Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?
Sasori - 20 Grudnia 2006, 11:27
Jak najbardziej. Nie ma to jak odstrzelić ruskiej świni połowę pyska.
Fidel-F2 - 20 Grudnia 2006, 11:38
czasem się człowiekowi machnie niezła sentencja
gorat - 20 Grudnia 2006, 12:44
Ixi, czemu wymieniłeś Q1 i Q2 omijając Q3? Nawet nie mówię o podstawowej wersji gry - jest masa map, modów i innych dodatków czasem bardziej interesujących od podstawki, a te lepsze mają grafikę zdecydowanie lepszą od tego, co id pokazało światu na początku. A wszystko to przy wymaganiach nieznacznie większych od standardowych. Na sprzęcie Duna powinno wyciągnąć spokojnie 125 fps.
Ixolite - 20 Grudnia 2006, 14:12
A nie wiem, juz zaczynam zapominac jakie male wymagania kiedys gry mialy
A tak serio - polecalem to co mnie samemu sie podoba, a Q3 jakos nieszczegolnie mi odpowiada.
EDIT: Hmmm... Unreal nie wymieniłem, też obowiązkowa pozycja.
gorat - 20 Grudnia 2006, 14:14
Znaczy - kiepski silnik? No nie wiem, za bardzo się nie obracałem (od kilku lat na off, nie wytykać), ale lepszego nie znalazłem...
Edit: o tak tak, w UT porzynaliśmy w liceum pięknie, tak jak w CS i na końcu q1 (już mniej).
Pako - 20 Grudnia 2006, 14:19
Q]|[ jest bardzo fajny, jak po necie ze znajomymi pograć. Ale większość serwerów ma powłączane tak durne mody, że odbiera to sens grania.
UT2004 zaś to miód. Fakt, że pewnie na sprzęcie duna by nie ruszył, ale na moim starym chodził prawie tak dobrze jak '03, a o wiele lepsza gra sama w sobie. I ludzie od Ghotica opwinni się od nich uczyć o optymalizacji/
gorat - 20 Grudnia 2006, 14:22
Pako: a musisz się takimi serwerami zajmować? W sieci powinni być informacje, jakie są serwery (przynajmniej lepsze/popularniejsze) do danego moda (biorąc pod uwagę popularność podstawowej wersji, też można ja tak określić). Korzystaj z nich, a się nie zawiedziesz.
O, AllSeeingEye powinno w takim przypadku pomóc. Jest w nim podział na kategorie (sam q3 to chyba kilkadziesiąt).
Pako - 20 Grudnia 2006, 14:41
A wiem, wiem... ale jakoś tak nigdy mnie nie ciągnęło do grania na tych serwerach, dlatego zazwyczaj (póki kumpel miał całego 2MB dsl'a dla siebie) graliśmy na jego serwerze.
Doświadczenia z serwerami zwykłymi są takie: włączam se listę serwerów, przewijam i biorę jakiś, gdzie są ludize. zaczynam z 200hp i bigfuckingunem, inny - to samo. I tak 10 razy. Jeden normalny, to ludiz nie ma. I znowu pięć dziwnych. Nie chciało mi sie szukać To już boty w UT04 są lepsze
Ixolite - 20 Grudnia 2006, 15:27
gorat, ja o Unreal pierwszym mówie, pierwszym pierwszym wogole, choć Tournament też niezły.
Sergent - 20 Grudnia 2006, 18:32
Skoro już zajęliście się tym typem gier to wypadało by wspomnieć o Wolfenstein 3D. To był totalny odjazd, zupełnie inny typ gry. A gość w niebieskim uniformie z dwoma działkami na zakończenie pierwszego epizodu i jego "Guten tag" są powalające. Grafika na dzisiejsze standardy jest słabieńka, ale fajnie jest popykać w to od czasu do czasu (tak z sentymentu).
NURS - 20 Grudnia 2006, 19:26
Sniper Elite niezły,aczkolwiek przekozaczeni przeciwnicy. Z pepeszy z kilometra trafiają Zdarzało się że gościu z biodra mnie trafiał, a ja go ledwie widziałem przez lunetę.
Ale oprócz tego, sam miód. Zwłaszcza obliczanie kilometrowych strzałów I pieknie zrobiony Berlę w ruinach.
Fearfol - 20 Grudnia 2006, 20:16
Pozwole sobie na wtrącenie do rozmowy ( może ktoś to zamieścił już w jakimś wątku, nie zdążyłem pogrzebać ) :
"Chcesz szybko i sprawnie sprawdzić czy twój komputer spełnia wymagania sprzętowe, aby komfortowo grać w Neverwinter Nights 2?
Koniec zmartwień.
Poniższy link zaprowadzi was do strony, która powie wam czy spełniacie wymagania sprzętowe. Jeśli nie spełniacie to pokarze wam, co trzeba wymienić i zaproponuje listę najtańszych kart i procesorów, które już je spełniają." - Asgraf
"Bardzo przydatny program jeżeli zastanawiasz się nad kupnem nowej gry( niekoniecznie NWN 2, lista gier jest bardzo długa ) w sklepie a nie jesteś do końca pewien wymagań" - Fearfol
Link :
http://www.systemrequirem...referrer/srtest
gorat - 20 Grudnia 2006, 20:32
Pako, a próbowałeś przez ASE? Inquake MP server show to rzeczywiście syf.
Edoit: Ixi, wybacz, rozwinąłem myśl na serię
Ixolite - 20 Grudnia 2006, 20:59
Nie przepraszaj, tylko skrypt rób Dopisałem, o czym ja napisałem, żeby nieścisłości nie było.
gorat - 20 Grudnia 2006, 21:19
Najpierw złap Logana No dobra, o czym to ja
I ontopiczniej - czy ja naprawdę pierwszy się przyznałem do epizodu z CS?
Ixolite - 20 Grudnia 2006, 21:29
Przyznałeś się chyba pierwszy, ale ja w CS grałem od wczesnej bety, jakiś czas po 1.6 miałem przerwę, a ostatnio do CS:S wróciłem. W międzyczasie w Day Of Defeat (też od wczesnej bety) i DoD: Source pogrywam. A co?
Dunadan - 21 Grudnia 2006, 00:42
Włąsnie obejrzałem 'Enemy at the Gate' - teraz wiem na czym twórcy Call of Duty i Sniper Ellite się wzorowali. Ehh, zagrałbym raz jeszcze w Sniper Ellite
Nexus - 21 Grudnia 2006, 07:00
To pochwalcie się najlepszym strzałem w "Sniper Elite"
Brawa należą się twórcom za podejście do tematu. Żadne "hurra" nie wchodziło w rachubę.
No i całkiem wiernie odtworzony proces celowania. Odstrzelenie przeciwnika znajdującego się w odległości 200m, przy wietrze 3-4, na poziomie "Sniper Elite" było niezłą sztuczką...
Bardzo dobra gra.
Sasori - 21 Grudnia 2006, 08:36
Gra jest ok, jednak u mnie zawsze przegrywała z bardziej hasającymi tytułami. Poleżałem chwilę w gruzie, poczekałem na Ruska, odstrzeliłem mu twarz, znów poczekałem... Łeee, dawać mi blaster i rebel scumm do rezania.
Star Wars Battlefront I&II najlepszymi strzelankami ever.
Ixolite - 21 Grudnia 2006, 10:00
W Sniper Elite nigdy się nie bawiłem, ale w Delta Force też się fajnie jako snajper grało - podejrzewam, że nie tak realistycznie jak w SE, ale radocha z ustrzelenia jednego piksela z odległości kilometra też duża
Pako - 21 Grudnia 2006, 10:04
Delta force było przeciętne jak dla mnie
Za to w CSa się grywało sporo, kiedyś mielismy dostępną kawiarenkę komputerową (4 kompy) na miesiąc prawie za free non stop praktycznie. Cięliśmy w to ostro.
Dunadan - 21 Grudnia 2006, 10:07
Ale no własnie o to chodzi w SE... nie żadna rozwała tylko inteligentne podejście do sprawy - oczywiście co kto woli, a nawet to też kwestia nastroju obecnie po obejrzeniu 'Enemy at the gates' zagrałbym w jakąś gierkę typu SE... tyle że z gorszą grafiką
Nexus - 21 Grudnia 2006, 12:35
Sasori, SW Battlefront I i II to FPS'y?
Na F.E.A.R. trochę się zawiodłem. Powtarzające się lokacje, mała różnorodność tekstur, przeciwnicy lekko mułowaci. Dopiero gdzieś od 7 Interwału zaczęło być ciekawie. No i kóńcówka niezła (szczególnie zbliżająca się ulica )
Za to Half-Life 2: Episode One nie zawiódł. I jak dla mnie to cykl numero uno. Normalnie się wzruszyłem jak pod koniec gry dostałem łom
Sasori - 21 Grudnia 2006, 12:50
Nex - w obu częściach możesz sobie wybrać perspektywę (TPS/FPS).
Dunadan - 21 Grudnia 2006, 13:21
Kurde, zagrałbym w HL... tyle się o tej grze słyszało i w ogóle... ehh.
Ixolite - 21 Grudnia 2006, 13:41
To zagraj Teraz za pół darmo w sklepach jest.
Nexus - 21 Grudnia 2006, 13:46
Sasori, kurczaczek gumowy... a ja cały czas myślałem, że to TPS... pamiętam Dark Forces, a potem coś jeszcze było. Bieganie z blasterem powodowało drżenie rączek... trzeba będzie się zainteresować.
Dun, HL powinien pójść na czymś wolniejszym.
Sasori - 21 Grudnia 2006, 13:59
Nex:
:]
Polecam część pierwszą, troszeczkę mniej wodotrysków (żadna strata), grafika bez większych zmian, a sztuczna inteligencja i miód płynący z gry większe niż w części drugiej. No i mapy ma lepsze, nie ma to jak rzeźnia w korytarzach Rhen Var czy na platformach Bespin (screen powyżej).
Sam w trybie FPP nie gram wcale, wolę widzieć co się dzieje wokół mnie (szczególnie jak cię obrzucają pierdyliardem granatów), ale wiem że tryb wykonany jest rzetelnie. Jedna uwaga - grając bohaterem (Jedi/Sith na pewno, nie wiem jak z pozostałymi) jesteś skazany na tryb TPP.
lavojtek - 21 Grudnia 2006, 14:13
Cytat | przeciwnicy lekko mułowaci |
Nexus rozne rzeczy mozna zarzucic F.E.A.R. ale nie to. Z taka AI botow jeszcze sie nie spotkalem. A moze zbyt malo gier tego typu przeszedlem
W kolejce czeka Oblivion. Nie moglem sie powstrzymac i juz stworzylem postac i zagaralem pare minut.
Ixolite - 21 Grudnia 2006, 14:23
Ja się na Oblivionie zawiodłem. Straszliwie skonsolowiony.
|
|
|