Gry o tron - EURO 2012
jewgienij - 13 Czerwca 2012, 17:13
Na pewno w Hiszpanii były i są draki. W Niemczech, które są wzorem organizacji, ujawniono 100 przypadków chuligaństwa, tyle że już po turnieju. Przyjechało do nas tysiące młodych facetów, pijanych, nabuzowanych, jakiś procent z nich nie wytrzymał picia i nerwów, to normalne
Inna rzecz mnie martwi. Chęć zadymy. Taka na zimno, nie pod wpływem afektu, ale zaplanowana od dawna, podbudowana polityką.
Alatar - 13 Czerwca 2012, 18:53
Romek P. napisał/a | Zamieszki na tle gorączki futbolowej dotykają czy dotykały niemal każdego kraju... |
Tyle, że u nas jest to fantastycznie nagłośnione, pokazane i stanowi "dowód na barbarzyństwo Polaków/Polski". Gdybym mógł to bym tych wszystkich zadymiarzy wysłał do pracy w kamieniołomie.
Gustaw G.Garuga - 13 Czerwca 2012, 19:16
jewgienij napisał/a | jakiś procent z nich nie wytrzymał picia i nerwów, to normalne |
Już Arystoteles pisał, że za czyny popełnione pod wpływem alkoholu powinno się odpowiadać jak za czyny popełnione na trzeźwo, jeśli nie bardziej. Sam po sobie wiem, że się pod wpływem etanolu przeistaczam wilkołaczo. Trzeba to karać i tyle - a nie uogólniać na całą polską kulturę. A tak się niestety dzieje.
jewgienij - 13 Czerwca 2012, 21:14
Świetni Niemcy. Kibicuję im ( ale nie łączcie mnie z pewnym Głupim Jasiem z PISu ). Gomez wymiata, Świniarz pięknie rozgrywa.
Matrim - 13 Czerwca 2012, 22:12
Gustaw G.Garuga napisał/a | Sam po sobie wiem, że się pod wpływem etanolu przeistaczam wilkołaczo. |
Włos Ci rzednie, twarz Ci blednie, psują Ci się zęby przednie?
Gustaw G.Garuga - 14 Czerwca 2012, 02:06
Podobno
A chłopaki niech na miłość boską wyjdą z tej grupy, bo chcę wreszcie jakiś nasz mecz obejrzeć w kupie z rodakami, no!
Agi - 14 Czerwca 2012, 02:32
Myślę, że z grupy wyjdą.
Adrianna - 14 Czerwca 2012, 09:28
Wyjdą. Muszą wyjść Zresztą naprawdę stać ich na to. Z Rosją remis, to Czechom są gotowi wkopać.
[oczywiście wymądrza się, prezentując swój optymizm, kompletny piłkarski laik, wybaczcie ]
Taselchof - 14 Czerwca 2012, 09:42
Chyba pierwszy raz postawię w typerze na zwycięstwo naszych Biało-Czerwonych.
dalambert - 14 Czerwca 2012, 09:51
A mnie może się wreszcie typ "na naszych" sprawdzi
jewgienij - 15 Czerwca 2012, 14:06
A więc Tytoń w bramce. Chyba dobra decyzja. Wydaje się bardziej poukładany, mniej afiszujący się ze swoją pewnością siebie poza boiskiem i na nim. W dodatku jest na fali, a Wojtek pod.
Cholera, szkoda mi tych straconych szans z Grekami i Rosjanami. Byli do ogrania. Jeśli zremisujemy z Czechami, odpadniemy, mimo że nie przegramy żadnego meczu na turnieju, a pepiki przejdą dalej, choć w pierwszym meczu dostali lanie 1-4. Mam nadzieję, że wreszcie zobaczę zwycięstwo, i to pewne zwycięstwo, na miarę naszych czasów .
Romek P. - 15 Czerwca 2012, 17:47
Lokalna Burza - Francja 1:0
Taselchof - 15 Czerwca 2012, 17:52
Pozazdrościli Ukraińcy Polakom meczu na wodzie
joe_cool - 15 Czerwca 2012, 21:34
Ależ mecz! Bramka za bramkę! I Mellberg <3
dalambert - 15 Czerwca 2012, 21:43
fakt , mecz super
No to był MECZ - punkcik trafiony
jewgienij - 15 Czerwca 2012, 22:21
Szwedów mi nie żal, za ich postawę w eliminacjach do Euro 2004, kiedy odpuścili Łotwie.
Zlatan to genialny, naprawdę genialny zawodnik, którego szczerze nienawidzę za to, że wygląda i zachowuje się jak bułgarski siatkarz zamieszany w sprawki prowincjonalnego gangu.
Carroll wsadził piękną głowę, ale to - wedle trenera Liverpoolu - jeden z trzech najlepiej główkujących piłkarzy, jakich widział w życiu ( według mnie pośród tych zawodników są pewnie Jardel, Bierhoff, albo Morientes i Klose), już w Newcastle większość bramek szła z główek.
Fajny mecz dwóch nielubianych przeze mnie drużyn.
dzejes - 15 Czerwca 2012, 22:58
jewgienij napisał/a | Zlatan to genialny, naprawdę genialny zawodnik, którego szczerze nienawidzę za to, że wygląda i zachowuje się jak bułgarski siatkarz zamieszany w sprawki prowincjonalnego gangu. |
Szkoda, że tu nie ma lajków do komciów.
Chal-Chenet - 15 Czerwca 2012, 23:13
Brawo Anglia!!!
Witchma - 16 Czerwca 2012, 07:36
Ja nie mogę takich meczów oglądać, bo zawału dostanę
Nitj'sefni - 16 Czerwca 2012, 08:40
Brawo Anglia! I jakie gole: Carroll i Walcott bardzo ładne, a Welbeck? Wyszło przepięknie, ale chyba więcej w tym fartu niż umiejętności. Nieważne, są trzy punkty i to się liczy.
jewgienij napisał/a | Zlatan to genialny, naprawdę genialny zawodnik, którego szczerze nienawidzę za to, że wygląda i zachowuje się jak bułgarski siatkarz zamieszany w sprawki prowincjonalnego gangu. |
Dla mnie dodatkowo jest straszliwie fałszywy. Lata między Juve, Milanem i Interem jak gdyby nigdy nic. Zupełnie nie ma przywiązania do barw klubowych. Najemnik.
jewgienij - 16 Czerwca 2012, 10:26
To mi najmniej przeszkadza. Piłkarze i trenerzy to właśnie najemnicy. Brazylijski Ronaldo grał w Barcelonie, Realu, Milanie i i Interze. Figo w Barcelonie i Realu. Zlatan nie jest wychowankiem żadnego z tych klubów i swoją postawą nigdy nie dawał do zrozumienia, że kocha barwy nad życie. Taki jest współczesny sport.
ED. Ale my tu pierdu-pierdu o Zlatanie. A dzisiaj Polska- Czechy.
Jak napisał na blogu Stec z mojej ulubionej Gazety Wyborczej:
PORA WEJŚĆ DO HISTORII. RAZEM Z DRZWIAMI.
Nitj'sefni - 16 Czerwca 2012, 11:24
jewgienij napisał/a | To mi najmniej przeszkadza. Piłkarze i trenerzy to właśnie najemnicy. Brazylijski Ronaldo grał w Barcelonie, Realu, Milanie i i Interze. Figo w Barcelonie i Realu. Zlatan nie jest wychowankiem żadnego z tych klubów i swoją postawą nigdy nie dawał do zrozumienia, że kocha barwy nad życie. Taki jest współczesny sport. |
Dlatego tym bardziej szanuję piłkarzy, dla których barwy mają znaczenie. Wczoraj taki jeden biegał po boisku - Steven Gerrard się nazywa.
Chal-Chenet - 16 Czerwca 2012, 11:26
Witchma napisał/a |
Ja nie mogę takich meczów oglądać, bo zawału dostanę |
Ja też. A co się nakurwuję... heh
Poza Polską, tylko Anglia wywołuje u mnie takie emocje w międzypaństwowej piłce. (Bo w klubowej jeszcze United. I Barca - ale tu jestem akurat hejterem. )
Witchma - 16 Czerwca 2012, 11:35
Cieszy mnie, że się pozbierali po stracie dwóch bramek, choć grali, delikatnie rzecz ujmując, przeciętnie. Tak jak z Francuzami, mieli problem z utrzymaniem się przy piłce w środku boiska i chyba faktycznie tylko God ich saved...
Ciekawe, jak to będzie wyglądało z Rooneyem.
jewgienij - 16 Czerwca 2012, 11:37
Nitj'sefni napisał/a |
Dlatego tym bardziej szanuję piłkarzy, dla których barwy mają znaczenie. Wczoraj taki jeden biegał po boisku - Steven Gerrard się nazywa. |
Jego aż tak nikt nie chce jak Zlatana. Anglicy za granicą - Owen, Beckham, ten rudy, co wyglądał jak Nicole Kidman - gasną.
A propos pozytywnych emocji, bo niektórzy chcą wmówić, że to polityczny fotomontaż, mały Timur z Ukrainy. Zwróciłem na to uwagę już w trakcie meczu. Serce się raduje
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Timur i jego komanda( Timur i jego drużyna) Nawet moje lektury szkolne nabierają innego znaczenia
Chal-Chenet - 16 Czerwca 2012, 12:40
Witchma napisał/a | Ciekawe, jak to będzie wyglądało z Rooneyem. |
Jeśli Rooney nie będzie osamotniony w ataku, to powinno wyglądać dobrze. On się będzie cofał do środka czasami, a jak wywalczy piłkę, to Welbeck, albo Carroll wykończą akcję. No i sam Rooney pewnie też coś ustrzeli, mam nadzieję.
Anglicy muszą tylko poprawić grę obronna przy stałych fragmentach.
jewgienij - 16 Czerwca 2012, 12:43
Z Ukrainą mają spacerek. Rooney to wreszcie czysta wódka w tym drinku. Nie kibicuję im, ale szacunek za odwrócenie meczu ze Szwecją. Jak zwykle waleczni.
jewgienij - 16 Czerwca 2012, 13:05
Na razie Euro wygląda wspaniale. Piękne mecze, super organizacja. Przyznam się, że jak dostaliśmy turniej, to nie wierzyłem, że podołamy.
Oczywiście różne szmaty z Tuskobusu chciały to zepsuć. Jak chcę zobaczyć bramki na You Tube i wpisuję Poland- Russia, to wychodzą młodzi patrioci spod znaku Starucha. Ale o tych cwelach świat zapomni szybko, to nie jest Polska. To margines.
Agi - 16 Czerwca 2012, 13:14
jewgienij, nie pisz jednego posta pod drugim w krótkim odstępie czasu, korzystaj z funkcji edytuj
Alatar - 16 Czerwca 2012, 13:27
jewgienij napisał/a | Oczywiście różne szmaty z Tuskobusu chciały to zepsuć. Jak chcę zobaczyć bramki na You Tube i wpisuję Poland- Russia, to wychodzą młodzi patrioci spod znaku Starucha. Ale o tych cwelach świat zapomni szybko, to nie jest Polska. To margines. |
Ci co przybyli i bawili się dobrze, tak też będą myśleć. Rzesze przed telewizorami i monitorami już nie koniecznie. Łatwiej przyswoić informacje, które wpisują się w schemat/stereotyp, o czym wspominał już chyba Gustaw G. Garuga.
A dziś będzie emocjonujący wieczór. Oby w Warszawie były tylko pozytywne emocje.
|
|
|