Ludzie z tamtej strony świata - Robert J. Szmidt aka PP NURS.
Aga - 6 Czerwca 2006, 15:50
Wiem, że zjeżdżam z tematu i już się za to kajam Ale ja jeszcze chciałam słówko o Toy. Przeczytałam swego czasu jedno opowiadanie. Chociaż trafnieszym słowem byłoby: zmęczyłam. I powiedziałam sobie: nigdy więcej. Tak więc, Fidel-F2, rozumiem dokładnie, co masz na myśli... Nie podobało mi się okropnie. Ten język... I ta - no właśnie - naiwność. Brrr...
NURS - 6 Czerwca 2006, 18:56
Człowieka od sieci odetna, a tu taka dyskucja, po miesiącach ciszy, i powiedzcie mi, że dziaij nie jest 06.06.06
Tak zbiorczo może
Andre - antologia w krzokach, jak lufa w Pancernych. Ponoc wypadła z harmonogramu.
Pako - Toy był pisany dla jaj, powstał dosłownie w parę dni. to taka typowa rozpierducha, podpięta pod Toy, bo z Ziemskim robilismy taka podpuche, poszło na liste Fahrenheita, jako tekst Ziemskiego, a my ROTFLowaliśmy, czytając komentarze. Inna sprawa, że w tekscie jest sporo ludzi z tamtej listy. Ziemski, Pacek, Parowski, Cebula też
A Apokalipsa rulez, nakład wyszedł, ale będzie drugie wydanie, zastanawiam sie tylko, czy nie zmienic tej Ukrainy na Białoruś, żeby było aktualniej... Bo reszta się sprawdziła, nawet hummery juz mamy I w Iraku siedzimy.
gorat - 6 Czerwca 2006, 19:57
A anioły kiedy?
NURS - 6 Czerwca 2006, 20:13
Jak bozia da, to przed Bożym Narodzeniem. Muszę go jeszcze raz przeczytac porządnie dodać trochę, ująć też.
andre - 7 Czerwca 2006, 07:18
NURS napisał/a | Andre - antologia w krzokach, jak lufa w Pancernych. Ponoc wypadła z harmonogramu.
|
Buuuu
PS.Czemu cytowanie tak kiepsko wygląda na tym forum?
Sasori - 7 Czerwca 2006, 10:50
Cicho, to jest temat tabu.
mawete - 7 Czerwca 2006, 11:18
NURS: pisz szybko to może na Polcon się wyrobisz.... albo na Falkon chociaż... Pomyśl- autografy! sława! łzy rozpaczy w oczach Krynicy Mądrości (vel Słońca Karpat... vel Ruczaj Rawy ) To byłoby pieukne....
NURS - 7 Czerwca 2006, 12:00
Aż się rozmazałem znaczy rozmarzyłem
NURS - 15 Czerwca 2006, 11:35
Tu też potwierdzę, jadę do Lublina na Polcon.
Jakby kto chciał się spotkać, to w piątek po południu będę. Zapraszam forumowiczow i czytelnikow na dobre piwo, albo miód, albo co to tam będzie.
Precyzyjniej określę to pozniej, żeby nie kolidować z planami organizatorów.
Pako - 15 Czerwca 2006, 13:10
Też chcę być. Jakby co, to trzeba by się dogadać jakoś, żeby razem jechać z katowic jakoś czy coś Bo z moimi starszymi to same problemy są, wychować ich się nie da
NURS - 15 Czerwca 2006, 15:02
Ze starszymi będziesz jechał?
Pako - 15 Czerwca 2006, 15:11
Nie... Bez przesady Oni po prostu chcą mieć pewność, żę mnei nikt nie zje po drodze
To pewnie będę potrzebował jakieś obstawy w postaci literatów i ludzi obytych ^_^
Kombinuję na wszystkie strony, żeby tam jechać po prostu
NURS - 15 Czerwca 2006, 17:00
Literaci, ci to cię za flaszkę wymienią po drodze
Ziuta - 15 Czerwca 2006, 17:06
To przerąbane, Pako. I NURS nic niepomoże, zaszkodzi nawet. Powiedz rodzicom (znam ten ból), że jedziesz do Lublina na kilkudniowy zjazd poznanych w internecie alkoholików o ludzi o nietypowych źródłach dochodu.
Indy - 15 Czerwca 2006, 17:32
Wstyd mi się przyznać ale nie czytałem żadnego opowiadania NURSA
Wybacz....
NURS - 15 Czerwca 2006, 18:00
Na pokutę trzy zdrowaśki... w piekarniku!
Zacznij kupować SFFH, to przeczytasz
Sasori - 15 Czerwca 2006, 18:02
INDY napisał/a | Wstyd mi się przyznać ale nie czytałem żadnego opowiadania NURSA :( :? :( :?
Wybacz.... |
Nic straconego, już podpity jeżozwierz pisze lepiej.
Bawcie się dobrze, buraki, mnie niestety do Lublina za daleko i za drogo :/
elam - 15 Czerwca 2006, 19:44
jezozwierz? a dlaczego jezozwierz, a nie na przyklad mrowkojad??
NURS - 15 Czerwca 2006, 20:53
to ze względu na rzadkie ale ostre owłosienie, jak sądzę.
mawete - 16 Czerwca 2006, 06:38
NURS: w temacie Polconowym napisz że jedziesz
NURS - 16 Czerwca 2006, 07:31
Napisałem przecież
Pako - 16 Czerwca 2006, 13:26
napisał... ale tu też napisał, a mi się przez to pomyliło i napisałem, żę powinniśmy się jakoś zgadać, myśląc o całej społeczności, wyszło na to, że się do NURSa wpraszam
A tam za flaszkę.. ze dwie jestem wart
NURS - 16 Czerwca 2006, 15:02
Zależy, ile da ten, co kupuje, ty możesz siebie przeceniać
Pako - 16 Czerwca 2006, 17:07
Ja siebie co najwyżej nie doceniam
Młody jestem, to cenny towar. Tylko brzydki... ale za to cholernie bystry (dziś sobie mogę pozwolić na odpowiednio dużą dozę samochwalstwa )
mawete - 16 Czerwca 2006, 18:55
ale ja mam za mało "oczów" żeby wszystko czytać
Pako - 16 Czerwca 2006, 18:56
Ale polconowy jest opd twoim patronatem. To akurat powinieneś czytać
NURS - 17 Czerwca 2006, 01:33
Ale to nie jest polconowy, tylko mój! sio mi z tą propagandą młodości!
Pako - 17 Czerwca 2006, 07:39
Znaczy nei chcesz, żebyśmy twój wątek ożywiali? Nie to nie.. to idę do Polconowego
[offtop mode off]
elam - 17 Czerwca 2006, 09:01
ok, Pako - chodz do mojego bo kurzem zarasta
no, a zeby bylo na temat - Nursie, poprosze o space-opere. taka z alienami... tylko szescioglowe slimaki to moj pomysl, pamietaj !
Pako - 6 Lipca 2006, 08:49
Hmm... to ja znowu wspkoczę:
Mrok nad Tokyoramą.
Hmm.. co by tu powiedzieć. Opowiadanie NURSowe, czyli samo przez się mnie pozytywnie nastawia. NURS ma to do siebie, żę pisze z akcją bardzo szybko się rozwijającą, taką filmową. Nie ma zbędnych scen, wszystko ma wpływ na akcję. Nie ma scen, które dałoby się wyciąć, bo nic nie wnoszą. Przez to czyta się opowiadania prawie jednym tchem. I lubię to
Chciałem się przyczepić do zakończenia, że niby powód jakiś taki naciągany. ALe tak teraz myślę, żę cholera... naciągany raczej nie jest. Zamiast siedzieć cicho i sprawę olać, to człowiek idzie się mścić w ciekawy sposób. Oglądałeś może NURSie film Zatoichi (czy jakoś tak )? Tam było podobnie To przemówiło mi najbardziej do rozumu Pogratulować dobrego opowiadania
|
|
|