Zadomowienie - powitania na forum - Biją :)
Margot - 5 Listopada 2005, 13:49
Pako napisał/a | Jakoś tak coraz bardziej kobieco sie tu robi. Coraz bardziej Nie narzekam, gdzie by tam Nawet się cieszę |
A statusy nadal wyłącznie męskie...
Ciekawe, dlaczego....
Pako - 5 Listopada 2005, 13:54
Bo nie chciał bym zostać przyrównany do AllyMcBeall czy ajk to siętam pisało
Ale może forumowładcy coś tam wystrzelą za jakiś czas z kobiecymi bohaterkami. Tylko ja jakoś tak na szybko nie mogę sobie kobiecych bohasterek przypomnieć. Może tylko tę Małgorzatę Bułhakowa, za którą Romek mnie zjechał przed parma sekundami
Romek P. - 5 Listopada 2005, 14:01
Pako napisał/a | Bo nie chciał bym zostać przyrównany do AllyMcBeall czy ajk to siętam pisało
Ale może forumowładcy coś tam wystrzelą za jakiś czas z kobiecymi bohaterkami. Tylko ja jakoś tak na szybko nie mogę sobie kobiecych bohasterek przypomnieć. Może tylko tę Małgorzatę Bułhakowa, za którą Romek mnie zjechał przed parma sekundami |
Mało że zjechał, to kazał ponownie przeczytać i zdać relację na Forum, jaka to piękna książka.
Inaczej - pod ścianę!
Margot - 5 Listopada 2005, 14:05
Pako napisał/a | Bo nie chciał bym zostać przyrównany do AllyMcBeall czy ajk to siętam pisało (ciach!) |
A dlaczego ja mam być przyrównywana do Connora McLeoda?
Romek P. napisał/a | (ciach!) kazał ponownie przeczytać i zdać relację na Forum, jaka to piękna książka.
Inaczej - pod ścianę! |
O, to to! Pod ścianę! Bo kto powiedział, że nie ma na świecie dzieł doskonałych?
Ariah - 5 Listopada 2005, 14:05
Kobiecych bohaterek brak?
A Achaja? Eowynna? Yennefer? Triss (Merigold i de Valnor)? Jessica z domu Atrydow? Murbella z Czcigodnych Macierzy?
Oj, oj, nieladnie...
Romek P. - 5 Listopada 2005, 14:17
Ariah napisał/a | Kobiecych bohaterek brak?
A Achaja? Eowynna? Yennefer? Triss (Merigold i de Valnor)? Jessica z domu Atrydow? Murbella z Czcigodnych Macierzy?
|
Dianora z "Tigany". Cesarzowa (uciekło mi imię) z "Pożeglować do sarancjum" i "Władcy cesarzy"...
Pako - 5 Listopada 2005, 14:23
Mea culpa.. co krok to większe gafy strzelam.. Mea Maxima Culpa. Chyba się w sobie zamknę
A Romek to mnie zjechał, zbluzgał, przyrparł o mury i wymierzył we mnie z siedmiu dział, trzech karabinów i Filippona Ale dam radę, jak tylko czas będzie i sie z lektur wygrzebię
Romek P. - 5 Listopada 2005, 14:31
Pako napisał/a | Mea culpa.. co krok to większe gafy strzelam.. Mea Maxima Culpa. Chyba się w sobie zamknę
A Romek to mnie zjechał, zbluzgał, przyrparł o mury i wymierzył we mnie z siedmiu dział, trzech karabinów i Filippona Ale dam radę, jak tylko czas będzie i sie z lektur wygrzebię |
Nie narzekaj, bo mogłem kazać czytać "Czarodziejską górę" albo wręcz "Człowieka bez właściwości" Musila. A tego to byś nie przeżył
Pako - 5 Listopada 2005, 14:35
nie no, w sumie czytanie MiM'a będzie czystą przyjemnością. Tylko te lektury.. właśnie skończyłem Przedwiośnie (nawet niezłe, tylko zakończnie to partanina totalna), przede mną Ferdydurke czy coś takiego i inne takie... Ale dam radę Muszę
Ariah - 5 Listopada 2005, 14:42
Ferdydurke może się podobać. Naprawdę.
W Przedwiośniu dobra tylko 'Nawłoć'.
Ale to OT, nie ma co. już milknę, bo mnie admin pogoni.
Margot - 5 Listopada 2005, 14:49
Pako napisał/a | Mea culpa.. co krok to większe gafy strzelam.. Mea Maxima Culpa. |
Absolvo te, quia nemo nostrum non peccat*
Pako napisał/a | A Romek to mnie zjechał, zbluzgał, przyrparł o mury i wymierzył we mnie z siedmiu dział, trzech karabinów i Filippona Ale dam radę, jak tylko czas będzie i sie z lektur wygrzebię |
Do czytania, marsz! Przynajmniej to będzie przyjemna lektura. Fantastycznie przyjemna
_________
* Odpuszczam ci, ponieważ nikt z nas nie jest bez grzechu.
Logan - 5 Listopada 2005, 14:51
Przestańcie tym adminem tak straszyć, bo zacznę gonić naprawdę, a wtedy może być krucho z niektórymi osobami.
Acha, za NURSa nie odpowiadam.
Pako - 5 Listopada 2005, 14:54
I Logan się do oftopa włączył jest dobrze
Margot - dzięki za wybaczenie!
A sporo tu jeszcze lurkerów? Przywitajcie się chociaż, jeśli jeszcze jstreście (a jesteście )
Chwast - 5 Listopada 2005, 17:40
Już od dłuższego czasu przygladam sie temu forum i w końcu postanowiłem się przełamać i się przywitać. No to niezwlekam dłuzej i uprzejmie witam wszystkich użytkowników a także administratorów
NURS - 5 Listopada 2005, 17:44
I my ciebie witamy. Rozgość sie i gadaj jak najwięcej.
Pako - 5 Listopada 2005, 19:26
I aj ciebie witam szczególnie. Łatwe pytanie dałeś w kąciku konkursowym, odpowiedziałem, to i przywitać nader serdecznie musze.
Nader serdecznie więc witam
aaru - 5 Listopada 2005, 19:39
Cześć
____
aaru - użytkownik nr 133
z NF od 1 mumeru
z NFFiH również
Pako - 5 Listopada 2005, 19:47
Krótki i treściwy post Cześć
Aha.. w podpisie chyba literówka jest. Albo nie zaczaiłem dowcipu
aaru - 5 Listopada 2005, 19:59
Faktycznie. Poprawiam.
____
aaru - użytkownik nr 133
z SF od 1 mumeru
z SFFiH również
z NF jakieś 11 lat
Gustaw G.Garuga - 6 Listopada 2005, 02:25
Pako napisał/a | Bo nie chciał bym zostać przyrównany do AllyMcBeall czy ajk to siętam pisało
Ale może forumowładcy coś tam wystrzelą za jakiś czas z kobiecymi bohaterkami. |
Tu widzę rozwiązanie, po coś chyba w profilu wpisujemy płeć. Wystarczy zrobić podwójny zestaw statusów, jeden męskich a drugi żeńskich (damskich?), i przydzielać je w zależności od płci uczestnika - CWNT?
Max Bohdanowski - 6 Listopada 2005, 08:16
I ja witam wszystkich nowoprzybylych serdecznie
Co do statusow, naprawde jest z nimi troche zabawnie. Zwlaszcza z tymi Gollumami.
No dobra, do faceta jeszcze mozna rzec: ales gollum jestes! Ale do damy? Hm...
"Witamy Pani Gollumowa" ?
Rozumiem logiczne zasady takiego statusu. Czlowiek musi sie trudzic i pisac jaknajwiecej postow, aby jaknajszybciej sie pozbyc takiego statusu. Taka swego rodzaju zacheta, co? ;D
Ale moze zrobic bardziej bezosobowe statusy? Cos jak w zalodze statku kosmicznego? "Rekrut", "Kapitan", "Drugi pilot" etc...
Co wy na to?
Wojak - 6 Listopada 2005, 09:58
popieram kolegę Maxa :] Zdecydowanie lepiej by to wyglądało :]
A na przykład admin miałby status Admirała :]
Pako - 6 Listopada 2005, 09:59
Ale takie statusy są właśnie fajne. NURS to gdzieś wyjaśniał, że chodzi o to, żeby było wszystko fantastyczne, od Golluma po Batmana, którego aktualnie noszę i jescze dalej. Te stopnie wojskowe to takie oklepane po forach są
Statusy kobiece i męskie - fajna sprawa, ale to by trzeba było się nielicho napracować, żeby to zrobić. Bo z tego co wiem, to standardowo w phpBB by Przemo tak się nie da. A asmemu przerabiać tyle kodu? Nie warto. Tylko trzeba będzie jednak jakieś kobiece statusy walnąć
A żeby było i ontopicznie: witam wszystkich w ten piękny, niedzielny, mglisty, listopadowy, chłodny, orzeźwiający poranek.
NURS - 6 Listopada 2005, 10:19
Nie znam tego mechanizmu wystarczająco, żeby odpowiedzieć, czy coś takiego jest mozliwe z autormatu.
Logan - 6 Listopada 2005, 11:24
Mechanizm forum nie umożliwia automatycznego nadawania rang po uwzględnieniu płci uzytkownika.
Proszę o zakończenie off-topa.
Dunadan - 6 Listopada 2005, 23:31
pfhaha... nie no, człowiek odcięty od neta na tydzień i... i co? i ma RÓWNIUTEŃKO 2k postów nieprzeczytanych... jakby to zebrać to by wyszła niezła powieść pewnie... i jak tu nadrobić takie zaległości? tak czy siak witam ponownie bo czuje się tu jak żółtdziób teraz :/ ehhh... "I am NO rookie!"...
Piotrek Rogoża - 7 Listopada 2005, 16:33
Witam wszystkich dobrowolnie i z własnej, nieprzymuszonej woli (sam do tego wątku trafiłem! nikt mnie nie zaganiał!).
Piotrek jestem, pisarzyna początkujący. Parę osób pewnie zna mnie już z pewnego konkurencyjnego forum .
Pako - 7 Listopada 2005, 16:45
No w końcu! Tak sie zastanawiałem, kiedy tego pierwszego posta strzelisz.
Witam, witam! ze szczerego serca witam Od razu mi weselej
A piszesz fajnie Ale o tym to już na maila pogadamy
Piotrek Rogoża - 7 Listopada 2005, 19:16
Ano, teraz to już z górki pójdzie. Czy piszę fajnie to nie wiem, ale hej, podoba mi się Twoja propaganda .
Misza - 7 Listopada 2005, 20:20
Witam wszystkich serdecznie. Ja nic nie piszę (nie bijcie ) ale za to czytam. Postaram się przełamać niechęć do pisania i na forum coś czasami skrobnę
Pzwm wszytkich piszących - piszcie, abym miał co czytać!
|
|
|