Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
rumeli - 4 Kwietnia 2008, 13:45
Wreszcie będę miał AXN. Kiedyś już miałem, na krótko. Ciekawa, jaka będzie jakość odbioru?
Witchma - 4 Kwietnia 2008, 13:47
na szczęście nie mam AXN - to jest ZŁY kanał, bardzo ZŁY
rumeli - 4 Kwietnia 2008, 13:48
Witchma - 4 Kwietnia 2008, 13:49
podobno można się uzależnić - wolę nie sprawdzać
hrabek - 4 Kwietnia 2008, 13:57
Nie, przez caly dzien leca sery, chociaz rzeczywiscie wieczorami robi sie ciekawie
Homer - 4 Kwietnia 2008, 22:15
Uzależnić od serwowanych tam powtórek? Trzeba chyba dostępu do neta nie mieć żeby to uzależniało.
Hubert - 5 Kwietnia 2008, 16:24
No i po pierwszym (raczej trzynastym) odcinku Gliny. Pasikowski zaczął z grubej rury. Trupy, komplikacje, przeniesienie ekipy do nowej "fabryki"... Zapowiada się ciekawie.
Homer - 5 Maj 2008, 01:03
Będzie III sezon Tudorów. A potem pewno i 4 i 5 i... albowiem twórcy ambitnie chcą pokazać losy wszystkich żon Henryka VIII. Cóż, trzymam kciuki. Póki co II sezon jest na półmetku (jutro 6 odcinek z 10).
Hubert - 5 Maj 2008, 11:45
Aaale mi Pasikowski z ekipą napędzili strachu. Odcinki czternasty i piętnasty okazały się trochę spokojniejsze, a już na pewno łagodniejsze, od tych z pierwszej serii. Podczas gdy w szesnastym - bach! - wrócił cały ten brud i mrok ludzkiej natury i polskiego podwórka. No i napięcie tak skoczyło, że znowu nic nie było w stanie oderwać mnie od telewizora. Rozbudowano rolę Jóźwiaka, co też podniosło jakość. Na szczęście Gajewski wciąż pozostaje na pierwszym planie.
Za to, jak przedstawiono nazioli, scenarzyści mają u mnie wielkiego plusa.
I znowu przez pozostałe dni tygodnia będę powtarzał: byle do piątku, byle do piątku, byle do piątku...
Homer - 2 Czerwca 2008, 12:47
The Tudors aka Dynastia Tudorów - Sezon nr 2 , właśnie się zakończył.
Sezon II dużo lepszy od jedynki.
W 2009 jak już wspominałem - sezon nr III. Czekam.
Ziuta - 2 Czerwca 2008, 17:19
A ja z braku czasu tkwie w połowie sezonu pierwszego. :/
Taselchof - 2 Czerwca 2008, 20:48
mhm tylko 9 odcinków jest ? spalili w końcu czarną
Homer - 2 Czerwca 2008, 23:50
10 odcinków dzisiaj był dziesiąty. A na pytanie nie odpowiem - spoilers detected.
Hubert - 12 Lipca 2008, 10:12
No i jestem po ostatnim (jak na razie) odcinku Gliny. DO zakończenie... Ech, jak oni mogli?!
... Zatłuc Gajewskiego w taki sposób. Może go odratują, co?
Ziemniak - 12 Lipca 2008, 10:18
Wątpię. Ale w kinie wszystko jest możliwe. Przewidują trzeci sezon?
Hubert - 12 Lipca 2008, 12:23
Jest pisany scenariusz do trzeciej części, ale nie wiadomo, czy na Woronicza go przyjmą.
NURS - 12 Lipca 2008, 12:26
A ja sobie Futuramę odświeżam, w oryginale... bo tłumaczenie nasze to porażka.
Ziuta - 12 Lipca 2008, 13:42
Radziwiłowicz mówił, że ma kontrkat na trzecią serię. Oby.
Hubert - 12 Lipca 2008, 15:45
Ziuta, miód lejesz na moje serce. Może więc będzie tak jak z Ekstradycją 2, że niby bomba w samolocie, ale jednak zabili go i uciekł. Scenarzystom tego serialu gotów byłbym wybaczyć nawet Boską interwencję
Hubert - 25 Lipca 2008, 12:11
Trzecia seria GLINY stoi pod znakiem zapytania
Dziwią się, że serialowi spadła oglądalność, a dawali o dzikiej porze.
Skandal.
Zwłaszcza, że dawno nie było tak dobrego serialu kryminalnego. Oficer był niezły, ale to inna kategoria wagowa.
agrafek - 30 Lipca 2008, 17:29
Obejrzałem przed chwilą pilota serialu "Bonekickers". Rzecz jest robiona przez BBC a opowiada o archeologach.
Pilot dowodzi jednego - BBC też potrafi wypuszczać buble jakich świat nie widział. "Poszukiwacze zaginionej arki" to w porównaniu z tym podręcznik do historii a "Tomb Rider" wzór jak powinno się kręcić filmy o super sensownej fabule.
Nie wierzycie?
Ha!
Na podwórku jakiegoś hospicjum w Wlk. Brytanii znalezione zostają tajemnicze kości z XIV stulecia. Pomiędzy nimi poniewiera się kawałek drewna, który być może jest pozostałością krzyża, na którym umarł Chrystus. Nie brzmi strasznie głupio? No to słuchajcie dalej.
Krzyż przywieźli do Anglii templariusze. Wieźli go na wozie, co strasznie zadziwia panią profesor archeologii, bo przecież pamięta z zajęć, że ci faceci składali śluby ubóstwa. Skąd więc u nich wozy? No nic. Pani profesor jakoś przechodzi nad zdumieniem i kopie dalej.
Przeszkadzają jej w tym... templariusze. A dokładniej spadkobiercy templariuszy ubierający się w t-shirty z odpowiednim krzyżem. 2/3 z nich (co nie stanowi dużej liczby, bo jest ich aż trzech) to fanatyczni chrześcijanie z radością zabijający miłujących pokój muzułmanów, ludzi pokoju i miłości. Jak mordujący? Ano mieczami, bo ci fanatycy biegają po angielskich ulicach uzbrojeni w miecze, niczym członkowie klanu McLeod.
Wszystko to kręcone byle jak, przy badziewnym świetle i niemal amatorskich ujęciach.
Nie polecam. Chyba, że ktoś chciałby zobaczyć jak nie kręcić seriali.
Taselchof - 30 Lipca 2008, 19:46
o kurde mocne musi być
ja się teraz przymierzam do obejrzenia :
Generation Kill czyli nowy serial HBO o dzielnych wojakach US Army w krainie Babilonu duży budżet ciekawe jak im wyszło
Flashpoint serialik o siłach specjalnych
i The Secret Life Of The American Teenager czyli opowieść o nastolatce która zachodzi w ciąże. Czyżby Juno serialowe ?
Comar - 2 Września 2008, 19:57
Dziś na TVN o 23.30 rusza w końcu Dexter. Wszystkim którzy go jeszcze nie oglądali bardzo gorąco polecam, bo to jeden z najlepszych seriali ostatnich lat.
Easy - 2 Września 2008, 20:01
Comar napisał/a | Dziś na TVN o 23.30 rusza w końcu Dexter. Wszystkim którzy go jeszcze nie oglądali bardzo gorąco polecam, bo to jeden z najlepszych seriali ostatnich lat. |
Na pewno zrąbią go jakimś dziadowskim dubbingiem.
Ale pełna zgoda: warto, ten serial ryje beret jak żaden inny.
Taselchof - 2 Września 2008, 20:18
a widzieliście Simpsonów na Pulsie największa polska dubbingowa porażka
Aga - 2 Września 2008, 21:37
"Dexter" jest świetnym serialem, ale zastanawia mnie, czy nie zrezygnują po jednym sezonie/połowie sezonu ze względu na niską oglądalność (jak to się stało na przykład z "Doktorem Who" albo "Battlestar Galactica"). Z jednej strony rozumiem taką a nie inną godzinę, bo serial jest momentami bardzo brutalny, ale znając naszą kochaną telewizję, może się to skończyć różnie.
Ziuta - 2 Września 2008, 22:43
Aga napisał/a | Dexter jest świetnym serialem, ale zastanawia mnie, czy nie zrezygnują po jednym sezonie/połowie sezonu ze względu na niską oglądalność |
Dlatego wyprzedziłem TVN i jestem właśnie w środku drugiej serii
Aga napisał/a | Z jednej strony rozumiem taką a nie inną godzinę, bo serial jest momentami bardzo brutalny, ale znając naszą kochaną telewizję, może się to skończyć różnie. |
Dobra brutalność nie jest zła.
Chal-Chenet - 2 Września 2008, 22:49
Dextera chyba jednak nie obejrzę, bo rano trzeba wstać. Szkoda, że nie zdecydowali się na godzinę nieco wcześniejszą. Już ta 22 by przypasowała.
Aga - 2 Września 2008, 23:12
Mnie w "Dexterze" na TVNie bolałaby najbardziej jedna rzecz - lektor. Główny bohater ma fascynujący głos, który lektor zwyczajnie by zagłuszał. No i bardzo jestem ciekawa, jak będą tłumaczyć okraszone mięskiem wypowiedzi Deb, ale pewnie odbędzie się to na takiej zasadzie, jak w skeczu Stuhra: "I ty też terefere".
EDIT:
TVN właśnie zapodał reklamę "Dextera":
"Dexter pracuje w policji. Kocha dzieci. Lubi dobrze zjeść."
Padłam. Zabrzmiało to jak reklama pedofila-kanibala.
Ziuta - 3 Września 2008, 10:12
No właśnie, jak przetłumaczono literacką angielszczyznę Debry?
|
|
|