Blogowanie na ekranie - askyroibmA golB
Martva - 8 Kwietnia 2010, 13:09
Ambioryks napisał/a | Można bez ryzyka założyć, że był 4w5 w enneagramie. |
Też mi to wyszło. Ale jakos nie do końca się czuję klonem kogokolwiek.
Matrim - 8 Kwietnia 2010, 13:24
shenra, teraz to już zwątpiłem... Hmmm...
Ambioryks - 8 Kwietnia 2010, 13:30
Martva napisał/a | jakos nie do końca się czuję klonem kogokolwiek. |
Wiesz, ja też nie nazywałbym siebie klonem TB, gdyby wpierw Mag (albo Spell, któryś z nich w każdym razie) nie nazwał mnie klonem Walkena. Ponieważ o Walkenie nie wiem prawie nic, a o Beksie stosunkowo dużo, to stwierdziłem, że jeżeli już nazywać mnie klonem kogoś znanego, to prędzej TB niż Walkena.
Matrim napisał/a | teraz to już zwątpiłem |
W co zwątpiłeś?
Martva - 8 Kwietnia 2010, 13:32
Ale to mało indywidualistyczne tak się dawać szufladkować, no wiesz?
Ambioryks - 8 Kwietnia 2010, 13:35
Martva napisał/a | tak się dawać szufladkować |
W kwestii enneagramu daję się szufladkować tylko dlatego, że opis 4w5 (i 5w4) w pełni do mnie pasuje. Gdyby nie pasowało, to bym się temu szufladkowaniu sprzeciwił.
Zresztą, szufladkowanie to też pewna konwencja, wynikająca chyba z jakiejś wrodzonej potrzeby nazywania, klasyfikacji, przyporządkowywania, przypisywania do kategorii, znajdywania podobieństw i różnic, ustalania stopnia pokrewieństwa (dosłownie i w przenośni).
Matrim - 8 Kwietnia 2010, 13:38
Ambioryks napisał/a | W co zwątpiłeś? |
A to nie było do ciebie, nie podsłuchuj
Ozzborn - 8 Kwietnia 2010, 20:15
Czytam i się turlam. Dobrze, że herbatę skończyłem wcześniej, bo bym musiał czyścić monitor.
Wiem już czemu Ambroży nie dostanie bana... walor rozrywkowy zdecydowanie przewyższa szkodliwość społeczną
Anonymous - 8 Kwietnia 2010, 20:51
Nie.To niemożliwe... Skynet uderza. Proroctwo Johna Connora się wypełnia na naszych oczach...
W kwestii eneagramu: Ambioryks, a na ile punktów jesteś podobny do obecnego gubernatora Kalifornii?
Matrim - 8 Kwietnia 2010, 21:08
Ambioryks napisał/a | Beksiński był tragicznym romantykiem - w co doskonale wpasowywały się jego gusta muzyczne i filmowe, zamiłowanie do gotyku itd. |
Gusta się wpasowały w osobowość, czy może osobowość wpasowała się w gusta? Był tragicznym romantykiem i stąd te gusta, czy może muzyka wpłynęła na taki a nie inny rozwój jego osobowości? O relacjach z ojcem nie wspominając. Myślisz, że urodził się taki, jaki umarł?
Ambioryks napisał/a | W kwestii enneagramu daję się szufladkować tylko dlatego, że opis 4w5 (i 5w4) w pełni do mnie pasuje. Gdyby nie pasowało, to bym się temu szufladkowaniu sprzeciwił. |
Dlatego, że pasuje... A jak robisz coś co do tego obrazka nie pasuje, to co wtedy? Dopasowujesz obrazek do siebie, czy może bezwolnie podążasz za wyznaczonym schematem?
Martva - 8 Kwietnia 2010, 21:36
Też mnie to zastanawia To że eneagram mówi: 'jestes samotnikiem' nie oznacza że musisz siedzieć przed kompem zamiast iść na spacer
Ambioryks - 9 Kwietnia 2010, 08:56
krisu, źle rozumiesz enneagram. Tu nie chodzi o punkty ani o ich liczbę - te cyfry to symbole, a nie jakaś suma. Tu nie chodzi o podobieństwo punktowe.
Matrim, myślę, że gdyby TB nie miał wrodzonych cech romantyka, to muzyka gotycka by mu się po prostu nie spodobała i nie miała na niego wpływu. Myślę, że jeśli czegoś nie ma się wrodzonego, to zewnętrzne wpływy tego nie zastąpią.
Matrim napisał/a | A jak robisz coś co do tego obrazka nie pasuje, to co wtedy? Dopasowujesz obrazek do siebie, czy może bezwolnie podążasz za wyznaczonym schematem? |
Jakoś wszystko pasuje. Osobowość i temperament (choleryzm, melancholizm itd.) nie muszą się całkowicie wkomponowywać i mogą się mieszać. Jestem choleryko-melancholikiem.
Martva napisał/a | To że eneagram mówi: 'jestes samotnikiem' nie oznacza że musisz siedzieć przed kompem zamiast iść na spacer |
Toteż często chodzę na spacery (wbrew pozorom). I jeżdżę na rowerze.
A z innej beczki: Adanedhel się nade mną pastwi. Aż się boję przez niego pisać cokolwiek na temat historii, żeby mnie nie zaatakował. Nie może się on obyć bez epitetów pod moim adresem takich jak "idiotyczny", "głupi", "kretyński" itd. Kiedyś z kolei z góry założył i uznał za pewnik, że nie wiedziałem o kryzysie tulipanowym w Holandii w XVII w. - a się mylił. I nie ukorzył się za to. Jest strasznie pewny siebie. Zniechęca mnie do dyskusji na temat historii. Nie tylko historii zresztą. Nie chce mi się mu odpowiadać, bo znowu na mnie wyskoczy. Nie wiem, skąd w nim tyle agresji. Nawet Fidel tak się nade mną nie znęca.
terebka - 9 Kwietnia 2010, 09:32
Adanedhel już tak ma, jak tak sobie przypominam moją z nim dyskusję o piłce nożnej. Ale mnie te jego słowa ani trochę nie raniły i nie zniechęciły do futbolu. I nie wywołuj znów Fidela z lasu, bo Adanedhel przy nim to pikuś - nic osobistego, Adanedhel
dalambert - 9 Kwietnia 2010, 10:28
Ambioryks napisał/a | Kiedyś z kolei z góry założył i uznał za pewnik, że nie wiedziałem o kryzysie tulipanowym w Holandii w XVII w. - a się mylił. I nie ukorzył się |
Sprawdzie sobie ten dyskurs / jak się komu chce/ Ambroży szalał ekonomicznie i tezował zawzięcie, co to między innym kryzysy ekonomicze to się pojawiają dopiero wraz z kryzysem ameryckim w latach dwudziestych XX wieku.
Jak mu Adi wypomniał, że mógłby coś wiedzieć o kryzysie np. tulipanowym w Holandii w XVII wieku,
To A, oświadczył , ze o kryzysie tulipanowym wie!!! i czuję się przez Adiego spotponowanym,
Czyli sam się ukorz mały krętaczu i
przestań dyrdymalić
Martva - 9 Kwietnia 2010, 10:54
Ambioryks napisał/a | Nie wiem, skąd w nim tyle agresji. |
Pewnie mu z eneagramu wychodzi.
Chal-Chenet - 9 Kwietnia 2010, 11:09
terebka - 9 Kwietnia 2010, 11:13
666wMilionie Tak jak u Nergala
Ambioryks - 9 Kwietnia 2010, 11:20
terebka napisał/a | Adanedhel przy nim to pikuś |
Ogólnie rzecz biorąc tak, ale akurat ostatnio to Adanedhel mi regularnie dowala i wykorzystuje każdą ku temu okazję.
dalambert napisał/a | kryzysy ekonomicze to się pojawiają dopiero wraz z kryzysem ameryckim w latach dwudziestych XX wieku. |
Nieprawda, nic takiego nie napisałem. Napisałem, że światowe kryzysy całych gospodarek, a nie tylko handlu kilku krajów europejskich związane głównie z modą na coś nowego, niedawno przez Europejczyków odkrytego (sprowadzonego z Bliskiego Wschodu).
dalambert napisał/a | To A, oświadczył , ze o kryzysie tulipanowym wie! |
Bo wiedziałem. Już przed zarejestrowaniem się na tym forum czytałem książkę "Złoto, banki, ludzie" Rothbarda - a w tej książce jest wzmianka o kryzysie tulipanowym. Możesz to sam sprawdzić. Gdyby Adanedhel sprawdził, nie twierdziłby, że o tym nie wiedziałem.
Cytat | Pewnie mu z eneagramu wychodzi.
|
W sumie... założyłbym się, że Adanedhel w enneagramie nie ma 4w5 ani 5w4. Raczej 7w8 albo 8w7. Zaś Fidel to już na pewno ma 8w7. Typowy szef. Nie jest melancholikiem żyjącym we własnym świecie bólu i straty, nie wygląda też na nostalgicznego ani sentymentalnego ani wrażliwego.
ketyow - 9 Kwietnia 2010, 11:25
Ambioryks, ja mam 8w7 - problemy?
Chal-Chenet - 9 Kwietnia 2010, 11:25
Dobra, a gdzie się ten cały ...gram robi?
dalambert - 9 Kwietnia 2010, 11:25
Ambioryks napisał/a | Nieprawda, nic takiego nie napisałem. Napisałem, że światowe kryzysy całych gospodarek, a nie tylko handlu kilku krajów | Ambioryks napisał/a | Bo wiedziałem. Już przed zarejestrowaniem się na tym forum czytałem książkę Złoto, banki, ludzie Rothbarda - a w tej książce jest wzmianka o kryzysie tulipanowym. Możesz to sam sprawdzić. Gdyby Adanedhel sprawdził, nie twierdziłby |
Kolejne krętactwo !!!
I tyle - Szkoda gadać.
Już Ci Gustaw w Europocentryźmie wykazał, jak kręcisz, manipulujesz ,ustawiasz się pod niezasadne tezy i wykręcasz od przyznania , ze nie masz racji i .... i ...
Szkoda gadać
czyli
przestań dyrdymalić
ketyow - 9 Kwietnia 2010, 11:28
Chal-Chenet, http://enneagram.pl/
Ambioryks - 9 Kwietnia 2010, 11:29
Chal-Chenet napisał/a | gdzie się ten cały ...gram robi? |
Tutaj:
http://enneagram.pl/
Klikasz "Test", a potem czytasz opis tego, co Ci wyjdzie.
dalambert napisał/a | Kolejne krętactwo !!! |
Gdzie?
Czytałeś książkę Rothbarda? Czy to na tej podstawie stwierdzasz, że tam nie ma informacji o kryzysie tulipanowym?
dalambert napisał/a | Już Ci Gustaw w Europocentryźmie wykazał, jak kręcisz, manipulujesz ,ustawiasz się pod niezasadne tezy |
Czytaj uważniej moje posty i nie używaj takich dosadnych określeń.
dalambert - 9 Kwietnia 2010, 11:32
Ambioryks napisał/a | Czytaj uważniej moje posty i nie używaj takich dosadnych określeń. |
Określeńń będę używał jak mi się podoba, a tasiemce to się truje , a nie czyta
Kai - 9 Kwietnia 2010, 11:33
Weźcie, ten enneagram nawet ma błędy ortograficzne.
Kto umie stawiać tarota, mam przepyszne karty?
terebka - 9 Kwietnia 2010, 11:40
Noż, chłopie. Litości. Osobiście za mały jestem, aby wytykać komukolwiek nieściłości w podejściu do sinologii, ale jeżeli zrobił to Gustaw, dyżurny Chińczyk wśród polskich pisarzy, to pogódź się z tym. A najlepiej przeczytaj coś Jego autorstwa. W jednym opowiadaniu o Xiao Longu jest więcej wiedzy, niż we wszystkich Twoich chińskich postach razem wziętych
edit: to do Ambioryksa było.
dalambert - 9 Kwietnia 2010, 11:45
terebka, nie wątpię, ja tam G.G.G bardzo cenię i za twórczość i za reportarzki i za felietony z Chin.
Ambroży jak by do Ciebie jeszcze nie dotarło to On w tej chwili wykłada na chińskim uniwersytecie i z Chin Ci nauk udziela
Ambioryks - 9 Kwietnia 2010, 11:47
dalambert napisał/a | tasiemce to się truje , a nie czyta |
Trafnie podsumowałeś swój stosunek do rozbudowanych wypowiedzi i głębokich, szczegółowych wywodów.
Kai napisał/a | ten enneagram nawet ma błędy ortograficzne.
|
Forma może nie jest najdoskonalsza, ale treść bezsprzecznie prawdziwa. Przynajmniej w moim przypadku. 100% zgodności z prawdą.
Ty, Kai, pewnie też masz albo 4w5, albo 5w4. Te typy najczęściej mają kociarze. Ja też jestem kociarzem i uważam koty za najukochańsze zwierzęta na świecie.
Kai napisał/a | Kto umie stawiać tarota |
Nie wiem, ale o ile tarot ma związek z wróżbami, o tyle enneagram nie.
terebka, z G.G.G się nie zamierzam kłócić. Przyznaję mu rację.
terebka - 9 Kwietnia 2010, 11:49
Szorta już napisałeś, Ambioryks. Śpiesz się, dzisiaj mija termin
Matrim - 9 Kwietnia 2010, 11:50
Wyszło mi 7w8 - czy to znaczy, że jestem wrednym sk@#$&!$@%
Edit:
O właśnie! terebka ma rację. Ambioryks pisz szorta! Do 20 masz czas.
dalambert - 9 Kwietnia 2010, 11:55
Ambioryks napisał/a | rozbudowanych wypowiedzi i głębokich, szczegółowych wywodów. |
jedna poprawka napakowany bełkot nie jest ani głęboki ani mądry, podbnie jak sterydowy paker z siłowni nie jest wojownikiem, tylko kupą chorego mięsa Ambioryks napisał/a | ale treść bezsprzecznie prawdziwa |
udowodnij to to taki sam zabawowy pic jak wiele innych testów na entelygencje i charakter
|
|
|