Ludzie z tamtej strony świata - Łukasz Orbitowski
Słowik - 11 Grudnia 2006, 12:55
mmmrau
Adaam - 11 Grudnia 2006, 13:58
Tak naprawdę nie wiadomo, co myślą koty, ale jeśli ktoś jest bliski tego, aby zrozumieć, to jest to właśnie Łukasz. Rozumiem, bajki dla dzieci, ale dla swoich kotów... o tym jeszcze nie słyszałem, i jest to miłe zaskoczenie... he he. Prawie widzę, jak Orbit obserwuje swoje pupilki i w głowie rodzi mu się krótka historia. Nie sili się na przetrawione morały, a próbuje rozgryźć, co one sobie myślą w danym momencie. MNie rozbroił ten tekst, w którym kotek uwazał, że jest innym zwierzakiem. Szkoda tego rozprutego łóżka. Może będzie coś więcej w kotami w roli głównej - jak Gaimanowska "Cena"....
Martva - 11 Grudnia 2006, 14:01
Hmmm, a jakby tak antologia '13 kotów II'?
Pako - 11 Grudnia 2006, 14:06
Ale to są bajki na serio fajne.
Choć osobiście wzbraniałbym się przed wydaniem. Właśnie taka forma wydaje mi się genialna, bajki pisane dla frajdy, puszczane za darmo w necie.
Czekam dalej
Orbitoski - 11 Grudnia 2006, 14:09
macie, Pako, "recht"
Adaam - 11 Grudnia 2006, 14:12
Agi - 12 Grudnia 2006, 22:06
Bardzo kocie
Kasha i Filip pozdrawiają Kreskę i Prezesa
Orbitoski - 12 Grudnia 2006, 23:51
Cytat | Agi55 napisał/a | Bardzo kocie
Kasha i Filip pozdrawiają Kreskę i Prezesa |
|
Odzrawiają (Kresia śpi, Prezes zwiedza)
Adaam - 13 Grudnia 2006, 14:31
W najnowszym Przekroju recenzja książki Rafała Kosika. Szkoda tylko, że są takie ograniczenia objętościowe, to raczej skróty inforamacyjne - dobra, średnia, zła, ale przecież to nie wina autora. Co innego w Kulturze. Dobrze, że ukazują się recenzje polskiej fantasyki w takiego typu gazetach, choć np. w Polityce to raczej panuje zagraniczna, i to tylko Ci bardziej uznani np. Gaiman, choć z tego co wiem, pan Wojciech Mann pisał magisterkę z fantastyki i mógłby coś czasem dorzucić od siebie oprócz recenzji płyt. Jeśli chodzi o równowagę fantastyki do innej prozy to chyba najlepiej wychodzi pod tym kątem Lampa, i tak trzymać.
PS Łukasz, "Drzewa do nieba" przepadły czy chodzi raczej o natłok pracy? Przepraszam, że walę na forum, ale...
gorat - 13 Grudnia 2006, 14:34
Czy mi się wydaje, czy to ten sam post, który przenosiłem do tematu Kosika? Ktoś może mi powiedzieć czy powariowałem, czy jeszcze nie? A co robią ci z kaftanem?
Rafał - 13 Grudnia 2006, 14:36
gorat to zapewne od nadmiaru spamu, zrobiłbyś coś z tym, bo rozpuściliśmy się jak dziadowskie bicze
Adaam - 13 Grudnia 2006, 14:42
Przepraszam, wrzuciłem do Kosika, bo myślałem, że to forum Orbita. W sumie tam też pasuje, więc chyba nie będę skreślał... Tak sie zastanawiałem przed chwilą, że Orbit wspominał coś tam kiedyś o planach komiksu. Ciekawe, jak stoją plany. Ja widziałbym na przykład Johna Romita JR. jako rysownika.... to by było coś, he he. A propos, widzieliście nową kreskę Rosińskiego w najnowszym Thorgalu? Mistrz mimo swojego wieku cały czas się rozwija, ale Van Hamme jako scenarzysta to się już spalił, mimo szacunku do niego, dobrze że odchodzi...
Orbitoski - 13 Grudnia 2006, 14:47
drzewo okej, Adam. Natłok też, no i choruję trochę. Plany komiksu są od zawsze ale nie mam z kim go robić.
Adaam - 13 Grudnia 2006, 14:50
To mnie trochę pocieszyłeś, bo już siedzę jak na szpilkach. A jaką ostatnio scenę w ksiegarni widziałem - taka babcia, koło 70, z reklamówką z Tesco, szwęda się przy dziale z fantatstyką. Myślę - co ona tutaj robi, może Lema szuka albo się zgubiła, bidulka. A ona chwyta się za Orbita i zaczyna przeglądać. Nie wierzycie? Naprawdę to widziałem - to były Wigilijne psy.
Aga - 13 Grudnia 2006, 18:28
Orbit, wybierasz się w końcu w sobotę do Pszczyny? Bo napisałeś w temacie, że owszem, chętnie, a potem cisza...
Piotrek Rogoża - 14 Grudnia 2006, 10:55
Orbit, ja cię w "Metro" widziałem. Albo w "Metropolu", nie pamiętam. Skądżeś tam się wziął?
dareko - 14 Grudnia 2006, 11:14
Piotrek Rogoża, kiedy? Mialem cynk, ze ma byc, Metro cudem zdobywalem i nie bylo. A teraz sie okazuje, ze przegapilem
Godzilla - 14 Grudnia 2006, 11:17
Koty są świetne.
gorat - 14 Grudnia 2006, 11:31
Mówicie, że Metro? No to fajnie, nijak zdobyć Metropol można przynajmniej ściągnąć...
Orbitoski - 14 Grudnia 2006, 12:09
what the fukk, jakie Metro, Piotrek? Co tam jest?
Warszawiaków zapraszam na wystawę prac niejakiego Łukasza Huculaka na krakowskim Przedmieściu. Dałem opko do katalogu. Z Pszczyną się waham, bo nic nie rozumiem. Uderze do NURSa
gorat - 14 Grudnia 2006, 12:12
To jest w ASP? Mogę zajrzeć, będę przechodził dzisiaj.
Edit: MMVI - ŁUKASZ HUCULAK
Adresu nie kojarzę, ale poszukam.
Adaam - 14 Grudnia 2006, 13:39
Mam propozycję - zbierzmy się jakąś większą paczką i idźmy tam wspólnie. To dopiero od poniedziałku, więc można się jakoś ustawić. Będzie przynajmniej z kim na gorąco wymienić komentarze. A później na zimno zrobić coś innego...
Piotrek Rogoża - 14 Grudnia 2006, 16:30
Dareko: Cytat | Piotrek Rogoża, kiedy? |
We wtorek. Chyba, że to był numer poniedziałkowy, nie jestem pewien. Na pewno widziałem we wtorek.
Orbit: Cytat | what the fukk, jakie Metro, Piotrek? Co tam jest? |
Wywiad tam jest. Parę słów o HS. I Twoja fota w ziomalskim dresie, szczerzysz się i robisz "V" jak Wałęsa .
Czyżbyś o niczym nie wiedział? Sfabrykowali materiały?
Orbitoski - 14 Grudnia 2006, 17:29
Wiedziałem ale zapomniałem. Ma kto skana?
gorat - 14 Grudnia 2006, 20:40
Niech to %$&%...
SKANA!
Edit: ma być jakiś wernisaż do tej wystawy o 19:00 (poniedziałek oczywiście). Mam nadzieję, że nie o tej porze będzie spotkanie, hih. Co prawda dostałem zaproszenie, ale to niestety ciut późno
A, sama galeria kisi się w cieniu Maxisterstwa Kultury.
Adaam - 14 Grudnia 2006, 21:15
Wrnisaż w poniedziałek? Ale Orbita to raczej nie będzie, hę? Raczej... Ja się pojawię.
Orbitoski - 15 Grudnia 2006, 08:12
Nie raczej a na pewno
Adaam - 15 Grudnia 2006, 16:02
Jakiś czas temu podjąłem trochę na marginesie kwestię osatniego numery Thorgala - nowa kreska Rosińskiego, słabość scenariusza. Nikt nie podjął tego tematu, więc uznalem, że zrobiłem to niepotrzebnie. A dzisiaj sobie przeczytałem jakże ciekawą recenzję Łukasza w Kulturze, co w moim przekonaniu wyczepało temat co do ego albumu. Perełka. Pytanie - Łukasz, wrogów Thorgala też Ty pisałeś?
Orbitoski - 15 Grudnia 2006, 16:59
Cytat | Łukasz, wrogów Thorgala też Ty pisałeś? |
ta
Adaam - 15 Grudnia 2006, 17:12
A mam jeszcze jedno pytanie. Tytuł brzmi - Thorgal odchodzi, a z tego co słyszałem, nie jest to ostatni album, ma zmienić się jedynie scenarzysta. To jest już chyba nawet przesądzone. I to nie był jakiś internetowy news, tylko gdzieś w prasie to przeczytałem.
|
|
|