To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?

ketyow - 14 Kwietnia 2011, 00:08

Sosnechristo, a jaki system? Wiem, że wyłączenie defendera może pomóc.
Hubert - 14 Kwietnia 2011, 00:16

Windows 7.
Ale to dziwne - nawet pierwszy Mortal chodzi gładko.

Hubert - 14 Kwietnia 2011, 14:02

Junior właśnie wchodzi w wiek męski. Wygrywa swoje pierwsze walki w Mortal Kombat :D
Iscariote - 14 Kwietnia 2011, 17:25

Zainstalowałem sobie Deus Exa, ale chyba przedpotopowość gier wydanych przed 2005 do mnie nie przemawia. :( A chciałem sobie zerknąć o co biega przed wyjściem tego nowego. No nic, pozostaje miec nadzieje, że nowa odsłona nie będzie miala za dużo wspólnego ze starą.
Virgo C. - 14 Kwietnia 2011, 18:38

Ejj, bez przesady. Sam niedawno skończyłem pierwszą część i wcale tak źle nie wygląda. A fabułą nadal może się pochwalić doskonałą (i tylko outra imho trochę skopane).
agrafek - 15 Kwietnia 2011, 09:00

Żeby zagrać ostatnio w pierwszego Deus Exa musiałem "zmęczyć" procesor, niestety. Inaczej nie dało się grać.
A teraz pykam w Enslaved. Kolejna mistrzowsko wykonana gra, która słabo się sprzedała.

Virgo C. - 15 Kwietnia 2011, 10:23

Właśnie uświadomiłeś mi jak starego mam laptopa, skoro nie musiałem męczyć procesora by grać normalnie.

Zresztą jeśli sobie przypomnę to w mojej karierze gracza (jakieś 18-20 lat) tylko raz musiałem procesor męczyć - chcąc zagrać w Alone in the Dark 3 na procesorze P166 MMX. Bez tego nie można było biegać, ergo - skakać na większe odległości i w pewnym momencie człowiek utykał na amen.

agrafek - 15 Kwietnia 2011, 12:01

To jedna z moich największych obaw jako gracza. Że któregoś dnia, na którymś z kolejnych kompów nie będę mógł zagrać w Fallout, Arcanum albo Bardurs Gate...
Virgo C. - 15 Kwietnia 2011, 15:15

Sądząc po prężnie działającym GOGu wszystkie te gry by pewnie wydano dostosowane pod nowe platformy/podzespoły :)

Gram po raz drugi w Braid, tym razem z mocnym postanowieniem zdobycia wszystkich gwiazdek i zobaczenia alternatywnego zakończenia. Ciężko idzie :|

Gdyby ktoś jeszcze o Braid nie słyszał:
http://www.youtube.com/watch?v=uqtSKkyJgFM

Dunadan - 15 Kwietnia 2011, 16:11

Iscariote napisał/a
Zainstalowałem sobie Deus Exa, ale chyba przedpotopowość gier wydanych przed 2005 do mnie nie przemawia. :( A chciałem sobie zerknąć o co biega przed wyjściem tego nowego. No nic, pozostaje miec nadzieje, że nowa odsłona nie będzie miala za dużo wspólnego ze starą.

Chyba po wzglęem graficznym tylko ;-) ale miałem podobnie do ciebie tak ogólnie. W te gry trzeba było zagrać jak wyszły żeby teraz znów się podobały :D Ale muszę przyznzać że system rozgrywki mnie mile zaskoczył, lubię połączenie FPS i RPG. Podobnie ciężki, mroczny klimat cyberpunku. Można się wczuć...

Iscariote - 15 Kwietnia 2011, 17:27

Dunadan napisał/a
Chyba po wzglęem graficznym tylko

No tak, o to właśnie chodzi. Mam problemy z przekonaniem się do starych gier właśnie przez grafikę. Podobnie mam z filmami, czy animacjami. I żałuję, że w tego Deusa nie zagrałem te kilka lat temu, jak jeszcze nikt nie myślał nad czymś takim jak HD np.

Ale z drugiej strony to dziwne, bo np. Unreal Tournament, czy Max Payne, które wyszły mniej więcej w tym samym czasie co Deus Ex, to moje ulubione gry :) Więc może sama stylistyka nie dla mnie. Nie wiem.

Dunadan - 16 Kwietnia 2011, 08:33

Iscariote, a grałeś w zaraz Maxa Payne'a jak wyszedł? czy sporo później? bo ja mam własnie taką teorię że stare gry się podobają w momencie gdy kiedyś się w nie grało - przynoszą wspomnienia ;)
Ja mam taką swoją ulubioną grę, stare Operation Flashpoint. No bajka po prostu choć grafa to masakra obecnie :D
A MAx Payne to gzieś w czołówce listy też ;)

Hubert - 16 Kwietnia 2011, 08:36

UT to gra nie do zdarcia. Tylko ciężko teraz grać po sieci, bo latają tam takie wymiatacze, że szok.
Iscariote - 16 Kwietnia 2011, 09:08

Dunadan, w Maxa akurat ze 3 lata temu dopiero. Ale może to wyjątek od reguły, bo z teorią Twoją zgadzam się.

UT to tylko i wyłącznie lan ze znajomymi. Czysta rozrywka. Tylko czasu brak.

Hubert - 16 Kwietnia 2011, 10:21

Iscariote, przypomniały mi się dawne czasy.
Kruk Siwy - 16 Kwietnia 2011, 10:40

Nie, no rozbawił mnie ten dziewiętnastoletni starzec powyżej. Te czasy to co? Sprzed trzech tygodni?
Virgo C. - 16 Kwietnia 2011, 10:58

Ależ Kruku, nie wiesz że w świecie komputerów i gier rok to dekada? :wink:
Kruk Siwy - 16 Kwietnia 2011, 11:03

Tyle ludzie nie żyją. Bo jeśli zaczął grać dziesięć lat temu to znaczy jest stulatkiem. Raczej martwym, a tfu! zgiń przepadnij złe słowo!

Weteran nasz z pampersem w majtach... hihihi.

Hubert - 16 Kwietnia 2011, 11:03

Kruk Siwy, te czasy to jakieś 40 kontuzji temu, w 2-3 klasie podstawówki, kiedy się chodziło do kafejek tłuc z kumplami w UT, Quake'a 2 i Diablo 2. Kafejki... to niemal jak poprzednia epoka. :shock:
Kruk Siwy - 16 Kwietnia 2011, 11:05

Diablo 2? Toż to świeżynka jest!

I to się nazywa względność czasu. CBD.

Hubert - 16 Kwietnia 2011, 11:16

CBD?

Czy ja wiem, czy taka świeżynka? Dla nas może tak, dla mnie Mortal Kombat 1 z 1992/3 jest cymes grą, znoszącą upływ czasu. Ale dzisiejsi gracze niedzielni?... No nie wiem.

Kruk Siwy - 16 Kwietnia 2011, 11:22

Ech nie mówimy o grach, które przetrwały próbę czasu tylko tak sobie lekko żartujemy ze stwierdzenia
Sosnechristo napisał/a
dawne czasy.
.
Ale kończmy offtopa.

Hubert - 16 Kwietnia 2011, 11:38

Oj tam oj tam. ;)
Fidel-F2 - 22 Kwietnia 2011, 23:50

15MB, popierdółka, Monopoly, wciągnęło jak bagno
Anonymous - 23 Kwietnia 2011, 14:11

Dorwałem nowego Shoguna . Stop. Znikam z forum na święta. Stop. Wspominałem, że gra wciąga? No to już wiecie, stop. :mrgreen:
hrabek - 26 Kwietnia 2011, 09:09

21 kwietnia Sony wyłączyło dostęp do usługi Playstation Network. Ktoś im się włamał na ich serwery i żeby więcej szkód nie narobić całkowicie wyłączyli możliwość logowania się do PSN, a co za tym idzie synchronizację trofeów i grę po sieci. I do dzisiaj z tym walczą.

A ja w święta przejechałem ostatni niezdobyty wyścig w NFS Hot Pursuit i skompletowałem wszystkie trofea, w tym moje pierwsze w karierze platynowe, za zdobycie wszystkich pozostałych trofeów. Tylko nie mogę zobaczyć o ile ranking mi urósł, bo PSN nie działa. A na oficjalnym blogu Playstation dzisiaj napisali, że wciąż jeszcze nie wiedzą, kiedy to odpalą. Ja to mam tylko trofea do synchronizacji, ale kupa ludzi, która grała po sieci musi być nieźle wkurzona.
Podejrzewam, że cała akcja ma związek z kolesiem, który złamał kod zabezpieczający od Playstation. Sony zabroniło mu sądownie publikować ten kod. W odwecie grupa Anonymous zaatakowała serwery Sony, blokując do nich dostęp kilka dni wcześniej. Teraz nie przyznają się do ataku, ale nie zdziwiłbym się, gdyby to jednak był ktoś od nich.

ketyow - 26 Kwietnia 2011, 10:29

4chan zaczyna być władzą dyktującą zasady internetu? :wink:

Nam by się przydała taka inicjatywa na głupie wybryki rządu ;P:

hrabek - 26 Kwietnia 2011, 12:59

Wygląda na to, że to jednak nie 4Chan tym razem. Problem ponoć w tym, że jedna z nieoficjalnych modyfikacji firmware'u pozwalała się zalogować do PSNu w trybie "debug", co odblokowywało szeroką gamę opcji, na przykład doładowanie sobie konta kasą na gry, itd. A skoro ktoś odkrył jak to się robi, to pewnie cały debug mode trzeba napisać od nowa, żeby zablokować podobną możliwość w przyszłości.
Jak dobrze, że aktualnie z synem gram w Lego Gwiezdne Wojny, gdzie nie ma trybu online i na naszą grę to nie rzutuje.

Hubert - 26 Kwietnia 2011, 14:35

Słuchajcie, ostatnio zacząłem obwąchiwać Świątynię Pierwotnego Zła. Mam tylko wątpliwość - ile zajmuje przejście gry? Daje to tyle radochy, co w innych dedekach?
Navajero - 26 Kwietnia 2011, 14:42

Trochę zajmuje, ale tam jest - o ile pamiętam - dość specyficzny system walki. Nie każdemu podejdzie. Coś podobnego było w Pool of Radiance: Ruins of Myth Drannor.

Partner forum