To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Szorty - Róże i pistolety

Stargazer - 13 Marca 2009, 00:27

z dwoma punktami problemu nie mialem. babcia rózia rulz, spodobalo mi sie od pierwszego przeczytania i wywolalo usmiech na ryju. poza tym, uwielbiam historie uk i usa, wiec skojarzenia z boston tea party oczywiste ;)

epilog, bo lubie malego ksiecia ;)

z trzecim punktem gorzej. zaden inny szort nie powalil mnie. wiekszosc zapomnialem zaraz po przeczytaniu. rzeźnik mial londynski klimat konca 19. wieku, ktory uwielbiam, ale jednak koniec jakos hmm no nie do konca trafil.

natomiast kind of magic jest pelen roznego rodzaju bledow. ale, jako, ze jestem maniakiem queen i gunsow, a koncert ten znam na pamiec od dnia jego zagrania (widzialem go setki razy, ostatnio nawet splodzilem o nim 9stronicowy artykul na potrzeby nastepnego numeru magazynu polskiego fanclubu queen), to ten ostatni punkcik nieco na wyrost dla kind of magic za temat i nawiazanie do najwiekszego muzycznego wydarzenia lat 90tych ;)

shenra - 13 Marca 2009, 00:36

Stargazer, dzięki za głosy.

Nr 32 szykuje się do wkroczenia na podium :bravo

Stormbringer - 13 Marca 2009, 08:00

Teraz to już naprawdę ostatnia prosta. Trzydziestka odhaczona, czterdziestka w zasięgu ręki! Czytacze, do klawiatur! :)

Grindhouse - 13 Marca 2009, 08:04

Promocja, Ja Róża i Kurz mają punkcik.

Dobre są też Fajfoklok i Na placu Tos Purras.

MOFFISS - 13 Marca 2009, 08:11

Stormbringer , aleś nam dał propagandy smak, śliczności :D
Witchma - 13 Marca 2009, 08:27

No widzę, że głosowacze wzięli się do roboty :) Od wczoraj 5 głosowań przybyło.

Stormbringer, plakat jak najbardziej na miejscu :)

mad - 13 Marca 2009, 08:31

Ładnie, ładnie. Szkoda tylko, że dużo głosujących to NN. Ale trudno, tematu nie rozwijam...
xan4 - 13 Marca 2009, 08:46

mad napisał/a
Ładnie, ładnie. Szkoda tylko, że dużo głosujących to NN. Ale trudno, tematu nie rozwijam...
:mrgreen: :mrgreen:

Stormbringer, cudny plakat,

Sally, jak chcesz to mogę spróbować napisać męski punkt widzenia "Proszę wstać! Sąd idzie!" po edycji :)

Fidel-F2 - 13 Marca 2009, 08:56

Kind of magic przyzwoite ale nie zachwyca
Promocja bez ładu i składu
Bye bye nie kumam
Sztuczka z bańką zgrabne ale jakoś monotonnie, niemniej zapada w pamięć
Na placu w Tos Purras przewidywalne do bólu, rozczarowanie
Ja, Róża łądnie się zapowiadało, pomysł jest, szkoda że końcówka kiepściutka
Zaćmienie nie wzruszyło mnie, tu i ówdzie nieporadności językowe
Jak kryształ jest pomysł tylko ten pistolet mocno na siłę, niedopracowane a szkoda bo mogło byc naprawdę nieźle
Misja ocalenia człowieka fajna rzecz choć sprawia wrażenie troszki przekombinowanej
Transakcja kolejny raz układ z diabłem juz nudzi zwłaszcza, że słabo koncepcyjnie i warsztatowo
Rzeźnik z Londynu czyta się fajnie i dopiero po skończeniu człowiek się wkurz, że to się za bardzo kupy nie trzyma
Epilog nie podobało się
Fajfoklok to jest fajowe, szczery usmiech
Proszę wstać! Sąd idzie! pomysłowe
Ostatnie zlecenie nie kumam o co chodzi
Neurołowca wtórne i nieciekawe
Kurz znów nie kumam
Działka znów wariacja, bez emocji

Punkty na Fajfoklok i Epilog

edit no poszedł punkt na Epilog a miał byc na Prosżę wstać, sąd idzie

mad - 13 Marca 2009, 08:58

Fidel-F2 napisał/a
Epilog nie podobało się

Fidel-F2 napisał/a
Punkty na Fajfoklok i Epilog

:shock:

Dziwna jest mózgownica Fidela :mrgreen:

Witchma - 13 Marca 2009, 08:59

mad, niech głosują dziwnie, byle głosowali :D

Może już dziś do 40 uda się dobić :)

Fidel-F2 - 13 Marca 2009, 09:00

F$%*&()*&%^k, miało być na Prosze wstać, sąd idzie nie na Epilog, z rozpędu pomyliłem

da się jakoś w głosowaniu zamienić?

mad - 13 Marca 2009, 09:02

Nie da się. Będzie Cię sumienie dręczyło do końca życia :evil:

A może się da?

Witchma - 13 Marca 2009, 09:04

Fidel, chyba się nie da niestety. Ale skoro mBiko zaproponował, żeby komisyjnie doliczyć jeden jego głos, który nie został zapisany, to może komisyjnie da się przenieść punkt z Epilogu na Proszę wstać ;)
Fidel-F2 - 13 Marca 2009, 09:04

byłoby miło
mad - 13 Marca 2009, 09:06

Tak z ciekawości pytam: co to był za głos mBiko - na który szort?
Witchma - 13 Marca 2009, 09:07

mad, na "Fajfoklok"
mad - 13 Marca 2009, 09:11

To już jest postanowione, że ten głos się doliczy, czy "się zobaczy?" Może gospodarz edycji o tym rozstrzygnie? Po prostu chciałbym wiedzieć, jaka jest aktualnie sytuacja w tabeli.
Witchma - 13 Marca 2009, 09:12

mad, nic nie wiem na ten temat, faktycznie najlepiej do gospodarza z takimi pytaniami :)
mad - 13 Marca 2009, 09:19

Zatem Gospodarzu, rozstrzygnij sprawę czym prędzej, żeby nie było tak jak z polską ekstraklasą kochaną - po zakończeniu rozgrywek nie zawsze wiadomo, kto które miejsce zajął.
Mnie się wydaje, że każdy powinien odpowiadać za to, na co głosuje. Ale siedzę cicho, bo jeszcze komisja do spraw nacisków mnie wywęszy.

Witchma - 13 Marca 2009, 09:24

mad, może lepiej zostawić, jak jest, bo jeszcze przyjadą po nas smutni panowie z prokuratury wrocławskiej...
Stormbringer - 13 Marca 2009, 09:27

Hmm, przemyslę to. Prawdę mówiąc wolę stosować zasadę "karta - stół" (bo co, jeśli połowa głosujących nagle zmieni zdanie i poprosi o przerobienie punktacji?), ale rozumiem też sytuację tych, którzy czują się rozczarowani własnym głosowaniem. ;)
Agi - 13 Marca 2009, 09:29

W ankiecie nie można dodawać, ani zmieniać wyników głosowania, to chyba oczywiste.
Omawiając wyniki gospodarz edycji może przy poszczególnych tekstach oprócz podania punktów wynikających z ankiety, poinformować o petycjach głosujących.
Jednak moim zdaniem nie powinno to mieć wpływu na zajęte miejsca, bo zrobi się totalny bałagan - w tej edycji są dwa omyłkowe głosowania, w następnej może być ich więcej, no bo skoro można później poprawić...

mad - 13 Marca 2009, 09:30

:bravo :bravo :bravo
Stormbringer - 13 Marca 2009, 09:37

Ot co.
MOFFISS - 13 Marca 2009, 09:41

jak będzie remis to organizator decyduje i już
mad - 13 Marca 2009, 09:45

Kiedy byłem gospodarzem i edycja zakończyła się remisem, po krótkich konsultacjach zarządziłem jednodobową dogrywkę - bez ujawniania autorów szortów. Dogrywka była nowym wątkiem z nową ankietą. Pomysł się sprawdził.

Oczywiście niczego nie narzucam. Problem tylko taki, kto miałby być gospodarzem następbej edycji - jeśli nie przeprowadziłoby się dogrywki.

Witchma - 13 Marca 2009, 09:45

Jak będzie remis, to będzie dogrywka :)
Agi - 13 Marca 2009, 09:46

MOFFISS, już mieliśmy tu remisy, była dogrywka, czyli dodatkowe głosowanie tylko na teksty z równą ilością punktów.

Editt: jaka szybka i zgodna reakcja :)

xan4 - 13 Marca 2009, 11:42

Fidel-F2, a już myślałem, że napisałeś i nie będziesz głosował w tej edycji :D

Partner forum