Spodenki - Szorty
Bellatrix - 20 Lipca 2007, 01:23
dobra. Chyba wiecej chetnych nie ma, wiec biore sie za tworzenie watku z ankieta;)
Bellatrix - 30 Lipca 2007, 13:14
W kategorii "Pewien rodzaj magii" zwyciezyl Spellcaster Hijo
Gratulacje i zadajesz
agnieszka_ask - 30 Lipca 2007, 15:06
hijo
hijo - 30 Lipca 2007, 22:45
agnieszka_ask, Bellatrix, , dzięki
Przyznam się szczerze, że ten mój szorcik to był taki chłyt matetindowi całkiem skuteczny, choć konkurencja wizarda była silna
gfratuluje wszystkim pozostałym wytrwałości i chęci do zabawy
Nowy Temat:
"Żaba, piach i wiatr"
Termin nadsyłania prac 11.08.2007
Ixolite - 31 Lipca 2007, 00:23
brawo hijo
hijo - 31 Lipca 2007, 09:47
Ixolite, dzięki byłeś blisko mam w tobie groźnego rywala hihihih
Pagan - 3 Sierpnia 2007, 18:10
Tylko się upewniam. Szorty ślemy do zwycięzcy i 'zapodawacza' następnego tematu, w tym przypadku hijo, dobrze zrozumiałem? Bo ja właśnie skończyłem pisać miniaturkę, ale i tak musi ona odleżeć przynajmniej dzień-dwa i przejść jeszcze jedną skrupulatną korektę.
A, i jeszcze jedno. Jakoś tak na początku wątku górny limit znaków został określony jako nieco ponad 3000 znaków ("Objętość szorta nie może przekroczyć (za nadto) 3000 znaków"). Domyślał się, że obowiązuje to w dalszym ciągu, ale... to ze spacjami czy bez?? Bo to moje jest na 2818 bez spacji i 3269 z nimi. Niby mogę coś wyciąć, ale lepiej byłoby zostawić tak, jak jest.
Ok, to chyba na razie tyle. Z góry dzięki za odpowiedź.
Ixolite - 3 Sierpnia 2007, 18:18
Spacja też znak Te 3000 to takie orientacyjne, głowy nikt nie urwie za niewielkie przekroczenie.
Zgadza się, wysyłasz do zwycięzcy-zapodawacza, czyli obecnie hijo.
elam - 3 Sierpnia 2007, 18:31
ale nie wiecej niz 5 000, ze spacjami ....
Dabliu - 3 Sierpnia 2007, 19:42
Zdarzały się już ponad 7-tysięczniki...
Pagan - 4 Sierpnia 2007, 12:27
Mam taką jedną sugestię. Może tym razem (czyli jak hijo będzie tworzył wątek z ankietą) powinna istnieć opcja głosowania na 2 teksty? Bo ostatnio to niektorzy, nie mogąc się zdecydować, rzucali monetą. A poza tym, łatwiej byłoby w takim trybie wyłonić jakąś kolejność, no nie wiem, podium czy coś w tym stylu. Może przykład podam. Jest, załóżmy, 5 szortów. Jak (przykładowo) rozkładają się głosy jeżeli można wybrać tylko jeden??
tekst.... słaby (2), średni (4), średni (5), b. dobry (6), boski (12)
I co to jest prowadzenie jednym punktem? To może być przypadek, na przykład - wynik rzutu monetą.
A gdyby można było wybrać dwa teksty, ten bardzo dobry wyraźnie odróżniałby się od tych słabszych. Nie mówię tu o jakiejś dyskryminacji. Wiem, chodzi tutaj o zabawę, ale wg mnie taki system wcale by jej nie psuł, za to autor mógłby realnie ocenić, jak wiele zabrakło mu do upragnionego miejsca Co o tym sądzicie?
Aha, o tym, że powinna obowiązywać tajność głosowania chyba nie ma po co wspominać? Dopiero wtedy są prawdziwe emocje
elam - 4 Sierpnia 2007, 14:43
nie chodzi o emocje tylko o zabawe.
nie chodzi o niezdrowa konkurencje ani robienie recenzji, porownywanie stylow i form, bo cos takiego sobie mozna w FF zafundowac; tutaj glosujemy na szorta, KTORY SIE NAM SPODOBAL. i juz.
mnie osobiscie sie tajnosc glosow nie podoba....
Anonymous - 4 Sierpnia 2007, 15:23
Tajność jest do kitu o tyle, że głosujący zazwyczaj od razu uzasadniają swój wybór. Nie sądzę, zeby komuś chciałoby sie to robić po zakończeniu ankiety. A emocje i zabawa są, bo nie wiadomo, kto jest autorem danego szorta i można sobie pozgadywać.
elam - 4 Sierpnia 2007, 15:28
o, wlasnie ...
Pagan - 7 Sierpnia 2007, 22:20
Hmm, tak na ten wątek przeglądam po kilku dniach i wygląda to tak, jakbym propagował jakąś krwawą rywalizacje, miażdżenie przeciwników i w ogóle A nie o to mi chodziło.
Zresztą, po pierwsze i tak największa frajda w tym wszystkim to sam akt pisania, po drugie wynik głosowania i tak będzie dla mnie niespodzianką, bo na dniach wyjeżdżam na 10 dni, a po trzecie, to hijo robi tę ankietę A właśnie, coś się niepokojąco nie pojawia, a deadline się zbliża. Mam nadzieję, że dojdzie do niego priv z szortem.
A u was, jak tam prace przebiegają?
Cytat | Jest, jest, chwilka i będę wrzucał.
Ale wysoka oglądalność tematu, coś niesamowitego, w godzinę 85 osób zawitało do szortów. Pisać ludzie, jeszcze godzinka i wstawiam ankietę i szlus! |
Cytat | Eno, termin oddawania miał być do jutra. Właśnie piszę. |
Jak zwykle czekacie na ostatnią chwilę? Jak tak, to chyba nie tylko ja lubię silne emocje, skoro tak was rajcuje presja czasowa
Ixolite - 7 Sierpnia 2007, 23:07
Ja to ciekaw jestem czy się wyrobię, bo mam bardzo dużo spraw do pozałatwiania przed wyjazdem, a potem wyjeżdżam... Lajf. Ciągle jakoś te konkursy opuszczam, no
hijo - 7 Sierpnia 2007, 23:50
Ixolite, ty się chłopie nie wymiguj wyjazdem, ja ma na głowie własny ślub za niecałe 3 tygodnie i muszę sie wyrobić i napisać.
A tak w ogóle to pierwszy tekst już mam do roboty lenie
Ixolite - 7 Sierpnia 2007, 23:57
O, to gratki
Ja się lubię wymigiwać
agnieszka_ask - 8 Sierpnia 2007, 10:26
hijo napisał/a | ja ma na głowie własny ślub za niecałe 3 tygodnie |
Dzisiaj jest wesele, jutro poprawiny
Za dziewięć miesięcy pójdziemy na chrzciny
Za dziewięć miesięcy wcale już nie modnie
Na chrzciny przyjdziemy za cztery tygodnie
hej!
<teoretycznie zaśpiewałam >
Wszystkiego najlepszego hijo!!!
hijo - 8 Sierpnia 2007, 14:17
agnieszka_ask, dzięki za piosenkę
hijo - 10 Sierpnia 2007, 21:51
"Żaba, piach i wiatr"
Słąć ludzie pisać i słać!!!!! mam do tej pory 1 short
Ixolite - 10 Sierpnia 2007, 22:34
Może jutro... dziś już nie mam nawet siły myśleć
hijo - 10 Sierpnia 2007, 22:36
będę cierpliwie czekać
hijo - 13 Sierpnia 2007, 09:13
termin nadsyłania prac do kolejnej edycji konkursu shortowego przedłużam do do północy 15.08.2007 (na razie dotarł 1 tekst)
Aktualny temat: "żaba, piach i wiatr"
LUDZIE CO Z WAMI?
Bellatrix - 13 Sierpnia 2007, 12:43
oglos temat i linka w innych watkach ;p najlepiej tych dzie jest duzo czytajacych
Czarny - 13 Sierpnia 2007, 12:55
hijo napisał/a | Żaba, piach i wiatr
|
Po prostu przegiąłeś. Zadałeś późnym wieczorem w sobotę i dałeś 24h (no 26 ) na wykonanie. W weekend wielu osób po prostu nie zagląda na forum
Agi - 13 Sierpnia 2007, 13:00
Czarny, wybacz, ale nie zgodzę się z Tobą. Hijo zadał temat dwa tygodnie temu.
hijo
Cytat | Wysłany: 30 lipca 2007, 22:45
--------------------------------------------------------------------------------
agnieszka_ask, Bellatrix, , dzięki
Przyznam się szczerze, że ten mój szorcik to był taki chłyt matetindowi całkiem skuteczny, choć konkurencja wizarda była silna
gfratuluje wszystkim pozostałym wytrwałości i chęci do zabawy
Nowy Temat:
Żaba, piach i wiatr
Termin nadsyłania prac 11.08.2007 |
Czarny - 13 Sierpnia 2007, 13:05
To sorry, odniosłem się więc do postu-przypominajki
hijo - 13 Sierpnia 2007, 13:53
Czarny, w ramach przeprosin chciałbytm od ciebie dostać konkursowy short
Czarny - 13 Sierpnia 2007, 14:15
A wiesz, że myślę o tym. Może prośba tekstem się stanie
|
|