To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Co ciekawego u konkurencji słychać?

Fidel-F2 - 2 Października 2006, 11:41

Rafał opowiedz więcej o tej "sztuce"
Rafał - 2 Października 2006, 11:48

Autor rozwodzi się szczegółowo nad technicznymi aspektami spożywania posiłków w wannie z wodą. Np. opisuje swoje wrażenia z wcinania pizzy wprost z wody, barszczu, makaronu i 10 tys innych potraw uporządkowanych alfabetycznie. Znudziłem się już na lit.a. Dotrwałem do lit.k. Nie wiem o co chodzi, po co to zostało wydrukowane, po co ktoś to pisał. Akcja jest ciekawsza już w książce telefonicznej. I więcej bohaterów. Fuj.
Gustaw G.Garuga - 2 Października 2006, 12:43

Osobiście przeczytałem ten tekst z pewnym dziwnym zafascynowaniem :shock: Był tak kompletnie gargantuicznie tysiącprocentowo inny od opowiadań, które zwykle w NF się czyta... Ale o co chodziło, to nie wiem, no nie wiem i już :roll:
NURS - 2 Października 2006, 12:51

ja kiedys puścilem sztukę jedzenia z nagiej dziewczyny :-)
Navajero - 2 Października 2006, 12:55

Hmm... ciekawe ;)
-> Rafał, cieszę się, że "Gothique" się spodobało.

NURS - 2 Października 2006, 13:05

ciekawe, owszem, japonski istniejący obyczaj. nie przyznam się skąd wiem :-)
mawete - 2 Października 2006, 13:08

heh... ja też wiem :D ("...ale nie powiem" :D )
Piech - 2 Października 2006, 17:17

Powiedzcie chociaż czym się je z nagiej dziewczyny, żeby nie kłuć ani nie giglać.
hjeniu - 2 Października 2006, 17:21

Językiem :?: :mrgreen:
Ixolite - 2 Października 2006, 17:31

pałeczkami? <bez skojarzeń :P >
Gustaw G.Garuga - 2 Października 2006, 19:02

Cytat
pałeczkami? <bez skojarzeń :P >

Nie kłuje, nie gilgocze, ale za to szczypie :wink:

Ixolite - 2 Października 2006, 19:18

Ale to chyba po pijaku tylko? Jak się chyci nie to co trzeba :mrgreen:
Dobra, kończe offtopa :P

NURS - 3 Października 2006, 00:15

pałeczkami, jak najbardziej. :-)
hrabek - 3 Października 2006, 12:10

Z takiego talerza to od razu ustami. Szkoda czasu i nastroju na paleczki, widelce czy inne pomoce.
NURS - 3 Października 2006, 14:08

troszku kultury, psze panią :-)
to szczypanie jest nawet częścią calego obrządku :-)

mawete - 4 Października 2006, 08:06

A ja się mocno zastanawiam czy kupić nowego "NF"-a i cholera, jakoś po ostatnich numerach sam siebie nie mogę przekonać...
Gustaw G.Garuga - 4 Października 2006, 08:47

Przejrzyj w sklepie i zadecyduj samodzielnie - przecież nikt tu nie weźmie na siebie odpowiedzialności za Twoją listę zakupów :wink: Powiem jeno, że ja kupuję :D
hrabek - 4 Października 2006, 09:44

Ja tez kupilem, bo kupuje, ale ten numer i tak bym wciagnal, bo jest Przechrzta. A w nastepnym Sapkowski, wiec tez i tak bym kupil. Ostatnio jakby troche wzrosl poziom NF, chociaz jak widze mawete ma inne zdanie na ten temat ;)
Gustaw G.Garuga - 4 Października 2006, 11:00

W następnym numerze Sapkowski oraz niejaki DJ, ten od "Obywatelstwa w standardzie" :D
Anonymous - 4 Października 2006, 11:52

Rafał:
Cytat
Nie wiem o co chodzi, po co to zostało wydrukowane, po co ktoś to pisał. Akcja jest ciekawsza już w książce telefonicznej. I więcej bohaterów. Fuj.

Kupiłam i zaczęłam od tego tekstu z ciekawości. I też nie wiem, po co... :? No, nie wiem, nawet zabawne to nie jest IMHO.

A czytaliście felieton KTLa? Mamo, co to w ogóle miało być? :shock:

Gustaw G.Garuga - 4 Października 2006, 12:03

Felieton KTLa zrazu mnie rozbawił, parsknąłem nawet śmiechem, ale potem było gorzej. To taka zabawa analogiami, pomysłowa, ale przeciągnięta ponad miarę.
Anonymous - 4 Października 2006, 12:10

No właśnie, zdecydowanie ponad miarę. Przestało byc zabawne po kilku zdaniach, a zaczęło być głupawe. Za to fajny felieton Orbita. Grzędowicz - ciekawy temat (w końcu pracuję w szkole i biorę udział w akcji "Agresja stop" - nie mogę się z tezami felietonu nie zgodzić ;) .

I artykuł o teleportacji mnie zafascynował. :)

Gustaw G.Garuga - 26 Października 2006, 17:01

Byłem ja dziś w Empiku rozejrzeć się za Czasem Fantastyki, ale nie było, to wziąłem niejakiego Fantazyna i już żałuję, bo większość numeru to %#$&@ RPG :evil:
gorat - 26 Października 2006, 19:54

Na dodatek w takim wykonaniu, że wyliczanie literówek i błędów sobie w końcu darowałem - za dużo roboty, o wiele za dużo!!! :evil: :evil: :evil:
Lambert - 26 Października 2006, 20:51

Podobnie, jak Gustaw, szukałem dziś "Czasu Fantastyki", bowiem K.T. Lewandowski coś o opętanych filozofach popełnił, to zaś zainteresowało mnie, że tak powiem, zawodowo... No i rzyć, ni ma :? W przeciwieństwie jednak do Gustawa nie wziąłem na szczęście żadnego Fantazynu czy Fantazmatu, tym samym uważam się bogatszy o niezmarnowane 7.90 ;) Oczywiście, z całym szacunkiem dla GGG- współczuję wydatku.
Henryk Tur - 26 Października 2006, 20:59

E, nie przesadzajcie Panowie. Ja nie mam F, ale widziałem, że jest tam Tomek Pruski (czyli nasz forumowy Aquillion), Kain i Kyrcz no i oczywiście Komuda.
I co, źle???

Gustaw G.Garuga - 26 Października 2006, 21:08

Lambert:
Cytat
uważam się bogatszy o niezmarnowane 7.90

Wypraszam sobie! Tylko 6:50 :wink: Jakieś opka tam są, a nuż warte tych pieniędzy?

gorat - 26 Października 2006, 21:09

Jak nie będziesz na literówki patrzył, to może, może... :P
Lambert - 26 Października 2006, 21:12

Pardon, mój błąd :)

P.S. Chodzi mi oczywiście o "wyproszenie sobie" Gustawa ;)

gorat - 30 Października 2006, 20:10

Ktoś wie, czy Gwiezdny Pirat naprawdę już wyszedł ze sprzedaży? :evil:

Partner forum