To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty dawno minione - Falkon 2011 - bogowie przyjęli wyzwanie!

Martva - 9 Listopada 2011, 10:17

shenra napisał/a
Liczyłam na to, że ktoś bardziej normalny weźmie to na siebie :mrgreen:

Uff, dobrze zrobiłam że postanowiłam poczekać do rana ;P:

shenra napisał/a
Bosz, a czegóż łon łode mnie będzie kciał? :roll:

Myślę że to tak na wszelki wypadek, jakbyśmy się nie zgłosili. Ale zgłosimy się od razu w czwartek o 16.00, nie?

Ziuta - 9 Listopada 2011, 10:19

BTW, czy ekipa krakowska pomoże mi przewieźć pewien ładunek (legalny!) do Lublina? Po 4 książki każdemu do plecaka więcej nie połamie kręgosłupów?
shenra - 9 Listopada 2011, 10:25

Ziuta, ile Ty tego chcesz wziąć?

dalambert napisał/a
Gra w słaoneczko'to przy tym pikuś
Dżizas, z jakimi rzeczami Ty łączysz moją osobę :shock:
Martva - 9 Listopada 2011, 10:44

Ziuta napisał/a
Po 4 książki każdemu do plecaka więcej nie połamie kręgosłupów?

Nie wiem czy do mojego plecaka się upchnie, ciuchy mnóstwo miejsca zajmują :D

Czy pamięta ktoś jaka była pogoda na Falkonie w zeszłym roku w sensie temperaturowym? Był mróz?

shenra - 9 Listopada 2011, 10:52

Nie Myszko, poza jednym dniem, kiedy padało, to było w miarę ok. Trochę wiatru, nie pamiętasz jak wyskoczyłaś do Stolarni bez kurtki i Ci chłopcy dali swoje nakrycie wierzchnie?

Edyta: Tak w ogóle to w jakich godzinach ludziska dotrzecie do Lublina? Może by się gdzieś spodkać w międzyczasie?

baranek - 9 Listopada 2011, 11:00

No i pogadały sobie, jak Chomik z Myszką.
Martva - 9 Listopada 2011, 11:05

shenra napisał/a
Trochę wiatru, nie pamiętasz jak wyskoczyłaś do Stolarni bez kurtki i Ci chłopcy dali swoje nakrycie wierzchnie?

No własnie pamiętałam żeby obejrzeć fotki bo gdzieś miałam taką na zewnątrz a potem sobie uświadomiłam że to nie jest moje okrycie wierzchnie :P
I świetnie pamiętam to wyjście, zrobiłam się bardzo bardzo chora po tym konwencie i myślę że dlatego :D

Kurde, w skórze mi może być za zimno, chyba że wezmę sweter do pół łydki który wygląda jak szlafrok. Hmmmm.

Rafał - 9 Listopada 2011, 11:05

Powiedział baranek :D
shenra - 9 Listopada 2011, 11:06

Tośmy sobie pofaunowali :mrgreen:
baranek - 9 Listopada 2011, 11:06

Rafał, :D
Ziuta - 9 Listopada 2011, 11:07

shenra napisał/a
Ziuta, ile Ty tego chcesz wziąć?

Sporo, bo to nie moje, ale cudze, które mają pójść potem do Warszawy. Ale lepiej jakoś inaczej to załatwię.
Martva napisał/a
Nie wiem czy do mojego plecaka się upchnie, ciuchy mnóstwo miejsca zajmują

Na cztery dni?! To ja chyba też wezmę większy zapas. Koszule, krawaty, fulary, ineksprymable...

merula - 9 Listopada 2011, 11:07

pogoda była przyzwoita i niezimno było. ale coś widziałam w prognozach zapowiadane minusy nocami na ten weekend. w Warszawie do -6.
shenra - 9 Listopada 2011, 11:10

Ziuta, jak coś pomyślimy, bo w sumie też kilka ksiunżek biorę, ale sądzę, że wspólnymi siłami Ci jakoś te książki tam dostarczymy, jak trzeba :wink:

No, pogoda zapowiada się średnio, zdaje się, że dwa lata temu też była kijowa. Na pewno padało.

dalambert - 9 Listopada 2011, 11:14

shenra napisał/a
No, pogoda zapowiada się średnio, zdaje się, że dwa lata temu też była kijowa

No chyba bardziej kijowo niż na Avie to nie będziecie mieli, wtedy/ LIPIEC/ ziębiło, mżyło i do knajpy gnało ....

shenra - 9 Listopada 2011, 11:22

dalambert napisał/a
i do knajpy gnało ....
To akuratnie duży plus :mrgreen:
dalambert - 9 Listopada 2011, 11:25

shenra, tyż prawda, ale jak Ci z parasola do piwa kapie, to już mniej :wink:
Z resztą, ans biedactwa, to każda pogoda tam zapędzi, te typy tak mają....

Martva - 9 Listopada 2011, 11:28

Ziuta napisał/a
Na cztery dni?!

Jeśli na trzy biorę pełny plecak, to na cztery powinnam jeszcze torbę dodatkowo ;P:

Ziuta napisał/a
krawaty,

dobrze że przypomniałeś ;P:

merula napisał/a
ale coś widziałam w prognozach zapowiadane minusy nocami na ten weekend. w Warszawie do -6.

No właśnie ja też i to mi się nie podoba, kurde :/ Mam problem ze stwierdzeniem która z trzech moich kurtek będzie najcieplejsza.
Czy wiatr typu 8-10km/h jest silnym wiatrem?

dalambert - 9 Listopada 2011, 11:35

Martva napisał/a
Czy wiatr typu 8-10km/h jest silnym wiatrem?

Zefirek i tyle :mrgreen:

Falkon - 9 Listopada 2011, 23:47

Już jutro rozpocznie się XII Ogólnopolski Festiwal Fantastyki Falkon 2011!

Zapraszamy do zapoznania się z tabelą programową nadchodzącego Falkonu. Znajdziecie w niej, w przejrzystej formie, wszystkie punkty programu tegorocznej edycji Falkonu. Jednocześnie tabela stanowi erratę do programu - który, jak zapewne nikogo nie dziwi, ciągle ulega drobnym zmianom - i to na niej znajdują się aktualne (na daną chwilę) informacje. Dostępna jest również wersja do pobrania na komórkę i inne urządzenia mobilne z systemem Android poprzez aplikację konwentowicz.pl

FALKON BOGOWIE PRZYJĘLI WYZWANIE! - do zobaczenia w Lublinie!

cranberry - 10 Listopada 2011, 10:22

Martva, może ja zmarźluch jestem, ale założyłabym, że jest dość zimno. Nocami mamy przymrozki, przed 8 potrafi leżeć szron, a dziś niby +2 ale wiatr - niby nieduży, ale taki kąśliwy i obleśny. Chodzę w kurtce ocieplanej (ale nie zimowej, za to w zimowej chodzi mój syn), chuście i wełnianej czapce, dżinsach i glanach. I sithowskich rękawicach. Czyli chyba niestety JEST zimno. Tyle, że śnieg nie leży...
Kasiek - 10 Listopada 2011, 13:12

Nie mam kompa wiec tragedia. Mamy rezerwacje w Trakcie krolewskim. Piwo od 5 do 6 zl jest perla i pizza. Pub tylko troche wyzej niz Sarmata. Bede jutro dopiero.
cranberry - 10 Listopada 2011, 13:48

Martva, errata: doniesiono mi, że nie jest "dość zimno" tylko "CHOLERNIE zimno" (sama siedze w ciepełku).
Kasiek, byłaby szansa zobaczyć się IRL? Wyślę Ci zaraz PW z komórką, może się jakoś złapiemy?
Oczywiście mam nadzieję, że i pozostałych znajdę gdzieś w czeluściach WySP-y :D

Kasiek - 10 Listopada 2011, 15:36

Jak to zimno? Trzy dni mam imprezy, jak to zimno??? Cran, jasne ze bede. Nadal mysle czy pojawic sie na falkonie... Czy tylko na imprezach...
ilcattivo13 - 10 Listopada 2011, 19:00

Kasiek napisał/a
Nie mam kompa wiec tragedia. Mamy rezerwacje w Trakcie krolewskim. Piwo od 5 do 6 zl jest perla i pizza. Pub tylko troche wyzej niz Sarmata. Bede jutro dopiero.

:bravo Kasiek, dzięki :D

Kasiek - 11 Listopada 2011, 07:59

E no za co? Dla siebie w koncu tez rezerwowalam.
A w ogole wiecie ze niektorzy sa obrazeni jak im sie vhce taka grupe przyproeadzic? o_O

Kasiek - 13 Listopada 2011, 11:04

Jeszcze zyje...
Kruk Siwy - 13 Listopada 2011, 11:13

Duże straty w pododziałach?
Kasiek - 13 Listopada 2011, 12:03

Jak wracalam do domu to wszyscy byli jeszcze ciepli. Pytanie czy w calosci wrocili na konwent...
dalambert - 13 Listopada 2011, 12:13

Kasiek, Opowiadaj ! Foty będą ? :?:
mawete - 13 Listopada 2011, 17:02

Kruk Siwy, bez strat, rozwiedka w boju ;)

Partner forum