Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Fidel-F2 - 19 Października 2006, 05:26
Jak nic NURS zostaniesz kiedyś prezydentem.
Anonymous - 19 Października 2006, 08:15
Ale kawalarz z ciebie NURS. A ja chciałbym zobaczyć minę tego DDR-owca kiedy wróciłeś. To musiało być piękne.
kruczywiatr - 19 Października 2006, 09:40
Cytat | Prowadzący pasma i audycje w publicznym Radiu BIS dostali e-maila od sekretarki dyrektora Biski Jacka Sobali. W imieniu Dyrektora BIS Polskiego Radia Pana Jacka Sobali informuję, iż w dniu 1 listopada obchodzony jest Dzień Wszystkich Świętych. Nazwanie go w jakikolwiek inny sposób (np. Świętem Zmarłych) podlegać będzie karze 1000 zł za każdorazowe wypowiedzenie na antenie błędnej nazwy.
|
A żeby było bardziej groteskowo, w radiu podali, iż rząd zamierza wprowadzić podatek od wód opadowych. A od śniegu już nie? Od dwutlenku węgla też nie? Jaka szkoda
dareko - 19 Października 2006, 09:59
Dzejes, daj namiary na kumpla
http://wiadomosci.gazeta....00,3691913.html
wymaga komentarza?
NURS - 19 Października 2006, 10:27
krisu, dla tej miny warto było całą noc w jedną stronę jechać i całą noc w drugą
Taki mój mały wkład w obalenie komuny. Przy okazji zdeprawowałem niemiaszków do takiego stanu, że mruczeli, kiedy wychowawca kazał im w polowie filmu wychodzić, a to w tamtych czasach i w ich drylu na bunt zakrawało
hjeniu - 19 Października 2006, 11:06
NURS, ty powinieneś metodą kaczorków oświadczyć, że sam, tymi rencami obaliłeś komunę i przy okazji zburzyłeś mur berliński
Piech - 19 Października 2006, 11:51
Cytat | NURS: hmm, mlodzież, szesnastolatki FKK, jak kto wie, co to znaczy |
Ja, ja: Freikörperkultur.
Już dawno zauważyłem, że Niemcy lubią się rozbierać. Zwłaszcza kobity.
Piech - 19 Października 2006, 12:18
Cytat | Romek P.:Cytat | Piech: Reductio ad absurdum. Toż to czysta retoryka. Romku, jestem zszokowany. |
Retoryka? Żartujesz sobie. Nie mogę publicznie, bo nie mam takiego upowaznienia, ale jak chcesz, to ci na priv opowiem, jak wygląda w realu radiowym to odzyskiwanie - chodzi o jeden z oddziałów Polskiego Radia.
Fantaści, Piechu, albo ludzie naiwni wierzą, że to tylko pozbywanie się komunistów. W rzeczywistości jest to obsadzanie swoimi, często komunistami, jak np. ludźmi Leppera. |
Mimo wszystko nie sądzę, żeby politykom chodziło o zawojowanie rynku wydawniczego science fiction. Dlatego wymienianie w tym kontekście redaktorów pism fantasy odbieram jako czystą retorykę.
A co do mediów, które zajmują się "niusami" i polityką, to całkowicie się zgadzam, że toczy się o nie walka. Dawno temu zostały one obsadzone wg wcześniej zatwierdzonego kształtu sceny politycznej, a teraz trwa próba ich odwojowania. A jest się o co bić. Ile czasu statystyczny Polak spędza przed telewizorem? Pięć godzin dziennie? I tylko mu się wydaje (temu statystycznemu Polakowi), że patrzy krytycznie. Po pięciu godzinach ślepienia w ekran, to już mu się tylko wydaje.
NURS - 19 Października 2006, 12:24
A co powiecie o Włoszczowej? toż to powtórka z PRLu żywcem. Kacyk daje swoim ziomom za 3 melony zabawkę. A wiecie jaka jest ironia tego wydarzenia?
IC, people, jedne z najdroższych pociągów się tam tylko zatrzymują. I to ma być prezent dla człowieka pracy? 37 zeta w jedną stronę do Wa-wy?
GAndrel - 19 Października 2006, 12:55
Kto jeszcze oprócz mnie czeka z neicierpliwością na dzisiejszy wyrok Trybunału Konstytucyjnego w sprawie P 10/06?
dareko - 19 Października 2006, 13:13
Piech, acha.
Piech - 19 Października 2006, 14:09
Co to jest "acha"?
gorat - 19 Października 2006, 14:17
GAndrel, rozwiń, proszę
dareko - 19 Października 2006, 14:18
moj blad, aha powinno byc.
GAndrel - 19 Października 2006, 14:53
TK
Cytat | P 10/06
19 października 2006 r. o godz. 9. 15 Trybunał Konstytucyjny w pełnym składzie rozpozna połączone pytania prawne II Wydziału Karnego Sądu Rejonowego Gdańsk-Południe w Gdańsku dotyczące wolności prasy.
Trybunał Konstytucyjny orzeknie w sprawie zgodności art. 212 i art. 213 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 roku - Kodeks karny z art. 14 i art. 54 ust. 1 w związku z art. 31 ust. 3 Konstytucji.
Prokurator okręgowy złożył wniosek o zwolnienie z obowiązku zachowania tajemnicy dziennikarskiej M. S. i B. M. Wniosek został złożony w sprawie o przestępstwo z art. 212 Kodeksu karnego. W ocenie sądu orzekającego zachodzi uzasadniona wątpliwość, co do zgodności tego przepisu z Konstytucją. Przepis ten określa typ czynu zabronionego, a więc w sposób abstrakcyjny - rodzaj zachowań człowieka, którym ustawodawca przypisuje znamiona czynów bezprawnych i karalnych. Zachowaniem uznanym za bezprawne jest pomówienie m.in. innej osoby, instytucji, osoby prawnej o takie postępowanie, które może w opinii publicznej poniżyć ją lub narazić na utratę zaufania. Przepis ten uznaje za bezprawne rozpowszechnienie takiego zarzutu także wtedy, gdy jest on prawdziwy. Wynika to z art. 213 Kodeksu karnego. Zdaniem sądu takie ograniczenie wolności wypowiedzi stanowi nadmierne ograniczenie wolności słowa , w tym ograniczenie wolności prasy, które nie jest konieczne w demokratycznym społeczeństwie.
Rozprawie będzie przewodniczył prezes TK Marek Safjan a sprawozdawcą będzie sędzia TK Mirosław Wyrzykowski.
|
Wyrok o 15.
Sandman - 19 Października 2006, 16:37
Dziś czytałem, że gdzieś w Łodzi w jakiejś szkole dyrekcja nie pozwoliła na powieszenie plansz przedstawiających ewolucję człowieka według teorii Darwina twierdząc, że może to być odczytane jako prowokacja. Potem trafiłem na coś takiego. Powariowali w tej Łodzi czy jak?
Fidel-F2 - 19 Października 2006, 16:55
czubków nie brak, tylko czemu zajmują się edukacją?
dareko - 19 Października 2006, 17:05
Sandman, o 10 dalem link do tego info. paranoja jakas
Sandman - 19 Października 2006, 17:21
dareko, Ty dałeś link do teorii ewolucji a mój link jest do egzorcysty w szkole Nie zmienia to faktu, że wraz z dzisiejszym pomysłem człowieka konia o podziale dzieci i młodzieży na dobrą i złą i izolowaniu tej złej, są to wszystko jakieś patologie ujawniające się w swerze dość newralgicznej czyli nauczaniu i wychowaniu młodego człowieka. Co będzie następne Kopernik? Ziemia jako centrum wszechświata i Giertych jako centrum Ziemi?
hjeniu - 19 Października 2006, 17:42
Jak widać wcale nie trzeba mieć Pietrzaka za prezydenta żeby było śmieszniej
dzejes - 19 Października 2006, 18:52
A wiecie, że ta tablica to trochę pic na wodę? Tam jest uszeregowany niby łańcuch od prokonsula do H.s.s., a po drodze stoi neandertalczyk - a obecnie uważa się chyba, że nie stanowi on bezpośredniego przodka H.s.s., tylko inną odnogę?
Janus - 19 Października 2006, 19:05
Smieszno i staszno, kak tigra je**c.
Roman najlepiej by zrobił jakby się wogóle nie odzywał, bo co pomysł - to gorszy. Izolacja dzieciaków niedostosowanych od tych dostosowanych zrobi na pewno więcej dla rozwoju przestępczości niż cała banda niedouczonych Ministrów Sprawiedliwości.
Darwin w większości swoich tez rozmijał się z prawdą, współczesna teoria ewolucji nazywa się terorią Darwina chyba tylko ze względu na akademicką tradycję.
A jesli chodzi o egzorcyzmy, to zawsze wydawało mi się, że Kościół na obszarze cywilizowanego świata, stara się o tym wstydliwym kawałku historii zapomnieć, a tu w centrum cywilizowanego państwa ktoś wpada na TAKI pomysł. Ciężko uwierzyć...
Pozdrawiam,
Janus.
Romek P. - 19 Października 2006, 21:15
Piech:
Cytat | A co do mediów, które zajmują się niusami i polityką, to całkowicie się zgadzam, że toczy się o nie walka. Dawno temu zostały one obsadzone wg wcześniej zatwierdzonego kształtu sceny politycznej, a teraz trwa próba ich odwojowania. |
I to odzyskanie, Piechu, wygląda tak, że w Telewizji Publicznej Odzyskanej materiał krytycznie pokazujący SKOKi został wywalony na półę pod pozorem braków warsztatowych, choć przeszedł wcześniej kolaudację. Jakoś mi sie tak ckni, że chiba znam skądś tę praktykę...
dareko - 19 Października 2006, 22:18
Romek P., wszyscy tak robia! Nie wiedziales? To jest OK
NURS - 20 Października 2006, 00:21
acoz tym wyrokiem o 15tej?
Piech - 20 Października 2006, 07:59
Gdy w przyszłości rządzić będzie koalicja PO-Samoobrona-SLD, przypomnę zwolennikom PO ich dzisiejsze wyrazy oburzenia i pogardy pod adresem PiS.
dareko - 20 Października 2006, 08:04
Piech, Jesli beda rzadzc tak jak PiS, to posypie glowe popiolem. Nie bede ich bronil.
Janus - 20 Października 2006, 09:25
Cytat | Gdy w przyszłości rządzić będzie koalicja PO-Samoobrona-SLD, przypomnę zwolennikom PO ich dzisiejsze wyrazy oburzenia i pogardy pod adresem PiS. |
Też retoryka. Pomimo wszystkich swoich przewin, przekrętów i oszustw LSD to jednak troszkę inna kategoria polityczna niż Samoobrona i Love, Peace and Rock'n'roll. Szczerze mówiąc brakuje mi poprzedniego rządu. Za***ni postkomuniści trzymali przynajmniej jakieś standardy polityczne.
BTW: Kiedy oglądam telewizję czuję się jakbym był w wariatkowie w którym ktos puścił film z Bondem Nic tylko mania prześladowcza, shizofrenia i służby, służby, służby.
Pozdrawiam,
Janus.
Rafał - 20 Października 2006, 09:36
Jak latem wymieniałem dach to musiałem wywalić antenę. Miałem później nową zamontować, jakoś do tej pory tego nie zrobiłem i nie odczuwam braku TV. Łapię tylko na drucie jedynkę, dwójkę, polsat i piątkę. O cztery kanały za dużo.
Romek P. - 20 Października 2006, 09:43
Piech:
Cytat | Gdy w przyszłości rządzić będzie koalicja PO-Samoobrona-SLD, przypomnę zwolennikom PO ich dzisiejsze wyrazy oburzenia i pogardy pod adresem PiS. |
Trzy rzeczy powiem:
1, masz moje słowo honoru, że jeżeli będą tak rządzić, będę wieszać na nich dokładnie takie same psy. Nie jestem ślepy na prawicowe oczko. A gdybyś założył wątek o opozycji, też bym i teraz wieszał psy za wiele rzeczy.
2, Metoda "A bo u was bija Murzynów" jest ładna, ale chciałbym zauważyć, że na razie to z Samoobroną rządzi PiS, a np. pan Borysiuk wziął się własnie z PZPR, jak i pan Tuderek... i jeszcze paru takich kolesiów bym znalazł. Skoro zaś rozmawiamy o mediach, o ich odzyskiwaniu, to może jednak zechcesz się odnieść do tego zapółkowania materiału? Może zechcesz się odnieśc do odsyskania wpłuwu na telewizję w ten sposób, że - nie jak za czasów Millera i innych - teraz w Radzie i Zarządzie nie ma ani jednego przedstawiciela opozycji? Może zechcesz się odnieść do faktu, iż ta niewygodna opozycja była w Krajowej Radzie Radiofonii i Telewizji wczesniej, a za rządów PiS przestawa być potrzeba, wobec czego tylko koalicjanci tam występują?
3, ergo. Piech, ty naprawdę nie widzisz, że to odzyskiwanie, któremu tak przyklaskujesz, jest JESZCZE WIEKSZYM zawłaszczaniem?
|
|
|