Powrót z gwiazd - ci wspaniali mężczyźni w swych błyszczących maszynach
terebka - 18 Kwietnia 2010, 10:22
Nie powiem, abym się nie starał zrozumieć i polubić F1 - mam w rodzinie maniaka tego sportu. Jednak kiedy tak siedzę blisko godzinę i patrzę na wyścig, w którym od startu do mety, na pięciu pierwszych miejscach nic się nie zmienia, pod koniec przysypiam. Co nie znaczy, że nie emocjonują mnie sporty motorowe. Taki żuzel, na przykład, oglądam z przyjemnością. Ale tam są emocje nie porównywalnie wyższe. Na tych kilku okrążeniach liczy się każda sekunda. Maszynon zdarza się odmówić poszłuszeństwa, ale to klasa zawodnika decyduje o ostatecznym zwycięstwie, któr przychodzi już po kilkudziesięciu sekundach, nie godzinie. Inaczej niż w żużlu, w F1 widać jak ogromne znaczenie mają lepsi i gorsi konstruktorzy. To tak, jakby o sukcesach Małysza miał decydować producent nart.
robert70r. - 18 Kwietnia 2010, 10:30
F1 to nie sport tylko granda.
NURS napisał/a | Jeśli to jest rywalizacja, to ja wole oglądac krwawe sporty, np. wedkarstwo. |
Dokładnie tak.
Ziemniak - 18 Kwietnia 2010, 11:40
A ja w dalszym ciągu mam wrażenie, że ktoś bardzo lubi Hamiltona. Najpierw walka przy wyjeździe z boksów, za którą Hamilton nie został ukarany, mimo, że jest to surowo zabronione, a później, gdy Hamilton wysforował się na czoło drugiej połowy stawki i miał marne szanse aby doskoczyć do czołówki, wyjeżdża SC i pozostaje na torze na tyle długo, żeby maruderzy dociągnęli do liderów. Dyskusyjne jest to, czy SC w ogóle musiał wyjeżdżać, a jeżeli nawet, to na pewno nie musiał tak długo pozostawać na torze. Coś mi tu bardzo śmierdzi.
NURS - 18 Kwietnia 2010, 11:43
Kolejny *beep* sport zarządzany przez skorumpowanych pajaców ecclestona powinni ubrać w jego ulubiony hitlerowski mundurek i wyslać Zeppelinem na księżyc z dwoma tuzinami lasek (ale dynamitu). Szkoda, ze zespoły nie pieprznęły tym wszystkim po poprzednim sezonie i nie zorganizowano wyścigów, które mają sensowne przepisy.
Agi - 15 Maj 2010, 14:03
Kubica zajął drugie miejsce w kwalifikacjach do jutrzejszego wyścigu z Monte Carlo.
joe_cool - 15 Maj 2010, 14:43
A tutaj mały Bobi: http://www.youtube.com/wa...player_embedded
nureczka - 15 Maj 2010, 15:14
joe_cool, wzruszyłam się. A ten kawałek
Cytat | ...ma cztery koła, silnik... |
zasługuje na miano rewelacji miesiąca.
joe_cool - 15 Maj 2010, 15:38
Mi też się podobało bardzo
Cytat |
- Jesteś w gokartach mistrzem...
- ...Niemiec i Włoch, dzień dobry |
Agi - 16 Maj 2010, 15:05
Kubica trzeci w Monaco
dzejes - 16 Maj 2010, 15:32
Ależ to był nuuuudny wyścig
Chal-Chenet - 16 Maj 2010, 16:07
Nie oglądam, bo mnie w ogóle nudzą sporty motorowe, ale gratulacje dla Kubicy. Dobre miejsce.
joe_cool - 16 Maj 2010, 22:31
Szkoda, że nałożyli karę na Schumiego
Agi - 17 Maj 2010, 06:21
Uważam, że zasłużenie.
hrabek - 17 Maj 2010, 09:19
Ja też uważam, że zasłużenie. Wielkie brawa dla Kubicy i dla Alonso za niewiarygodną jazdę i awans z 24 miejsca na 6!
Adanedhel - 17 Maj 2010, 09:23
A zwłaszcza dla jego zespołu za podjęcie świetnej decyzji o zmianie opon na drugim okrążeniu.
hrabek - 11 Lutego 2011, 09:49
Fajna wypowiedź szefa ekipy Renault.
http://www.sport.pl/F1/1,..._na_starty.html
I ja się z nim zgadzam. To bardzo przykry wypadek, ale nie widzę powodu, żeby zabraniać kierowcy F1 występować w rajdach.
A Kubicę dzisiaj od rana ponownie operują: http://www.sport.pl/F1/1,...szpitalu_w.html
Mam nadzieję, że po tej operacji już wszystko będzie dobrze i zacznie wracać do zdrowia.
Agi - 17 Lutego 2011, 11:28
0dnośnie wypadku Kubicy:
Wstępne ustalenia dotyczące okoliczności wypadku są dość szokujące: barierę ochronną rozmontowali mieszkańcy miejscowości, przez którą prowadziła trasa rajdu, aby... skrócić sobie drogę do kościoła - czytamy w "Polsce The Times".
http://sport.onet.pl/moto...,wiadomosc.html
joe_cool - 17 Lutego 2011, 12:47
Łał. Faktycznie szokujące. Ale i tak nasuwa się pytanie - dlaczego organizatorzy przed rajdem nie sprawdzili trasy i zabezpieczeń?
merula - 17 Lutego 2011, 13:02
joe_cool napisał/a | Ale i tak nasuwa się pytanie - dlaczego organizatorzy przed rajdem nie sprawdzili trasy i zabezpieczeń |
-bo im się nie chciało?
-bo uznali, ze skoro jest na planach, to jest i w rzeczywistości?
-bo nie musieli komuś zapłacić za sprawdzenie tego?
możliwości jest sporo.
joe_cool - 17 Lutego 2011, 15:02
Cóż... Szkoda tylko Kubicy, miał ogromnego pecha. Mam nadzieję, że te wszystkie optymistyczne informacje z ostatnich dni się potwierdzą i Robert szybko wróci do zdrowia.
NURS - 17 Lutego 2011, 15:34
merula napisał/a | joe_cool napisał/a | Ale i tak nasuwa się pytanie - dlaczego organizatorzy przed rajdem nie sprawdzili trasy i zabezpieczeń |
-bo im się nie chciało?
-bo uznali, ze skoro jest na planach, to jest i w rzeczywistości?
-bo nie musieli komuś zapłacić za sprawdzenie tego?
możliwości jest sporo. |
albo jakiś pijany wsiok przydoil w to miejsce gnojarką, wracając do domu w chwile po inspekcji?
możliwości jest naprawdę wiele. rajdy sa niebezpieczne, to nie pierwszy i nie ostatni wypadek.
|
|
|