Mechaniczna pomarańcza [film] - Kyle XY
Iscariote - 4 Stycznia 2008, 19:20
Dla zainteresowanych: 6 stycznia (niedziela) TVP 1 o godz 14.10 wyemituje pierwszy odcinek serialu.
hrabek - 22 Stycznia 2009, 11:38
Wrocil Kyle XY!!!
Pierwsze dwa odcinki sa chyba troche slabsze niz w drugim sezonie. Mam wrazenie, ze tworcy nie bardzo wiedza, co zrobic z tymi "Onymi", co to za wszystkim stoja. O wiele lepiej prezentowalby sie ten serial bez kryminalno-tajemniczego watku grupy trzymajacej wladze i byl po prostu zwyklym serialem obyczajowym, bo ten element jest naprawde swietny.
Chociaz dialogi i w ogole sytuacje byly troche sztuczne. Z drugiej strony to nastolatki w nowych dla siebie sytuacjach, moze wlasnie tak ma byc.
Muzyka jak zwykle rzadzi. Nie ma drugiego serialu z tak fantastycznymi utworami w tle. Kiedys wyszedl OST, ale zawiera tylko kilkanascie utworow, w dodatku nie wszystkie fajne. Na szczescie muzyka nie tylko na mnie robi tak ogromne wrazenie, bo powstala nawet strona http://.kylexymusic.com, gdzie jest lista utworow z kazdego odcinka.
Słowik - 24 Lutego 2009, 11:51
Obejrzałem pierwszy sezon. Proces dochodzenia do człowieczeństwa Kyle'a był interesujący na tyle, że oglądało się fajnie, było ciekawie, śmiesznie i trochę tajemniczo. Drugi sezon to już według mnie lanie wody. Skończyłem po kilku odcinkach. Zrobili z tego jakiś serial dla nastolatków, nie zamierzam tego ciągnąć.
hrabek - 24 Lutego 2009, 11:55
Tez nad tym ubolewam, wciaz ogladam, ale zaczynam sie mocno nuzyc na kolejnych odcinkach. O nadprzyrodzonych umiejetnosciach nie ma juz praktycznie nic, pozostaly tylko nastolatkowe milosne rozterki. Mimo to wciaz jest to serial duzo lepszy niz inne nastolatkowe milosne rozterki
No i muzyka wciaz rzadzi.
Iwan - 12 Września 2009, 11:45
właśnie obejrzałem pierwszy odcinek na tvp1, obejrzę jeszcze parę zobaczę co z tego wyniknie
|
|
|