Konwenty dawno minione - Falkon 2011 - bogowie przyjęli wyzwanie!
Martva - 9 Listopada 2011, 10:17
shenra napisał/a | Liczyłam na to, że ktoś bardziej normalny weźmie to na siebie |
Uff, dobrze zrobiłam że postanowiłam poczekać do rana
shenra napisał/a | Bosz, a czegóż łon łode mnie będzie kciał? |
Myślę że to tak na wszelki wypadek, jakbyśmy się nie zgłosili. Ale zgłosimy się od razu w czwartek o 16.00, nie?
Ziuta - 9 Listopada 2011, 10:19
BTW, czy ekipa krakowska pomoże mi przewieźć pewien ładunek (legalny!) do Lublina? Po 4 książki każdemu do plecaka więcej nie połamie kręgosłupów?
shenra - 9 Listopada 2011, 10:25
Ziuta, ile Ty tego chcesz wziąć?
dalambert napisał/a | Gra w słaoneczko'to przy tym pikuś | Dżizas, z jakimi rzeczami Ty łączysz moją osobę
Martva - 9 Listopada 2011, 10:44
Ziuta napisał/a | Po 4 książki każdemu do plecaka więcej nie połamie kręgosłupów? |
Nie wiem czy do mojego plecaka się upchnie, ciuchy mnóstwo miejsca zajmują
Czy pamięta ktoś jaka była pogoda na Falkonie w zeszłym roku w sensie temperaturowym? Był mróz?
shenra - 9 Listopada 2011, 10:52
Nie Myszko, poza jednym dniem, kiedy padało, to było w miarę ok. Trochę wiatru, nie pamiętasz jak wyskoczyłaś do Stolarni bez kurtki i Ci chłopcy dali swoje nakrycie wierzchnie?
Edyta: Tak w ogóle to w jakich godzinach ludziska dotrzecie do Lublina? Może by się gdzieś spodkać w międzyczasie?
baranek - 9 Listopada 2011, 11:00
No i pogadały sobie, jak Chomik z Myszką.
Martva - 9 Listopada 2011, 11:05
shenra napisał/a | Trochę wiatru, nie pamiętasz jak wyskoczyłaś do Stolarni bez kurtki i Ci chłopcy dali swoje nakrycie wierzchnie? |
No własnie pamiętałam żeby obejrzeć fotki bo gdzieś miałam taką na zewnątrz a potem sobie uświadomiłam że to nie jest moje okrycie wierzchnie
I świetnie pamiętam to wyjście, zrobiłam się bardzo bardzo chora po tym konwencie i myślę że dlatego
Kurde, w skórze mi może być za zimno, chyba że wezmę sweter do pół łydki który wygląda jak szlafrok. Hmmmm.
Rafał - 9 Listopada 2011, 11:05
Powiedział baranek
shenra - 9 Listopada 2011, 11:06
Tośmy sobie pofaunowali
baranek - 9 Listopada 2011, 11:06
Rafał,
Ziuta - 9 Listopada 2011, 11:07
shenra napisał/a | Ziuta, ile Ty tego chcesz wziąć? |
Sporo, bo to nie moje, ale cudze, które mają pójść potem do Warszawy. Ale lepiej jakoś inaczej to załatwię.
Martva napisał/a | Nie wiem czy do mojego plecaka się upchnie, ciuchy mnóstwo miejsca zajmują |
Na cztery dni?! To ja chyba też wezmę większy zapas. Koszule, krawaty, fulary, ineksprymable...
merula - 9 Listopada 2011, 11:07
pogoda była przyzwoita i niezimno było. ale coś widziałam w prognozach zapowiadane minusy nocami na ten weekend. w Warszawie do -6.
shenra - 9 Listopada 2011, 11:10
Ziuta, jak coś pomyślimy, bo w sumie też kilka ksiunżek biorę, ale sądzę, że wspólnymi siłami Ci jakoś te książki tam dostarczymy, jak trzeba
No, pogoda zapowiada się średnio, zdaje się, że dwa lata temu też była kijowa. Na pewno padało.
dalambert - 9 Listopada 2011, 11:14
shenra napisał/a | No, pogoda zapowiada się średnio, zdaje się, że dwa lata temu też była kijowa |
No chyba bardziej kijowo niż na Avie to nie będziecie mieli, wtedy/ LIPIEC/ ziębiło, mżyło i do knajpy gnało ....
shenra - 9 Listopada 2011, 11:22
dalambert napisał/a | i do knajpy gnało .... | To akuratnie duży plus
dalambert - 9 Listopada 2011, 11:25
shenra, tyż prawda, ale jak Ci z parasola do piwa kapie, to już mniej
Z resztą, ans biedactwa, to każda pogoda tam zapędzi, te typy tak mają....
Martva - 9 Listopada 2011, 11:28
Ziuta napisał/a | Na cztery dni?! |
Jeśli na trzy biorę pełny plecak, to na cztery powinnam jeszcze torbę dodatkowo
dobrze że przypomniałeś
merula napisał/a | ale coś widziałam w prognozach zapowiadane minusy nocami na ten weekend. w Warszawie do -6. |
No właśnie ja też i to mi się nie podoba, kurde :/ Mam problem ze stwierdzeniem która z trzech moich kurtek będzie najcieplejsza.
Czy wiatr typu 8-10km/h jest silnym wiatrem?
dalambert - 9 Listopada 2011, 11:35
Martva napisał/a | Czy wiatr typu 8-10km/h jest silnym wiatrem? |
Zefirek i tyle
Falkon - 9 Listopada 2011, 23:47
Już jutro rozpocznie się XII Ogólnopolski Festiwal Fantastyki Falkon 2011!
Zapraszamy do zapoznania się z tabelą programową nadchodzącego Falkonu. Znajdziecie w niej, w przejrzystej formie, wszystkie punkty programu tegorocznej edycji Falkonu. Jednocześnie tabela stanowi erratę do programu - który, jak zapewne nikogo nie dziwi, ciągle ulega drobnym zmianom - i to na niej znajdują się aktualne (na daną chwilę) informacje. Dostępna jest również wersja do pobrania na komórkę i inne urządzenia mobilne z systemem Android poprzez aplikację konwentowicz.pl
FALKON BOGOWIE PRZYJĘLI WYZWANIE! - do zobaczenia w Lublinie!
cranberry - 10 Listopada 2011, 10:22
Martva, może ja zmarźluch jestem, ale założyłabym, że jest dość zimno. Nocami mamy przymrozki, przed 8 potrafi leżeć szron, a dziś niby +2 ale wiatr - niby nieduży, ale taki kąśliwy i obleśny. Chodzę w kurtce ocieplanej (ale nie zimowej, za to w zimowej chodzi mój syn), chuście i wełnianej czapce, dżinsach i glanach. I sithowskich rękawicach. Czyli chyba niestety JEST zimno. Tyle, że śnieg nie leży...
Kasiek - 10 Listopada 2011, 13:12
Nie mam kompa wiec tragedia. Mamy rezerwacje w Trakcie krolewskim. Piwo od 5 do 6 zl jest perla i pizza. Pub tylko troche wyzej niz Sarmata. Bede jutro dopiero.
cranberry - 10 Listopada 2011, 13:48
Martva, errata: doniesiono mi, że nie jest "dość zimno" tylko "CHOLERNIE zimno" (sama siedze w ciepełku).
Kasiek, byłaby szansa zobaczyć się IRL? Wyślę Ci zaraz PW z komórką, może się jakoś złapiemy?
Oczywiście mam nadzieję, że i pozostałych znajdę gdzieś w czeluściach WySP-y
Kasiek - 10 Listopada 2011, 15:36
Jak to zimno? Trzy dni mam imprezy, jak to zimno??? Cran, jasne ze bede. Nadal mysle czy pojawic sie na falkonie... Czy tylko na imprezach...
ilcattivo13 - 10 Listopada 2011, 19:00
Kasiek napisał/a | Nie mam kompa wiec tragedia. Mamy rezerwacje w Trakcie krolewskim. Piwo od 5 do 6 zl jest perla i pizza. Pub tylko troche wyzej niz Sarmata. Bede jutro dopiero. |
Kasiek, dzięki
Kasiek - 11 Listopada 2011, 07:59
E no za co? Dla siebie w koncu tez rezerwowalam.
A w ogole wiecie ze niektorzy sa obrazeni jak im sie vhce taka grupe przyproeadzic? o_O
Kasiek - 13 Listopada 2011, 11:04
Jeszcze zyje...
Kruk Siwy - 13 Listopada 2011, 11:13
Duże straty w pododziałach?
Kasiek - 13 Listopada 2011, 12:03
Jak wracalam do domu to wszyscy byli jeszcze ciepli. Pytanie czy w calosci wrocili na konwent...
dalambert - 13 Listopada 2011, 12:13
Kasiek, Opowiadaj ! Foty będą ?
mawete - 13 Listopada 2011, 17:02
Kruk Siwy, bez strat, rozwiedka w boju
|
|
|