To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Do redakcji - Marzenia o przyszłości Science-Fiction Fantasy i Horror

Fidel-F2 - 25 Listopada 2006, 10:30

A ja bym chciał Yamato do sklejania. Ostatecznie może być Iowa.
mawete - 25 Listopada 2006, 10:53

Fidel-F2: "Ty jak coś powiesz..." :D
Fidel-F2 - 25 Listopada 2006, 10:59

No nie? W dechę...
Pako - 25 Listopada 2006, 11:19

Iowa tez bym chciał. Mogą być puzzle z tego obrazka, co na wiki wisi z Iową ;)
NURS - 25 Listopada 2006, 11:40

w skali 1:1 z metalu :-) model, nie obrazek.
dareko - 25 Listopada 2006, 12:29

Cytat
w skali 1:1 z metalu :) model, nie obrazek.

Do skladania? Listonosze sie wku.... :mrgreen:

NURS - 25 Listopada 2006, 12:53

no w odpowiednich kawałkach :-)
mawete - 25 Listopada 2006, 14:29

Chcą zarabiać? Niech się starają :D
Anonymous - 25 Listopada 2006, 17:31

Chciałem tylko krzyżówkę, a stworzyłem potwora... :shock:
To może ja poproszę Wyrzutnię Rakiet na USB. :mrgreen:

Sergent - 25 Listopada 2006, 19:48

A może tak dołączyć dla prenumeratorów w ramach bonusu wyrzutnię rakiet i rakietę do lotu w kosmos z oprogramowaniem pod Windowsa 98. To by dopiero było, sprawdzić w rzeczywistości to o czym się czyta. Albo wehikuł czasu, żeby sprawdzić paradoksy czasu, co by było gdyby... Ostatecznie mógłby być miecz świetlny lub choćby karabin laserowy.
elam - 25 Listopada 2006, 20:22

ee prosty przepis na bombe, w odcinkach. zobaczycie, jak sie podniesie poziom sprzedazy !!!!
:mrgreen:

Sergent - 25 Listopada 2006, 22:48

A już tam bombę. Zostawić ją i odpalić z bezpiecznej odległości. A tak twarzą w twarz stanąć z przeciwnikiem to nie łaska. Ostatecznie można dołączyć do przenumeratorów poradnik "Jak z przedmiotów codziennego użytku zrobić pistolet plazmowy?".
Ixolite - 25 Listopada 2006, 23:05

Było. W takim serialu pokazywali. McGuliwer chyba, czy jakoś tak...
Anonymous - 25 Listopada 2006, 23:41

Ixolite, McGyver, ignorancie jeden,
Iscariote - 25 Listopada 2006, 23:51

Profanują serial mojego dzieciństwa :cry:

To ja proponuję spis wszystkich odcinków McGyvera wraz z dokładnymi opisami :)

Pako - 26 Listopada 2006, 00:14

I Drużyny A! Drużyna A też!
mawete - 26 Listopada 2006, 09:18

kurtyzana... a ja to Słodowego oglądałem :D
dareko - 26 Listopada 2006, 09:41

Ja nawet kiedys zrobilem Misia Yogi, fajne czasy :)
Ixolite - 26 Listopada 2006, 10:14

Nie McGuliwer? Dziwne... McHammer, McDonalds, McWszystko, to Guliwer też myślałem, że Mc :lol: :lol: :lol:
gorat - 26 Listopada 2006, 14:13

Może jednak zaczniemy pisać z większą dozą powagi?
Fidel-F2 - 26 Listopada 2006, 14:51

Marzenia nie zawsze są poważne
Rafał - 27 Listopada 2006, 10:13

O! Duża doza rozwagi, tak ze 2 kilo, co by listonosze się nie przedźwigali, a Gorata życzenie się spełniło :mrgreen: Autorzy słyszeli?

A na poważnie, to chciałbym recenzje i choćby malutki kącik listów do redakcji. Chętnie pokomentowałbym ... ech marzenia.

Gustaw G.Garuga - 27 Listopada 2006, 13:35

Jeszcze niedawno orędowałem za działem recenzji, ale przeszła mi ochota. Jeśli już, to duży, jednokolumnowy recenzjo-felieton w stylu dawnego Piątego Piwa. Na pewno trzeba więcej publicystyki - trzy teksty na numer to IMO minimum, cztery byłyby w sam raz. A listom mówię stanowcze nie!
hrabek - 27 Listopada 2006, 13:45

Ja tez mowie listom nie, jest przeciez forum, po co ci jeszcze listy?

Publicystyka tez powinna byc poszerzona ale nie o takie dwu-trzystronicowe kobyly malym druczkiem, tylko cos lzejszego w stylu Romka, czy Orbita badz Grzedowicza z Fantastyki. Chociaz slyszalem, ze w najnowszym numerze sporo miejsca zabiera komiks, wiec dodatkowe poszerzenie publicystyki moze spowodowac, ze niedlugo bedziemy wybierac jeden tekst numeru z trzech, w tym dwa shorty :)

EDIT: Aha, czemu recenzjom nie, Gustawie? Ja chetnie bym poczytal o ksiazkach, ktore wychodza, bo czasami chce kupic, ale sknera jestem z natury i szkoda mi kase w ciemno wydac, a moze sie okazac, ze ciekawe. A nie zawsze na forum, czy w necie sa dostepne recenzje, zeby sobie wyrobic chec zakupu.

Gustaw G.Garuga - 27 Listopada 2006, 14:17

Wiesz, councie, po pierwsze, ja książek fantastycznych nie kupuję, a i tak mam zaległości, na półce czeka to i owo i chyba się nie doczeka przed Świętami. Po drugie, w NF dział recenzji jest spory, jest Creatio Fantastica, Fahrenheit, Esensja, mam wrażenie, że do recenzji dostęp jest szeroki i łatwy. Po trzecie, NF jest cokolwiek napakowana po brzegi, opowiadania polskie i zagraniczne, publicystyka humanistyczna i ścisła, recenzje filmowe i książkowe, dla każdego coś dobrego, jedno takie pismo wystarczy. SFFH wolę widzieć jako pismo nastawione głównie na literaturę z dodatkiem publicystyki. Już teraz trochę wadzi mi rozpychający się komiks, ale niech tam, trzy działy główne zdzierżę. Jeśli jednak miałyby dojść recenzje, to będzie to dublowanie (triplowanie? kwadruplowanie?) tekstów, które równolegle ukazywać się będą w NF i w periodykach internetowych. Książek aż tyle u nas się nie wydaje, żeby każde pismo recenzowało inne pozycje. Wolę w to miejsce oryginalną publicystykę i literaturę. No chyba, że ktoś byłby w stanie dostarczać co miesiąc całostronicową, mięsistą recenzję a la Oramus, to bardzo chętnie.
hjeniu - 27 Listopada 2006, 14:28

Może NURS zatrudni Sasoriego do recenzowania książek? :wink:
Rafał - 27 Listopada 2006, 16:47

Listy po to, aby poznać punkt widzenia czytelnika odseparowanego od sieci, albo czującego głęboką awersję do tego wynalazku szatana :wink: Na forum świat się nie kończy.
Dunadan - 27 Listopada 2006, 16:59

NO właśnie NURS - czy do redakcji dochodzą listy od czytelników? :D
Arlon - 27 Listopada 2006, 17:21

Przychylam się do postulatów Gustawa - więcej publicystyki i, ewentualnie, coś jak "Piąte piwo". Tylko kto by to pisał skoro nawet do felietonów ludzi brakuje? (to jest prowokacja, Nursie).
elam - 27 Listopada 2006, 19:39

- a ja na przyklad nie chce publicystyki

publicystyki jest pelno w NF.
dlatego jej nie kupuje. :)

ja chce sobie poczytac duzo roznorodnych opowiadan.

precz z publicystyka ! :mrgreen:

Partner forum