To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Diablo III

Adon - 4 Lipca 2012, 12:43

Piszę co mi się nie podoba i od razu trolluję? :shock:

Homer napisał/a
Normal jest nawet za bardzo zbalansowany w tym wypadku, bo jest tutaj najtrudniej pewnym klasom.

Czytasz siebie? Sam sobie zaprzeczyłeś, gdzie tu balans, skoro trudniej jest pewnym klasom?

Co do poziomu trudności - Tobie to odpowiada, mi nie. Ja gram dla przyjemności, Ty, żeby brylować przez znajomymi. Żeby brylować wymyślono multiplaya, czy blizzchmurę i tam możesz brylować nabijając kolejne poziomy, czy tłukąc innych graczy i chwaląc się tym na prawo i lewo. Wielu nastolatków i nolife'ów to podnieca, mnie nie. Jeszcze raz mnie (i nie tylko mnie) przechodzenie tej samej gry z tymi samymi lokacjami i mobkami, tylko silniejszymi, nudzi. To zapętlenie - przejdziesz, możesz próbować na trudniejszym poziomie, wymyślono po to, by graczy na dłużej zatrzymać przy produkcie. Marketing jak każdy inny.
Ktoś ostro gra, żeby mieć osiągnięcie - proszę bardzo. Ja kupuję grę i max lvlu ani jakichś wydumanych megaosiągnięć nie potrzebuję. Chcę spędzić przy niej miło czas i przejść CAŁĄ, bez świadomości, że coś tam jest więcej, ale żeby to zobaczyć, muszę wbić megapoziom przechodząc grę 50 razy.
Możesz się nie zgadzać, ale sorry, stwierdzenie, że ktoś, kto ma odmienne zdanie od Twojego, trolluje, jest nie na miejscu.

Homer - 4 Lipca 2012, 12:57

Adon napisał/a
Chcę spędzić przy niej miło czas i przejść CAŁĄ, bez świadomości, że coś tam jest więcej, ale żeby to zobaczyć, muszę wbić megapoziom przechodząc grę 50 razy.
Możesz się nie zgadzać, ale sorry, stwierdzenie, że ktoś, kto ma odmienne zdanie od Twojego, trolluje, jest nie na miejscu.

Chodzi o to, że przechodząc raz, przechodzisz ją całą. Bo nic więcej nie zobaczysz grając w nią 50 raz. I piszę Ci to już 3 raz. I piszę Ci to dlatego, że sam tej gry nie masz, więc robisz założenie na podstawie tego co czytasz, więc staram się ten obraz rozjaśńić.

Czytam sam siebie i widzę, że słowo "zbalansowane" odnosiło się do stopni trudności, a nie do poszczególnych klas. Nie widzę za to, w którym to momencie napisałem, że ja gram by brylować wśród znajomych. To właśnie w kontekście tego Twojego wybiórczego czytania odpowiedzi na pytania użyłem czasownika o trollowaniu, a nie odmiennego zdania.

edit:
A co do przejścia gry "CAŁEJ" za 1 razem, to w samym Diablo nr 1 było to niemożliwe, bo pojawiały się tam eventy, które odpalają się losowo. Nie wszystkie questy są dostępne w jednym przejściu. Tutaj też tak jest. Ale nie wymaga to megapoziomu, a jedynie ilości podchodzenia do rozgrywki, tzw. "run-ów" ;) . Samo Diablo to też nie - megapoziom, bo max lvl 60 wbija się praktycznie sam, najdalej na piekle. Dużo szybciej niźli w dwójce wg mnie.

Homer - 6 Lipca 2012, 12:16

Znalazłem świetny kalkulator. Polecam, pomaga przy zakupach w późniejszej fazie. Łatwo ocenić czy przedmiot naprawdę się nam przyda, czy tylko się nam tak wydaje, co przy większych sumach sporo ułatwia. Zestaw zapamiętuje się w linku, więc nie trzeba za każym razem podawać całości. Oczywiście polecam zakładkę Advanced.

http://www.diablodamagecalculator.com

Obecnie poluje na jakąś rozsądną jednoręczną z górnej półki tak żeby dmg dobić do 30k, bo bez tego 3 Akt chyba nie do ruszenia. Drugi już daję radę wolno farmić, ale bez takiego godmode jak w 1 Akcie (Zoltan i Belial padają w każdym razie). Jednak obecny drop jest żałosny od paru dni lecą same śmieci, jedynie w sobotę było super. Dziwne, jakby majstrowali przy tym...

mesiash - 6 Lipca 2012, 14:00

Homer, na oficjalnych forach też ludzie zwracają na to uwagę. Zwłaszcza wygląda na to że obniżyli poziomy przedmiotów w I i III akcie, czyli tam gdzie ludzie farmią.

PS. mam 35k dps i jak trafiam na elitarne duże stworki w trzecim akcie to muszę je omijać, albo restartować grę, bo mają po 2kk życia i jakoś nie idzie ich zabić.

Homer - 6 Lipca 2012, 14:40

Twoje 35k, to nie moje 35k... a to temu, że jak odpalam archonta dopalenie do obrażeń nie wyświetla się, a kosi równo... Mnie się udało zabić jakaś grupę elitarnych w Akcie 3, ale za dużo złota mnie to kosztuje :) .

Propo złota, właśnie wypadła mi legendarna tarcza i wystawiłem ją po niskiej cenie 5,99E... poszła od razu. Pierwszy przedmiot, który ktoś kupił. Dostałem coś takiego...

Nazwa przedmiotu Tarcza Burzy
Czas transakcji 06 lip 2012 02:10 PM BST
Cena sprzedaży 5,99 EUR
Opłata transakcyjna 1 EUR
Opłata za transfer 0,75 EUR
Podatek od sprzedaży 0 EUR
Twój dochód 4,24 EUR

Teraz pewno z tydzień poczekam na środki na koncie PayPal. PayPal zapewne też pobieże prowizję (ciekawe ile), ale jak tylko wyląduje cokolwiek na moim prawdziwym koncie nie omieszkam się pochwalić.

Przy okazji...
Tak wygląda moje obecne wyposażenie... bez gestii dodatków nieobrażeniowych

http://tinyurl.com/6qdd3ej

mesiash - 6 Lipca 2012, 14:59

Homer, sprzedałeś Storm Shield za 6€?? Jeśli miał więcej niż 80 zręczności to straciłeś jakieś 40€.

PS. też gram wizardem

Homer - 6 Lipca 2012, 15:05

Nie wiem ile miał, ale RMAH jest zalany tymi tarczami (zresztą czym nie jest zalany, jedyny ratunek to wystawiać po tak stosunkowo niskich cenach, żeby ludziska kupiły nim pomyślą co robią). Na pewno miał pancerz wysoki.
Też grasz czarusią? I 35k to mało? Chlip... To źle... A jaki masz pancerz i resy?

Nóż Manajumy z lepszymi statami też wydawał mi się towarem ambitnym, a za bezcen nawet nie chce zejść (za 2,99 wystawiałem).

mesiash - 6 Lipca 2012, 15:38

Homer, gram z chowańcem / zaczarowaną bronią / pancerzem energetycznym / hydrą trucizna / spaleniem i archontem (tłumaczenie własne ;) )
razem daje mi to 4800armor/41k hp/resy 500-600 to zdecydowanie wystarcza na zwykłe mobki i elitarne małe, ale jak wyskoczy na ciebie taki niebieski i duży, co to jest ich trzy i każdy ma ponad 2kk życia to nie ma zmiłuj

PS. ostatnio bardziej się wkręcam w granie HC chociaż czasu przed finałem mało, a jak jeszcze zauważyłem ludzie potrafią dać 3,5 złota SC vs HC, to mam większą motywację by dobić do koszmaru chociaż

Homer - 6 Lipca 2012, 16:04

Ale... jak to - chowaniec/ zaczarowana broń i pancerz energetczny to przecież jedna grupa umiejętności, jak możesz mieć to równocześnie? Chowaniec i broń podbijają dmg ostro, ale ja gram właśnie z pancerzem, ale pryzmatycznym, więc z tego rezygnuje. Mam 5800 pancerz a resy 500-600 i 44k hp - ale czuję się goły w Akcie 3.

Też mam "spalanie" tylko zwie się to dezintegracja z niestabilnością i pocisk większy.

A z pasywnych mam same podstawy ewokacje, rozmycie i kruchą potęgę (glas canon).

HC i SC - tego nie łapię :) . Hardcore? co ma złoto do tego?

mesiash - 6 Lipca 2012, 16:19

Noo, skoro ktoś mi daje 3.5 złota w SC za moje złoto z HC, to na kozsmarze HC będę trzepał lepsze pieniądze niż na inferno SC ;)

Jeśli chodzi o używanie dwóch skilli z jednego drzewka - w opcjach trzeba odblokować taką możliwość, ale sam byłem na początku zdziwiony (ostatni checkbox w ustawieniach gry chyba). Tak, chodzi o desintegrate.

Homer - 6 Lipca 2012, 18:58

Ale jaja. Kosztem hydry wziąłem dopał do broni i mam 28k. Ognie zapaliłem, niebieskie też popadały. Zginąłem może z 7 razy w trakcie... ale przynajmniej szansa była. Próbowałem z chowańcem, ale bez dystansówki i osłony ze skóry to dziwnie mi się gra.

Wydaje mi się, że z planowaną bronią spokojnie będę szedł przez ten akt. A jeszcze wypróbuje zamiast skóry odbicia, bo to był mój ulubiony defens, który wyparłem archontem, a teraz mogę to pogodzić.

He, he... potestuje wieczorową porą :D .

Mam nadzieję, że ta zmiana nie wpływa na achivy.

Homer - 7 Lipca 2012, 15:39

Na moim koncie PayPal wylądowało 17,50 zł za rzeczoną tarczę. Przy okazji sprzedał się też Manajuma także po okazyjnej cenie 5,99E, więc czekam na kolejną transze, a potem przerzucę na konto (zobaczymy czy jakieś opłaty potrącą).

Na razie zwrócił mi się koszt zakupu karty prapaid, bo bez kredytówki nie powiążesz konta z PayPal... i 15zł gry...

mesiash - 9 Lipca 2012, 11:53

ja postanowiłem pójść w lekko inny build teraz - poza inteligencją szukam zręczności

w tej chwili mam 4.2k armora / 650+ All resy / 39k dmg / 28k hp i 21% dodge
farmi się lżej, ale też nie mam szans z żadnym bossem, bo jak mnie trafi to na raz

Homer - 10 Lipca 2012, 07:34

Dla zabawy też sobie zmieniłem przedmioty i wyciągnąłem 40k dps, ale przy elitarkach i dużym skupisku łuczników w 3 Akcie nie da się tak grać, bo jest się na trafienie, albo dwa.
Najgorsze, że 600 res to mało w tym akcie, a wszystko lepsze na AH jest już horrendalnie drogie. Nie mam pomysłu... po murach jeszcze biegać mogę, ale przez poziomy twierdzy nie przejdę. Po czym wnioskuje że resy małe? Po tym, że gdy boss moździerzem mnie dwa razy trafi to leżę. Podobnie było w akcie 2 dopóki nie poprawiłem resów.

mesiash - 10 Lipca 2012, 10:10

a to dziwne, mnie moździerze nie ruszają prawie w ogóle, ale res na ogień mam koło 800 ;)

no i nie da się ukryć - doszedłeś do momentu, gdzie trzeba zacząć farmić. Proponuję taką drogę, jeśli chciałbyś w a1:
- wybierasz questa z twierdzą 9.2
- 3 krypty (3-7 NV)
- butwiejący las (2-5 NV)
- Pałac leorica i się cofasz ze dwie lokacje do wyżyn, na których można znaleźć wieżę na NW ścianie (3-8 NV)
- Od wp które masz idziesz aż do rzeźnika, po drodze ubijając strażnika (4-8 NV)

Zbierasz wszystko jak leci. Niebieskie 61,62 i 63 poziom u kowala obrabiasz, chyba że można sprzedać za 1300+; żółte do 61 identyfikujesz i a nuż coś dobrego będzie armory 62 też; cokolwiek na 63 oraz biżuterię 60+ można dobrze sprzedać niezidentyfikowane (np ring 62 za 450-600k); co niepotrzebne i się nie mieści idzie do sklepu - generalnie w ten sposób 120-150k/godzinę wyciągniesz na luzie, a jeszcze ze 2-3 przedmioty zostaną

Homer - 10 Lipca 2012, 13:15

Generalnie tak właśnie robię od jakiegoś czasu. Zaczynam z Sali 2, po drodzę koszę Nadzorcę i jeśli przed komnatą nie mam 5 Nef, to albo Butwiejący, albo Krypty. A po Rzeźniku dociągam to co podałeś. Wieżę na Północnych Wyżynach, a na Południowych miejsce wydarzenia przed barykadą i może Legowiska.

Na 2 natomiast odpalam tuż przed Zoltanem (to jest fajny punkt!). Kopalnie zaczynam (tutaj ze 3!, 4! można znaleźć od ręki) zerkam na wydarzenie na piaskach, jeden pewny jest na wejściu do Alkarnus, jeśli nie ma piątki to Oaza. Po Zoltanie, od razu Belial (próbuje zrobić osiągnięcie bez trafienia oddechem, dziwne bo stoję na samym końcu platformy zawsze i niby mnie nie trafia a nie dostaję, podobne dziwne są te trujące wybuchy, raz nawet stałem nikogo nie ratując, też nie dostałem). Dobre (chociaż nudne) jest też koszenie sal w archiwach Zoltana. Jest tam sporo szkieletów, które lubią pluć złotem. A takie duże skupiska to młyn na wodę dla archonta.

Naprawdę taka kasa za niezidentyfikowane? To muszę sprawdzić w takim razie. Co do kowala wiesz może z czego ognista siarka wylatuje? bo z 63 mnie nie wyleciała.

Mam wyfarmione 5mln... a i tak żadnej rozsądnej broni żeby mnie znacząco przypakowałanie nie kupię, bo nie ma za tę cenę. (obecnie mam różdżkę 747, 53i, 196w, 54%crit, +1500za zabicie == mam też toporek 840 z 250i i 45%(slot), ale chociaż podbija dmg o 800 wystawiłem go na sprzedaż, bo nie mam czym zatamować ubytku 8,5k witalności i jednak co +15 do mocy tajemnej to +15). :( Źródło mam takie sobie (50-310, 150i, 50w), ale nie ma lepszego za dobrą cenę, a wypadać nie chce nic.

U kowala sprzedaje jeśli ponad 500+ jest ;) .

Słabe przedmioty wsadzam też na AH za niskie ceny 20k-25k czasem ktoś to kupi.

Zastanawiam się też czy bardziej nie opłaca mi się podgonić mnicha z koszmaru na inferno. Wydaje mi się, że z jego unikami będzie miał łatwiej, a wypadło mi już tyle dla niego broni, że o lepsze dmg się martwić nie musze. A kto wie, może mnichowi zaczną wypadać różdżki, bo dziwnym trafem przedmiotów dla mojej klasy statystycznie wypada mi najmniej. Jedno źródło na setki kołczanów. Ktoś tu chyba próbuje wypromować AH.

mesiash - 10 Lipca 2012, 14:28

siarka z legendarnych 60+, także codziennie przeszukuję AH w nadziej na znalezienie legendarnego z b/o poniżej 15k ale jakoś nie idzie

ja korzystam z toporka (1.3a/s) 850 z dużym i+w, ale bez crit, i jest pierwsza w kolejce do wymiany, ale mam za to samodzielnie znalezione fajne źródełko (110-390 chyba + 7Xi +%zycia +dex +max moc). No i witalność jest przereklamowana - lepiej latać z 20k i leczyć się na raz potkiem, niż mieć 45k i praktycznie nie korzystać z nich

Homer - 10 Lipca 2012, 15:32

Tutaj się zgodzę... ale pod warunkiem, że masz pancerz i resy takie, iż zdążysz użyć potionka. Problemem też jest wytrwanie do momentu, gdy można użyć kolejnego. Nie zawsze jest dużo kul na podłodze.

Poszły świetne naramki.. pierwszy sort 60res, 50wit, 130zr i pancerz wysoki (poziom 63 wypadły przedwczoraj). Gdyby zamiast zręki był int sam bym używał, ale... Poszły za 20 Euro :shock: .

Nazwa przedmiotu Złowrogie Płytowe Naramienniki
Czas transakcji 10 lip 2012 02:15 PM BST
Cena sprzedaży 19,99 EUR
Opłata transakcyjna 1 EUR
Opłata za transfer 2,85 EUR
Podatek od sprzedaży 0 EUR
Twój dochód 16,14 EUR

Powinno mi za nie wpaść około 60 parę złotych. Czyli w sumie pierwsza stówka zebrana. Karta prepaid i połowa gry (ja za 160zł nabyłem) spłacona.

Homer - 12 Lipca 2012, 11:17

Kolejny postój. Tym razem Ghom. Do połowy daję radę, ale później plansza cała zasyfiona.
illianna - 12 Lipca 2012, 11:19

Utrupiłam Diablo i na razie spadła mi motywacja, ale pewnie będę grać dalej na drugim poziomie.
Homer - 13 Lipca 2012, 13:14

Stówka z Paypala trafiła na moje konto. Cóż mogę powiedzieć, byłem sceptyczny, a jednak to działa. Przy Paypalu trzeba uważać tylko przy wprowadzaniu danych konta, bo wysłanie pieniędzy na niewłaściwy rachunek kosztuje 30 zł.

Tak, to ekspediowanie na dane konto jest bezpłatne.

A ja wróciłem do farmienia (dziś 6mln stuknie), bo bez zmiany Ghoma nie ugryzę. Handel w AH dosyć wspomaga ów proces więc warto poświęcić czas na szacowanie cen, bo można zarobić więcej niźli ciągłą farmą. Mała gra giełdowa się z tego robi. Pierwszy h&s z elementami ekonomii.

Próbuje też wykuć sobie dobre źródło, każda próba kosztuje gdzies około 70k - niezbyt super to wychodzi. Jedyną alternatywą jest dojście mnichem na inferno, bo jemu wypadają różdźki, źródła, a czarusi pięści i kołczany (sic!).

mesiash - 13 Lipca 2012, 13:59

Homer, ale dobrego źródła chyba nie będzie własnej roboty, zwłaszcza że on ma max. 72-265 (przynajmniej tak mówi oficjalna strona).

Mi dzisiaj rano ni z tego ni z owego padła tarcza złota, ale taki crap że jak się za 150k sprzeda to będę szczęśliwy, poza tym zbieram i nie identyfikuję biżuterii lvl 60+, niedługo zrobię wielką wyprz pewnie, ale teraz mam bardzo mało czasu, żeby się tym zająć

Homer - 13 Lipca 2012, 15:13

A gdzie ty sprzedajesz te niezidentyfikowane? Bo mnie kupiec tego nie przyjmuje ;/ Ani biżuterii ani niczego innego.

edit:
Poszedł pierścionek za 7,99E. Dochód 5,94 EUR. Kolejne 20 zł... systematycznie zbliżam się do spłacenia gry.

mesiash - 13 Lipca 2012, 16:12

Homer, no przecież nie u kupców, tylko u innych graczy, którzy w ten sposób mają hazard ;)

Kurde, powiedz jakie ty rzeczy przez ten RMAH przerzucasz (w statach) bo może ja jakiś głupi jestem i pieniądze wyrzucam...

Homer - 13 Lipca 2012, 17:34

Generalnie wszystko co sam byś ubrał na inferno, gdybyś grał inną klasą Ci zejdzie. Albo słabsze legendarki.

Ten pierścionek miał ok. 220 siła, 50 witalność i 30 resy. Problem, ze jak sprzedam nie mogę już statystyk podejrzeć. Jeśli masz coś takiego odpalasz wyszukiwarkę na RMAH i widzisz za jaką cene ludziska wystawiają podobne. Jeśli dasz niższą to raczej powinno Ci zejść (cieszę się jak ludziska wystawiają za ogromne sumki, bo potem gdy ktoś trafi na moją mniejszą to kupuje czasem bez zastanowienia, że niby promocja). Czasem coś kilka razy się wystawia schodząc z ceny, albo czekając na kupca.

Jeśli nie można coś opchnąć za 4 czy 5 Euro to raczej nie chce mi się blokować aukcji. Bo niżej po tej opłacie 1E za aukcje to groszowe sprawy wychodzą. I ciągle nie mogę wystawić na aukcji przedmiotów typu księgi, bo błąd wywala.

Warto też zajrzeć na zwykły AH ile w złocie taki artefakt stoi, żebyś za bezcen nie pchnął milionów bo to Ci się może nie kalkulować (boty ciągle wołają 1kk = 7 E).

Wpadły mi dwa zielone kolejne - piącha mnicha (Shaolong jakiś) i napierch z resami dla wszystkich ale głównie dla barbariana, ale niezbyt ciekawy 600p, 55res, 113w, slot i coś tam jeszcze (więzienie duszy nieśmiertelnego króla).

Taselchof - 13 Lipca 2012, 20:28

112 euro zainkasowane dziękuje bardzo :mrgreen:
Homer - 13 Lipca 2012, 22:23

A za co?
Taselchof - 14 Lipca 2012, 13:32

Rzadki mieczyk, znaleziony przedwczoraj 1058 dmg :mrgreen: Przy okazji co za idiota wydaje ponad 400 zł za wirtualną broń :shock: znajomy sprzedał kuszę za 160. :shock:

Edyt : podałem zły dmgs :)

Homer - 14 Lipca 2012, 13:39

Zwykłe 1158? czy z konkretnymi bonusami? Z czego wypadł?
Taselchof - 14 Lipca 2012, 16:16

Miecz wypadł w drugim akcie na inferno z jednego z elitarnych potworów :) podobne tylko z miejscem na kamień są wystawiane za ponad 200 :wink:

Partner forum