Powrót z gwiazd - Pisanie a zarabianie
jewgienij - 7 Maj 2009, 09:26
MOFFISS, zobacz listy opowiadań i powieści sporządzane przy okazji nagród. Tam masz wszystkich, którzy drukowali. Takie listy są w sieci. Do tego możesz przejrzeć spisy treści Esensji, Creatio i Fahrenheita i będziesz wiedział niemal dokładnie.
dzejes - 7 Maj 2009, 10:25
MOFFISS napisał/a |
działam na kobiety, |
Jak pies na jeża.
Gustaw G.Garuga - 7 Maj 2009, 15:43
781 - na razie, bo baza danych w ciągłej rozbudowie. Trzeba skorzystać z filtru, by odsiać zagraniczniaków:
http://baza.fantasta.pl/autorzy.php
Godzilla - 7 Maj 2009, 16:09
Fajnie, na tej liście są nawet nasi szortomaniacy
Anonymous - 7 Maj 2009, 16:23
421- mężczyźni
96- kobiety
2- pseudonim
A gdzie reszta?
Anonymous - 7 Maj 2009, 16:26
A teraz zabawa. Gdzie jest Fidel?
http://baza.fantasta.pl/biblioteczki.php
Chal-Chenet - 7 Maj 2009, 16:41
Godzilla napisał/a | Fajnie, na tej liście są nawet nasi szortomaniacy |
Ale jaja, faktycznie.
Martva - 7 Maj 2009, 16:46
Ojej!
MOFFISS - 7 Maj 2009, 17:33
mając wiedzę o twórcach spróbujcie oszacować liczbę czytelników. Nie dziwię się, że na niektórych forach działa autocenzura
Navajero - 7 Maj 2009, 17:42
MOFFISS napisał/a | mając wiedzę o twórcach spróbujcie oszacować liczbę czytelników. Nie dziwię się, że na niektórych forach działa autocenzura |
Yyy? Ossochozi? Jak można oszacować liczbę czytelników "mając wiedzę o twórcach"? Myślałem, że do tego trzeba mieć wiedzę o ilości sprzedanych egzemplarzy? I co z tą autocenzurą? Znaczy sam się kneblujesz? Ale do tego chyba forum niepotrzebne?
MOFFISS - 7 Maj 2009, 18:12
Navajero napisał/a |
Yyy? Ossochozi? Jak można oszacować liczbę czytelników mając wiedzę o twórcach? Myślałem, że do tego trzeba mieć wiedzę o ilości sprzedanych egzemplarzy? I co z tą autocenzurą? Znaczy sam się kneblujesz? Ale do tego chyba forum niepotrzebne? |
Nie ilość sprzedanych egzemplarzy jest krytyczna, tylko docelowy target.
Navajero - 7 Maj 2009, 18:16
W jakim sensie?
MOFFISS - 7 Maj 2009, 18:54
Navajero napisał/a | W jakim sensie? |
marketingowym
Navajero - 7 Maj 2009, 19:06
Hmm...
elam - 7 Maj 2009, 19:08
ja tam albo pisze, albo zarabiam. nie moge pogodzic obu tych rzeczy...
Navajero - 7 Maj 2009, 19:20
Widać target nie ten Może jakaś "różowa seria"?
jewgienij - 7 Maj 2009, 19:24
MOFFISS napisał/a | mając wiedzę o twórcach spróbujcie oszacować liczbę czytelników |
Ezoteryka w biznesie? No cóż, każdy sposób dobry, jeśli działa.
MOFFISS - 7 Maj 2009, 19:55
jewgienij napisał/a | MOFFISS napisał/a | mając wiedzę o twórcach spróbujcie oszacować liczbę czytelników |
Ezoteryka w biznesie? No cóż, każdy sposób dobry, jeśli działa. |
statystyka lub/i badanie rynku wystarczy , można zerknąć na wyniki analizy, przeprowadzonej przez Bibliotekę Narodową w 2008 roku lub wykonać na własny koszt analizę rynkową, z reguły ankietowanie grupy docelowej.
gorat - 7 Maj 2009, 20:25
A kto opłaca ankieterów?
ihan - 7 Maj 2009, 21:18
gorat napisał/a | Złośliwa ihan, złośliwa! |
Fakt. Wprowadziłam kolegę w błąd, bo przecież jest jeszcze licząca się grupa pisarzy przykutych za nogę do kaloryfera i zmuszanych przez fanatycznych fanów/fanki do tworzenia.
MOFFISS napisał/a | Nie ilość sprzedanych egzemplarzy jest krytyczna, tylko docelowy target. |
Chyba target skłonny wydać pieniądze. Jeszcze raz: książka nie skarpetka, należałoby jeszcze koniecznie zlikwidować drugi obieg (dobry zwyczaj nie pożyczaj) i biblioteki.
MOFFISS - 7 Maj 2009, 21:42
ihan napisał/a | gorat napisał/a | Złośliwa ihan, złośliwa! |
Chyba target skłonny wydać pieniądze. Jeszcze raz: książka nie skarpetka, należałoby jeszcze koniecznie zlikwidować drugi obieg (dobry zwyczaj nie pożyczaj) i biblioteki. |
chyba nie mówisz poważnie? Ostatni bastion rasowego czytelnictwa do kasacji?
Anonymous - 7 Maj 2009, 22:16
Nie zniesę...
|
|
|