To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Złomowisko - Błędy forum.

Słowik - 6 Listopada 2006, 21:42

Ja też się chętnie dorzucę, dam nawet równowartość żywiołka z jakiejś knajpy na rynku :D
Agi - 6 Listopada 2006, 21:42

Tomcich:
Cytat
więc to raczej sprawa oprogramowania albo serwera (w sensie sprzętu) zadyszki bidulka dostaje

A czasem pada na pysk ze zmęczenia :wink: (Pako o tym kilkakrotnie wspominał), u mnie też były takie dni, kiedy pojawiał się komunikat "nie można znaleść strony

hjeniu - 6 Listopada 2006, 21:54

Noo jak Pako się rozpędzi to i na pysk może paść :mrgreen:
gorat - 6 Listopada 2006, 22:48

Odczytałem... "na dysk" ;)
To jak? Robić w czasie SKOFY zbiórkę? Co falconowcy? Plafoniarze? :)
I czekamy na decyzję instancji wyższej cierpliwie :twisted: :mrgreen: :bravo

hjeniu - 6 Listopada 2006, 22:49

Dysk też może paść, a co! :mrgreen:
Anonymous - 6 Listopada 2006, 23:06

Oczywiście jak Góra się wypowie na tak, to jestem za składką, sprzedam butelki i się dorzucę na Falkonie, jak tylko wybierzemy skarbnika. :bravo
Czarny - 7 Listopada 2006, 06:58

Co do ładowania wątku "Biją" opóźnienie może być związane ze sporą ilością gif-ów powitalnych, ale czemu "Dzieńdobry" nie mam pomysła. :?
Romek P. - 7 Listopada 2006, 10:08

Ze względu na upierdliwe cytowanie - a ja cytuję sporo :D - pomysł Logana bardzo mi się podoba. Tym bardziej, że wszystkiego na forum jest coraz wiecej, ergo: problemy mogą narastać :)
hrabek - 7 Listopada 2006, 10:19

Ja tez sie chetnie dorzuce, idea szczytna, a wysokosc zrzuty symboliczna. Zamierzam nawet nieco zwielokrotnic wysokosc zrzutki, wstepnie 10-20pln, ale okresle sie dokladnie jak temat bedzie jasny.
gorat - 7 Listopada 2006, 10:28

Właśnie przyszedł mi do głowy jeden problem: już po zmianie silnika pomoc techniczna może odpowiadać: "zmieńcie serwer" :?
Co wtedy? Zrzutka na nowy serwer? A może od razu? :evil:

NURS - 7 Listopada 2006, 10:37

z tego co zauważyłem, przestoje zdarzają się w momencie backupowania (10 rano np. ale wedlug starego czasu) ale też często zalezy to od indywidualnych kwestii, kiedy u mnie sie cos slimaczy, to innym chodzi dobrze.
Forum jest podpiete pod serwer strony, z jednej strony jestesmy w miare zabezpieczeni przed zhakowaniem, z drugiej, jak widac, trudno sie doprosic zmiany tego cytowania, ale naciskam, i mam nadzieje, ze to sie da zrobic.
Dlugie wątki możecie dzielić, nie widze problemu.

hrabek - 7 Listopada 2006, 10:46

A nie mozna tego backupu zmienic na np. 6 rano? Wydaje mi sie, ze forumowiczow jest mniej o 6 niz o 10.
Loganowi nie chodzilo chyba o kupno miejsca na osobnym serwerze na forum, tylko o zakup platnego modulu forum i wymiana phpBB na ta platna wersje, ktora byc moze ma o wiele wieksze mozliwosci konfiguracji. I jesli to ma dac forumowiczom wieksze mozliwosci, to jestem jak najbardziej za.

elam - 7 Listopada 2006, 11:06

ja mam backup zwykle okolo 11 tej w nocy....
hrabek - 7 Listopada 2006, 11:09

Akurat o 11 to moze byc bardzo duzo forumowiczow, wiec nie proponowalbym tej godziny. Zasugerowalem szosta, bo dla rannych ptaszkow to jeszcze moze byc za wczesnie, bo pewnie z reguly dopiero sie szykuja do pracy, a dla nocnych markow to juz za pozna pora. Ale oczywiscie to tylko sugestia, Nurs na pewno ma dokladne statystyki jak sie rozklada godzinowo obecnosc i aktywnosc na forum.
elam - 7 Listopada 2006, 11:13

sorry, no bo nie rozumiem:

o 10tej rano backupu nigdy nie zauwazylam.

ten fajny tekst po angielsku, ze to forum jest teraz wylaczone, pojawia mi sie zawsze wieczorem. asiontkowi tez, bo za pierwszym razem sie przestraszyla. to co, znowu jestesmy jedyne, co tak maja? ;)

gorat - 7 Listopada 2006, 11:25

Pewnie NURs znowu do Stanów pojechał nikomu nic nie mówiąc :) Albo podaje czas tamtejszego administratora :)
mawete - 7 Listopada 2006, 12:13

Ja dam 10,- a na skarbnika proponuję Kruka Siwego - bedzie i na Falkonie i na SKOFIE, a do tego jest osobą godną zaufania i liczyć do 500 chyba potrafi :mrgreen: . Oczywiście o ile się zgodzi...
Kruk: rób skarbonkę :mrgreen:

Studnia - 7 Listopada 2006, 12:22

To ja proponuje skarbonke z kaczora zrobić. Zakładając że się znajdzie... IX!! Gdzie kaczka?
mawete - 7 Listopada 2006, 12:25

hehe... Kruk z kaczką... ciekawe współżycie będzie... :mrgreen:
Ixolite - 7 Listopada 2006, 12:33

Nikt nie będzie wybebeszał mojego kaczora!

Backup wieczorny jest punkt 23 i trafiam na niego prawie za każdym razem. Ale krótko trwa, jakoś 1-3 minuty.

Wielkość wątku nie ma żadnego znaczenia przy ładowniu bo czy wątek ma jedną stronę, czy dziesięć czy tysiąc, to na bazie danych są wykonywane dokładnie te same operacje.

Studnia - 7 Listopada 2006, 12:37

Ależ Ixolite, my wcale nie chcemy wybebeszać Twojego Kaczora. My go chcemy tylko że tak powiem doładować... Kasą
mawete - 7 Listopada 2006, 12:40

Do pełna :twisted:
Romek P. - 7 Listopada 2006, 12:49

mawete:
Cytat
Do pełna :twisted

Do pełna. A czy może być srebrny śrut? :D

mawete - 7 Listopada 2006, 13:01

może... 5 kg poproszę... się sprzeda i będzie kilka zł. na "+" :D
Romek P. - 7 Listopada 2006, 13:08

Ych... gdzie te czasy, jak ludzie czytali ze zrozumieniem... :)
mawete - 7 Listopada 2006, 13:11

Ja celowo zniekształciłem... :D
Romek P. - 7 Listopada 2006, 13:17

I jeszcze teraz łobuz idzie w zaparte... O tempora! O mores! O mortadeles!
mawete - 7 Listopada 2006, 13:25

Ty nie bądź myśliciel, tylko odpowiedz na sugestię Logana :D
Kruk Siwy - 7 Listopada 2006, 13:31

Świnkę mam, mało używaną. Mogę przeznaczyć na szczytny cel. W kwestii współżycia to mawete, niech nie będzie taki hop do przodu bo cóś powiem...
np nocnych motyli czar...

Romek P. - 7 Listopada 2006, 13:43

mawete:
Cytat
Ty nie bądź myśliciel, tylko odpowiedz na sugestię Logana :D

Zaczynam powątpiewać, czy posiadłeś umiejętność czytania :)

Jakieś 15 postów temu się wypowiedziałem :D

Partner forum