To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Czy są na świecie ładne wiedźmy?

Wiedźma - 9 Lipca 2006, 22:27

Ja też wolę być królem niż królową :D
Tomcich - 9 Lipca 2006, 22:33

Na szubienicy :roll: - Pewnie jakiś chłop :mrgreen:
Wiedźma - 9 Lipca 2006, 22:35

Ale koniecznie z "jajami" :P
Anko - 9 Lipca 2006, 22:50

Wiedźma:
Cytat
Ja też wolę być królem niż królową :D
I dobrze. Jak Jadwiga. :wink:
Cytat
A kto na szubienicy? :twisted:
Najlepiej jakiś zombiak dobrze zakonserwowany, dłużej powisi. 8)
Selithira - 9 Lipca 2006, 22:52

Ii... Już sama szubienica do skrzydlatej wiedźmy w aureoli mi nie pasuje, a co dopiero zombie na szubienicy :wink: :roll:
Tomcich - 9 Lipca 2006, 22:52

Anko napisał/a
Cytat:
A kto na szubienicy? :twisted:
Najlepiej jakiś zombiak dobrze zakonserwowany, dłużej powisi. 8)

No właśnie o to chodzi, żeby za długo nie wisiał, coś musi w ogródku użyźniać mandragorę. :mrgreen:

Wiedźma - 9 Lipca 2006, 22:55

Cytat
Selithira napisał/a
Ii... Już sama szubienica do skrzydlatej wiedźmy w aureoli mi nie pasuje, a co dopiero zombie na szubienicy :wink: :roll:

Wszystko pasuje :D Tylko wolałabym "zywego" chłopa na tej szubienicy :P

Anko - 9 Lipca 2006, 23:24

Selithira:
Cytat
Już sama szubienica do skrzydlatej wiedźmy w aureoli mi nie pasuje, a co dopiero zombie na szubienicy :wink: :roll:
Bo to będzie collage, czyli sztuka nowoczesna. 8)
Wiedźma:
Cytat
Tylko wolałabym zywego chłopa na tej szubienicy :P
A, to już trzeba postąpić wedle woli króla naszego... :oops:
Wiedźma - 9 Lipca 2006, 23:35

Cytat
Anko napisał/a
Selithira:
Cytat
Już sama szubienica do skrzydlatej wiedźmy w aureoli mi nie pasuje, a co dopiero zombie na szubienicy :wink: :roll:
Bo to będzie collage, czyli sztuka nowoczesna. 8)

No taka sztuka nowoczesna ewentualnie może być :) Tylko proszę artystów malarzy, aby z duchem nowoczesności nie przedstawili mnie jako kupy w muzeum :(

Cytat
Wiedźma:
Cytat
Tylko wolałabym zywego chłopa na tej szubienicy :P
A, to już trzeba postąpić wedle woli króla naszego... :oops:

Któregp chłopa z tego forum proponujesz jako godnego na pierwsze miejsce na szubienicy? :D Ja proponuję, żeby ta szubienica przypominała podium :twisted:

Anko - 9 Lipca 2006, 23:42

Wiedźma:
Cytat
Któregp chłopa z tego forum proponujesz jako godnego na pierwsze miejsce na szubienicy? :D
Decyzja należy do władcy. :wink:
Wiedźma - 9 Lipca 2006, 23:48

Ale tutaj jest demokracja.
Chwilowo babokracja, albo babokreacja :) Dlatego czekam na nominacje. Trzeba jeszcze nazwę nagrody wymyślić: jest Zajdel, Nautilius, ... ?

Anko - 10 Lipca 2006, 00:00

Wiedźma:
Cytat
Trzeba jeszcze nazwę nagrody wymyślić
Może być Złota Miotła dla prawdziwych wymiataczy!
Wiedźma - 10 Lipca 2006, 00:09

No to nazwę nagrody już mamy. nagrody też w postaci złotego, srebrnego i brązowego sznurka. Teraz jeszcze trzeba kryteria ustalić i jak najszybciej ogłosić nominacje :)
Anko - 10 Lipca 2006, 00:14

Wiedźma:
Cytat
nagrody też w postaci złotego, srebrnego i brązowego sznurka.
Takiego prawdziwego z szubienicy? :twisted:
Pako - 10 Lipca 2006, 08:55

Hyhy.. będzimy przyznawać nagrodę sznura? Hmm... to chyba jednak za największą klapę ;) Bo za sukces nijak chyba się nei spodoba ;)

A kto na szubienicy? Rzućcie kością ;)

Wiedźma - 10 Lipca 2006, 09:57

Masz rację Pako, za sukcesy już są nagrody, ale za najwięsze klapy - też. Może za najwiekszy wiedźmowaty charakter w szerokim tego słowa znaczeniu :D
Pako - 10 Lipca 2006, 10:32

o.. to by było dobre :)

hmm... ma być dąb w ogórdku. Ale jakie imię dla tego dębu nadamy :> ?

Tomcich - 10 Lipca 2006, 10:46

Imię dla dębu. Musi być poważne i dostojne, a równoczęśńie nawiązywać do Wiedźmy. Może Quercus Amoris. :wink: :mrgreen:
Wiedźma - 10 Lipca 2006, 10:48

Moje ulubione drzewo to buk :)
Pako - 10 Lipca 2006, 10:51

A z tłumaczeniem można prosić :> ?

no i trzeba jeszcze jakoś jeziorko nazwać, domkowi też imię można nadać ;)

Tomcich - 10 Lipca 2006, 10:58

Dobra zamiast dębu może być buk, tylko to już gorzej brzmieć będzie - Fagus Amoris. :mrgreen:
Wiedźma - 10 Lipca 2006, 11:03

POD BUKIEM

Gościu, zawiśnij pod mym liściem, a odpoczni sobie!

Nie dójdzie cię tu słońce, przyrzekam ja tobie,

Choć się nawysszej wzbije, a proste promienie

Ściągną pod swoje drzewa rozstrzelane cienie.

Tu zawżdy chłodne wiatry z pola zawiewają,

Tu słowicy, tu szpacy wdzięcznie narzekają.

Z moich delikatnych i cieniutkich gałązek

niczym pięknych i srebrnych wijących się wstążek

możesz wykonać sobie na szyję sznureczek

Dyndający na wietrze, a pod nim człowieczek.

A ja swym cichym szeptem sprawić umiem snadnie,

Że człowiekowi łacno wieczny sen przypadnie.

Tomcich - 10 Lipca 2006, 11:06

:bravo :bravo :bravo
Aż by się chciało zapaść w ten sen.... wieczny :mrgreen: Szczególnie w ten upalny dzień cień kusi. :mrgreen:

Wiedźma - 10 Lipca 2006, 11:08

Fagus brzmi odpowiednio :) I niech będzie Amoris, lepiej niż sylvatica, (czyli zwyczajny) :D
Romek P. - 10 Lipca 2006, 11:16

Wiedźma:
Cytat
Fagus brzmi odpowiednio :)

O rany, Wiedźmo, chcesz w swoim lesie hodować fagasy? :) wiesz, co się stało, gdy tryfidy wyrwały się na wolność? :)

Tomcich - 10 Lipca 2006, 11:23

Amoris miał nawiązywać właśnie do Wiedźmy (patrzyłem na podpis i tak jakoś mi się skojarzyło), chyba że wolisz Sapientia. :D Ale chyba nie bo to przecież Amor jest ukoronowaniem Sapientia, czyż nie? :D
Wiedźma - 10 Lipca 2006, 11:35

Cytat
Romek P. napisał/a
Wiedźma:
Cytat
Fagus brzmi odpowiednio :)

O rany, Wiedźmo, chcesz w swoim lesie hodować fagasy? :) wiesz, co się stało, gdy tryfidy wyrwały się na wolność? :)

Ale ja modyfikowanych genetycznie roślinek hodować nie będę :) Wszystko będzie na naturalnym przecież nawozie.

Ale z drugiej strony Romku, myślałam, że na Złotą Miotłę to zasługują Twoje postacie np. Filippon, Rosselin, a tu widze, że Ty też masz spore szanse i że możesz mi sie przydać w nowym wszechswiecie :) Z tymi tryfidami to pomysł do rozważenia, tylko trzeba by pomyśleć, jak nad nimi zapanować
W ogole bardzo by mi sie ten Fillegan przydał, ktoś musi tych ... no tych z szubienicy... na rycerzy (ups... na fagasów) mianować :)

Romek P. - 10 Lipca 2006, 11:38

Wiedźma:
Cytat
W ogole bardzo by mi sie ten Fillegan przydał, ktoś musi tych ... no tych z szubienicy... na rycerzy mianować :)

A kogo obsadzimy w niewdzięcznej roli psa do wyrywania mandragory? (Od razu pomyśl o rezerwowych :D )

Wiedźma - 10 Lipca 2006, 11:48

W pieski to się kogoś pozamienia :D I tu wybacz, ale z twoich magów nie skorzystam :) Bo oni trochę są niedouczeni :mrgreen: Widziz, nie pomyślałeś, że zamiast terminować na statku, u malarzy, czy w kamieniołamach, powinni u jakiejś wiedźmy :D Bez tych nauk umieją tylko dobrze rycerzy (fagasów) mianować :D
Pako - 10 Lipca 2006, 16:07

Hmm... kogo obsadzić w roli Mandragororwacza? hmm... powiedziałbym, zę Samanta by się nadała :P

Poza tym fagasy... hmm... nieładnie to brzmi :P

Partner forum