Powrót z gwiazd - Czy są na świecie ładne wiedźmy?
Wiedźma - 9 Lipca 2006, 22:27
Ja też wolę być królem niż królową
Tomcich - 9 Lipca 2006, 22:33
Na szubienicy - Pewnie jakiś chłop
Wiedźma - 9 Lipca 2006, 22:35
Ale koniecznie z "jajami"
Anko - 9 Lipca 2006, 22:50
Wiedźma: Cytat | Ja też wolę być królem niż królową | I dobrze. Jak Jadwiga.
Cytat | A kto na szubienicy? | Najlepiej jakiś zombiak dobrze zakonserwowany, dłużej powisi.
Selithira - 9 Lipca 2006, 22:52
Ii... Już sama szubienica do skrzydlatej wiedźmy w aureoli mi nie pasuje, a co dopiero zombie na szubienicy
Tomcich - 9 Lipca 2006, 22:52
Anko napisał/a | Cytat:
A kto na szubienicy?
Najlepiej jakiś zombiak dobrze zakonserwowany, dłużej powisi. |
No właśnie o to chodzi, żeby za długo nie wisiał, coś musi w ogródku użyźniać mandragorę.
Wiedźma - 9 Lipca 2006, 22:55
Cytat | Selithira napisał/a | Ii... Już sama szubienica do skrzydlatej wiedźmy w aureoli mi nie pasuje, a co dopiero zombie na szubienicy |
|
Wszystko pasuje Tylko wolałabym "zywego" chłopa na tej szubienicy
Anko - 9 Lipca 2006, 23:24
Selithira: Cytat | Już sama szubienica do skrzydlatej wiedźmy w aureoli mi nie pasuje, a co dopiero zombie na szubienicy | Bo to będzie collage, czyli sztuka nowoczesna.
Wiedźma: Cytat | Tylko wolałabym zywego chłopa na tej szubienicy | A, to już trzeba postąpić wedle woli króla naszego...
Wiedźma - 9 Lipca 2006, 23:35
Cytat | Anko napisał/a | Selithira: Cytat | Już sama szubienica do skrzydlatej wiedźmy w aureoli mi nie pasuje, a co dopiero zombie na szubienicy | Bo to będzie collage, czyli sztuka nowoczesna. |
No taka sztuka nowoczesna ewentualnie może być Tylko proszę artystów malarzy, aby z duchem nowoczesności nie przedstawili mnie jako kupy w muzeum
Cytat | Wiedźma: Cytat | Tylko wolałabym zywego chłopa na tej szubienicy | A, to już trzeba postąpić wedle woli króla naszego... |
|
Któregp chłopa z tego forum proponujesz jako godnego na pierwsze miejsce na szubienicy? Ja proponuję, żeby ta szubienica przypominała podium
Anko - 9 Lipca 2006, 23:42
Wiedźma: Cytat | Któregp chłopa z tego forum proponujesz jako godnego na pierwsze miejsce na szubienicy? | Decyzja należy do władcy.
Wiedźma - 9 Lipca 2006, 23:48
Ale tutaj jest demokracja.
Chwilowo babokracja, albo babokreacja Dlatego czekam na nominacje. Trzeba jeszcze nazwę nagrody wymyślić: jest Zajdel, Nautilius, ... ?
Anko - 10 Lipca 2006, 00:00
Wiedźma: Cytat | Trzeba jeszcze nazwę nagrody wymyślić | Może być Złota Miotła dla prawdziwych wymiataczy!
Wiedźma - 10 Lipca 2006, 00:09
No to nazwę nagrody już mamy. nagrody też w postaci złotego, srebrnego i brązowego sznurka. Teraz jeszcze trzeba kryteria ustalić i jak najszybciej ogłosić nominacje
Anko - 10 Lipca 2006, 00:14
Wiedźma: Cytat | nagrody też w postaci złotego, srebrnego i brązowego sznurka. | Takiego prawdziwego z szubienicy?
Pako - 10 Lipca 2006, 08:55
Hyhy.. będzimy przyznawać nagrodę sznura? Hmm... to chyba jednak za największą klapę Bo za sukces nijak chyba się nei spodoba
A kto na szubienicy? Rzućcie kością
Wiedźma - 10 Lipca 2006, 09:57
Masz rację Pako, za sukcesy już są nagrody, ale za najwięsze klapy - też. Może za najwiekszy wiedźmowaty charakter w szerokim tego słowa znaczeniu
Pako - 10 Lipca 2006, 10:32
o.. to by było dobre
hmm... ma być dąb w ogórdku. Ale jakie imię dla tego dębu nadamy :> ?
Tomcich - 10 Lipca 2006, 10:46
Imię dla dębu. Musi być poważne i dostojne, a równoczęśńie nawiązywać do Wiedźmy. Może Quercus Amoris.
Wiedźma - 10 Lipca 2006, 10:48
Moje ulubione drzewo to buk
Pako - 10 Lipca 2006, 10:51
A z tłumaczeniem można prosić :> ?
no i trzeba jeszcze jakoś jeziorko nazwać, domkowi też imię można nadać
Tomcich - 10 Lipca 2006, 10:58
Dobra zamiast dębu może być buk, tylko to już gorzej brzmieć będzie - Fagus Amoris.
Wiedźma - 10 Lipca 2006, 11:03
POD BUKIEM
Gościu, zawiśnij pod mym liściem, a odpoczni sobie!
Nie dójdzie cię tu słońce, przyrzekam ja tobie,
Choć się nawysszej wzbije, a proste promienie
Ściągną pod swoje drzewa rozstrzelane cienie.
Tu zawżdy chłodne wiatry z pola zawiewają,
Tu słowicy, tu szpacy wdzięcznie narzekają.
Z moich delikatnych i cieniutkich gałązek
niczym pięknych i srebrnych wijących się wstążek
możesz wykonać sobie na szyję sznureczek
Dyndający na wietrze, a pod nim człowieczek.
A ja swym cichym szeptem sprawić umiem snadnie,
Że człowiekowi łacno wieczny sen przypadnie.
Tomcich - 10 Lipca 2006, 11:06
Aż by się chciało zapaść w ten sen.... wieczny Szczególnie w ten upalny dzień cień kusi.
Wiedźma - 10 Lipca 2006, 11:08
Fagus brzmi odpowiednio I niech będzie Amoris, lepiej niż sylvatica, (czyli zwyczajny)
Romek P. - 10 Lipca 2006, 11:16
Wiedźma:
Cytat | Fagus brzmi odpowiednio |
O rany, Wiedźmo, chcesz w swoim lesie hodować fagasy? wiesz, co się stało, gdy tryfidy wyrwały się na wolność?
Tomcich - 10 Lipca 2006, 11:23
Amoris miał nawiązywać właśnie do Wiedźmy (patrzyłem na podpis i tak jakoś mi się skojarzyło), chyba że wolisz Sapientia. Ale chyba nie bo to przecież Amor jest ukoronowaniem Sapientia, czyż nie?
Wiedźma - 10 Lipca 2006, 11:35
Cytat | Romek P. napisał/a | Wiedźma:
Cytat | Fagus brzmi odpowiednio |
O rany, Wiedźmo, chcesz w swoim lesie hodować fagasy? wiesz, co się stało, gdy tryfidy wyrwały się na wolność? |
|
Ale ja modyfikowanych genetycznie roślinek hodować nie będę Wszystko będzie na naturalnym przecież nawozie.
Ale z drugiej strony Romku, myślałam, że na Złotą Miotłę to zasługują Twoje postacie np. Filippon, Rosselin, a tu widze, że Ty też masz spore szanse i że możesz mi sie przydać w nowym wszechswiecie Z tymi tryfidami to pomysł do rozważenia, tylko trzeba by pomyśleć, jak nad nimi zapanować
W ogole bardzo by mi sie ten Fillegan przydał, ktoś musi tych ... no tych z szubienicy... na rycerzy (ups... na fagasów) mianować
Romek P. - 10 Lipca 2006, 11:38
Wiedźma:
Cytat | W ogole bardzo by mi sie ten Fillegan przydał, ktoś musi tych ... no tych z szubienicy... na rycerzy mianować |
A kogo obsadzimy w niewdzięcznej roli psa do wyrywania mandragory? (Od razu pomyśl o rezerwowych )
Wiedźma - 10 Lipca 2006, 11:48
W pieski to się kogoś pozamienia I tu wybacz, ale z twoich magów nie skorzystam Bo oni trochę są niedouczeni Widziz, nie pomyślałeś, że zamiast terminować na statku, u malarzy, czy w kamieniołamach, powinni u jakiejś wiedźmy Bez tych nauk umieją tylko dobrze rycerzy (fagasów) mianować
Pako - 10 Lipca 2006, 16:07
Hmm... kogo obsadzić w roli Mandragororwacza? hmm... powiedziałbym, zę Samanta by się nadała
Poza tym fagasy... hmm... nieładnie to brzmi
|
|
|