To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Hubert - 27 Października 2008, 15:38

No właśnie słyszałem, że film pozbawiono czarnego humoru. Nie będzie tekstów w stylu "Twoje prawa zostaną odczytane na Twoim pogrzebie"? :|
Chal-Chenet - 27 Października 2008, 16:11

No niestety. Zwykła sensacyjna naparzanka bez własnego charakteru.
Agi - 27 Października 2008, 17:11

Trzeciego Shreka obejrzałam wczoraj. Też się bawiłam, ale jakby trochę mniej.
Fearfol - 27 Października 2008, 20:09

Agi niestety w odróżnieniu od Shrecka 2 i 1 (tego w szczególności) Shreck'a 3 da się oglądać tylko jednokrotnie. Jednak widać że to już nie ten sam poziom.
Agi - 27 Października 2008, 20:12

Fearfol, doszłam do podobnego wniosku. Jedynka była rewelacyjna, dwójka niezła, a trójka wyraźnie ciągnięta za uszy.
Chal-Chenet - 27 Października 2008, 20:50

Babylon A.D.
Spodziewałem się wielkiej kichy, dostałem przeciętniactwo. Przez pierwsze 20 minut nawet intryguje, Vin Diesel znowu gra cynicznego twardziela, i trzeba przyznać, że taka postać do niego pasuje. Później niestety robi się standardowo, czyli pościgi, ucieczki, strzelaniny i przemiana cynicznego bohatera w walczącego w słusznej sprawie dobrego człowieka. Wszystko jest przewidywalne i to obniża ocenę tego filmu. Dobrze by było, gdyby Kassovitz zrobił kiedyś wersję reżyserską, bo podobno ten film miał wyglądać w jego zamierzeniach zupełnie inaczej, to naciski wytwórni sprawiły, że ostatecznie powstało to, co oglądałem.
Standardowe sensacyjne łubu-dubu.
4,5/10

joe_cool - 27 Października 2008, 21:12

Dunadan napisał/a
Brasil
:shock:
(...)
Film chyba mocno zapomniany ale naprawdę świetny.

oglądałam to kiedyś na DVD z napisami dla niesłyszących - matko, ale jazda... wyobraź sobie ten film plus napisy typu "patetyczna muzyka", "smutna muzyka", "trzask", "prask" :mrgreen:

Dunadan - 27 Października 2008, 22:44

joe_cool, jednym słowem... surrealizm na maksa ;-) ale zauważ jak mało ludzi odpisało na mojego posta - nie potrafię zrozumieć czemu ten film jest tak mało popularny.

Tak czy inaczej Gilliam kręci nowy film, może być ciekawie!

NURS - 27 Października 2008, 22:47

Dun bo to oczywista oczywistość. Brasil to Dzieło. Dla nas, starych koni. Młodzi mogą tego nie jarzyć.
ilcattivo13 - 27 Października 2008, 23:38

Dunadan - może dlatego, że leciał do tej pory tylko raz albo dwa w tv. Może dlatego, że jak leciał ostatnio (jakieś rok/półtora temu), to było sporo po północy, a był to środek tygodnia i mając w perspektywie 12 godzin dyżuru dałem sobie na wstrzymanie po pierwszych 15 minutach. Może też dlatego, że jest niedostępny w sprzedaży (ponoć był sprzedawany jako dodatek do "Dziennika", ale poza wzmianką w wiki nie mogę tego potwierdzić), a piractwa ponoć tu nie popieramy :wink: Choć jak nie znajdę nigdzie oryginalnej płytki, to nie wykluczam założenia opaski na oko i robienia "har, har, har" ...
Sergent - 27 Października 2008, 23:48

Brazil nie jest filmem dla każdego. Oglądanie go w późnych godzinach nocnych na pewno zakończy się spaniem i przebudzeniem gdzieś koło napisów końcowych. A obejrzeć koniecznie powinien każdy miłośnik fantastyki w każdym wieku.
Chal-Chenet - 28 Października 2008, 02:26

Nie wszyscy też go widzieli. Ja na przykład nie miałem okazji. Ale też po to jest to forum, by móc sobie nawzajem dobre filmy polecać. Po Twoim poście "Brasil" znalazł się na mojej liście filmów do obejrzenia.
Ziemniak - 28 Października 2008, 07:29

Ja Brasil oglądałem w kinie nomen omen "Wolność" :D koło 87 roku. Poszliśmy całą paką na wagary do kina i absolutnym przypadkiem trafiliśmy na Brasil właśnie. Film miodzio. ;P:
corpse bride - 28 Października 2008, 13:59

burn after reading - bardzo rozrywkowy film, popłakałam się kilkakroć ze śmiechu. parę świetnych momentów i bardzo dobra gra aktorska. polecam.
Anonymous - 28 Października 2008, 14:08

Film braci Coen? Pewnie niezły.Ja nadal pamiętam O Brother, Where Art Thou?. Zajefajna adaptacja Odysei.
ilcattivo13 - 28 Października 2008, 16:31

"O Brother,..." to jedyny film z Clooneyem, który mi się podobał. I to bardzo.
JacAr - 28 Października 2008, 17:02

ilcattivo13 a Oceana nie lubisz?
I jeszcze może warto zwrócić uwagę na Leatherheads (Clooney Zelweger) - Milosne Gierki - lekkie i prześmieszne.

Dunadan - 28 Października 2008, 17:20

NURS,
Cytat
Dla nas, starych koni

ła, nie dobijaj leżącego... to ja już naprawde jestem starym koniem? :cry: :mrgreen:

Wiem o co wam chodzi ale choroba, jest sporo filmów niszowych ale ten jakoś wyjątkowo... no nic, tak widać musi być ;-)

ihan - 28 Października 2008, 17:25

Gdyby w filmie miały się podobać jednocześnie dwie rzeczy: Clooney i film, to mogłoby być zbyt wiele. Ludzkie serca są delikatne.
JacAr - 28 Października 2008, 17:48

ihan napisał/a
Gdyby w filmie miały się podobać jednocześnie dwie rzeczy: Clooney i film, to mogłoby być zbyt wiele. Ludzkie serca są delikatne

ihan, faceci patrzą na to inaczej...
Szczególnie ci podobni do Cloobneya :mrgreen:

ihan - 28 Października 2008, 17:54

Ale nie ma filmów wyłącznie dla mężczyzn, seansów wyłącznie dla mężczyzn itp., producenci i dystrybutorzy muszą być odpowiedzialni. A poza tym JacAr, jestem pewna, że nie wszyscy faceci są nieczuli :twisted:

Jeśli w filmie gra ładniutka dziewczynka, to też przymykam oczy na niedoskonałości fabuły.

JacAr - 28 Października 2008, 18:06

no to zgoda - jak film dobry to i Clooney może mić brodę.
Co do kobiet wolę nie.

Fearfol - 28 Października 2008, 20:21

Uwaga uwaga !! mała ankieta :

Ilu z Was słyszało o "Spirited Away: W krainie bogów", a ilu o "Neon Genesis Evangelion"

proszę nie guglać, tylko odpowiedzieć 1 lub 2 albo oba, lub też żadne.

ps: nie zakładałem nowego tematu bo w sumie to forfun, spieram się z kumplem co jest bardziej znane.

gorbash - 28 Października 2008, 20:24

Słyszałem o pierwszym, ale nie oglądałem. Chyba kiedyś, dawno temu jakaś reklama na NFie była...
Fearfol - 28 Października 2008, 20:25

o.k następni następni, zakład poszedł o browarka.
JacAr - 28 Października 2008, 20:28

jeden
Martva - 28 Października 2008, 20:37

O pierwszym słyszałam i czytałam, nie oglądałam. O drugim - nic.
Dunadan - 28 Października 2008, 21:14

O dwóch słyszałęm i obydwa oglądałem ;-) Polecam :mrgreen:
Virgo C. - 28 Października 2008, 21:19

O pierwszym słyszałem i oglądałem, drugi znam (czytałem mangę) ale anime już obejrzeć się niestety nie udało.
ilcattivo13 - 28 Października 2008, 21:33

JacAr - oglądałem dwa 11 i 12, ale mnie nie zachwyciły. Dobre wykonanie, ale nie miały tego czegoś ...

Fearfol - obydwa znam, ale jeszcze nie oglądałem.

Partner forum