To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Piotr Rogoża

Piotrek Rogoża - 2 Kwietnia 2006, 18:16

Słuchajcie, śmieszna sprawa. Myślałem, że Pako gdzieś się o tym dowiedział - bo ja naprawdę rozmawiałem z przedstawicielami wydawnictw (na Pyrkonie, przy piwsku). Nie zdradzę żadnego sekretu, jeśli powiem, że naprawdę jest zainteresowanie. Przy czym plany uległy małej zmianie - teraz myślę, że najpierw ukazałby się zbiór opowiadań. W tej chwili, jako rzekłem, nie mam jeszcze podpisanego papieru, ale wszystko zmierza w dobrą stronę.
Nie puszczać mi tam tych kciuków 8) .

Aga - 2 Kwietnia 2006, 18:18

Nie puszczamy, nie puszczamy. Ja tam trzymam kciuki w rękach i w nogach :mrgreen: :wink:
Piotrek Rogoża - 2 Kwietnia 2006, 18:20

I to jest słuszna postawa. Tak trzymaj :mrgreen: .
Pako - 2 Kwietnia 2006, 18:21

No.. wnogach też.. tylko w jednej, bo z drugim mam problem, ale olać :)
Piotrek - ale trafiłem :mrgreen:

Piotrek Rogoża - 2 Kwietnia 2006, 18:25

Pako napisał/a
Piotrek - ale trafiłem

Właśnie. Zwątpiłem - czy robisz sobie primaaprilisowe jaja, czy poszły między ludzi jakieś przecieki. Bo generalnie nie chciałem o niczym mówić, żeby nie zapeszać - teraz już za późno :) . No ale nic, przynajmniej podałem Wersję Oficjalną.

Pako - 2 Kwietnia 2006, 18:29

Piotrek - sam zawaliłeś. Trzeba było zaprzeczać, było by primaaprilisowo. A tak to masz :) Przynajmniej wiesz, że czekamy :mrgreen:
Piotrek Rogoża - 2 Kwietnia 2006, 18:39

Mogłeś mnie uprzedzić. W momencie, gdy powołałeś się na Orbita, naprawdę nie wiedziałem już, co myśleć. Perfekcyjnie Ci to wyszło :D .
Pako - 2 Kwietnia 2006, 18:42

Hehe.. czyli jeden żart prymaaprilisowy mi się udal w 100% :) Wiedziałem na kogo się powoływać, bo Orbit wie o Twojej twórczości chyba wszystko :)
No.. podniosło mnie to na duchu. Szkoda tylko, że twoją tajemnicę przypadkiem odkryłem :)

Piotrek Rogoża - 2 Kwietnia 2006, 18:49

Nikt nie wie wszystkiego o mojej twórczości, nawet ja sam :twisted: .
Pako - 2 Kwietnia 2006, 18:51

No bo to jest punk-twórczość :) Ale orbit chyba wszystko czytał. Blisko ze sobą jesteście :P
Piotrek Rogoża - 2 Kwietnia 2006, 18:54

Nie czytał wszystkiego. Są kawałki, których nie pokazałbym nikomu, tak są marne.
A poza tym to prosisz się o kopa :) .

Pako - 2 Kwietnia 2006, 18:56

Nie.. ja się nie proszę.. ale jak chcesz, to wpadnij :) Możesz kopnąc, a potem się napijemy :P
Podrzuć jakiś z tych marnych kawałków na forum, skoro i tak nigdzie indziej ich nie puścisz. Poczytamy grafomanię, zobaczymy, czy jest aż tak źle, jak mówisz.

Piotrek Rogoża - 2 Kwietnia 2006, 19:05

Nienienie - nie pokażę nikomu. Jeśli gdzieś wrzucę, to anonimowo, albo pod (innym) pseudonimem, ludziom ku przestrodze :) .
Pako - 2 Kwietnia 2006, 19:12

T wrzuć anonimowo tu na forum :) nikt ni epozna :)
Nie broń się.. zaczniemy od ciebie, skończymy na Romku i NURSie :)

Piotrek Rogoża - 2 Kwietnia 2006, 19:25

Hmm, może i to niegłupi pomysł? Zorganizujcie na forum takie miejsce, gdzie będzie się wklejać najbardziej obciachową grafomanię. Mogłoby być zabawnie :) .
Pako - 2 Kwietnia 2006, 19:27

No.. fajnie by było :)
Trza pogadać z NURSem :) NURS? Gdzie jesteś ;) ?
Ktoś musi dać miejsce na serwie na pliki..
ew. serwa założyć :)

Piotrek Rogoża - 2 Kwietnia 2006, 19:31

Ja tam nie wiem, ja się nie znam. Ale pomysł jest chyba niczego sobie - gdyby tak nakłonić pisarzy, którzy przecież występują tu, i to całkiem liczebnie :) , do anonimowego upublicznienia co większych literackich potworków...
Pako - 2 Kwietnia 2006, 19:37

O.. każdy wrzuci swoje grafomańskie opko, a reszta będzie zgadywać, czyje to jest :)
Ja mogę serwa udostępnić swojego. Będę koordynatorem. Pojedyńcze opka, jak ludzie zgadną, to następne. Fajnie się zapowiada. Trza gdzieś nowy temat zrobić :)

Piotrek Rogoża - 2 Kwietnia 2006, 19:40

OK, Pako dzielnie bierze na siebie ciężar organizacji przedsięwzięcia. Jesteśmy z Ciebie dumni, dajesz nam wspaniały przykład. Daj znać, jak już będzie można przyjść na gotowe :) .
Pako - 2 Kwietnia 2006, 19:46

Na gotowe :P zaraz temat zrobię, a ciebie robię zastępcą :) Haha... teraz jesteś wkopany :)
Piotrek Rogoża - 2 Kwietnia 2006, 19:49

Właśnie sobie przypomniałem, że zostawiłem żelazko na gazie.
Aga - 2 Kwietnia 2006, 19:57

:shock: :shock: Jakieś dziwne to żelazko :wink:
Pako - 2 Kwietnia 2006, 20:00

:lol:
Mamy czas.. teraz czekam na teksty. A ty będziesz robił jako chłopiec do bicia, jak coś nie wyjdzie :)

Lu - 2 Kwietnia 2006, 20:01

Cytat
:shock: :shock: Jakieś dziwne to żelazko :wink:

Nie, normalne. Parowe. 8)

Angelus - 5 Kwietnia 2006, 11:50

Po Waszych postach wnioskuję, ze dobrze sie bawiliście na Pyrkonie. :wink:
Jednego Ci Piotrek zazdroszczę:siedzenia przy jednym stole z Grzędowiczem. :mrgreen: Choć w sumie to Jarek ma szczęście,że mnie tam nie było.Wyssałabym z niego ostatnią kropelkę krwi za to, w jaki sposób zakończył Pana Lodowego Ogrodu i za to, ze jeszcze nie napisał dalszego ciągu! :twisted: Wzbudził tym we mnie mordercze instynkty. :wink: Nienawiść połączona z uwielbieniem! 8)
Ale autograf od Grzędowicza zdobył dla mnie Viking. :bravo Dobre i to na pocieszenie... :wink:

Piotrek Rogoża - 5 Kwietnia 2006, 14:09

Cytat
Po Waszych postach wnioskuję, ze dobrze sie bawiliście na Pyrkonie.
Jednego Ci Piotrek zazdroszczę:siedzenia przy jednym stole z Grzędowiczem.

Było fajnie, choć może przez pojęcie "dobra zabawa" niekoniecznie rozumiem to samo, co spora część konwentowiczów :P . Z Grzędowiczem to nawet pogawędziłem chwilę o wędrówkach astralnych. A gdy zacząłem się cieszyć, że "mam uścisk dłoni Grzędowicza", popatrzył na mnie dziwnie, wzruszył ramionami i powiedział: "Ja też, co z tego?" :) .

Z innej beczki. W następnym numerze Fahrenheita powinno się znaleźć moje opowiadanie, uwaga, niecielęcińskie. Będzie to krótka opowieść, smętna & ponura. Szykujcie pomidory tudzież jajka zbuczałe, niedługo upomnę się o waszą opinię :mrgreen: .

Pako - 5 Kwietnia 2006, 14:19

Nie omieszkam poczytać :mrgreen:
Ziuta - 5 Kwietnia 2006, 18:37

Niecielęcińskie? Mroczne? Już czekam!
Ziuta - 5 Kwietnia 2006, 18:37

Och, izwinitie pażałusta, przez omyłkę wysłałaem posta dwa razy. :?
PS. Nie pytajcie, jak: tylko Ja to potrafię :>
PS2: Co rozumiesz przez krótkie? Coś jak "Drzewo"?

Piotrek Rogoża - 5 Kwietnia 2006, 20:04

Trochę dłuższe. Ale krótsze od pozostałych opowiadań, które udało mi się opublikować. Mroczne może nie tyle, co ponure. Nie wiem, czy się komukolwiek spodoba - ale na pewno będzie to odskocznia od cielęcińskich bzdurek.

Partner forum