To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ogłoszenia - Darmowe rozdziały Wojny żywiołów i KONKURS na okładkę!

dalambert - 23 Marca 2015, 19:43

Czaga, o to jest propozycja :bravo :bravo :bravo
thinspoon - 23 Marca 2015, 20:01

Fidel-F2 napisał/a
Recęzja nieudolna, pełna żenujących spostrzeżeń, z ortografami. Powtarzające się zwroty, znane z innych recęzji linkowanych przez ałtora, sugerują fejkowe konta i wspólne autorstwo. Jeśli nawet nie, to fakt, że stado much mlaska nad kupą nie spowoduje, że zmieni się ona w kawior.

Nawet jeśli poprzednie nie były ściemniane, to ta recenzja jest tak niewiarygodna, że aż zęby bolą.

Goria - 24 Marca 2015, 19:04

thinspoon napisał/a

Nawet jeśli poprzednie nie były ściemniane, to ta recenzja jest tak niewiarygodna, że aż zęby bolą.

na bolące zęby wróżka zębuszka - czyli zapraszam do Baśni i legend- chyba po moim lekkim spamowaniu już wiadomo gdzie! :)

Fidel-F2 - 24 Marca 2015, 19:10

Czaga, znaj proporcjum mościapanno
Luc du Lac - 24 Marca 2015, 19:50

Wiesz, to byłby ciekawy eksperyment
M. Podbielski - 14 Kwietnia 2015, 11:30

Ta recenzja z kolei powinna przypaść do gustu tutejszemu gronu - książka zdeptana za korektę i redakcję (i ufaj tu profesjonalistom...):

http://okiemmk.com/wojny-...hal-podbielski/

PS.
Jak ktoś ma zaufanego korektora/redaktora, znanego z dobrej jakości pracy, to proszę o info na PM. Muszę przygotować pierwszą część do dodruku i najlepiej zrobić drugą korektę drugiej części, zanim ruszy do druku, bo pierwszą korektę wykonała ta sama osoba, co pierwszej części.

mesiash - 14 Kwietnia 2015, 11:41

M. Podbielski, wreszcie krok w dobrą stronę!
hrabek - 14 Kwietnia 2015, 12:02

Szkoda, że potrzeba było 11 stron gadki na forum i recenzji "znajomego królika", żeby autor wreszcie zrozumiał, że z tą redakcją i korektą to jednak jest coś bardzo nie tak.
Lowenna - 14 Kwietnia 2015, 13:21

M. Podbielski napisał/a
Ta recenzja z kolei powinna przypaść do gustu tutejszemu gronu - książka zdeptana za korektę i redakcję (i ufaj tu profesjonalistom...):

http://okiemmk.com/wojny-...hal-podbielski/

PS.
Jak ktoś ma zaufanego korektora/redaktora, znanego z dobrej jakości pracy, to proszę o info na PM. Muszę przygotować pierwszą część do dodruku i najlepiej zrobić drugą korektę drugiej części, zanim ruszy do druku, bo pierwszą korektę wykonała ta sama osoba, co pierwszej części.

:fp:

thinspoon - 14 Kwietnia 2015, 13:22

Lowenna bardzo zgrabnie streściła komentarz, który pisałem, dlatego juz nie muszę.
Lowenna - 14 Kwietnia 2015, 13:28

thinspoon, obiecałam sobie, że nie będę komentować poczynań ałtora. Jednak ekspresję uczuciową wciąż wyrażam :mrgreen:
Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2015, 13:57

Recenzent też lekko niedorobiony.
thinspoon - 14 Kwietnia 2015, 14:01

Fidel-F2 napisał/a
Recenzent też lekko niedorobiony.

Przeczytałeś? :) Mnie setnie rozbawiło życzenie, żeby wrzucić rozpiskę klas i krajów. Brakło tylko prośby o statsy postaci.

I mocny fragment:

Cytat
Udręczeni to powieść posiadająca postacie z klas znanych z filmów (Dungeons & Dragons), książek czy gier (Dragon Age) jak: magowie, rycerze, szamani, skrytobójcy. Ponadto istnieje podział na szlachtę i biedotę. Wioski z wodzami i wojownikami.

:bravo :bravo

Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2015, 14:41

Tak, właśnie ten cytat odpowiada w głównej mierze za wyrobienie mojego zdania na temat recenzenta. Choć nie tylko. Przeczytałem głównie początek, 1/3 gdzieś, potem poturlałem jedynie okiem.
M. Podbielski - 17 Kwietnia 2015, 15:37

hrabek napisał/a
Szkoda, że potrzeba było 11 stron gadki na forum i recenzji znajomego królika, żeby autor wreszcie zrozumiał, że z tą redakcją i korektą to jednak jest coś bardzo nie tak.

Strona 5: Wysłany: 10 Lutego 2015, 15:50
M.Podbielski napisał/a
zdaje sobie sprawę, że przedarły się błędy, niemniej dziękuję za uwagę. Zapewne rozpatrzę ją przy dodrukach.

Na marginesie pierwsza uwaga na temat treści książki (bo wątek jest o konkursie na okładkę), jest na stronie 4tej, a pierwsza uwaga na temat błędu jest na stronie 5tej - tej samej, na której oznajmiłem, że zostanie to uwzględnione przy dodrukach. Co poniekąd w ogóle nie wynika z tutejszej dyskusji (jak pisałem - już zdawałem sobie z tego sprawę, kiedy tu skomentowano to), bo sygnały dotarły do mnie wcześniej z innych źródeł. Tyle ode mnie. Dziękuję za uwagę.

Fidel-F2 - 17 Kwietnia 2015, 20:36

M. Podbielski napisał/a
- już zdawałem sobie z tego sprawę, kiedy tu skomentowano to
fascynujące (i fajne gramatycznie jakie)
M. Podbielski - 31 Maj 2015, 02:20

Macie trochę dodatkowej pożywki dla trolli - moja poezja:
http://www.wydawnictwozywioly.pl/wpisy/autor/

Ze względu na rozmiar i pełną dostępność utworów przynajmniej można będzie liczyć na to, że komentujący przeczytał to, o czym się wypowiada ;)
Have fun w pastwieniu się.

Fidel-F2 - 31 Maj 2015, 11:22

bądź zdrów, lecz nie śpiewaj, zabijaj, lecz nie pisz wierszy, truj, lecz nie tańcz, podpalaj, lecz nie graj na cytrze
M. Podbielski - 28 Sierpnia 2015, 20:30

I kolejna recenzja:
subiektywny blog napisał/a

napięcie nie opada, akcja toczy się wartko
...
Wojny żywiołów to dobra książka, wciągnie nie tylko fanów fantastyki, ale i każdego czytelnika, który lubi się na chwilę oderwać od rzeczywistości

Pełna opinia dostępna na subiektywinie.blogspot.com/2015/08/wojny-zywioow-przebidzenie-ziemi.html

A dla zainteresowanych: Wywiad z autorem serii fantasy Wojny żywiołów.
Miłej lektury i zachęcam do polubienia i udostępniania, jeśli się spodobał. Przyciski już tam są ;)

Fidel-F2 - 28 Sierpnia 2015, 20:38

Fascynujące. Po sześciu zdaniach koleżanka przeszła do podsumowania. :shock: Dowiedziałem się, że panna nie zna się, nie ogarnia i coś tam ją denerwowało i w sumie nie jest przekonana ale chyba jej się wydaje że to dobra książka.

M. Podbielski, serio, nie wstyd Ci linkować wypowiedzi takich debili?

thinspoon - 28 Sierpnia 2015, 20:48

Nie wstyd, bo blogerka to bratnia dusza. Oboje nie potrafią poprawnie używać "także" oraz "tak że".
Fidel-F2 - 28 Sierpnia 2015, 21:20

Nie kuma też emotek albo jest cwana nad wyraz. Chwali na całego po czym od niechcenia rzuca ;)
Fidel-F2 - 28 Sierpnia 2015, 21:29

M. Podbielski napisał/a
9. Czy edukował się pan w kierunku pisarstwa?

Nie. Chyba, żeby liczyć język polski w podstawówce i średniej
oj, chłopie, żebyś ty wiedział jak to widać
thinspoon - 28 Sierpnia 2015, 21:59

W sumie ostatnio chciałem pisać w innym wątku, że smuci mnie mała aktywność na forum. Że nawet awantur już nie ma, bo ostatnia była bodaj w lutym. A tu proszę, może M.Podbielski zgłosi Cię za tych "debili" :mrgreen:
Lowenna - 7 Wrzeœśnia 2015, 11:17

Szukałam M. Podbielskiego na Polconie. Skoro 'Kryształy czasu' miały swoje stoisko i dwugodzinne czytanie fragmentów przez ałtora, to dlaczego nie miałoby być Żywiołów? Byłam mocno zawiedziona :(
Radomir - 7 Wrzeœśnia 2015, 21:37

:)
gorat - 7 Wrzeœśnia 2015, 23:32

(Powtórzę się, bo posta przy przenosinach zgubiło.)

Naprawdę ktoś się tutaj spodziewał rzetelnej opinii o literaturze od bloga o pływaniu w rzekach, jakim niewątpliwie są "Subiekty w Inie"?

Luc du Lac - 8 Wrzeœśnia 2015, 07:54

Subiekty w Inie ....
co za niedwuznaczny tytuł ...

M. Podbielski - 11 Wrzeœśnia 2015, 21:51

@Fidel-F2
Nie wstyd mi podawać opinii żadnej zadowolonej osoby :)
Z chęcią podam też więcej - 2 kolejne pozytywne recenzje już się pojawiły, jak będę miał troszkę czasu to ogarnę i podeślę.
Proszę o nie wyrażanie się w obraźliwy sposób w tym wątku, w stosunku do kogokolwiek. Jest to zabronione przez regulamin, z czego doskonale zdajesz sobie sprawę i wręcz z satysfakcją to ignorujesz.
Osobiście nie uważam, aby tworzenie było zarezerwowane dla ludzi, którzy starają się nabyć w tym kwalifikacje i choć nie posiadam żadnych danych statystycznych, to jestem przekonany, że wiele twórczych osób, tworzy z potrzeby tworzenia, a wielu tych, którzy chcą się tego nauczyć, kończy albo zupełnie gdzieś indziej, albo próbując uczyć innych tego, czego się kiedyś dowiedzieli, będąc przekonanym, że to absolutny klucz do tworzenia.
Przypomnę, że to moja opinia, nie poparta żadnymi badaniami, a jedynie oparta na przekonaniu.

@Lowenna
Życie czasem rozczarowuje ;)

@ADMINISTRACJA
Czy mógłbym prosić o pilnowanie przestrzegania regulaminu przez użytkowników. Fidel-F2 znów używa słów powszechnie uważanych za obelżywe ("debili"). Jak widzę, jest maskotką na forum, której wszystko wolno, bo co z tego, że chamstwo, wulgaryzmy i fekalia, jak inni mają ubaw. Ale w takim razie zmieńcie regulamin, jeśli na to po prostu liczycie. Ilość nadużyć i bezkarność tego człowieka z 34 tysiącami wpisów na forum, sugeruje, że wbrew oficjalnym ostrzeżeniom, administracja po prostu liczy na takie obelżywe i wulgarne dyskusje... Przepraszam, jeśli ktoś poczuł się urażony, ale ustalmy jasno reguły tego forum i jego wartości. Jak zabraniacie to zabraniajcie. Jak liczycie to zachęcajcie. Obecnie mam wrażenie, że działania są w obie strony.

gorat - 11 Wrzeœśnia 2015, 23:35

Administracja rozpatrzyła przypadek i uznała, że użytkownik prawidłowo użył słowa w znaczeniu 1.1, zatem nie widzi powodu do interwencji.

Partner forum