To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Kosik

gorat - 27 Maj 2007, 22:27

gorat @ 21:48 napisał/a
Zastanawiam się jeszcze nad SKOFĄ, bo mam wtedy dzień wolny i musiałbym specjalnie na nią jechać (a w następnym tygodniu egzaminy)

, ale myślę, że jednak wpadnę ;) Nie mam jeszcze "Tajemnicy Koniokrada".
(Ech, to terminowanie otwartych okien na czas - wysłałem niedokończonego posta...)
Dla Studni też się pewnie znajdzie ;)
I jeszcze się zapytam: te opowiadania dotyczą konkretnych tomów serii? Wnioskuję to z obrazków na okładkach broszur.

Rafal Kosik - 27 Maj 2007, 22:33

Nie mam jeszcze Tajemnicy Koniokrada.

Opowiadanie tyczy się kredokrada, nie koniokrada :) I wierz mi, postać kredokrada jest straszniejsza.

I jeszcze się zapytam: te opowiadania dotyczą konkretnych tomów serii? Wnioskuję to z obrazków na okładkach broszur.

Nawiązują tematycznie do konkretnych tomów, ale są osobnymi całościami, które można czytać niezaleznie.

Może zróbcie listę, kto który zeszyt chce, to wezmę kilka.

R.

Czarny - 28 Maj 2007, 06:16

Ja chcę wszystkie trzy, ale musiałbyś zabrać do Nidzicy :mrgreen:
Słowik - 28 Maj 2007, 11:04

A gdzie to można kupić jeszcze? Zaciekawiliście mnie.
Czarny - 28 Maj 2007, 11:37

Nigdzie (chyba że u Autora), rozdawał to na targach :cry:
gorim1 - 28 Maj 2007, 16:36

Rafal Kosik, ja też poproszę
Studnia - 28 Maj 2007, 17:22

No właśnie, komplecik jeśli można...
Rafal Kosik - 28 Maj 2007, 20:52

OK. Jak nie zapomnę, wezmę kilka na SKOFę i, jak nie zapomnę, wezmę kilka od Nidzicy :)

R.

Czarny - 29 Maj 2007, 05:54

Przypomnę się w środę przed Nidzicą :wink:
Adaam - 1 Czerwca 2007, 20:45

Witam. Rafale, wczoraj wysłałem poprawioną wersję pierwszych rozdziałów "Strażniczki Królestw" (cóż... wiem, że tytuł może przywodzić na myśl niezbyt ambitną fantasy, ale pozostawię to bez komantarza;) - poprawiłem kilka nieścisłości, kosmetyczne zmiany, ale jednak. No i teraz czekamy już tylko na ciśnienie krytyki.

Czy mógłbyś zdradzić jakieś szczegóły na temat powstających projektów dla Powergraphu, za które wzięli się podobno Twoi koledzy po piórze? Czuję, że nieźle to zamiesza... pozytywnie oczywiście:)

Pozdrawiam... Adam Węsek

mawete - 2 Czerwca 2007, 10:33

Cholera miałem wczoraj Teleexpres oglądać, ale byłem z dzieckiem na rolkach - było coś o "Felixie..."?
gorim1 - 2 Czerwca 2007, 11:08

hmmm nie widziałem
Rafal Kosik - 2 Czerwca 2007, 18:15

mawete, gorim1: Uśmiejecie się. Po 20 minutach nagrywania, okazało się, że wysiadła kamera, a że to nie było w studiu tylko "w terenie", trzeba było całą imprezę przełożyć. Drugie podejście w środę.

Adaam: "Strażniczki Królestw" się czytają:) a co do planów, to na razie tajemnica ;)

R.

Lu - 2 Czerwca 2007, 19:15

może weź własną - tak na wszelki wypadek ?? :roll: 8)
Anonymous - 2 Czerwca 2007, 19:46

Eeee, Rafał nie miałeś przy sobie kamery? :roll:

Pewnie została w samochodzie. :wink:

Lu - 2 Czerwca 2007, 20:56

Nie, nie... przecież ma ją w zegarku...
może miała za słabą rozdzielczośc ...? Ta w zegarku, znaczy, kamera....?

Rafal Kosik - 2 Czerwca 2007, 21:36

Oferowałem operatorowi uniwersalny zestaw naprawczy, ale nie chciał :(
Anonymous - 2 Czerwca 2007, 21:41

Bo ten zestaw pewnie był zbyt nowoczesny i operator się przestraszył, że to jakiś nowy typ broni.
Lu - 2 Czerwca 2007, 22:09

Nie przesadzajmy. Tubkę z super-duper-szybko-schnącym klejem już pewnie kiedyś widział, i taśmę klejącą też...
Anonymous - 2 Czerwca 2007, 22:19

Masz niskie mniemanie o Rafale, Lu. :twisted:
Lu - 2 Czerwca 2007, 23:46

Żebyśmy się dobrze zrozumiały:

sądze ze Rafał Ka widział już kiedyś taśmę klejacą. W końcu było to jakieś tam odkrycie, te kilkadziesiąt lat temu. Inaczej ma się sprawa z kamerzystą.... czy on aby jest na bieżąco z nowinkami technicznymi ?

Rafal Kosik - 3 Czerwca 2007, 23:56

Tak to właśnie jest z tą nowoczesną techniką. Młotkiem i dłutem nic się nie zdziała. Wyobraźcie sobie Audi Allroad, czy VW Tuarega, niech tam i będzie - Range Rovera 3 na dalekiej Syberii. Samochód staje w środku tundry i wyświetla komunikat "call service" w miejscu, gdzie nawet sowia poczta nie dochodzi.

I właśnie z tego powodu mam samochód, który potrafię sam naprawić drutem i taśmą McGyvera.

hjeniu - 4 Czerwca 2007, 07:46

Jakiś czas temu w Top Gear był test w którym te wszystkie potwory z ośmiocylindrowymi silnikami, komputerami ze Star Treka itp. próbowały wjechać pod błotnistą górkę gdzieś w lesie, wszystkie poległy a potem stareńki Land Rover z lat 60-tych przejechał przez to nawet nie zwalniając :mrgreen:
Kasiek - 4 Czerwca 2007, 18:12

Rafał, a ja dostanę wreszcie mój egzemplarz Verticala w środę !!! Odzyskam go po przerwie od 30 marca. Już się nie mogę doczekać, kiedy go skończę czytać. Tylko podręczniki do dydaktyki i merytoryki nauczania języka polskiego, do teorii literatury i gramatyki opisowej współczesnego języka polskiego jakoś tak westchnęły właśnie ze smutkiem, że znów do nich nie zajrzę... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tomcich - 7 Czerwca 2007, 16:16

Dzisiaj w Teleexpresie było o Felixie. Nawet przez moment Rafał Kosik mignął na ekranie. :D
mawete - 7 Czerwca 2007, 16:21

Widziałem :D Harry P. wymięka :D
NURS - 7 Czerwca 2007, 17:06

Też widziałem, dobry materiał, Rafał, jak Rafał, ale ksiazki były widoczne i komentarz porządny.
gorat - 7 Czerwca 2007, 17:43

Jest Teleexpress dostępny w sieci? Kuriera Warszawskiego można obejrzeć stare wydania, ale nie wiem, jak jest z tym... A, już mam, znalazłem. Jeszcze nie jest dostępny, ale się dorwie :D
Kasiek - 7 Czerwca 2007, 21:11

Kurczę, a mnie wygonili y psem na spacer wtedy grrrrrrrrr

Ale za to mam już w rękach Vertical. I zacznę znów czytać lalala :mrgreen:

Rafal Kosik - 7 Czerwca 2007, 23:57

Sprawa z tym reportażem jest dosyć humorystyczna, choć niekoniecznie zabawna... Opowiem Wam przy okazji najbliższego spotkania. Pewnie będzie to historia piwna, opowiadana przeze mnie wielokroć przez najbliższy rok:)

Kasiek: Nie wiem, czy po tak długiej przerwie w lekturze Verticala powiążesz wszystkie wątki. Ja, po dwóch miesiącach przerwy w pisaniu Felixa 4, mam problem z ogarnięciem całokształtu pracy...

NURS: Podczas powyżej wspomnianej przerwy powstawało również opko do SFFH. Także się spodziewaj na dniach e-maila:)

gorat: Postaram się ściągnąć MPG-a i wrzucić na moją stronkę.

R. :)

Partner forum