Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
NURS - 17 Października 2006, 23:26
prowadzący nie zareagowali, w ogóle. nie kumam tych wielkich dziennikarzy, zeroinstynktu, mieliby kolejna wielka aferę.
lavojtek - 17 Października 2006, 23:29
A co to wogole za program i kto go prowadzi? Dziennikarze czy pisamki?
edit: a tematu nie podjeli bo co innego napluc na polityka a co innego zadrzec z grupka zasuszonych emerytow, na dodatek takich co to jeszcze trzymaja pod podloga altanki WISa zawinietego w naoliwiona szmate i tylko czekaja zeby wpakowac kule we wrazy bolszewicki leb
NURS - 17 Października 2006, 23:50
ci sami, co taśmy Begierowej puścili. flip i flap polskiego dziennikarstwa sledczego Zbanowani przez P{iS MiS
dareko - 18 Października 2006, 11:08
No to mamy. Bezterminowy zasilek 800zl dla bezrobotnych. Jest Interes do zrobienia, otwieramy gorzelnie?
Ciekawe komu teraz bedzie sie chcialo pracowac.. Ciekawe tez, jak bardzo wzrosnei bezrobocie i szara streafa.. Ech.... czarno to widze.
Z innej beczki
Cytat | W wywiadzie dla sobotniej Gazety Wyborczej wiceminister edukacji Mirosław Orzechowski powiedział, że teoria ewolucji Darwina to pomyłka, którą zalegalizowano jako obowiązującą prawdę.
To luźna koncepcja niewierzącego starszego pana, który tak widział świat. Może dlatego, że był wegetarianinem i zabrakło mu ognia wewnętrznego - powiedział Orzechowski. |
wiceminister....
http://wiadomosci.onet.pl/1419894,11,item.html
Anonymous - 18 Października 2006, 11:45
No co, chcieliśmy być drugim USA? No to będziemy. Tam kłótnie o Darwina w niektórych stanach już się odbywały. 800 złotych? Już się rozleniwiam i nie chce mi się robić.
hrabek - 18 Października 2006, 11:48
dareko, a skad ty wziales ten zasilek bezterminowy?!?
GAndrel - 18 Października 2006, 12:03
Rachunek za koalicję - 800 zł dla bezrobotnych
Słowik - 18 Października 2006, 12:15
Brutto right ?
hrabek - 18 Października 2006, 12:15
Łolaboga, jezu, mam nadzieje, ze to nie przejdzie...
Hmm... a moze schemat jest taki:
- Andrzej, wchodz do koalicji, my ci damy co chcesz, te 800 PLN tez ci damy, tylko daj nam wiekszosc, jaka ustawe chcesz, tez ci damy.
A pozniej ustawa trafia do prezydenta, a ten wetuje wszystko co samoobrona chciala przepchnac. No i Jarek na to ze smutkiem:
- Widzisz, Andrzej, my chcielismy, staralismy sie, ale ten moj glupi brat, normalnie nie moge sie z nim dogadac zupelnie. On mnie w ogole nie slucha.
Moze to o to chodzi?
Piech - 18 Października 2006, 12:23
Nie muszę pisać, co sądzę o obecnym stanie państwa polskiego, bo wyręczył mnie dziennikarz:
http://www.rzeczpospolita.../kraj_a_10.html
dareko - 18 Października 2006, 12:28
acha
Anonymous - 18 Października 2006, 12:44
O ja pi*r*o*ę. Tylko żeby to z zasiłkami naprawdę nie wypaliło.
dzejes - 18 Października 2006, 13:16
Heh, 800 brutto bezterminowego zasiłku?
Do niedawna podobnie na etacie zarabiałem... A teraz myślałem nad otworzeniem czegoś na własną rękę.
Śmieszne jest to, że przedwczoraj napisałem maila do bliskiego przyjaciela, z którym się od roku nie kontaktowałem. Okazało się, że chłopak od 1 XI zaczyna pracęw Londynie - i to cholernie ciekawą pracę - i na wieść, że rzuciłem pracę napisał tylko tyle, że na początek mogę pomieszkać u nich.
NURS - 18 Października 2006, 17:14
i powiem ci dzejes, ze tam niedlugo bedziesz czul sie jak w domu, tylu wartosciowych ludzi wyjedzie. tutaj tylko mohair i leppatrianci zostana.
hjeniu - 18 Października 2006, 17:27
Hie, hie. W poniedziałkowej zdaje się GW był artykuł między innymi o tym jak jedna z gazet w Dublinie po sukcesie dodatku w języku polskim zastanawia się nad wydawaniem takiego po irlandzku
Piech - 18 Października 2006, 17:37
Cytat | Rachunek za koalicję - 800 zł dla bezrobotnych |
...podało radio Erewań.
Anonymous - 18 Października 2006, 18:32
Cytat | Rachunek za koalicję - 800 zł dla bezrobotnych |
Zobaczyć minę Leppera jak go kaczorki znowu w nóżkę zrobią - bezcenne.
Fidel-F2 - 18 Października 2006, 18:35
jak na razie to Lepper robi kaczorki jak chce, możesz się krisu nie doczekać
Romek P. - 18 Października 2006, 18:45
Piech:
Bardzo dobry wywiad. Szczególnie mój zachwyt wzbudził ten fragment:
"Ale generalnie media w Polsce są mediami Ubekistanu.
- Wszystkie?
Publiczne zostały częściowo odwojowane. Ale niepubliczne prawie wszystkie. "
NURS, to jak u Ciebie z tym Ubekistanem?
Maćka Parowskiego też by należało zapytać, bo niby się borykał z komuną, ale może on taki krypto- i łże-?
Czego to się teraz człowiek może dowiedzieć z tej Rzepy... prawdziwie wolna gazeta.
Anonymous - 18 Października 2006, 19:15
Zlustrować NURSA? Czemu nie?
Cytat | W Polskim Radiu ich pozycja jest już osłabiona. Ale generalnie media w Polsce są mediami Ubekistanu.
Wszystkie?
Publiczne zostały częściowo odwojowane. Ale niepubliczne prawie wszystkie. |
I jak tu nie wierzyć ekspertom
Piech - 18 Października 2006, 20:26
Cytat | Romek P.:NURS, to jak u Ciebie z tym Ubekistanem? Maćka Parowskiego też by należało zapytać, bo niby się borykał z komuną, ale może on taki krypto- i łże-?
|
Reductio ad absurdum. Toż to czysta retoryka. Romku, jestem zszokowany.
Romek P. - 18 Października 2006, 20:45
Piech:
Cytat | Reductio ad absurdum. Toż to czysta retoryka. Romku, jestem zszokowany. |
Retoryka? Żartujesz sobie. Nie mogę publicznie, bo nie mam takiego upowaznienia, ale jak chcesz, to ci na priv opowiem, jak wygląda w realu radiowym to "odzyskiwanie" - chodzi o jeden z oddziałów Polskiego Radia.
Fantaści, Piechu, albo ludzie naiwni wierzą, że to tylko pozbywanie się "komunistów". W rzeczywistości jest to obsadzanie swoimi, często "komunistami", jak np. ludźmi Leppera.
ihan - 18 Października 2006, 21:31
Nieocenionych pomysłów rządu ciąg dalszy. Z ciekawością czekam na kolejne dni. Ciekawe tylko, że wszystkie pomysły kręcą się wokół kar pieniężnych.
Jak podkreślała Anna Sobecka (RLN), istotną cechą rodziny jest wielodzietność. Jej zdaniem, każda taka rodzina powinna otrzymać mieszkanie ze specjalnego funduszu mieszkaniowego. "Rodziny, które nie wychowują dzieci, winny być obciążone podatkami, ponieważ nie uczestniczą w trudzie budowania społeczeństwa" - mówiła.
Tylko zastanawiam się czy obciążenie podatkami będzie dotyczyć rodzin nie wychowujących czy nie rodzących dzieci, czy będzie to rozgraniczane, co z rodzinami, których dzieci np. zmarły, z rodzinami nie mogącymi z przyczyn naturalnych mieć dzieci, lub u których wychowywanie ogranicza się do ewentualnie nakarmienia? I kto będzie finansował czynsz za mieszkanie i remonty?
dareko - 18 Października 2006, 21:57
Cytat | Jak podkreślała Anna Sobecka (RLN), istotną cechą rodziny jest wielodzietność. Jej zdaniem, każda taka rodzina powinna otrzymać mieszkanie ze specjalnego funduszu mieszkaniowego. Rodziny, które nie wychowują dzieci, winny być obciążone podatkami, ponieważ nie uczestniczą w trudzie budowania społeczeństwa - mówiła. |
Strzelac, nie mam innego komentarza.
Anonymous - 18 Października 2006, 22:10
Tadeusz Sławecki (PSL)Cytat | Proponujemy podnieść wysokość stypendium socjalnego dla szkół podstawowych i gimnazjów - minimum 1 tysiąc złotych na jednego ucznia miesięcznie - dodał. |
Ja mam lepszy pomysł. Trzeba wysłać co poniektórych posłów na kurs rachunkowości. Skąd oni biorą te liczby? Ja piórkuję.
hjeniu - 18 Października 2006, 22:23
Ciekawe kto za to wszystko zapłaci? Bo jakby co to mam kuzynkę w Irlandii tak że na początek mam gdzie kimać
edit: Jak ostatnio dostałem PIT-a to już mało brakowało a dostałbym wylewu, a mam niskie ciśnienie.
dareko - 18 Października 2006, 22:25
A naszych kieszenieni niestety
NURS - 18 Października 2006, 23:02
Wiecie, ja tam nie mam karty styropianowej. Młody bylem, nigdzie nie należałem, ale mnie bezpieka przyszpilila raz. kole 83 roku. Dostalem propozycję, albo kapujemy, albo pierdelek. I to nie jest żaden żart, tak mnie wrobili. Ja niespecjalnie lubie kablować i kolegę z podziemniakow zapytalem, co mam robic, bo juz mialem szczoteczkę spakowaną, jakby co. a on mi doradził, za co wiecznie go bedę wielbił, żebym powiedział, że rodziny się poradziłem i znajomych a wszyscy mówią, ze będzie marnie. no i powiedzialem panu porucznikowi, jak mi radził Naprawdę tak było. Opiepezyl mnie, wyzwal od głupkow i za drzwi wywalił
no i nie zostalem kapusiem i nie poszedlem siedzieć
A, i mam akta w Stasi. Zalatwilem mistrzostwo akademickie druzynie AZS-u, w czym nie pamietam, ale spilem druzyne DDR-owcow i nie byli w stanie podjąc walki
rok po tym wydarzeniu wychowawcy grup kolonialnych z NRD zażądali usunięcia mnie z kadry wychowaczej na koloniach znaczy zabolalo
dareko - 18 Października 2006, 23:58
NURS - 19 Października 2006, 00:08
z tego ostatniego jestem dumny, zniszczylem potęge DDRow nie zdawalem sobie sprawy, ze to może tak działać, ale poważnie, wychowawca NRD-owców zażądał usuniecia mnie z kolonii. ale mnie nie usuneli a ja zrobiłem numer kolejny. Opiekowalem sie magnetowidem na tych koloniach i mieszkalem przy wejściu do osrodka. no i kupowalem w peweksie coca colę, puszczalem teleduski i korumpowalem mlodzież(hmm, mlodzież, szesnastolatki FKK, jak kto wie, co to znaczy).
A w połowie turnusu musialem jechac do Wrocka po nowe kasety. Pożegnalem się z wychowawcą DDRowców, widziałem ambrozje na jego twarzy, a jak wróciłem dwa dni później, to była najpiekniejsza załamka świata
|
|
|