To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Z archiwum X - Warunki prenumeraty

MLEKO - 26 Października 2007, 01:21

oki dobra dość. mineły 2 miesiące i nie dostalem odpowiedzi co z wybrakowanym numerem który otrzymałem. wstrzymam się na razie z kolejną prenumeratą, bo choć bieganie po kioskach może być uciążliwe to przynajmniej wybiorę sobie numer taki jaki chce (znaczy się ze wszystkimi kartkami)
podniszczone przez poczte egzemplaze mi nie przeszkadzają, kupuje SFFH dla TREŚCI więc jak brakuje w piśmie treści to już moim zdaniem jest problem.

hrabek - 26 Października 2007, 08:45

W takich sprawach chyba najlepiej pisac do Nursa na priva, albo dzwonic, ja bym tak zrobil. Pisanie na forum o tym moze nie przyniesc pozadanego skutku.
W watku z najnowszym numerem Garfa sie zali, ze tez dostala wybrakowany i Nurs powiedzial, ze jak mu wysle adres na priva, to przesle jej zastepczy egzemplarz, wiec pewnie tedy droga.

NURS - 26 Października 2007, 10:51

MLEKO napisał/a
oki dobra dość. mineły 2 miesiące i nie dostalem odpowiedzi co z wybrakowanym numerem który otrzymałem. wstrzymam się na razie z kolejną prenumeratą, bo choć bieganie po kioskach może być uciążliwe to przynajmniej wybiorę sobie numer taki jaki chce (znaczy się ze wszystkimi kartkami)
podniszczone przez poczte egzemplaze mi nie przeszkadzają, kupuje SFFH dla TREŚCI więc jak brakuje w piśmie treści to już moim zdaniem jest problem.

Sorry Mleko, musiał mi ten wątek umknać, daj dane na PW, zaraz ci przygotuję paczuchę.

MLEKO - 26 Października 2007, 11:32

Wiadomość na PW wysłałem, z góry dziękuję.
vandam - 30 Października 2007, 15:14

Szanowna redakcyjo. Chciałbym sie dowiedzieć jak działają bonusy dorzucane dla prenumeratorów. Właście skończyła mi sie roczna prenumerata waszego pisma (ostatni umer dostałem ledwie kilka dni temu) i zastanawiam sie nad kolejną roczną (mimo że pismo bez problemu można kupić np. w Empiku). Nie mniej jestem "nieco" rozczarowany bonusami które jakoby miały być dla prenumeratorów. Przez okres całej prenumerary nie dostałem nic bonusowego, a wy tu piszecie że co miesiąc jest coś "extra" (chyba są to zawsze komiksy, mimo że wspominacie o filmach i grach) dla części prenumeratorów. Stąd moje pytanie. Ile faktycznie tych bonusów rozdajecie co miesiąc (w sztukach, procentowo) czy może pop prostu jest jakiś "uporczywy" bład w druku który pojawia się w dziale dot. prenumeraty.
No bo jeśli tylko 9% prenumeratorów coś dostaje raz na miesiąc, to przy 12 miesiącach w roku coś powinno mi się trafić...
Proszę rozwiejcie moje (i być może również innych) wątpliwości.
Pozdrowienia i niech szmoc będzie z wami.

NURS - 30 Października 2007, 15:35

sto razy pisałem, ale czemu nie wyjaśnic po raz sto pierwszy.
Są dwa bonusy, jeden przy zmawianiu - ksiązka do wybrania, drugi losowany wśród kończących się prenumerat, mam kilka filmow, ksiażek, komiksów na miesiąc, więc szansa zdobycia takiego gadżetu nie jest gigantyczna, na pewno nie jest to rząd 9% miesięcznie. Duzo, dużo mniej, niestety nie dysponuje setkami egzemplarzy wzmiankowanych bonusów.

vandam - 31 Października 2007, 07:56

NURS napisał/a
sto razy pisałem, ale czemu nie wyjaśnic po raz sto pierwszy.
Są dwa bonusy, jeden przy zmawianiu - ksiązka do wybrania, drugi losowany wśród kończących się prenumerat, mam kilka filmow, ksiażek, komiksów na miesiąc, więc szansa zdobycia takiego gadżetu nie jest gigantyczna, na pewno nie jest to rząd 9% miesięcznie. Duzo, dużo mniej, niestety nie dysponuje setkami egzemplarzy wzmiankowanych bonusów.

Dziękuję za 101 odpowiedź. Właśnie skończyła mi sie prenumerata.... Może na przyszłość warto wyrażać się na łamach pisma cieco jaśniej i nie będzie wówczas 102 pytania. Nawiasem mówiąc, jakiś czas temu niektóre pisma (np. komputerowe) były wydawane w 2 wersjach: z CD i bez (tak jest również i dziś). Może warto się zastanowić nad taką formą (czy to w prenumeracie czy "tradycyjnie" w kiosku)
Pozdrawiam

NURS - 31 Października 2007, 10:55

Nie warto, uwierz mi. kilka razy obliczaliśmy sensownośc takiego ruchu i wychodzi, ze koszt przewyzsza dochód. nie ten rzad nakładów.
Anko - 22 Listopada 2007, 19:44

Ja tam komiksu nie dostałam... Może ktoś mnie nie lubi? ;P:
Okej, żartuję sobie, natomiast chciałabym zapytać, czy jest jeszcze możliwość zamówienia innych książek przy prenumeracie niż te wymienione trzy? Bo jak ktoś akurat te trzy ma, na ten przykład?
Chciałam zapytać także, czy jest jeszcze dostępna "Pieczęć" A. Koronowicz (chciałam to komuś podarować, przydałoby się). Jak nie, to trudno... Ale akurat mam odnawiać prenumeratę, to muszę rozważyć wszelkie opcje. :twisted:

Iwan - 27 Listopada 2007, 11:08

A ja mam pytanie odnośnie długości oczekiwania na gazete w prenumeracie, dziś 27 a ja jeszcze nie dostałem pisma czy inni też tak długo czkeja??
miałem nadzieje ze jak zamówie prenumerate to będe wcześniej dostawał a tym czsem niestety :( a czs od numeru do numeru tak strasznie sie dłuży!!!!!

Martva - 27 Listopada 2007, 11:11

No, niestety, kilka dni trzeba poczekać. Ale odpada szukanie po kioskach i wychodzenie na zimno ;)
Słowik - 27 Listopada 2007, 11:11

Porzuć nadzieję, wszak gazety dostarcza Poczta Polska. Prenumerata zawsze przychodziła później niż się pojawiała w kiosku. Ja dostałem dzisiaj, to może i do Ciebie dojdzie np. po południu.
hrabek - 27 Listopada 2007, 11:17

O, jest szansa, ze do mnie tez w takim razie dojdzie dzisiaj. A ze przedluzylem, to licze na dodatek w postaci ksiazki.
Martva - 27 Listopada 2007, 11:24

To ja liczę na jutro-pojutrze :)
Iwan - 27 Listopada 2007, 11:45

najlepsze ze u mnie w miescie nie mazna nigdzie dostac pisma :D musiałem jezdzic do miejscowosci obok, latem spoko na rowerku wycieczka ale zima przerąbane :D
NURS - 27 Listopada 2007, 14:06

z przesyłkami bywa różnie, czasem potrafią iść kilkanaście dni. i nie mam na to żadnego wpływu. bywa też, że giną po drodze.
Iwan - 28 Listopada 2007, 11:19

z tym ginięciem to nas nie pocieszyłes :( co w takim wypadku robić??
Fidel-F2 - 28 Listopada 2007, 11:39

informowac NURSa, on bierze towa... kolegów i przesyłka sie znajduje
Iwan - 28 Listopada 2007, 11:44

no tak :D w końcu cel uświęca środki :mrgreen:
NURS - 28 Listopada 2007, 11:54

wtedy wysyłam drugi egz.
Fidel-F2 - 28 Listopada 2007, 11:54

:mrgreen:
Anko - 28 Listopada 2007, 22:12

NURSie, a na moje pytanie to nie odpowiesz? :cry:

EDIT(2007-12-09): NURS już mi odpowiedział na maila, więc sprawy nie ma. ;)

Squonk - 25 Stycznia 2008, 18:49

W najnowszej SFFH - we wstępniaku Nurs ogłosił nowinę o podniesieniu ceny od kwietniowego numeru.

Jako, że moja metoda lokalnej promocji SFFH raczej średnio się już udaje - do kiosku przychodzi bodajże jeden lub dwa numery czasopisma. A ja zawsze kupuję ostatni numer (tak jak dziś) - i przez cały miesiąc SFFH w kiosku brak, za to Fantastyki w bród - to zaczynam zastanawiać się nad prenumeratą.

I w związku z tym pytanie - czy opłacenie prenumeraty teraz - w kwocie 84 kapsli/za rok - nie będzie warunkowało dopłatą jeśli podwyżka wejdzie w życie?

NURS - 25 Stycznia 2008, 19:47

nigdy nie warunkuje. chyba jako jedyny zapowiadam wszystkie podwyżki własnie po to, żeby ludziemieli czas na reakcję.
Witchma - 26 Stycznia 2008, 10:14

a jakiej podwyżki mogą spodziewać się prenumeratorzy? mam nadzieję, że cena nie przekroczy 100 zł...
Piech - 26 Stycznia 2008, 19:58

1. Ile kosztuje prenumerata do UK, w złotówkach?

2. O co chodzi z tymi trzyliterowymi kodami? Nie rozumiem informacji na stronie WWW.

NURS - 26 Stycznia 2008, 20:02

Myślę doktorze House, że niema powodu do paniki, prenumerata raczej nie przekroczy stówki.

Prenumerata do UK kosztuje 200 zeta aktualnie. w tym są znaczki na list za 10 zł jednorazowo.

Z kodami już o nic nie chodzi. Promocja się skończyła w grudniu, książki też.

Witchma - 26 Stycznia 2008, 21:58

Cytat
Myślę doktorze House, że niema powodu do paniki, prenumerata raczej nie przekroczy stówki.

uff... co najwyżej 99,99 :)

agnieszka_ask - 28 Stycznia 2008, 14:54

NURS napisał/a
Prenumerata do UK kosztuje 200 zeta aktualnie. w tym są znaczki na list za 10 zł jednorazowo.

Czyli jakieś 57 euro, bo rozumiem, że do Irlandii taka sama stawka? A można wpłacić walutę, którą sobie bank przeliczy (chyba), czy trzeba kombinować z Polski przelewy złotówkowe?

Fidel-F2 - 28 Stycznia 2008, 15:53

agnieszka_ask napisał/a
A można wpłacić walutę, którą sobie bank przeliczy
przeliczy ale trudno bedzie te 200 wycyrklowac

edit: a gdzie jestes w Irlandii?

Partner forum