliśmy "Ojca królowej", jest tam na konic filmu wymarsz pod Wiedeń, to się odtworzyło i dwa buńczuki, i królweski i hetmański, i wielką chorągiew królestwa Polskiego w/g "Rolki sztokholmskiej" tylko ze zmiana herbu w części centralnej tarczy/ zmieniliśmy "Snopek" Wazów na "Janinę" Sobieskich/.
No cóż zdaje się, że jest ten wymarsz na YT to może kto zdoła go wstawić co by se wszyscy zobaczyli.
fealoce - 9 Października 2012, 13:50
Zdjęcia Pucka
Witchma - 11 Października 2012, 16:49
W Cinema City można już rezerwować bilety na Skyfall
Homer - 13 Października 2012, 11:28
E tam Cinema City.
W IMAXie już zarezerwowałem!
Czas - 142minuty - i to jest czas Bonda, a nie to krótkie coś co było poprzednio.
Witchma - 13 Października 2012, 11:47
Homer, my też do IMAXa się wybieramy
Witchma - 16 Października 2012, 10:06
Nie żebym wcześniej nie była zachęcona, ale po tych opiniach o Skyfall czuję się zachęcona bardziej
merula - 16 Października 2012, 12:46
chyba mnie ten nowy Bond nie ominie. Andrzej koniecznie chce iść do kina i wyciąga znajomych
Witchma - 16 Października 2012, 12:57
merula, oj, jakaś Ty biedna, jaka nieszczęśliwa... Przytulić?
merula - 16 Października 2012, 12:59
koniecznie.
Kruk Siwy - 16 Października 2012, 13:01
Obejrzysz potem coś dobrego i się odtrujesz. Albo pójdzie się na "Wiedeń" i będziemy boki zrywać.
merula - 16 Października 2012, 13:03
Wiedeń mi nie grozi, planuję omijać szerokim łukiem.
Kruk Siwy - 16 Października 2012, 13:05
HIhi! Mnie jednak skutecznie zniechęcił dalambert. Skoro ON tego nie strzymał...
dalambert - 16 Października 2012, 13:57
Kruk Siwy napisał/a | Skoro ON tego nie strzymał... |
jakie nie strzymał ? wysiedziałem do końca seansu, zresztą twz. "bitwa pod Wiedniem" jest na koniec, chyba nie wytrzymam i porównam to co tam było do faktów.
Ale to juz do 'strzelanek" zapraszam.
Iu Wamnie będę zaśmiecał zabawy.
feralny por. - 16 Października 2012, 15:35
Kruk Siwy napisał/a | HIhi! Mnie jednak skutecznie zniechęcił dalambert. Skoro ON tego nie strzymał... | Rozczarowujecie mnie Kruku...
Kruk Siwy - 16 Października 2012, 15:54
No chyba, że jednak pójdziesz ze mną. Ty ja i flaszka...
feralny por. - 16 Października 2012, 16:20
Oj Kruku, nie wykrecaję się teraz sianem Kruk Siwy napisał/a | Gadu gadu a i tak pójdę na filim. |
A ja obiecłaem, że nie pójdę.
Kruk Siwy - 16 Października 2012, 16:35
Nie umiesz wrabiać, nie wykręcam się. Nie pójdę. Zarzuty które wyczytałem w sieci dalej mam za głupie. Jednak uwagi Maćka to co innego. Jeśli on tak "docenił" film to znaczy że ten film jest verboten. Dalambert znosił nawet czeskie i ruskie filmidła z czasów stalinowskich byle tyllko cokolwiek było w nich zajmującego. Tu tego nie znalazł. To co ja samobójca jestem? Wolę te dwadzieścia - trzydzieści zeta przepić.
fealoce - 16 Października 2012, 18:19
Kruk Siwy napisał/a | No chyba, że jednak pójdziesz ze mną. Ty ja i flaszka... |
Kruku, tylko bez takich. Nie pozwolę żebyś dręczył *mojego faceta
* i nie myślę tu o flaszce
Kruk Siwy - 16 Października 2012, 18:22
Ale ja go na film zapraszam a nie do kina...
fealoce - 16 Października 2012, 18:47
No właśnie...Przecież ten film jest absolutnie straszny.
Jak bardzo chcesz, to idź sam
Kruk Siwy - 16 Października 2012, 19:14
To może Ty pójdziesz? Możesz założyć ciemne okulary.
fealoce - 16 Października 2012, 19:59
Hmm, fotele w kinach są bardzo wygodne ale w sumie to wolę spać w domu..
Witchma - 17 Października 2012, 09:56
Od piątku w kinach Whisky dla aniołów, mam nadzieję, że się nie zawiodę.
Fidel-F2 - 17 Października 2012, 09:59
wygląda zachęcająco
Zgaga - 18 Października 2012, 11:33
1812. Ułańska ballada Zero prawdy historycznej, film przygodowy w stylu trzech muszkieterów.
dalambert - 18 Października 2012, 12:43
Zgaga, no , no ciekawostka, i ruskie się ułanami chwalą
Blue Adept - 18 Października 2012, 13:00
Hi, hi - przynajmniej dziewczyna ładna... Czy moje oczy mnie nie myliły i w zapowiedzi pojawił się sterowiec!?!
|
|
|